Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Neldor har skrivit i forumet
Av Neldor
Skrivet av Söderbäck:

HDMI till samsungTVn.
Det funkar... skit ärligt talat.

Var tionde minut blir skärmen svart nån sekund - när man spelar.
Accellererar till att hända varje minute efter ett tag.

Antingen är HDMIkabeln för gammal. Eller så är det någon del i TVn som blir överhettad och inte pallar med riktigt. Låter ju som överhettning eftersom problemet accelererar över tid. But who knows.

Hjälper inte att sänka till 30 FPS eller sänka upplösningen (TVn skalar om bilden - inte grafikkortet).

Kan bara skicka 8bit color channels, testat olika game modes och bildprofiler i TVn. Med/utan freesync aktiverat.

Såatteee... ja. Jag är mindre nöjd just nu hehe. Men det är kanske inte relaterat till HDMI alls.

Har liknande problem med min ASUS PG32UQ. Kör man den som ensam skärm funkar den rätt bra. Kör man med 2st, bra om man inte kör i mer än 60Hz. Kör man med 3st skärmar det är mer eller mindre kasst.

Jo, provat olika DP och HDMI. Minska frekvensen ifrån 144Hz neråt påverkar märkbart. Sitter man i win och slöar är det bra. Kör man spel så som du säger så ökar felet med tiden. Har nog inte testat så mycket med att slå av G-sync, men det är ju ett alternativ.

Känns rätt B att en skärm för 13k inte klarar multiskärmsläge.

Av Neldor
Skrivet av Yoshman:

Till alla som nu förfasar sig om att "Visa skrivbordet" försvinner: hur många visste att denna "knapp" ens existerande innan denna artikel? Hade själv ingen aning, för det är ju en "knapp" som i alla fall på min dator saknar någon form av bild.

Och om man nu ens brydde sig om denna funktion, hur många av er visste inte redan om win+d (och det verkar inte ändras, copilot verkar hamna på win+c som förval)???

Använder bägge (knapp till höger + Win+d) väldigt ofta. Sitter man med musen så är det det ena, när man sitter med tangentbordet blir det andra. Sitter inte och hoppar emallan som en jojo och har inte tre händer, vilket hade varit önskvärt. Så bägge fyller sin funktion.

Om de fortsätter så här ett tag till så kommer jag också överväga att prova Linux. Om man ändå skall ändra och tweka så kan man lika gärna göra det i Linux som i Win. Dock undrar jag hur bra VR fungerar i Win, det är nog största problemmet för min del.

Av Neldor
Skrivet av dagas:

Hade aldrig trott för 20 år sedan att det skulle ta så länge att nå 10ghz. I takten vi ökade MHz då gick vi från 1 till 2ghz på ett par år. Dubblar vi vartannat år borde vi vara på 2thz nu men frekvenser har inte ökat på samma sätt som utrymme där vi är på Terabyte.

Å andra sidan har lagringsminnet också slagit i taket. Har inte hänt mycket det på senare tid. Visst bytt gränssitt/teknik så hastigheten har ökat mycket, men 1TB känns nu ungefär som det gjordes för 5 år sedan. Men visst, taket är på T istället för G så det är högre helt klart men utplanat på ett liknande sätt. Skulle vilja ha en 8TB SSD i flera år men fick bli 4 igen, och med sista tidens uppgång känns en 8TB längre bort nu än för 1 år sedan.

Annan observation är parallism där med, antalet enheter man kan koppla in har säkert och osäkert ökat hela tiden. I PATA tiden var 2x2 vanligt, sedan 6st SATA och nu 3-4 M2 och 4? SATA (för mainstream). Liknande som Cores är med P och E. Så jag vill allt påstå att det är mer likheter än skillnader.

Av Neldor
Skrivet av Sarato:

Den är mindre skrymmande åtminstone. IDE-blaffor har alltid varit det mest osexiga med en dator enligt mig.

Jo, har lyckas bryta av en SATA pinne på en hårddisk. Funka sådär efter omlödning. Var om en tidigare kommentar.

Men IDE-blaffor har iaf max 2 enheter. SCSI-kedjor på 4-5 enheter att få ihop HDD, Bandare och en CD-ROM har milt sagt sin utmaning.

Av Neldor
Skrivet av kaput:

Heh, har det någonsin handlat om kemikalierna?

Finns dessutom en miljöavgift som är obereonde av kemikalierna. ca 105kr för en 55" TV om jag minns rätt. Så´en vanligt 55" TV har 489+105 + moms i skatt...

Av Neldor
Skrivet av rh_galaxy:

Detta är mitt egenutvecklade spel, som jag gärna ser fler spelare i.

Tanken är att det ska fungera på alla SteamVR-enheter, men har bara haft möjlighet att testa på Rift/Quest/Quest2/Vive/Index. Vore kul om någon som har Reverb G2, Cosmos eller Pimax provade och berättade.

Spelet finns också på Oculus PC och AppLab för Quest. Gratis överallt.

https://www.galaxy-forces-vr.com/temp/swinging_cargo_screenshot2.jpg

Sänder med en utmaning att knäcka något av rekorden som visas som replay på hemsidan och i spelet.

https://www.galaxy-forces-vr.com/

Vet inte om det fortfarande är aktuellt men provade med Reverb G2 och det fungerade bra. Oj, vad minnen ifrån Amiga-tiden.

Av Neldor
Skrivet av john2376:

Det är skitsnack, och du vet det är..
Era säg t.ex mor/far-föräldrar hade inte kassettband för exempel, utan kanske kallade er generation "bortskämd" för att ni hade teknologi som inte fanns på deras tid.
På "min tid" var "hemdatorer" relativt nytt (90-talet), internet var nytt och ännu relativt oanvänt samtidigt som det var fult och långsamt. Nokia 3310 "was all the rage" vid den tiden. Vad var jag på väg att säga?.. äsh, tanken smet iväg likt helium ur en behållare..
Nej men att säga "dagens ungdom" har nog varit en automatisk kliché för äldre att säga om ungdomar, (äldre är.. >30 I guess? Tbh man känner sig mer gubbig för varje år som går)

Bara påpekade att det faktiskt fanns radiosändningar med dataprogram förr i tiden, lite coolt. Sen var det med glimten i ögat ja. Använde dator före internet "fanns". Var FidoNet/BBS som gällde som internetdel. Dock var det vanligast att man kopierade av närmaste man kände eller på partyn etc. Sen var det disketter med vanlig post som användes flitigt.

Av Neldor
Skrivet av Bengt-Arne:

Så moderna ni är!

Tänk er tiden när tidningar med mjukvarulistning fanns, då man fick en tidning i månaden och listningen sträckte sig över tre-fyra tidningar.

Det var tider

Lyx att ha tidning, vi fick spela in på kassettband ifrån radion på nätterna. Dagens ungdom är så djävla bortskämda.

Av Neldor
Skrivet av THB:

Inte nå större fel på Windows 11 som jag kör på mina burkar.
Men det är ju alltid häftigt att "hata" på MS senaste OS och tycka att det föregående är så sjukt bäst.

Varannan stämmer fortfarande bra. Aldrig märkt någon tycka XP, 7 och 10 är skit och föregående var bättre. Och blir 12an dålig och därmed bryter trenden kan hela win-dominansen ligga lite dålig till.

Av Neldor
Skrivet av Starric:

Låter som att man slår i en vägg vid värmeöverföringen från kärnor via IHS till coldplate här, snarare än radiatorns kapacitet, om en 240 presterar likvärdigt än 360. Bevisligen är ju inte ens en 360 tillräcklig när processorn kör utan begränsningar

En sak där jag funderade på. Använder 240 och 360 samma pump/slangar? Isf kanske det är där begränsningen sitter. Vad hjälper det om radiatorn/fläktar är större om de inte får mer varmvatten att jobba med.

Av Neldor

Ojoj, för ett tag sedan var man i en liknande tråd och då blev det hektiskt stämning mellan luft-AIO. Som alltid kört luft och aldrig vatten (vare sig aio eller custom) och påstod aio är bättre visar det sig att antagandet inte var gripet helt från luften...

Av Neldor

Har en HP PageWide PRO 477DW som har samma problem, men den förstördes tidigare. Troligen i feb/mars. Undra om det går att få igång den igen då en bättre firmware finns. Ibland efter start kan man trycka i någon minut innan den hänger sig. Men rent allmänt har HP blivet väldigt konstiga på slutet. Inte bara med skrivare.

Av Neldor
Skrivet av landmarks:

Jag vill ha coola klockor och prestandamätare igen. Mvh.
<Uppladdad bildlänk>

Med 8gadgetpack.net så funkar det. Haft hela tiden. Går inte leva utan CPU / GPU / Network mätare. Klockor klarar jag mig utan. Enhörning för att reta dottern vore nåt dock.

Av Neldor
Skrivet av Zorerk:

Fast du får ofta sitta och googla med nya spel även på Windows. Så många gånger som man måste ha senaste Beta drivern för nya spel eller efter patcher.

Vad är det för spel du tänker på där? Jag har inte kört Beta nVidia driver någonsin. Är det på AMD? Var längesen jag körde ett sånt kort så kan inte uttala mig hur den sidan är.

Av Neldor
Skrivet av medbor:

Har det varit fel på den? Skriv ett ord, få ett svar. I värsta fall googlar man väl med ’steam <namn>’?

Gör man på alla sidor. Alla andra sökfunktioner än Google är helt värdelösa. Letar du efter ett schema på en mojäng hos IBM är det lättare att hitta en plastnål i en höstack än deras sökfunktion. Hos Google brukar den ligga på 5 i top. På en del ställen så skriver man något enkelt som "gräsmatta" så får man 4 hits som är fel. Skriver man se "Klippa en lutande gräsmatta grön" får man 29 hits, hur tänkte man där?

Av Neldor
Skrivet av Campaigner:

Lagstiftningen i Sverige är inte anpassad för det. Får han näringsförbud (hur lång tid det nu tar) så tar kusinen över. Sen blir det brorsan, nästkusinen, o.s.v. o.s.v…..

Nja, inte bara det. Menade mer att han skall bort ifrån samhället. Bakom galler blir det svårt driva ett företag oavsett vem som skriver under årsbokslutet.

Av Neldor
Skrivet av Haziza:

2023 och folk har fortfarande inte lärt sig, en del lär sig aldrig!

Man kan också vända på det och undra varför inget gjorts för att ta bort dessa skojare så de inte kan driva företag öht.

Av Neldor
Skrivet av JBerger:

Likväl en funktion för "visa _aldrig_ news någonsin, tack".

En global inställning för allt i hela dj*vla Windows, ja tack!

Skrivet av JBerger:

Samma hade jag önskat att när man scrollar ner på framsidan och bläddrar bland de fyra tabbarna "New & Trending" "Top Sellers" "Popular Upcoming" så vore det najs om när man gått in på ett spel å trycker bakåt, så kommer man tillbaka precis där man var. Likväl när det är special höstreor å sådär så försvinner ju de menyerna å man måste navigera runt i whatever layout de bestämt sig för vilket i varje fall för min del leder till att jag skiter helt i att leta.

Inte bara ett steamproblem. Tycker det är asdrygt i facebook att när man trycker bakåt ändras allt. Så hittar man inte tillbaka och stänger ner hela skiten istället. Förstår att statiskt är lite ute även om jag är gammal, men totalt dynamiskt skiter totalt i hur det såg ut nyss när man ritar om är inte något jag gillar.

Skrivet av JBerger:

Och så kanske en tredje sista grej, varför kan inte riktiga porrspel få en egen tag som man kan välja att filtrera bort så man slipper se smutset. Lixom jag vill inte filtrera bort nudity för att då missa spel som cyberpunk eller witcher, så jag får helt enkelt stå ut med att se spel som i stort sett på alla sätt och vis inte kan klassas som spel utan det är stillbilder av hentaibrudar å furrys å annat skräp.

Haha, satt just och påpekade det på ett annat ställt. Det är än värre då man börjar med VR, då förutsätter tydligen 83,14% av internet att man köpt det i syfte för porr. Inte att man vill köra flygsim.

Ovanligt mycket jag håller med om, men tog bort lite citat för att slippa bli en "me too!"

Av Neldor
Skrivet av Allexz:

Först limmar amd sina cpuer, sen limmar intel sina cpuer?
sen cachar amd sina cpuer, sen cachar intel sina cpuer?

Världsledande innovatör. Vi lovar.

Du glömde att det är AMD som gjort 64 bitars tillägget.

Av Neldor
Skrivet av perost:

För att ett spel utvecklat till Linux har möjlighet till bättre prestanda och integration med systemet. Om tillräckligt många använder Linux för att spela så får spelutvecklarna en anledning att bry sig om sånt, och det enda sättet att få tillräckligt många användare är att kunna köra Windows-spel.

Jag minns hur det var förr i tiden när i stort allt vi hade var Loki som portade något spel till Linux då och då. Nu för tiden så ser det bättre ut, mycket tack vare Steam, men intresset från de större utvecklarna är fortfarande rätt svalt. Men hade inte Wine funnits så skulle nog chansen varit rätt stor att Linux som spelplattform hade gått i graven med Loki för 20 år sen.

Nja, jag har varit med sen C64 och spelindustrin byter inte plattform så ofta. Önsketänkande att de gör det i närtid. Ser det där som drömmar.