Inlägg

Inlägg som Gräs-Mannen har skrivit i forumet
Av Gräs-Mannen
Skrivet av -=*ThE_cRoW*=-:

...
Detta känns dock som något fler kan utsättas för så tråden kanske kan leva vidare.
Bra att veta hur man sätter upp avtal, vems ansvar, skyldigheter och vilken rätt man har på sin sida.

Tråden har dock inget informativt innehåll då du inte nämner något om ditt avtal.

För framtida läsare, om ni arbetar som egen firma (har f-skatt) dvs ni är inte anställda, så regleras allt ansvar och alla skyldigheter via ert Avtal som båda parter har undertecknat. Har ni inget Avtal utan gör arbete under lång tid utan betalning med muntliga vaga löften om framtida betalning är risken stor att ni drar en nitlott. Visserligen är muntliga avtal bindande men de är väldigt svåra att bevisa i efterhand.

Av Gräs-Mannen

Det kan dock vara värt att utvärdera owncloud innan ni bestämmer er helt. Jag testade owncloud men då jag har mycket källkod och git-repositories skulle det ta en evighet att synka med owncloud då den inte hanterar många små filer speciellt bra (den verkar synka varje fil för sig med http-anrop till servern vilket inte är särskild effektivt med 10-100k filer).

Av Gräs-Mannen
Skrivet av Alpha77:

Vissa bildbehandlings program använder grafikkortet. Endel har till och med systemkrav som kräver ett grafikkort. Skulle nog satsat på ett hyffsat grafikkort med 2GB VRM.

Tänkte samma sak, väldigt mycket bildbehandling kan idag avlastas till GPU. Du bör nog kolla upp det där för isf spelar cpu'n inte alls lika stor roll.

Av Gräs-Mannen
Skrivet av tokborn:

Jag gillar mer kärnor!

Kanske borde ingå lite multicore-programmering i grundskolan, så får man lite mer förståelse! Det är nog egentligen inte programmerare i allmänhet som tycker att det är besvärligt med multi-core, alla program/algoritmer har helt enkelt inte möjlighet att parallelliseras hur som helst.

"All kraft i en tråd" -tänket är lite av en utopi... tyvärr. Exponentiell energiåtgång vid uppskalning av klockfrekvensen är en orsak, nästa problem är primärminnet, mycket långsammare än CPUn. Även om man skriver smarta applikationer som lyckas utnyttja cacheminnet finns risken att det uppstår väntetider, än större risk om flera applikationer skriver till minnet. Då ska vi inte tala om sekundärminnet/lagringsminnet, där hinner CPUn köra till månen och tillbaka

Själv gillar jag utmaningen att skriva program med parallella inslag. Sitter och mekar lite med en GPGPU applikation; på mitt GTX 670 har jag upp till 1344 trådar parallellt

De 1344 är ju dock inte generella trådar enligt MIMD-arkitekturen utan SIMD (single-instruction-multiple-data) vilket innebär att alla trådar måste göra samma instruktion fast på olika data. Du jämför äpplen och päron.

Av Gräs-Mannen
Skrivet av longercat:

Som Lessismore säger, det är ganska stor skillnad på generaliserade kärnor som i en Intel/AMD CPU och kärnor med reducerad instruktionstabell som exempelvis en GPU-kärna, FPGA eller i extremfall ASIC.

Det finns en god anledning till att Bitcoins inte "minas" på desktop-CPU:er längre, det är mycket effektivare att ha specialbyggda ASIC för att endast lösa bitcoins matematiska problem.

Hittar desvärre inte så jättemycket information om antalet kärnor, men Här så säger de att varje ASIC innehåller 384 kärnor och vad jag förstår så drar själva ASIC:en under 10W. Så jättebra prestanda per watt, dock är det enda du kan göra med processorn att skapa SHA256 hashar.

Tenkai Star, antar att du bara var ironisk i ditt inlägg, men tänkte jag skulle förklara närmare ändå :]

Cpu'er med långt fler kärnor än Intel har funnits i många år. IBM's Power 8-arkitektur närmar sig 100 trådar per cpu med 20 kärnor. Och det är riktiga trådar: Performancetest i MariaDB: https://blog.mariadb.org/10-1-mio-qps/

Av Gräs-Mannen

Vad är syftet med en "backplate"? Den sinkar väl bara luftflöde vilket leder till potentiell överhettning?

Av Gräs-Mannen

Använder folk fortfarande php?

Av Gräs-Mannen

Vad är A5? Gillar överlag inte svorak då amerikansk teckenuppsättning på siffertangenterna är så mycket bättre för programmering.

Skrivet av GLaDER:

Vaffe kör du inte Svorak-A5?

Av Gräs-Mannen

Om lamporna endast kan styras via app: kör appen via android-vm på datorn där du övervakar trafiken med Wireshark?

Av Gräs-Mannen
Skrivet av Gräs-Mannen:

Jag blev lite sugen och provade i3 då jag inte använt någon tiling WM tidigare. Det blev dock problem med att sätta dvorak-international-dead-keys som jag använder vanligtvis som keyboard layout.

setxkbmap -variant-intl

sätter dvorak, men jag lyckas inte med åäö som brukar sitta på alt-w, alt-q och alt-. Istället verkar det som att de kombinationerna ger upphov till att jag vandrar upp i terminal-historiken, tömmer nuvaranda rad i terminalen respektive ingenting. Någon som vet vad problemet kan vara? Jag satte windows-tangenten till att kontrollera i3.

En enklare fråga: Finns det något bättre skin till FF i i3? Det ser ju ut som 90-talet igen

Ahh, jag satte caps-lock som mod-key. Då funkar alt-koder för dvorak-layouten.

Av Gräs-Mannen

Jag blev lite sugen och provade i3 då jag inte använt någon tiling WM tidigare. Det blev dock problem med att sätta dvorak-international-dead-keys som jag använder vanligtvis som keyboard layout.

setxkbmap -variant-intl

sätter dvorak, men jag lyckas inte med åäö som brukar sitta på alt-w, alt-q och alt-. Istället verkar det som att de kombinationerna ger upphov till att jag vandrar upp i terminal-historiken, tömmer nuvaranda rad i terminalen respektive ingenting. Någon som vet vad problemet kan vara? Jag satte windows-tangenten till att kontrollera i3.

En enklare fråga: Finns det något bättre skin till FF i i3? Det ser ju ut som 90-talet igen

Av Gräs-Mannen

Varför har ingen nämnt GameMaker? Där kan du göra 2d-spel utan att behöva programmera, och när behovet dyker upp finns ett mycket kapabelt skriptspråk. Jag tror GM är mycket enklare än Unity och annat jox om killen inte börjat programmera ännu.

Men som sagt, intresset måste finnas, oavsett teknologi. Dock kommer man snabbt igång med GM vilket kan skapa ett intresse när man ser resultat.

Av Gräs-Mannen

Vilken switch som helst borde funka.

Av Gräs-Mannen
Skrivet av martin_cs:

Som ovan.

Skaffa SDL : libsdl.org

Koden:

Sdl_Surface *bild;

bild = IMG_Load(" din bild ");

SDL_BlitSurface(SDL_Surface* src, const SDL_Rect* srcrect, SDL_Surface*dst, SDL_Rect*dstrect);

Skickades från m.sweclockers.com

Detta använder inte OpenGL utan SDL's egna rit-api. Man kan läsa in bildfiler med SDL och ladda till en OpenGL-textur men det är inte vad du gör här.

Till TS: Om du har DevIL så läs dess dokumentation. DevIL gör precis vad du frågar efter.

EDIT: Exempelvis detta: http://stackoverflow.com/questions/5734881/loading-an-image-u...

Av Gräs-Mannen
Skrivet av snajk:

Det finns många sätt att kryptera ens mail på, GPG eller PGP kör vi på jobbet och GPG är helt gratis att använda och funkar oavsett vilken tjänst eller plattform man använder för att skicka sina mail. Vill man ha något enklare så finns det tillägg till de vanliga webbläsarna typ Mailvelope till Chrome. För att kryptering av mail ska funka måste mottagaren kunna dekryptera dem och för att de ska vara säkert åt båda hållen så måste mottagaren också kryptera sina mail som skickas till dig osv.

Håller med, använder själv gpg för end-to-end kryptering. Använder Thunderbird som mailklient med enigmail-plugin som hanterar krypteringen.

Av Gräs-Mannen

Första reaktionen är att det är lite torftig design för att vara en fotosida.

Sen borde det första målet vara att få användaren att förstå vad siten har för syfte, vilket problem ska det lösa hos användaren? Du visar (från övre vänstra hörnet som ofta tittas först i) länk till sig själv, faq-länk, feedback-länk. Och sen ett stort formulär som för att skapa något slags rum. Vid det här laget har en vanlig användare med farligt stor sannolikhet tröttnat.

Jag tycker du skulle behöva lägga mer krut på att först av allt visa användaren vilket problem du löser.

EDIT: Kikade inne i ett rum också. Det är lite plåttrigt, kan inte riktigt sätta fingret på det. Kanske att färgerna inte går ihop + lite för mycket element.

EDIT2: Lät lite väl kritiskt kanske, jag gillar din idé, jag tror bara du behöver jobba lite mer på design ur användarsynpunkt enligt ovan.

Av Gräs-Mannen

Varför använder du en referens på rad 16? En referens är en konstant pekare och kompilatorn säger korrekt att du måste initiera den (då den är konstant).

Använd en pekare.

Av Gräs-Mannen
Skrivet av rektor:

För kunde man använda WASTE, ett darknet, men nu är det dött. Det innehöll brister som dålig skalbarhet och hög overhead.

Dom riktigt säkra lösningarna är ju ofta mer svåra att förstå sig på och använda.
Inte många som vet hur public-key infrastrukur funkar och byta nycklar, träffas i verkligheten och byta nycklar. Web of trust, etc.

BitTorrent håller på att ta fram en BitTorrent-baserad chatlösning, men det är alpha än.

CryptoCat är det lättaste sättet att komma igång snabbt och enkelt, men det är inte säkraste sättet.

OTR bygger på publika/privata nycklar och gör det transparent för användaren. Jag är förvånad över att inte fler nämner det istället för alla dessa obskyra tekniker som inte en kotte har. OTR lägger sig ovanpå ditt vanliga chattprogram och kan användas idag, av de allra flesta.

Av Gräs-Mannen
Skrivet av tombman:

jag använder pidgin med otr plugin, det får duga

Ja, OTR är nog din bästa lösning. Det är ett plugin till din vanliga chattklient och krypterar er kommunikation mellan ändpunkterna. Den är dessutom open-source vilket minskar chanserna att den har svagheter i kryptering/nycklar som kan användas i attacker på er kommunikation.

Av Gräs-Mannen

Funkar ZFS i linux nu? Sist jag kikade var supporten bristande minst sagt.