Inlägg

Inlägg som Naki har skrivit i forumet
Av Naki

Finns visserligen ett svar "Annat", men varför inte ge möjlighet att välja "Ja, men jag har nedgraderat igen"?

Av Naki

I en annan del av världen såldes det mindre antal enheter med ett operativsystem från Microsoft än ett från Apple...

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.654678/windows-ios-os-x

Av Naki

För de som har Windows 8.1 och av någon anledning inte vill ha 10:an kan kb3103709 vara något att se upp med. Jag får inte fram någon information från Microsoft vad den gör om jag följer länken i Windows Update och jag verkar inte vara ensam:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-u...

Av Naki
Skrivet av Baxtex:

Hmm, verkade inte hjälpa. Har nu rensat all browser data samt inaktiverat Ghostery och UBlock, men ser ingenting ändå. Mycket märkligt.

Det är inte så att du vitlistat sweclockers.com, men fortfarande blockerar reklamservrarna som t.ex. adtech.de?
Sweclockers har så vitt jag kan se ingen reklam på sin egen domän utan bara ett skript som kollar om du använder Adblock eller inte. Sedan hämtas reklamen in från de stora aktörerna.

Saker som @AppendixSE länkar får mig att vara tveksam till att slå av Adblock på Sweclockers. Jag vill stödja Sweclockers, men så länge de inte står för reklamen själva utan bara hämtar in den från andra som lätt kan utnyttjas så...

Av Naki
Skrivet av Ozzed:

Varför vill man hellre sitta kvar med ett äldre OS där man blir lika övervakad utan möjlighet att stänga av det? Nej, appar fanns visserligen inte i tidigare versioner så använder man dem så är det möjligt att man blir mer övervakad men vad ska jag med appar till? Jag kör med Adminkonto och UAC avstängt så jag "får" inte ens använda Store, och Microsoftkonto har jag självklart inte heller.

Var hittar du information om att Windows 7/8 övervakar dig lika mycket som Windows 10 och det berott på något du är tvungen att installera?

Till skillnad mot Windows 10 kan man i 7/8 välja att inte installera de flesta av dessa "telemetri"-patchar. I Windows 10 kan man inte låta bli att installera en enskild patch. Bara med olika hack senarelägga installation.
Känns som det är mer eller mindre varje dag man ser nyheter som t.ex. http://tech.slashdot.org/story/16/03/05/182206/another-window...

Av Naki
Skrivet av THB:

I fail to see the problem.

Microsoft vill att du uppgraderar till Windows 10 och visar information om detta när du öppnar en ny tab i IE, rackarns vad elakt och hemskt...

Finns kanske de som inte gillar att störas av reklam.

Ett nätapotek vill att du köper generisk Viagra och visar information om det när du öppnar en ny tab i IE, rackarns vad elakt och hemskt...

Sedan är verkar inte patchens syfte vara att visa en reklambanner utan mer generellt "This update adds functionality to Internet Explorer 11 on some computers that lets users learn about Windows 10 or start an upgrade to Windows 10". Nästa månad behöver du se 20 minuters video av Steve Ballmer som suggestivt förklarar hur bra du kommer att tycka att Windows 10 är för att över huvud taget kunna öppna IE...

Av Naki

Så börjar reklamen leta sig in.

Citat:

Användare av gratisversionen av Windows 10 har fått en mindre rolig överraskning: låsskärmen har börjat visa reklam.

http://www.idg.se/2.1085/1.651397/microsoft-windows-10-spotli...

Av Naki
Skrivet av strejf:

Hoppsan en bug? Ja det är rätt vanligt med mjukvara.

Här är lite mer "hoppsan":

http://www.zdnet.com/article/linux-mint-website-hacked-malici...

Skickades från m.sweclockers.com

Förstår inte riktigt sambandet här.

Frågan är vad man tycker om Windows 10 och med tanke på de olika "cirklar" Microsoft har för test av Windows 10 tycker i alla fall jag att det är anmärkningsvärt klantigt att man låter en sådan bug komma ut. Så, ja, det får mig att tycka sämre om Windows 10 och vilja återgå till Windows 7.

Av Naki
Av Naki
Skrivet av Commander:

Problemet är väl snarare att Windows ser 32bitars UEFI och väljer att inte installera sig i 64bitars läge.

Tråden nedan lyckas installera utan större problem ett 64bitars OS över 32bitars UEFI. Så skulle nog gissa att man får göra något liknande för Windows.
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=195027

Verkar tyvärr som det är svårare då det gäller Windows. Möjligtvis då om du har möjlighet att ställa om till legacy BIOS mode via CSM och den "version" som finns på din platta supporterar 64-bit.

Citat:

While in UEFI mode, the Windows version must match the PC architecture. A 64-bit UEFI PC can only boot 64-bit versions of Windows. A 32-bit PC can only boot 32-bit versions of Windows. In some cases, while in legacy BIOS mode, you may be able to run 32-bit Windows on a 64-bit PC, assuming the manufacturer supports 32-bit legacy BIOS mode on the PC.

https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh824898.aspx

Av Naki

Tillåta mail från specifik avsändare i Postfix

Har ett par domäner vars mail hanteras av min egna mailserver(Postfix). Nu har en adress på en domän börjat få osedvanligt mycket spam. De flesta lyckas jag filtrera bort, men inte allt.

Tyvärr använder jag denna adress för att få mail från en specifik avsändare så jag kan inte bara ta bort den. En tanke skulle därför kunna vara om man kan vitlista den här avsändaren för den här mottagaren.
Dock hittar jag ingen info om det går och hur man i sådana fall gör. Det går ju att spärra så mailservern inte tar emot annat än från specifika adresser, men då fungerar det inte för de andra domänerna vars användare ska kunna ta emot från vem som helst.

Skulle kanske kunna göra något med t.ex procmail efter mottagandet. Men helst skulle jag vilja att adressen "försvinner" så att skickande mailserver direkt får ett fel att mottagaren inte finns om det inte är den vitlista adressen.

Går det att göra?

Av Naki
Skrivet av PowerNet:

http://www.pcworld.com/article/2974057/windows/how-to-turn-of...

Så ja, det finns och har funnits sedan W10 betan/förhandsversionen.

Nej, de loggar inte i W7, eller rotar runt i W7 heller för den delen, det började med W8 och vart ännu värre i W10, och när användarna inte nedgraderade till W10 NSA Spy edition så införde de liknande övervakning/insamlande i både W7 och W8 med.

Vill man vara konspiratorisk så började Microsofts "samarbete" med NSA redan runt SP5 till NT4.

https://en.wikipedia.org/wiki/NSAKEY