Inlägg

Inlägg som kawkstege har skrivit i forumet
Av kawkstege
Skrivet av runicgol:

Är tacksam till Komplett för dealen på 5800X3D. Lyckades få tag på en till slut!

vilken tid lyckades du lägga din beställning ?

Av kawkstege
Skrivet av Komplett:

Koden för 5800X3D är stängd. Vi sålde slut alla vi hade på ett par minuter!

Jag körde koden 13:37 och det fungerade inte. jag känner mig blåst

Av kawkstege
Skrivet av Komplett:

Nu blir det fler goa deals!
Vi har lyssnat och får till ett litet antal AMD 5800X3D för 2999pix. Ni är många som önskat den så alla får inte var sin ping.
Men ping till @ant, @imo, @Xophile, @shadeless och @anders190 som önskade disk, SVIVE-arm, tangentbord och skärmar.

//Erik & Ole

koden fungerar inte för mig

Av kawkstege

När det är färdigbyggt så kan det vara begränsat utrymme för hur stor kylare som får plats. Mät avståndet, finns det plats köp någon lyftkylare likt bequiet pure rock

Av kawkstege
Skrivet av m3tr0:

Tycker det låter mycket. Min Ryzen 3600 går ner till ca 15 W när den gör så lite som möjligt. Enligt HWinfo. Ryzen Master visar samma sak (den visar i procent men lätt att räkna ut).

Ja men det stämmer nog, kollar jag min/Max så har den varit där nere också, men jag har ofta något igång på datorn när jag sitter där, jag tänkte mer som i att jag inte spelade. Jag skulle uttryckt mig bättre än idle 😅

Av kawkstege
Skrivet av blackeagle:

EDIT: Min 5600X verkar ligga strax under 40W för själva CPUn enligt HWMonitor när jag är i menyn i Hearthstone och inte gör något mer än kolla websidor.

Samma för mig. Brukar ligga mellan 30-35W enligt HWinfo på min 5600x när jag inte gör något speciellt. Tycker det är väldigt bra

Av kawkstege

350 + frakt

Av kawkstege

Hade liknande på min, blev också fruktansvärt trött på det, gav det ett halvår för många sa att det kunde ge med sig med tiden, efter lite felsökning insåg jag att det var moderkortet (b450 msi lite billigare). Alltid drygt att byta moderkort men köpte nytt moderkort och har njutit av en knäpptyst dator sedan dess. Lätt värt det att bli av med ett sånt ljud.

Men felsök först, vanligaste är att det är psu även om ljudet kommer från moderkortet

Av kawkstege
Skrivet av ohmykomu:

Är det smartare att köpa en annan CPU cooler (be quiet! Pure Rock Slim 2) och lämna fläktarna som de är, eller låta den kylaren vara och sätta i fler fläktar? Om det ens behövs. Jag är ingen supergamer, datorn lär inte gå med mycket mer än Dragon age inquisition på hyfsat kvalitet (inte ultra) och adobe after effect. Blir absolut ingen overclocking här! Inte jättepepp (dvs, inte alls) på att montera ur allt och krångla med kylpasta så här direkt på en gång efter att jag precis fått in allt 😅

En CPU cooler hade nog gett mer än att sätta in en extra fläkt i fronten och 2 extra utsug i taket om du kollar på CPU-temp, du hade garanterat fått en tystare dator också.

Av kawkstege

Jag fick Sony 55" x90K för 8990kr för några veckor sen på HiFi-klubben. Den har VRR och fullt stöd för PS5, .

Av kawkstege

8/10 vet inte hur jag lyckades

Av kawkstege

1023kwh
Parhus 120kvm, 4personer, elområde 4
1300kr till eon och 3800kr för elen. Hade räknat med ett högre snittpris och även mer förbrukning så tyckte vi kom billigt undan.

Av kawkstege
Skrivet av tcntad:

Du kan dock använda vilken router du vill och konfa med samma namn/lösenord så ska det fungera.

Skrivet av Swedishchef_90:

Tack för hjälpen!
Jag gör helt enkelt så att jag köper den billigaste routern som stödjer AiMesh.

Av kawkstege
Skrivet av tcntad:

Varför inte en likadan om den har möjlighet till meshnätver? Hellre en ren AP

Det är såklart det lättaste, då vet man att det fungerar. Men det känns onödigt att sätta en router för 2000kr där. Tänkte att det kanske fanns något som typ "mesh-puckar" som man kopplar in för att få bättre range på sitt wifi. Är det bästa alternativet att köpa en billigare Asus-router som stödjer mesh?

Jag är inte intresserad av en wifi-extender där uppkopplade enheter uppfattar det som två olika wiif-nät, det är mina tidigare erfarenheter från extenders, men om jag förstått det rätt så blir det inte såhär om man har ett meshnätverk.

Av kawkstege

Meshnätverk, Vilken router ska jag para ihop med min Asus RT-AX82U ?

Hej,
Jag har aldrig riktigt satt mig in i det här med mesh. Jag har alltid haft bra wifi här hemma men nyligen så fick jag byta ut min router till en Asus RT-AX82U som har avsevärt sämre täckning än min tidigare trotjänare Netgear R7000 (den gav upp efter 10år).

Bor i ett tvåvånings trähus på 120kvm, och man tycker att en router borde vara tillräckligt, men 5ghz når inte överallt där jag vill.
Så jag har en switch på ovanvåningen där jag kopplat dator, TV, PS5 men jag skulle vilja köra TV:n över wifi också, samt min son har dålig täckning på nintendot på sitt rum.
Jag vill komma undan så billigt som möjligt men även få bra täckning här på ovanvåningen. finns det nån liten grej som skapar meshnätverk jag kan koppla in i min switch?

tacksam för all hjälp

Av kawkstege
Skrivet av Grankulan:

Hur är På/Av-knappen numera på NZXT lådor?

Jag har tidigare erfarenhet av att denna På/Av-knapp blir seg efter ett tag, tillslut måste man trycka riktigt hårt för att starta datorn via den knappen, lite drygt.

Ser ut som NZXT använder samma design på På-knappen än idag.

Min sambo kunde inte ärva mitt NZXT pga detta, ingen styrka i fingrarna till att pressa hårt nog att starta datorn.

Har ett NZXT H400 som jag haft i 5-6år och byggt om en hel del i. Knappen funkar fortfarande perfekt, väldigt distinkt klick i min knapp, ser ut som att det är samma knapp i detta chassi

Av kawkstege

Jag har 4st kontroller till min PS5 och denna tråd fick mig att känna på alla. Min vita som jag fick till (också mest använd, PS5 från dec -21) har bäst känsla i R1/L1. Min Lila kontroll (nyaste) känns trögare men fortfarande inte felaktig dock en del skillnad mellan R1/L1. Fortsätter till nästa kontroll, röd, nästan lika mycket använd som min vita, den känns snabbare, mer distinkt, i princip som den vita. Denna är ungefär 2 mån nyare än min vita, och är den kontroll min son använde mest. Sen har jag en rosa ca 2 mån gammal. den är där också en skillnad mellan R1/L1 och inte lika snabb känsla som den vita och röda. alltså mer mot min lila kontroll.
Detta får mig att tänka att de blir bättre med tiden/användning.

Av kawkstege

Jag skulle placera mitt här, ni ser ju, jag är 36år gammal, jag behöver ha det lite mer cleant än denna tonårsdröm som pågår.

Hade jag inte heller haft något fönster så kunde jag haft datorn på rätt håll Den vita med Ek hade gjort sig så snyggt istället för min slitna gamla H400.

https://i.imgur.com/oLrIEVB.jpg

Av kawkstege

Jag kollar knappt på vanlig TV längre men jag har ett abonnemang med leveratörens grundutbud och ovanpå det har jag valt att betala för HD-kanaler det kostar mig 39kr i månaden allt som allt. Det känner jag kan vara värt det. Ibland har jag den igång för att få lite bakgrundsljud, då är det smidigt att slippa välja något men om det tittas på vanlig TV så är det barnen som kollar på SVT Barn. Skulle ändå säga att det är 95% streaming som den används till men när det väl är OS/VM etc så är det väldigt skönt att ha det. Det är 1 av 3 TV-apparater som är kopplade till TV-nätet här hemma.

Av kawkstege
Skrivet av Nivity:

Vet du om man kan lägga in sådant med temp osv och sen avinstallera programmet? Då jag inte har andra steelseries program så är de inget jag vill ha körandes i onödan

Också kollat på Apex. Köpte deras vita pudding keycaps till på amazon för 300:-
Samt en av de få keycaps som har extra cap stöd för ex corsair k70 bottenrad osv.

Nä såvitt jag vet så går det inte. Man måste köra programmet på datorn, iaf med den funktion som visar aktuell CPU/gpu-temp 😑