Inlägg

Inlägg som Tinkerbeard har skrivit i forumet
Av Tinkerbeard

Produkt: Steam Deck (Steam Summer Sale)
Länk: https://store.steampowered.com/steamdeck
Kategori: Handhållet
Pris: 10/15/20% rabatt på dom olika modellerna

Av Tinkerbeard
Skrivet av ppr74:

Är det där AzireVPN app?

Nej det är Mullvads app. Han har nog blandat ihop din frågeställning.

Av Tinkerbeard

Mina Bose QC Earbuds 2 är det bästa jag har köpt i mitt liv. Otrolig passform och suveränt ljud i en liten förpackning.

Av Tinkerbeard
Skrivet av Swe.Stars:

Jättebra tips om turkiska liran!
OFF TOPIC: Köpte Youtube premium för 13 kr/månad med turkiet inställt på NordVPN (tipstack till Reddit).
Har Youtube RE-Vanced så slipper egentligen reklam - men - ville testa för att se om Youtube Music skulle kunna ersätta Spotify i vår lilla familj (kostar 27 kr/månad för 5 familjemedlemmar).

https://i.imgur.com/FmXJnQN.png

Off Topic: Har själv kört på Argentina bra länge och fungerar superbra! Lite gråzon, men att slippa reklam är guld värt! Även köpt Xbox Gamepass via Turkiet för en bråkdel av pengarna.

Av Tinkerbeard

Är riktigt imponerad av Vision Pro! Häftigt!

Av Tinkerbeard
Skrivet av Judospark:

Inte så insatt i vad port-forwarding i VPN-sammanhang innebär. Kommer detta bli problem för de som gillar att dela datafiler med varandra med assistans av bittorrent-protollet?

Ja

Av Tinkerbeard
Skrivet av gytepr:

kommer ändå vara kvar bry mig inte om det annat som tar över har inget att dölja kör olika vpn här skiftar vad gör

Ja men vad bra då. Att du ens hittar in till den här tråden är ett under.

Av Tinkerbeard

Vad du än gör, installera ej någon app som ska detektera bluff-samtal, ex Truecaller. Du säljer dina uppgifter och kommer få ännu mer bluff-samtal.

Vet att hos vissa operatörer så kan dom blockera specifika länder från att ringa dig. Alternativt om du trycker i inställningen i iPhonen att endast nummer i din kontaktlista kommer att gå fram.

Av Tinkerbeard

Det tråkiga för mig är att OVPN fortfarande är oslagbara. Superbra hastighet och peeringen är i toppklass. Mullvad har tyvärr ingen chans i den matchen. För mig så kommer jag sitta kvar lugn i båten ett tag till. Tiden återstår att se.

Av Tinkerbeard
Skrivet av DonM:

+1

Håller helt med. Man bör tänka att man ska kunna lämna husnycklar, kreditkort etc. utan att man ska känna det minsta lilla osäker. Då har du hittat rätt. Alla får göra sin egen uppfattning, men Mullvad är den som egentligen är den enda som jag kan tänka mig att byta till och som jag varmt rekommendera vem jag än pratar med.

Av Tinkerbeard
Skrivet av Omnious:

Det är tyvärr bara att glömma OVPN från och med nu. Lite research visar att dotterbolaget Pango som tar över varumärket OVPN i sin tur ägs av bolaget Aura som är backat av Hollywood mogulen Jeffrey Katzenberg. Han är politisk såkallad kingmaker (storfinansiär) för Demokraterna i USA och grundare till filmbolagen Dreamworks och Hollywood Pictures. Han har jobbat för Disney och har arrangerat partnerskap med dem för Pixar och Miramax Films, han har jobbat för marknadsteamet hos Paramount Pictures och har översett förnyelse av Touchstone Televisions varumärke. Den här karaktären är rena definitionen av Hollywood i personifierad form.

Köpet av OVPN via bulvan, host, host obskyra dotterbolag är inget annat än att Hollywood försöker via bakvägen tygla utmaningarna VPN tjänsterna medför genom att rent ut köpa ut dem. Om någon på allvar tror att OVPN kommer drivas som tidigare efter detta då får denne vara beredd på en överraskning.

Bra research!

Av Tinkerbeard

Blir det ett byte så blir det till Mullvad. Dock har jag inte samma goda erfarenheter rent tekniskt. Högre latency och en del packet loss. Mycket mer verifieringar på hemsidor pga svartlistade IP-adresser. Samt att nästan inga streamingtjänster fungerar. Vilket det gör med OVPN då dom routar specifikt trafiken till/från streamingtjänsterna via inhyrda servrar.

Jag kommer sitta kvar i båten ett tag till, men så fort jag får en bad feeling så blir det ett byte rakt av, även fast jag har mycket tid kvar. Man måste våga ta sin data på allvar.

Av Tinkerbeard
Skrivet av pine-orange:

ChatGPT, kan du sammanfatta ovanstående text?

Javisst. Ägaren erbjöds en stor påse pengar och han tog det.

Jag tror vi går mot tuffare tider. Snart så kommer det något EU-direktiv som gör det möjligt att massövervaka alla. Tittar man på utvecklingen som sker med både AI och chat control så tror jag bara vi har sett starten på en pågående förändring.

Jag tror att han säljer företaget innan kontrollen är förlorad till högre makter. Det är min teori.

Av Tinkerbeard
Skrivet av outbox:

Var det inte också snack om att även annonsblockerare skulle sluta fungera i Chromes? De kommer införa en kommande teknologi som i princip kommer göra dem värdelösa.

Man borde använda googles tjänster så lite som möjligt.

Byt ut Google Serach till Brave Search
Byt ut Chrome till Firefox
Byt ut YouTube till annan plattform.

Etc etc...

Det är just nöten ”Byt ut Youtube till en annan platform” som jag alltid har svårt att knäcka… Hur gör du om man får fråga?

Av Tinkerbeard
Skrivet av Nozomi:

Fast kikar du på reklam betalar du inte något.

Det är du som är produkten.

Av Tinkerbeard
Skrivet av Hakinger:

Inte nån expert, men jag tänker som så att om man tar in någon "samarbetspartner" eller han kanske sålt OVPN/Vilfo till Pango? så kan det tyda på att det inte bär sig att stå ensam? Vad gäller Vilfo kanske de inte gått så bra, inte minst med tanke på priset. Den är ju inte till för "vanligt" folk så att säga. Men lite konstigt om den inte sålt kan jag tycka, mig veterligen finns det ingen konkurrent med lika kraftig router som klarar av att kryptera 1000Mbit/s och de olika möjligheterna till split tunneling som Vilfo har. Men vi som använder den är kanske en alltför liten nishad grupp?

Nåja, vi får se vad som händer. Jag har betalt OVPN till 2025 och Vilfos "Pro" till början av nästa år.

Nog tror jag OVPN står sig ekonomiskt. Oftast brukar entreprenörer likt David samt Ruben som var delägare i början med David som nu driver Divly ha många bollar i rullning och tider förändras.

En tes, kanske säljer av bolaget innan nya EU direktiv alternativt svenska regleringar kommer om övervakning? Chat control etc.?

Edit: Ser nu att Ruben avgått ifrån styrelsen i OVPN sen April 2023.

Av Tinkerbeard

Gissar på att det har med denna omstruktureringen att göra.

https://www.ovpn.com/sv/blog/nasta-kapitel-for-ovpn

Av Tinkerbeard

Gillar allt engagemang som ges här i tråden! Som tidigare skrivits i tråden så förstår gemene man ifrån forumet att detta vore skumt. Men när man försöker marknadsföra sig och sälja till vanliga Svenssons, då är man påväg åt fel håll i livet.

Av Tinkerbeard
Skrivet av JeanC:

Flashade om routern till stock firmware (eftersom OpenWRT inte hade tillgång till hardware acceleration på min modell annars).

Med klienten på datorn (Mullvad) får jag i stället liknande:

<Uppladdad bildlänk>

utan VPN:
<Uppladdad bildlänk>

så kanske får kika på ovannämnda router.

Jag kör med router ifrån Teklager med OpenWRT/Luci och är supernöjd! Vägvalet var när Vilfo endast erbjöd endera 2.4 GHz eller 5GHz och inte båda. Behövs för mig som kör enheter som endast kan kommunicera via 2.4 GHz (Robotdammsugare etc.), och som bor i lägenhetshus med mycket signaler.

Av Tinkerbeard

Lite roligt att Inet precis hade rea på Mullvads abonnemang. 12 månaders korten tog slut rätt snabbt!