Inlägg

Inlägg som svan har skrivit i forumet
Av svan

fan va snyggt ... har själv funderat på ett sånt här chassi, men då med ett ITX mobo från VIA...

Av svan

varför inte bara titta efter hos tillverkarna, det finns massor av länkar hos datorbutikerna ( på deras hemsidor ) , sen står där måtten i mm... du kan inte få ett mer ordentligt mått än att titta där ju

Av svan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kappy
osså skulle man ha sådana Krell högtalare som "Pablo" som var med i High Chaparall hade.

Det hade kostar några miljoner kronor/dollar, minns inte riktigt.

Haha ja, bara sladdarna han hade var ju gjorda i guld eller nåt sånt, har för mig dom kostar 15000dollar per meter eller nåt sånt sjukt.

Ingen som har avsnittet? Det är samma avsnitt som fredrik kör in i Pablo med krossen ... så kan du ju titta vad skiten kostade

Av svan

hmm en billaddare kostar ju 150kr så varför bygga en?

http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx...

Av svan

bilderna funkar för mig iafl..

coolt bygge btw

Av svan

instämmer med 3 senaste talarna

Av svan

eller så lär man sig att inte titta på tangentbordet bara eller hur ?

Av svan

jag gjorde såhär för något år sen::

http://bluezide.com/28-05-05_0923.jpg

Dock är det lite slitet nu, men ja det är en sjukt bra ide att slänga på lita LACK.... för tangenterna slits fortare än vad man tror.

Av svan

http://jula.se/Butik/docs/produkt.asp?OrderId=264367895&pf_id... <-- det måste vara en sån du menar, vi kör iafl såna på våra lan.

Dock utan säkringar, men om du tittar i själva säkringsskåpet, så är där 1 säkring á fas.

Av svan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av henke2
Det "normala" är ju i regel inte att dra ur slangen utan att låta en del av luften pysa ut samtidigt som en laddtrycksmätare visar dig hur mycket laddet ökar.

säg att du lägger på 0.3bar och tycker bilen går kanon... sen ändras förhållandena... lufttrycket ändras så bilen tycker att det är fint väder(jo den gör faktiskt det... läser vädret alltså) och lägger själv på 0.2bar till... då har du kring 1bar i ladd med original tändmapp och bränslemapp...

som sagt det kan fungera, -00 motorn är stryktåligare än andra, men du bör sätta tillbaka slangen. det kan leda till motorras och jag tycker inte man skall rekomendera det till någon.

som att överklocka en dator och sen inte se över kylningen... en rasslig CPUfläkt får kyla bort den extra effekten också.

Sissta för mig ang "slangen"

Som jag själv sa i tidigare inlägg kör jag med den stundtals ur och ibland i, jag försöker hålla mig till vart annan vecka, men det är svårt.
Men som jag sa, så kör min polare med den ur hela sommaren ( så fort man kan sätta på sommardäcken ) ... och hans bil har inte haft några problem.
Jag sa även att det är på egen risk. Det kan vara så att det funkar för en del och inte för andra.

Av svan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av henke2
och jag vet många som fått en liten suprise, med motorbyte som billigaste lösningen.

visst det kan fungera, men är onödigt att riskera motorn för den lille effektökningen.

i synenrhet 2.0t fas2 -01 till -04 som har mycket klena kolvar och stakar.

det kanske stämmer, men jag har en fas1 -00, greyline, och där funkar det utanproblem. Men sen är det ju upp till var och en om dom vill testa.

Av svan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wizard
Risken vid vanlig chipstrimmning är minimal eftersom man samtidigt ändrar bränsle & tändningskurvorna så bilen får mera soppa vid det kontrollerade, ökade laddtrycket vilket du inte får genom "slangrycket" därför är detta otroligt riskabelt. Ni får ingen kontroll alls då på förbränningen eller laddtrycket och precis som henke2 säger så får motorn för lite soppa, bilen spikar av för hög värme och man pajjar motorn eller orsakar extrem förslitning.

Tipsa helst inte om sådant som gör att man tappar kontrollen över motorns förbränning och riskerar kraftiga haverier och sedan påstå att det knappt är någon risk. Bättre snacka med de på X40-klubben som henke2 tipsade som kan ge beprövade råd och tips.

Men jag har ju själv prövat det och kört så i nästan ett år....Och jag har inga problem med det och vet många som har gjort såhär !!

Av svan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av soulis
Bra att du rekomenderar sånna saker, betalar du räkningen för motorhaveriet också?

Ärligt talat, risken är inte överdrivet stor, den finns där, den finns där även vid "riktig" trimmning

Av svan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wizard
Off topic: Inte så smart att bara rycka ur slangen eftersom man inte får kontroll på laddtrycket samt att risken för spikningar ökar eftersom tändningen inte ställs om eller att soppatillförseln ökar vid laddtrycksökningen. Skall man öka effekten så skall man chippa så man får en kontrollerad laddtrycksökning samt en justerad tändnings & bränslekurva som motsvarar laddtrycket.

Men du, har du ens testat?. Jag har kört så från och till i lite över ett år nu. Har en polare som har gjort likadant, men han kör med slangen ur alltid. Utan problem, det ända vi har märkt är att lambdasonden tar stryck.

Den slang man ska dra ur, sitter i en "3-vägs" kontakt vid luftburken ( filtret ) i era s40 2.0T, den är markerad med en gul ring, dom andra färgerna är grön och blå/röd ( olika från modell till modell )
Alla volvosar från 98:a ( har inte tittat på äldre kan finnas där med ) och uppåt. Det funkar inte på V70 04:a och uppåt, då jag testade på våran utan ressultat.

Men som sakt, lambdasondslampan kommer att tändas ( fel i motorn står det att den heter i instr.boken ), och släks oftast av sig själv igen när man har satt i slangen. Annars får man den släckt genom att döda strömmen i bilen genom att plugga ur batteriet.
Tänk även på att vila turbon efter körning i ett parminuter genom att låta bilen ståigång, du sparar då på den.

Jag kan säga såhär, att s40 orginal hästar på 160, spöade heltplötsligt skiten ur v70:ns 2,5t på 210 hästar...
Ska försöka fixa bild på var den är, men jag har ingen digitalkamera

Men OBS, detta sker på egen risk....

Av svan

Off topic: Men har ni ryckt laddtrycksslangen i eran s40 ? blir en helt annan bil då

Av svan

Ser fint ut.
Precis där volvo har sin "orginal" gps, som i våran bil.
Riktigt snyggt gjort !
Jag läste något om ett lock eller liknande, för TFT:n, det behöver du itne, låt skärmen sticka upp 1-2 cm ovanför "gallret" så ser det ut som orginalet ;).
Även om det hissas upp med en fjärrkontroll ...
Men som sakt, snyggt gjort !

Av svan

det var ju kreativt, men inge vidare snyggt... men ja, det var ju en kul sak iafl

Av svan

Alltså, ingen mus är gjord för att passa alla.. Och jag själv tycker tex MS3.0 är en av dom sämst ergonomiskt utformade möss som finns, medans många andra tycker att den är skit bra.. Så det är inte lönt att alla skriver in vilken mus dom tycker är kass, för tillslut hade vi haft 30trådar om olika möss

Av svan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av big_kahuna
Ärligt talat svan: Jag pröjsar inte 113:- för EN sketen lysdiod. Eftersom classes ultrablåa skulle kunna funka, vilken är på 3,3V, undrar jag vad det är för skillnad? Hallå? 5V samt 3,3V är inte samma... Dessutom när jag mätte visar musen 2V.

Köper de på classe, tack för hjälpen...

Det är inte det jag menar,
Du kan ta vilken jävla diod som du än hittar på 5v och sätta där, saken är den att jag tror musen automatisk ökar volten när sensorn reagerar på rörelse... vilken i sin tur säkerligen är på 5 volt då usb porten är på det ..

En vanlig 5v diod kostar inte så mycket. Den från Gtek är några av dom starkaste som finns, det var därför jag satte den i min mus

Av svan

Ärligt talat Big_kahuna, vad är det du inte fattar, jag satte en på 5v i min MX500 , en PRECIS likadan mus som du har , vilket borde betyda att det funkar med 5v i din med ?