Inlägg

Inlägg som Tinkerbeard har skrivit i forumet
Av Tinkerbeard
Skrivet av Kvarnis:

Skulle ni säga att en Xbox Series X i dagsläget ger bättre prestanda/krona för en casual-gamer jämfört att bygga en speldator?, ihop med en 27" 1440p 144 hz monitor.

Absolut! Har en vän som enbart har en series x för spel. Bara att koppla in tangentbord och mus som vanligt. Nu när man även kan köra Discord i bakgrunden också. Så väl värt.

Av Tinkerbeard
Skrivet av perzreal:

Iphone 15 pro kostar från 14 995 kr
Iphone 15 pro max kostar från 17 995 kr
Iphone 15 från 11 995 kr
Iphone 15 plus från 13 495 kr

Källa?

Av Tinkerbeard

Inget dåligt pris! Trodde betydligt högre! Sen blir det högre givetvis, men grundpriset var en surprise!

Av Tinkerbeard
Skrivet av gottmos:

Om du använder ett fordon i jobbet kanske en matlådevärmare kan vara ett alternativ.
t.ex https://www.mekster.se/automat-750-12v-enkelugn-404982.html

Det där är suveränt! Används mycket i lastbilar men finns även som 12V variant. Säljaren jag köpte ifrån senast sa att det är en stor åtgång på dessa då just säljare har dessa i sina tjänstebilar för att värma mat. Tänk dock på att det tar ca 30min att värma en plåtlåda.

Av Tinkerbeard
Skrivet av lundgrensskåne:

Jag högg en rymdsvart iPhone 14 Pro Max 256 GB. Behåller den om priserna och specifikationerna på 15-serien inte är till belåtenhet på tisdag.

Precis. Gjorde det samma. För det priset är det givet, och kommer det någon monster-release på tisdag så får man väl bara returnera

Av Tinkerbeard
Skrivet av fogger:

Verkar vara lite uppdaterade rabatter nu

Svart och vit Pro Max 256 GB - 13499:-

Lila Pro Max 1 TB - 16999:-

Guld Pro Max 512 GB - 14999:-

Svart, vit och guld Pro 512 GB - 14999:-

etc etc...

Jag köpte en Guld 14 Pro 256 GB för 11.999:- igår. Erbjudandet är kvar i färgerna Guld och Djuplila
En 14 Pro Max 256 GB kan du hitta för 13.499:- . Finns i Silver och Rymdsvart.

https://www.amazon.se/-/en/Apple-iPhone-Pro-Max-128GB/dp/B0BD...

Av Tinkerbeard

Kan tipsa igenom om Amazons kampanjer på Apple just nu. Många produkter som har 20% rabatt i vissa färger. Exempelvis Iphone 14 Pro 256GB för 11.999:-

Av Tinkerbeard
Skrivet av Dinkefing:

Okej! Jag ska nog göra det. Undviker att kontakta vården vanligtvis då jag inte vill belasta dem men följer ditt förslag. Tack!

Nej, nej, nej! Du måste ta ditt snarkande på allvar! Sök till din VC och ta det vidare där. Finns mycket bra maskiner som man får med sig hem som man kopplar upp sig på en natt för att registrera sömnen.

Av Tinkerbeard
Skrivet av qnorsten:

Vad jag har förstått så har man tyvärr redan missat det bästa tåget här. Nu när man väl tänkte komma till skott. Vad är det bästa alternativet just nu är det bara att köpa en bunt 3 månaders koder på t.ex. kunguin eller liknande som nämnts några inlägg innan?
Äger ingen xbox och har aldrig testat game pass innan, men funderar på om man ska slå till nu när Starfield släppet börjar närma sig, och priset för gamepass några år verkar bli samma som att bara köpa det spelet.

Helt rätt, du smackar på med 3 månaders upp till 36 månader. Bara att göra en google-sökning på vilken sida som är billigast.

Av Tinkerbeard
Skrivet av Hakinger:

Jag håller på och testar Azirevpn, fast jag har den med Wireguard i routern (Vilfo) och jag får samma hastigheter som med OVPN, dvs ~475Mbit/s på min 500-lina, mot närmsta servern i Stockholm. De ligger på samma serverpark som OVPN (Obehosting) märkte jag. Har nu inte provat appen men med wireguard bör det inte vara någon större skillnad.
Den läcker inte min DNS i alla fall utan visar på Azirevpns DNS-servrar.

Obenetwork är den som jag har bäst peering igenom. Där är det endast AzireVPN och OVPN som använder dom. Vill så gärna kunna använda mullvad med får för hög ping + packetloss.

Av Tinkerbeard
Skrivet av filbunke:

FBI eller någon annan kommer inte begära ut dina uppgifter om det enda du ägnar dig åt är att "få integritet på nätet".

Chat control?

Av Tinkerbeard
Skrivet av filbunke:

Sitter ett VPN-företag och loggar (öppet eller i smyg) så är det även rätt så troligt att de även har dina personuppgifter om du tex betalade med kort, så varför tjata med internetleverantören för uppgifter?

Förstår dock inte vad folk skulle vara oroliga över, alla här verkar ju hävda att de bara använder en kommersiell vpn-tjänst för att köpa argentinsk youtube premium och kunna betala och titta på amerikansk netflix? Då finns det ju ingen fara med att de loggar?

Jag tror att dom flesta på det här forumet inte använder en VPN primärt för att köpa argentiskt youtube premium eller att hålla sina kreditkort "säkra". Utan att vi verkligen bryr oss om får integritet på nätet. Då är det ytterst viktigt att lita på sin VPN-leverantör.

Jag kör VPN i routern och värnar om alla integritet och säkerhet på nätet. Borde vara en rättighet.

Av Tinkerbeard
Skrivet av Hakinger:

Jag har knappa två år kvar. Den är inte sämre än förut, än i alla fall. Håller på och testar AzireVPN just nu och den spelar fint med Vilfo-routern och har samma plats på sina servrar som OVPN har: Obehosting, och är lika stabilt.

Upplever också samma sak. Riktigt stabilt med AzireVPN. Sen vet jag inte hur beprövade dom är?

Av Tinkerbeard
Skrivet av Aka_The_Barf:

https://tekniksmart.se/svenska-vpn-tjansten-ovpn-ar-sald-har-...

Ser dessvärre inte jättebra ut då köparens andra produkter fått varningar och är under uppsikt av myndigheter för konstigheter. orkade inte läsa allt men det finns nog mer dessvärre.

Som alltid vinner pengarna, han kan väll gå i pension nu och säkra sina barn och barnbarns framtid vilket nog faktiskt är målet för de flesta.

Bra artikel!

Jag har flera år kvar på OVPN då jag köpte på mig under BF. Har alltid varit ett fan av Mullvad och är det än idag. Men tyvärr är deras IP-range totalt svartlistade nästan överallt samt att peeringen mot 31173 är sämre för mig än mot Obenetwork så det blir svårt att vara en vanlig datoranvändare. Jag håller just nu på att göra en utvärdering över den svenska Azirevpn som har funnits på marknaden ett bra tag. Mig veterligen så har jag sällan stött på problem med svartlistning. Dock lägger jag iaf stor vikt i integritet och förtroende, och har varit i kontakt med deras support ett par tillfällen och får ingen toppen feeling.

Av Tinkerbeard

Detta har nog inte med ditt problem att göra. Jag fick problem med klienten för ett tag sedan, kommer dock ej ihåg vad det var som krånglade. Då var det mitt virusprogram som blockerade klienten/datorn. Efter att ha vitlistat klienten i F-secure så har allting fungerat som normalt.

Av Tinkerbeard

Tack för alla tips! Ska testas!

Av Tinkerbeard
Skrivet av Keffmode:

The four DDR4 memory sockets are divided into two channels and each channel has two memory sockets as
following:
Channel A: DDR4_2, DDR4_4
Channel B: DDR4_1, DDR4_3

Här är manualen om du vill läsa själv: https://www.gigabyte.com/se/Motherboard/GA-Z170-HD3-rev-10/su...

Ja precis, och då tycker jag att man ska kunna ha ett par i slot 1 och 3, och ett par i 2 och 4. Men då startar inte ens datorn.

Av Tinkerbeard

Inköp av nya RAM-minnen, dator startar ej.

Hej!

Jag är inte någon expert inom området samt att min dator har några år på nacken. Men jag tänkte ändå ge det en chans att uppgradera RAM-minnet i datorn då jag nästan ligger på fullt. Crucial minnena sitter på plats 1 och 3. Så jag installerade dom nya på 2 och 4. Då startar inte ens datorn. Den bara blinkar till. Tar då bort dom gamla Crucial och ersätter dom med dom nya Corsair och sätter dom på exakt samma slot som mina gamla satt på 1 och 3. Då går datorn in i någon sort av reboot loop så den startar om sig själv. Ingen bild kommer upp.

Vad är det som jag har missat?

Ram-minnena jag har i nu är Crucial 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CL16 Ballistix Sport.
Ram-minnena jag köpt för att komplettera är: Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CL16 Vengeance LPX.
Moderkortet jag har är: Gigabyte Z170-HD3

Tack för hjälpen!

Av Tinkerbeard
Skrivet av BIRDIE13:

Du kan öppna ett gratiskonto som gäller i 10 dagar. Därefter måste du köpa premium.

Här är informationen gällande invites:
https://support.countermail.com/kb/faq.php?id=258

Nej så är det inte längre. Nu måste man ha en invite ifrån någon som redan har ett premium konto. Då dom har låst tjänsten till ett visst användarantal för att behålla kvalitén.

Så du måste känna någon som har tjänsten redan.

Av Tinkerbeard
Skrivet av Seloken:

Lustigt som tusan!
Har laddat men en svagare laddare nu under 2 nätter. Nu är batterikapaciteten plötsligt 95% (!)
Trodde inte mina ögon när jag såg det.

Märkligt att batterikapaciteten kan gå upp med 10% genom byte av laddare? Har batteriet tappat 15% så har den tappat 15% i mina ögon iaf.