Inlägg

Inlägg som oskarbrink01 har skrivit i forumet
Av oskarbrink01

@0p: Fullt möjligt att lana, om alla i fråga kommer hem till en

Av oskarbrink01

@Nzt: Hej!
Jag säljer skrivbordet eftersom jag fortfarande är ganska ung och vill lana med kompisar och vill kunna flytta runt datorn. Äldre personer kanske inte riktigt har samma behov. Samt att jag ofta bygger om mitt system vilket jag är på väg att göra nu. Kan skicka mer bilder via pm om du vill

Av oskarbrink01

Skrivbordschassi

Hej!
Säljer nu ett egenbyggt skrivborschassi gjort med inspiration av LinusTechTips.

Skrivbordet är mattsvart med en modern kvadratisk form som är färgneutralt. Du kan själv matcha skrivbordet med vilket färger du än vill, och jag har ett färgtema på mattsvart, chrome och blått. Benen på chassit är avtagbara så att det ska bli lättare att förflytta den. Eftersom chassit är så nytt är det i mycket bra skick. Dimensioner i mm: 1750 x 750 x ca 700

Chassit har även en NZXT Hue+ installerad, vilket menas med 4 st RGB led-listor som sitter på underkanten av en list, som håller upp glaset, som kan lysa upp i vilken färg du vill. Det följer även med 6st Corsair ML120 fläktar. Fästet för moderkortet är ATX och det finns ett fäste för en SSD också, samt att det finns en hårddiskplats. Det finns också ett pumpfäste och reservoarfäste på den högra sidan av skrivbordet.

Med skrivbordet följer även ett specialbeställt glas med, vilket inte är ett tempererat men är ändå starkt. Glaset ligger på lister samt kanten på skrivbordet och passar in på millimetern. Den här är också i mycket bra skick.

I bak på skrivbordet finns en avdelning där du kan gömma nätaggregatet samt alla kablar som du vill. Skärmen står på plankan som lyfts bort och då kan du komma åt alla portar och kablar som du behöver. I skrivbordet är det en öppning för benen så att man kan sitta bekvämt utan att benen kläms eller liknande.

Inga datordelar följer med utan det är skrivbordet, glaset, fläktarna och ledlamporna som är inkluderade.

Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill. Skrivbordet skickas inte utan det är hämtning som gäller. Priset kan diskuteras vid snabb affär

Läs hela annonsen här

Av oskarbrink01

450 + frakt

Av oskarbrink01

Skruva loss CPU:n och kolla så att kylpastan har fördelats helt rätt på processorn. Ifall det inte är fördelat, kolla då att du satt fast blocket helt rätt på processorn.

Ifall du är helt säker på att du har satt fast blocket kan du lyfta CPU-blocket och kolla på undersidan så att de svarta skruvarna i kopparen är helt inskruvade. EKWB kan ibland skruva för lite så att de sticker ut en bit och därmed får blocket inte bra kontakt med cpu:n. Du måste självklart ta bort kylpastan så att du ser.

Av oskarbrink01

Söker GTX 1070, Vattenkylning

Hallå där. Jag köpte ett EVGA GTX 1070 ACX 3.0 SC från netonnet ett tag sedan men båda korten jag fick hade spoltjut så det blev en annullering på ordern. Sedan bestämde jag mig får att vänta på släppet av VEGA men det var lite av en besvikelse.

Så nu vänder jag mig till folket på sweclockers och söker efter ett 1070 som ni vet FUNKAR med någon typ av vattenblock. Är också öppen för 1070's med vattenblock redan installerat, givetvis för en högre prislapp.

Så ifall ni har ett 1070 som ligger och skräpar någonstans är jag öppen för förslag.

Jag har rätt att tacka nej till alla slags bud.

Läs hela annonsen här

Av oskarbrink01

@sjosa: Du kommer kunna ha relativt bra grafik i PUBG med ett 1060. Inga alls problem i CS:GO. Men vänta dock på Vega, då kanske priserna på nVidia sidan sjunker en del och du får en bättre deal. Vega släpps någon gång denna månad.

Av oskarbrink01

Kör på en Ryzen istället och vänta på släppet utav Vega. Mina bästa tips till dig. Konkurrenterna (nvidia) kommer nog sänka priset på deras produkter ett snäpp och då blir det mer fördelaktigt.

Av oskarbrink01

@oskarbrink01: Jag såg nu att du köper Windows från kinguin istället så datorn kommer lätt under 8k då.

Av oskarbrink01

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10607721/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10607721/

Denna dator tror jag kan passa dina behov lite bättre. Något bättre grafikkort men ändå inte snåla på processor..

Av oskarbrink01

Det borde absolut fungera. Jag tror inte du har någonting att vara orolig över. Se bara till att uppdatera BIOS till den senaste versionen.

Av oskarbrink01

@H4mm4r: Den arga norrmannen har nog inte uppdaterat sin bios till moderkortet. Jag kunde inte överklocka ram till mer än 2133 men efter en uppdatering från msi:s hemsida så gick det. Jag har ryzen 1600, msi b350 tomahawk och corsair vengence 2667 mhz. Riktigt nöjd med köpet.

Av oskarbrink01

@ThomasLidstrom: Jag planerar att ha den i några år framöver men kommer byta ut delar med tiden.

Av oskarbrink01

@foxzox7: Tack så mycket

Av oskarbrink01

Aja tack så mycket. Behövde bara lite vägledning och nu blir det till att köpa en Ryzen till nya bygget
https://linustechtips.com/main/topic/760678-desk-pc-buildlog/

Av oskarbrink01

Ryzen 5 1600 eller Intel Core i5 7600K?

Ska köpa nytt moderkort ram och processor men är kluven på vilken jag ska köpa. Jag spelar mest och vet att intel är lite bättre på spel men är ändå sugen på att testa amd:s nya. Lite tips vore schysst och tack på förhand.

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av oskarbrink01

Vivax Imago bra märke?

Hej, tänkte köpa mig en ny tv till rummet och hittade denna tv. http://cdon.se/hemelektronik/40-led-tv-vivax-imago-40le90t2-p37459812
Aldrig hört talas om vivax förut och har aldrg sett någon använda det. Är det ett märke som cdon äger och är det betrott? Tack på förhand.