Inlägg

Inlägg som KarlieWharlie har skrivit i forumet
Av KarlieWharlie

Din granne har med stor sannolikhet försämrat värdet på ditt hus/din mark, och det ska du ha ersättning för. Anmäl honom, och som andra har sagt, varför vill du bli vän med en (förmodat) arrogant översittare? Stå på dig, alla lyckönskningar från mitt håll.

Tillägg: Din hemförsäkring subventionerar ofta juridisk hjälp. Hör dig gärna för där..

Av KarlieWharlie

@schtibbe: Jag har haft både Asus- och Netgear-routern. Asus-modellen gav mig 7-8 ms lägre responstid på PS4 och Pc, och kändes betydligt rappare. Om jag var i dina skor skulle jag pynta lite extra..

Tillägg: Båda av de routrar som nämns i tråden klarade av att leverera 250/250 Mbps utan problem..

Av KarlieWharlie

@TheWolfbane:

Att ”One united world under God” nämns två gånger tycker jag talar sitt tydliga språk:)

Av KarlieWharlie

Jag vill ha en surfplatta och en telefon i ett, men detta kanske är lite väl primitivt:/

Av KarlieWharlie

The last of us 2. Grymt gameplay, medioker story. Blev lite besviken på mig själv, då jag inte kunde låta bli att ta del av läckorna på Twitter. Ett fräscht sinne hade kanske gjort storyn mer uthärdlig..

Av KarlieWharlie

@Gustenrocks:

En person före, hojtar om han hoppar av:)

Av KarlieWharlie

The last of us 2

Har precis spelat igenom the last of us 2, och vill sälja det vidare. 350 kronor är det pris som gäller. Frakten bjuder jag på. Spelet skickas i ett vadderat, och oproportionerligt stort kuvert, som jag har liggandes.

Läs hela annonsen här

Av KarlieWharlie

@BeanoBauer:

Tack för svaret, vi kan ju hålla det öppet. Om ingen som har ett kitt specifikt för Nuc så kör jag på det:)

Av KarlieWharlie

Vesa-kit för Intel Nuc

Tjo! Är ute efter ett komplett Vesa-fäste för Intel Nuc. Är beredd att betala 150 kr plus frakt.

Läs hela annonsen här

Av KarlieWharlie
Skrivet av anon150792:

Personligen så är det woke garbage för mig efter att läckorna blev konfirmerade, betyder inte att gameplayet är garbage, men att storyn är det, och det är storyn som är det största elementet för många just i "The Last of Us", sen om du håller med mig eller inte skiter jag i, jag har min egen åsikt som jag står för och kommer diskutera det frit som alla andra.

Jag är enig. Det är dessutom enkelt för de som gillar spelet att skrika ut att man är misogyn eller transfobisk, när så inte är fallet. Stämningen och storyn var det enda jag tog med mig från ettan, och de var magiska. Jag har spelat 10 timmar av 2:an och miljöerna samt gameplayet är det enda som håller mig kvar. I mina ögon är spelet mediokert, då en oengagerande story vägs upp av vasst gameplay..

Av KarlieWharlie

Spela egenskapade banor

Hej, vet någon hur man lyckas med detta? Har sparat banan i Red Alert-mappen, men sen vet jag inte hur jag går tillväga för att spela den. Har tittat under skirmish och user maps, men hittar den inte där. All hjälp uppskattas:)

Av KarlieWharlie

@sarlucic:

Det har du rätt i, det är dyrt att köpa undermåliga grejer som inte håller/Passar. Spanade på den med, men verkar vara slut som en konsekvens av sommar-rean..

Avvaktar lite nu så jag inte kapar ferdis tråd..

Av KarlieWharlie

@sarlucic:

Det har du rätt i, men tänker mer pris kontra prestanda. Över 7k för en allt i ett-burk känns tilltaget för mig iaf..

Av KarlieWharlie

@ferdi2050:

Tjena, sitter i samma sits, och har samma krav. Det verkar tyvärr som att många modeller bara kör med pinsamt låga 4 Gb ram. Hur som helst, denna anser jag är intressant..

https://www.komplett.se/product/1145512/datorer/datorer-stati...

Av KarlieWharlie

@Hylve: Tack ska kika på Inleed. Har även varit inne och nosat på Oderland, men de är så sablans kostsamma. Nåväl. Man får det man betalar för antar jag..

Av KarlieWharlie

Nu har Miss Hosting varit nere och haltat två gånger (*3h) på en vecka, under peak-timmar dessutom. Och kundsupporten snackar knappast svenska trots att de skyltar med att så skulle vara fallet..

Är det någon som vet en webbhotellslösning för omkring 2000 kr/år som presterar någorlunda?

Av KarlieWharlie
Skrivet av henkiii:

Poängen för mig med "trådlös fiber" vore att kunna nyttja den fullt ut, men det sätter trafiktaken stopp för. Synd att säga att 5g är menlöst, men hypetåget infinner sig inte direkt....

Skickades från m.sweclockers.com

Du har så rätt. Och då de svenska operatörerna fortsätter med sitt oligopolliknande trams lär många känna precis som du. Telias finska gren tillämpar inga datatak för att nämna ett exempel..

Av KarlieWharlie

Så som jag förstår det har upphovsrättslobbyn aldrig vågat ta ett enskilt mål hela vägen till domstol, med rädsla för att ett ip-nummer inte räcker som bevisning.

De lever på att skrämmas, och det är exakt samma sak som gäller i bla. USA, Tyskland och en lång rad andra länder. USA har lobbat för att antpiratlobbyn ska få mer rättigheter, och här har vi resultatet av den lilla manövern..

Skickades från m.sweclockers.com

Av KarlieWharlie

Jisses Maria, här var det utförliga svar. Jag kör med Farsans Baloos lösning då det är den enda jag förstår;)

Av KarlieWharlie
Skrivet av Belzader:

@KarlieWharlie:
Ja, det finns ett flertal olika sätt att göra det på.

Om det är Windows det handlar om så har Win 10 kvar funktionen som fanns i Win 7 att skapa en systemimage, det är bara gömt undan och finns här Control Panel\All Control Panel Items\Backup and Restore (Windows 7).

Det har dock nackdelen att disken/partitionen det ska återställa till måste vara lika stor och kanske inte fungerar om man bytar ut disken.

Det finns även några Linux (live) distros som har funktionen att skapa en image av hela disken eller partitioner samt återställa dessa från en image.

Skrivet av xxargs:

norton ghost, macrium reflect, clonezilla är också produkter i att göra diskimage och eller partitionsimage om man inte vill in på att utföra det via Linux med ddrescue eller 'dd'

det sistnämnda verkligen kräver att man håller reda på tungan rätt i mun då det inte finns några som helst skyddsnät där.

- det är inte utan orsak som 'dd' också är nicknamnad till 'data destroyer' då den gör vad du säger till den - men inte alltid vad du tänkte...

Jag försöker göra en diskimage per halvår av just anledningen att det är mödosamt att få ordning på allt igen när det av någon orsak har havererat

Tack för de snabba svaren. Är jag inne på rätt väg? Dvs, är detta lika säkert som ett externt program?

https://prnt.sc/qe3rca