Inlägg

Inlägg som OrthoPlacebo7 har skrivit i forumet
Av OrthoPlacebo7

Bjuder 400 + frakt så totalt blir det ca 500

Av OrthoPlacebo7

Har en Gear S1 om du inte hittar något annat.

Av OrthoPlacebo7

Jag tog själv studenten från ett IT- inriktat gymnasieprogram detta året och jag ska försöka sammanfatta min åsikt + erfarenhet + resultat.

Kort inledning/sammanfattning. Vi fick några siffror från en utav våra lärare om situationen om arbetsplatser i Sverige, siffror som jag inte har i huvudet men det står i ett utav mina anteckningsblock hemma. Men säg att det finns 600 lediga IT tjänster varje år på arbetsmarknaden. mindre än en tredjedel utav dem jobben blir satta utav svenskar med gymnasie/högskoleutbildning. Mindre än 200 utav 600!! Drygt 40% av de lediga tjänsterna blir satta utav importerad arbetskraft som större delen kommer från Finland. 40% utav 600 är 240, så ytligare 160 osatta tjänster. Give or take. Så länge du har en IT utbildning, det spelar ingen roll om du har fått den på gymnasienivå, folkhögskola eller om du har pluggat flera år på universitet. Det finns Överflödd av jobb. Men som jag sa, denna ekvationen är inte helt vatten tätt, det var mer ett exempel för att jämföra med hur många lediga tjänster som finns.

Jag läste El och energi programmet på Teknikum i Växjö med inriktning IT & Kommunikations teknik (yrkesexamen). Jag fick även möjlighet att representera min skola/mitt program i yrkes SM i våras (tredje placering). Efter det har jag kommit ut på arbetsmarknaden och jobbar för tillfället som IT tekniker.

Som sagt läste jag en elektriker utbildning i grunden så jag har grundläggande kunskap i energiteknik, mekatronik och elektromekanik. Även om man hade kunnat lägga programmet som en inriktning till teknikprogrammet och skippa elläran så tycker jag att utbildningen var bra. Jag har fått lära mig grunder i programmering, support, drift, service och nätverk. Teknikum är den enda gymnasieskola i Sverige som kan erbjuda certifiering i Ciscos Network Acadamy kurser. Utbildning är ganska grundläggande just för att IT är ett sådant brett område och det kan vara svårt att veta vad man vill jobba med innan man vet vad som finns. Men jag tycker det är bra, för vi har fått känna lite på allting och jag vet nu vad jag vill jobba med.
En annan fördel med att välja IT istället för natur/teknik är att du får lära dig alla grunder innan universitet/högskola, vilket gör det lättare för dig att komma in i djupare studier.

Även om jag just nu jobbar med support och drift så är det för att jag bra jobbar för ett år, då jag läser till kurser för att kunna fortsätta med min utbildning på universitet inom säkerhet.

Så du undrar om du verkligen ska välja en it utbildning på gymnasiet? Jag tycker att du ska det! Så länge du väljer en skola som har en bred utbildning. (inte john bauer) Det finns 3 riktigt bra IT utbildningar i Sverige. 1. Teknikum, Växjö 2. Uppsala 3. Västerås.

Av OrthoPlacebo7

har du egen egen bild och kvitto?

Av OrthoPlacebo7
Skrivet av Hijacker:

vad kan jag få imellan ? det är mest där dt hänger då ja behöver lite pengar med ^^ Pma gärna ett pris. bilder behöves ej

Kan tänka mig en mellan skillnad på 2 till 3 tusen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av OrthoPlacebo7

Är chrome chassit fortfarande reserverat?

Av OrthoPlacebo7

Jag kan tänka mig att byta enbart datorn, dock får du behålla dina hårddiskar, för jag byter inte bort mina.

CPU: Intel Core i5 4460 3,2 GHz, 6MB
RAM: ADATA 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz XPG INET EDITION
GPU: EVGA GeForce GTX 750Ti SC 2GB
MB: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3
CASE: Fractal Design Core 2300 Svart (Sitter lite stickers på den)

Jag har kört med datorn sen maj 2015 och inte haft några problem att spela csgo, battlefield eller assassins creed. Skulle säga att detta är en typisk mid-tier dator som klarar det mesta på medium-high settings.

Sitter på jobbet nu men kan skicka lite bilder fram mot kvällen.

Av OrthoPlacebo7

2000 + frakt för skärmen

Av OrthoPlacebo7

@Growth: Bjuder 3800.

Av OrthoPlacebo7
Skrivet av Aldric T:

Men hallå eller .. värsta partypoopern!

Absolut

Av OrthoPlacebo7

Ett major fel i din historia:

Skrivet av htbtoma:

En stockholmare är nere i skåne och jagar tjäder på en åkermark.

Man jagar inte tjäder på åkermark... tjäder jagar man i gammal granskog, vilket inte finns särskilt mycket utav i skåne...

Av OrthoPlacebo7

@Dem8n: Denna kissemissen ^^
"1 CPU 8 (10) Gamers", byggd utav killarna på Linus Tech Tips.

Av OrthoPlacebo7

Önskar att jag hade sådan kreativitet

Av OrthoPlacebo7
Av OrthoPlacebo7
Skrivet av Peppar2014:

Köp en i7 4790k processor och cpu-kylare så du tillåts överklocka. Valfritt GTX 1070, och utöka mängden ram till 16-32GB. Ett plattformsbyte känns inte nödvändigt.

Är det någon större skillnad från den cpu som jag valt? När det kommer till kylning så hade jag funderar jag på någon form utav vattenkylning/radiator i fas 2, vilket skulle ge möjlighet till överklockning, tills dess hade jag tänkt köra med intels standard fläkt.

Gällande minnen så är planen att komma upp i 24 GB när bygget är färdigt.

Av OrthoPlacebo7

Uppgradering & önskar feedback

Det har blivit dags för mig att uppgradera datorn även om det är mindre än ett och ett halv år sedan jag byggde den.
När jag byggde den så var målet att den skulle klara de flesta spelen runt 60 fps, dock var budgeten ganska tajt och den fick inte lika mycket prestanda som jag hade hoppats på.

Nuvarande specs
Moderkort: Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3
PSU: Corsair CX 750M 80+ Bronze Modulär
CPU: Intel Core i5 4460 3,2 GHz, 6MB
RAM: ADATA 8GB (2x4GB) CL9 1600MHz XPG INET EDITION
GPU: EVGA GeForce GTX 750Ti SC 2GB

Syftet med denna uppgradering är att få datorn (efter fas ett i uppgraderings stegen) till att klara av spel som Doom, No man's sky, Battlefield 1 och kommande Star Citizen med hög upplösning och frames. Jag sysslar även en hel del med photoshop, AE, Vegas & Cube base, vilket är viktikt att hålla i åtanke.
Efter fas två är målet att vara redo för Vive (förhoppningsvis så sjunker den i pris) och streaming (om detta blir aktuellt)

Fas 1
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9694766/

Fas 2
https://www.inet.se/kundvagn/visa/9694772/

Jagar för tillfället efter en del begagnade komponenter för att få ned notan (är ju smålänning och inget man kan rå för)
Givetvis måste inte grafikkorten vara de som står angivet, jag bara plockade dem för listan och för priset. ^^
Är det något som jag missat, eller är det något annat som ni reagerar på?

Feel free att lämna åsikter, feedback, kritik, eller en kommentar.

Av OrthoPlacebo7

Jag tror att dem måste få ned system requirements och prislappen för vive/rift för att komma åt "casual gamers" som inte vill spendera nära på 15-20 tusen för både pc och VR. Det är detta som får så många att hålla lite hårdare om plånboken, för det är på tok för dyrt för vanliga Svenssons.

Av OrthoPlacebo7

Bjuder 1500 + frakt för chassit

Av OrthoPlacebo7

@thethieme: KANON!!

Av OrthoPlacebo7

Jag är intresserad utav mikrofonen men eftersom att jag har en bit till Stockholms området så står jag gärna för frakten, om du inte hittar någon annan som vill ha den. Och om det går bra så skulle jag gärna vilja ha en eller två utav dem där esd påsarna ^^