Inlägg

Inlägg som kawkstege har skrivit i forumet
Av kawkstege

Jag har 5600x kör 1440p maxad grafik, har alltid över 300fps. Ett tag var mitt grafikkort inne på service och då fick jag köra med ett 1050 så länge, låg då aldrig under 200fps i 1440p. bör ju funkar hur fint som helst med 5600 och ett 1060 för 1080p och alltid ha 300 fps eller mer.
Kan tillägga att jag också gick från 3600 till 5600x och det var en enorm skillnad i flytet i CSGO, vilket är det jag spelar mest. det kommer ge dig så mycket mer glädje än ett nytt grafikkort om du kör mest CSGO

Av kawkstege
Nytt bud: 2 100 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av kawkstege

2900 + frakt
Är det skyddsplast kvar på backplaten? Ser lite skum ut men jag sitter på mobil så kan ju vara jag som ser tokigt

Av kawkstege

Gissar att du vill ha mer än 1234kr så jag startar med 2000kr + frakt

Av kawkstege

Jag tar ditt Glorious + frakt. Lägger ett PM

Av kawkstege
Skrivet av BoBBanG:

OK, borde ju inte vara nåt större bekymmer med deras sida. Är ju bra att dom uppdaterar iaf lol
Trådarna på reddit gällande frysningar va lite random. Kunde va mitt i spel eller bara vanligt surfande liksom.

Kör du något specifikt på displayen eller är det bara temps som du vill se? Tänkte om det har någon påverkan på om man kör gif istället.

//Bobban

Jag har kört mycket med gifs och det enda jag gör på min dator är typ att spelar. men aldrig haft problem, senaste tiden har jag dock kört mycket temps CPU/GPU för jag trixat lite med min cpu.. men inte märkt av något på några av dessa inställningar.

Av kawkstege

3600 + shipping without noctuas

Av kawkstege

3500 + shipping

Av kawkstege
Skrivet av BoBBanG:

Ah men det låter ju toppen! Har som sagt velat lite fram o tillbaka just pga av det här problemet. Hur ofta kommer dessa uppdateringar? Behöver man alltså något konto hos NZXT för att göra dessa uppdateringar menar du?

//Bobban

Ja, det kan vara så att jag inte läst tillräckligt noga vid installation, jag ville bara ha igång det och tryckte igenom. Men jag behöver ha ett konto, där jag är inloggad och man är ju inloggad i programmet så jag tycker det är onödigt att man skickas till en websida så fort det är något, och synken där mellan websida och program kan vara lite sisådär. 1 max 2 gånger per månad tror jag det kommer en uppdatering, och det har inte varit var gång man loggas ut. Bortsett från detta så har det fungerat klockrent för mig.

Jag kan dock tillägga att jag brukar stänga av min dator över natten och när jag jobbar, men på helgen står den oftast igång alltid men jag tänker att hade det varit strul så hade jag hunnit uppleva det på den tiden jag har datorn igång.

Av kawkstege

Kör med en Z63 just nu. har inga problem med CAM förutom att det ska uppdateras väldigt ofta och att jag då ofta skickas till deras websida för att logga in vilket är lite drygt. Men utöver det absolut inga problem, det funkar väldigt bra nu för tiden och belastar inte datorn nämnvärt.

Enda gången min display "hänger" sig, är när det ligger en uppdatering och väntar efter att jag startat datorn, dvs programmet är inte igång så det är väl inte riktigt att den hängt sig. Har kört såhär utan problem i 5mån

Av kawkstege
Nytt bud: 1 600 kr hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av kawkstege

Hej, fick precis meddelande från kollegan att han letar igenom alla sina gömmor och kan inte hitta kablarna (han kör klassikern och säger frugan har slängt det) sorry för att jag eventuellt fick dig att känna hopp :/

Av kawkstege

Jag har gett ett sånt här till en kollega, han använder inte alla kablar, ska kolla om han har kvar dessa.

Av kawkstege
Skrivet av all-seeing:

Tack! Jag ska kolla närmre på denna, verkar onekligen vara en bra skärm för den kräsne

Av kawkstege
Skrivet av improwise:

Och att en nanosekunds fördröjning hos skärmen har klart mer påverkan än 40 ms ping på nätverket

Haha Jag förstår att inte all köper mina resonemang, anser att det är orimlig och att det kanske bara sitter i huvudet. Varje nanosekund som kan kapas här o där påverkar i slutändan

Av kawkstege
Skrivet av Kvarnis:

Hur märker du att inputlag är dåligt i CS, i relation till vilken skärm?

Skrivet av firstofmay:

Inbitna CS spelare har ju en tendens att leva i en alternativ verklighet där allt under 666-fps är ospelbart och liknande men har själv gått från 1440p 240hz TN till 4k 160hz IPS och vill bestämt hävda att skillnaden är försumbar i fps spel. Försökte själv dock gå från TN till VA och upplevde att den ghosting och input lag som fanns gjorde upplevelsen för dålig för att det skulle fungera.

Jag är inte så extrem när det kommer till fps-besatheten som många andra CS-spelare. jag kör allt på högsta inställning, native upplösning osv. jag vill ha det snyggt, men det ska självklart flyta. Det där med flyt i spelet är väldigt svårt. Senaste IPS:en jag hade var en 165hz 1ms och på pappret superbra, jag älskade färgerna och krispigheten, den funkade ypperligt i andra spel och även snabba spel som fortnite, där upplevde jag ingen såsighet alls. Men i CS var den för mig obrukbar, det kändes som att allt rullade i sirap, det är svårt att förklara. och hade jag haft kvar den så hade jag säkert vant mig och efter en tid inte länre reflekterat över det, för skärmen var bra men den var inte lika rapp och bra (till cs) som min TN-display. till allt annat var IPSen mycket bättre.
Jag skulle vilja ha det bästa från IPS och det bästa från TN, det är det jag undrar, om det finns. Jag vill inte ha känslan av att jag nedgraderat mig på någon punkt. även om 9 av 10 punkter är bättre, så är just den punkten där det kommer till upplevelse i CS väldigt viktig för mig.

Av kawkstege
Skrivet av GuuFi:

Du ska nog kolla på lite recensioner, bara för att skärmen kostar 4-5K så betyder det inte att responsen är bra på dem, vissa har rent av helt värdelös reponstid.

Jag brukar hålla mig till Hardware Unboxed/Rtings.com för recensioner, problemet är att de skärmar de testar som är prisvärda har oftast väldigt högt pris i Sverige jämfört med resten av världen.

De som man ofta ser på kampanjer här får ganska dåliga resultat.

I recensionerna så ser du hur stor skillnad det kan vara och hur mycket standardinställningar och olika overdrive-lägen kan skilja ( i olika Hz också, finns sällan en inställning som fungerar för alla lägen ).

Tack!
nej, självklart är det så att priset inte avgör om något är bra/dåligt, det jag lite otydligt försökte säga är att jag inte vågat köpa en top-of-the-line-"gamingIPS". Jag brukar kolla många reviews och tester innan jag köper en skärm. men har väl inte riktigt hittat någon jag kunnat lita på då de många gånger säger saker som jag sen upplever att det inte stämmer och då framförallt jämfört med en bra TN-display. jag förstår att jag kanske är mer kräsen än många, men för mig har jag istället uppfattat de flesta kanaler som köpta av de märke de recenserar pga jag blivit så besviken när jag väl köpt något som blivit testat och recenserat som väldigt bra. men jag ska kolla upp kanalerna du tipsar om, kanske kan jag hitta rätt i djungeln tillslut.

Av kawkstege

Jag vill också ha en IPS men som är snabb nog när det kommer till input. sitter forfarande på en Predator TN 27" 1440p 144hz som jag haft i 6år. men varje gång jag köper en ny 27" 1440p 144hz (165) IPS i 4-5000kr-klassen så blir jag så oerhört besviken. Ser fantastiskt ut i spel och när jag surfar. Men när jag startar CS märker jag att inputlagget är för stort och jag blir kallsvettig och undrar vad är detta för en skärm jag fått tag på. Har lämnat tillbaka 3st IPS senaste året då jag varit missnöjd. Ska man behöva köpa en IPS för 8-9000kr för att vara nöjd eller finns det ingen IPS jag kommer vara nöjd med? Kommer jag alltid behöva köra TN?

Av kawkstege
Skrivet av anders190:

Jag lade inte antalet på minnet exakt men 30 eller 50+ var det. Men de gick åt toksnabbt.

Det fanns +50st i lager (45st nu), men lagersaldot har inte varit så många som ingick i kampanjen på någon av produkterna (förutom kylaren). De har inte gått ut med antalet på någon, men jag har konspirationshatten på mig och gissade på 5st 😁 jag hade lagt i kundvagn och försökt slå in koden flertalet gånger innan klockan hade slått 13:38 fick ändå ingen. Ja, jag vet jag gnäller, men jag är väldigt bitter över det, 5800x3d var den enda produkten jag hade hoppats på att lägga vantarna på och jag var väl förberedd för att klicka hem en tyckte jag själv 🫠

Av kawkstege
Skrivet av Paw:

Såg jag rätt sålde dom även 5800X3D för 2999kr?

Ja, men fastän man satt med F5 13:37 så strulade koden och man fick ingen. De hade väl typ 5st till det priset.