Inlägg

Inlägg som Silm har skrivit i forumet
Av Silm

@saita:
Jag tror svensson elbilen finns redan här;

De flesta el-bilarna börjar på runt 200-300k

Tesla är väl undantaget med sina höga priser, men du får även längre räckvidd än någon annan. Höga priset är pga det mycket större batteriet de erbjuder jämfört med andra biltillverkare. De är trots allt relativt nya på bilmarknaden och fullproppade med ny teknik. Det kostar, men trots hög kostnad så kan man få till rätt förmånlig leasingkostnad pga hög restvärde. Dessutom så är Model 3 på ingång inom 1-2 år för halva priset. Kommer nog bli ännu förmånligare ur leasing- och förmånsbilssynpunkt.

Sen har du ju lite alternativ redan idag här i Sverige till Tesla;
G-Wiz
Nissan Leaf
Renault Twizy
Renault Zoe
Renault Kangoo Z.E.
BMW i3
Opel Ampera-e (Sverige 2018 - finns redan i Norge)
Peugeot iOn
Mitsubishi iMiev
Citroën C-Zero
Volkswagen e-Up!
Volkswagen e-Golf
Kia Soul EV
Nissan e-NV200

Här har du även lite priser på vad bilarna startar på;
http://biljagare.com/elbil/
http://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20150...

Är inte de andra bilarnas laddningshastighet acceptabel? Är inte räckvidden acceptabel? Är det för dyrt? Ja kanske det är du som gnäller för mycket och behöver se dig om efter alternativ så som hybrider som har dels mycket längre räckvidd samt enkla / snabba ladda när man har brådis (diesel/bensin). Är du en unik snöflinga som bara måste upp i lapplandsfjällen till gammelmormors stuga så långt bort civilisationen som man kan komma i Sverige i minus 30, jadu, du är inte prioriterad kundgrupp för el-bilar så du får nog vänta lite till. Bor du däremot närmare civilastionen och inte en yrkesförare som använder din bil som Ubertaxi så tror jag du klarar dig med dagens alternativ rätt bra.

Har en kollega som har en BMW e325 - han kom lite över 1900 km på en tank. Då har han ändå M-paketet och gillar trycka på gasen så att bilen kommer iväg.

Av Silm

@Zybeer: Värt att tänka på är att även Webhallen erbjuder dels färdigbyggda maskiner och dels egenvalda komponenter som de sätter ihop åt en och ger garanti på arbetet.

Du känner inte för att montera ihop delarna själv? Kan ju spara en slant på så sätt (dock så får man inte 3 års garanti på delarna).

Av Silm

@Zybeer: Borde det inte dyka Cyber Monday deals nu idag också? Inte alla är igång än så håll sidorna uppdaterade under dagen. Dessutom borde en del julerbjudanden och mellandagsrean brukar ha en del kul med. Its not too late.

Av Silm
Skrivet av Olegh:

Har ett par svarta av dessa: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=838176

Mina var/är rätt skeva vid hållaren för själva högtalaren, men det går att böja och bända lite. Prismässigt så måste du nästan garanterat hitta nåt begagnat eller DIY:a för att komma billigare undan.

Tackar för tipset, beställde precis ett par sådana också från NetOnNet.

Av Silm

Grattis till vinnarna! Bra motivering på 1an!

Av Silm
Skrivet av trickeh2k:

Om någon undrar vad dessa är för skor så är det av skoföretaget Vans. Finns att skåda i person och testa i Vans butik i Sthlm. Kanske underlättar när ni ska söka efter eget ex.

Av Silm

Beror på var du bor, men tex i STHLM området så finns det minst ett gamingrigg till salu här på sweclockers marknadsplats för 4500 kronor som verkar rätt vettig + ger dig budget att kanske köpa någon uppgradering (grafikkort?):

http://www.sweclockers.com/marknad/128319-speldator-med-kvali...

Av Silm

Då har man skickat in bidraget. Hoppas självklart på vinst, men önskar alla lycka till!

Chassit ser riktigt häftigt ut, men lyckas inte hitta någon Sweclockers recension på chassit. Om det finns en så skulle vara trevligt om någon kunde länka till den. Om det inte finns så tycker jag det är lite märkligt, borde bett att få en testex speciellt om man ska promota en tävling.