Inlägg

Inlägg som najdorf har skrivit i forumet
Av najdorf

Finns hur mycket som helst på Blocket till bråkdel av priset av grejerna kostade som nya. Köpte på mig ett antal KEF egg speakers 2st 3001 som frontar och övriga 5 i mitt 7.1 var KEF egg 2001 samt cube 2 som sub detta gav jag 3600kr för. Köpte en Sony str 1080 för 4990kr på netonnet då jag ville ha Atmos mm.

Av najdorf

Vero 4k+ slår alla boxar jag använt tidigare inklusive Minix uh-9,linux baserad Kodi hur stabil som helst

Av najdorf

Ni som skaffat LG Oled ,inga problem med inbränningar ? , frugan kollar gärna på TV4 morgon på helgen och deras "sol" logo har väl gett upphov till inbränningar ?

Av najdorf

Jag brukar betala dylika tjänster med paypal utöver att man stänga av abonnemangs tjänsten på din sida på OVPN kan man gå i betalningar på paypal och plocka bort abonnemanget där , funkat för mig då jag också köpte en tjänst hos ovpn

Av najdorf
Skrivet av Aktsu:

Hej!

Har egentligen aldrig kört AMD tidigare i något som kräver prestanda men har nu byggt en dator med en 2700X i väntan på 3000-serien. Vad jag förstod skall den boosta till 4300 MHz men jag når bara till 3950 MHz som max. Temperaturen på någon kärna når inte över 58 grader heller så det bör ju inte bero på det. Det enda jag gjort i BIOS är egentligen att sätta 3200 MHz på minnena som de är.

Någon som kan hjälpa en vilsen man?

Jag satte D.O.C.P på profile i bios

Av najdorf
Skrivet av storbacken29:

vi håller på och få köpa fiber via https://stadsnatsbolaget.se/

tjänster via https://www.oppnastadsnat.se
vet ni något om dessa ?

Sven Åke

Vi fick erbjudande från Stadsnätbolaget i vår samfällighet 192 fastigheter . Googlade lite på dem och beslöt mig för att avstå . Då vi redan hade Comhem satt jag inte i hissen så att säga, och ju längre tiden gick desto aggressivare blev dom i sin kampanj att knyta upp kunder då inte tillräckligt många hade skrivit på. ( man var allmänt korkad och inte förstod sitt bästa om man inte skrev på deras erbjudande) vilket övertygade mig om att jag gjorde rätt som avstod

Av najdorf

Jag kör en i7 3770K @4.2 på MSI Z77 samt ett MSI 1080 Ti game X på en ASUS PG278QR och den flaskar inte nånstans

Av najdorf

Minix u9h med Kodi fixar ISO , skulle vara intressant om nån kunde lämna åsikt om Vero 4k+

Av najdorf

Det som ni garanterat kommer att få problem med är anslutningen till nya WC:n då den inte stämmer med den gamla WC:n placerings mässigt under cisternen , det man smidigast kan göra är införskaffa en flexslang ( halvtum) och byta ut det bockade kopparröret

Av najdorf
Skrivet av Leopringelchips:

Hej! Installerade mitt nya 1080ti för någon dag sedan, men när jag kör något grafiskt krävande spel som t.ex Destiny så börjar kortet vissla lätt, antar att detta är coil whine. E det något att oroa sig över eller bara leva med?

Jag installerade Riva tuner statistic server och låser fps till 143 (om man kör tex g sync skärm) ev lås fps i spelet ,jag har 1080ti och spelar Destiny 2 utan coil whine

Av najdorf

Jag har använt mig av Yamahas soundbars först en YSP 800 och nu en YSP 1000 , rätt kalibrerad ger dom en väldigt bra ljudbild , YSP 1000 och 1100 kan man få tag på blocket för runt 1500-2000 kr FYND.

Av najdorf

Har ett speciellt mastercard där all handel på nätet sker sätter in några hundra per månad och där dras netflix spotify mm . Gör jag större inköp flyttas pengar dit strax före betalning.

Av najdorf
Skrivet av improwise:

ViaPay - den enda felfria streamingtjänsten i världen. Synd bara att alla deras kunder är idioter, även när dom samtidigt och helt oberoende av varandra drabbas av problem. För det är aldrig ViaPays fel. Och när dom får slut på bortförklaringar från denna dimension så skyller dom på spöken (den som inte tror mig är välkommen att söka på deras Facebook-sida).

Kan bara hålla med vet inte hur många mejl jag skickat till viaplay:s support och påtalat deras bristande kvalite , som går hand i hand med vilken match som spelas i tex PL spelar united , liverpool , City är kvaliten på sändningen därefter , bandbredden räcker inte till . Standardsvaret är att det måste vara fel på min utrustning . har 300/50 spelar ingen om jag kollar via apple tv chromecast så är deras kvalite dålig , MÄRKLIGT nog så har jag ypperlig kvalite på Netflix.Men räddning kom när Canal Digital erbjöd viasat:s sportkanaler som tillval ,viaplay åkte ut fortare än kvickt.

Av najdorf
Skrivet av kettu92:

Hejsan, jag och min sambo har sökt efter vår första egnahemshus en tid. Vi har gott på flera visningar, och nu fasnat och bjudit på ett hus från -72.
Det vi fasnade för var att dyra reparationer gjorts, som tak, vattenrör, värmerör, alla fönster, köket, avlåpp och duchrum.
Den har även fjärrvärme och egen fin tomt, vilket mindre del av husen har i denna stad.

Förra året granskades huset med utan anmärkning förutom i duchen och bastu mättes lite över normal fuktighet runt golvsil, vilket i sig är normalt när dom används. Kom även anmärkning att gamla plast isolationen lämnades kvar i duchrummet när den renoverades.

Budet vi lade accepterades, men inga papper gjorda ännu. Blir ny granskning nästa vecka.
Under visningen märkte jag lite av en lukt under dom första minuterna, inget fuktig luft. Dessa hus har dålig ventilation, och paret som bor där sedan huset var nytt har troligtvis gammla möbler som avger en viss lukt också? Så kanse det beror på detta.

Såg inget märkvärdigt under visningen, men hur mycket händar man se på 30 min.

Min moster säljer hus, och sade först att akta mig för dessa hus, speciellt om man känner av lukt när man kommer in. Men efter att hon läste granskningen så värkade inte huset så farligt mera. Hon gav en positiv respons.

Alla golv, tapeter och tak är från 70 talet, så ytremont är något jag kan tänka göra.

Men efter att vi lagt bud på den, så började jag läsa om 70 tals hus och blev såklart nojig och osäker.

Platta på mark, med uppreglat golv, vilket är fukt/mögel fälla. Asbens i limmet för golv, fogar o.s.v.
Ingjutna tryckimpregnerade syllar som avger lukt när dom blir fuktiga, samt mögelrisk.

Är dessa hus nånting att satsa på?

Köpte vårt radhus -94 som var byggt -72 det första jag gjorde var att sätta in friskluftsventiler i alla sovrum , självdragsprincipen fungerar alldeles utmärkt , när jag sedan renoverade köket satte vi in en Franke köksfläkt som ALLTID går . När fläkten är avstängd så snurrar den med ett litet grundflöde (hörs ej) som gör att man alltid har god ventilation. Den man skall hålla koll på är alla badrumsrenoveringar som folk pysslat med på 70 och 80 talet , man trodde tex att dom gamla plastmattorna var en utmärkt fuktspärr i badrummen så man satte kakel rakt på ,problemet var att kakelfixen torkade ut plastmattorna så att dom blev stenhårda och spröda efter några år och därmed sprack så vattnet rann ut i konstruktionen. Vi har bott här nu i >20 år nu och har inte råkat utför några problem.

Av najdorf

Eller så går du till Kjell & och köper en stans för en hundring, stansat många simkort

Av najdorf

Jag har kört 560,680,970 i SLI har väl aldrig haft några problem med krascher odyl antingen så har det funnits stöd för SLI eller inte, men som nämnts så släpps fler spel utan sli stöd . Så finns det ekonomi så köp ett 1080Ti .

Av najdorf

Ber om ursäkt , köp en beg 3770K plus mer ram, en 3770K är ju mer lämpad för redigering , samt ett enklare grafikkort. Detta är väl den billigaste lösningen för att uppdatera befintlig rigg.

Av najdorf

Satt/sitter med liknande config ,bytte ut mina 970 grafikkort och slog till på ett 1080 Ti ,lär hålla några år till, bytte nyligen ut min 3570K mot en 3770K mest för att jag tyckte det var kul. Men som sagt behåll din 3570K klocka den lite lätt till @4.2 ghz köp ett grafikkort 1070/1080/1080Ti. Peta in 8Gb ram till.

Av najdorf

Aldrig mer Dustin

Köpte en Synology NAS för några år sedan av Dustin , efter sex månader slutade den fungera och gjorde en anmälan hos Dustin , då jag fram till dess alltid haft bra kontakt med Dustin blev jag väldigt förvånad över svaret. "vi handhar inga garanti ärenden på din NAS om du vill kan vi skriva ut en fraktsedel åt dig så att du klan skicka den till Synology".1.Tog kontakt med Synology och dom blev väldigt förvånade över DUSTINS agerande.2 slängde NAS:en åt fanders 3. Beställde en ny från INET. 4 Sa upp mitt konto på DUSTIN.

Av najdorf

Kan bara instämma , sålde av mina msi 970 som jag kört i SLI och köpte ett MSI 1080Ti , det sved i plånboken men ångrar mig inte