Inlägg

Inlägg som Dumbullen har skrivit i forumet
Av Dumbullen
Skrivet av Markusas:

Vad var det som orsakade det legendariska problemet med oönskade dubbelklick hos Logitech G903 Lightspeed? Min G903 började dubbelklicka i några månader men en dag började den bete sig korrekt och har inte haft problem sedan dess. Planen är att införskaffa Hero-varianten när min en dag dör, har den sluppit det problemet helt?

Det där är ju väl dokumenterat vid det här laget och drabbade i princip samtliga tillverkare i olika mån. AFAIK så har brytarna uppdaterats sen nåt år tillbaka för att vara tåligare (dock inte immuna) men kikar man r/mousereview så har det blivit en stor förbättring. Nya g502x med optiska brytare borde vara helt immun mot iallafall det specifika problemet.

https://youtu.be/v5BhECVlKJA

Av Dumbullen
Skrivet av macmann1:

Finns både och. Motsatt fråga hade ju annars varit "Varför göra möss utan löstagbara batterier så man måste ladda via USB?"

Däremot kanske man hade kunnat sälja/skicka med ett kit för den som vill ladda via USB.

Precis som du säger så finns ju båda och det är väl bästa lösningen. Hade varit oerhört ineffektivt och dyrt med modifikationskit. Vill man ladda utbytbara batterier så är det ju bättre att bara köpa en laddare + batterier från ikea

Av Dumbullen
Skrivet av Elan Krieger:

Oftast så är det ju inte pågrund av brist på reservdelar som man byter ut en mobil, utan pågrund av att man inte får uppdateringar till mobilen längre.

Skulle hellre vilja se att EU trycker på tillverkarna att tex erbjuda minst 4 nya Android versioner och minst 5 år av säkerhetspatchar för samtliga mobiler.

Detta förslag gör ju bara att det kommer finnas god tillgång på reservdelar till mobiler som folk ändå inte tänker använda längre pga att supporten för mobilen nått sin ände. 😅

Nåja, "oftast" och "folk" är argument man ska vara försiktig med om man inte har data att backa upp det med.
Av mina vänner så är det nog bara 1 av 10 som faktiskt håller kvar i telefonen så länge att mjukvaran blivit obsolet och man tvingas byta på grund av de. De övriga tenderar att byta telefon därför att batteritiden börjar bli riktigt rutten, baksidan är sprucken eller skärmen pajat.

Med det sagt är det inte säkert att någon av dom hade gått och reparerat den utan snarare kanske bara tagit ett nytt abb och ny telefon men i min erfarenhet så är det iallafall oftast hårdvaran på ett eller annat sätt som är orsaken till uppgradering och det går att åtgärda med krav på reservdelar.

Sen har vi det där med att sälja sin gamla telefon begagnat - om den har sprickor, skador, lite sketet batteri och ett par år på nacken så brukar jag inte ens ta mig tiden att försöka sälja den för den är oftast bara värd några få hundralappar och jag behöver handskas med larviga prutare. Kan man byta ut alla delar för en liten peng kanske de begagnade lurarna blir lite mer attraktiva?

Av Dumbullen
Skrivet av Starric:

Galet vad dyrt det blivit med möss alltså. Visst folk har preferenser för Logitech, men du får ju en supersnabb, lätt, trådlös Razer Viper Ultimate för under tusenlappen. Eller en Logitechs egna G Pro X Superlight för den delen. Inga budgetmöss direkt. Vad är det som gör att de här ska kosta nästan det dubbla?

Det dom gör dessa dubbelt så dyra (eller snarare GPSL och RVU hälften så dyra) är att dom funnits på marknaden ett bra tag och därmed droppat i pris. Båda dom hade lanseringspris runt 15-1800:-

Av Dumbullen
Skrivet av Scarabeo:

Tangentbordet var snyggt tycker jag men det är ju alldeles för dålig batteritid på både tangentbordet och musen med tanke på priset också. G603 t.ex. är ju specad till 18 månaders batteritid om man kör endurance mode.

Batteritiden brukar listas som kortast möjliga med RGB på full styrka, hela tiden, för logitech-produkter. I verkligheten så blir batteritiden oftast betydligt mycket längre.

Logitechs möss så listas batteritiden generellt i 'constant motion', dvs står det 60h så innebär det 60h aktiv användning och för t.ex G915 så ligger batteritiden på 30h (100% rgb) upp till 1500h (0% belysning).

Hade jag varit ansvarig för marknadsföringen hos logitech (och andra tillverkare) så hade väl jag försökt dra till med ett spann på batteritiden iallafall just pga minsta möjliga brukar se lite väl snålt ut.. Men hellre enbart lista kortast möjliga än att dra till med "Upp-till"-siffror som ingen någonsin når upp till.

Av Dumbullen
Skrivet av Wolwet:

Tusen tack för snabba svar, funkar alla Logitech trådlösa på powerplay mattan? Dvs laddas dom också för nör jag kolla på spec så står det inte vilka som kan laddas på mattan och inte förutom 2 dvs g703 och 903

Mig veterligen gäller det alla trådlösa med uppladdningsbara batterier (502, 703, 903, GPW, GPX) förutom G303 Shroud. Kanske glömde någon modell nu, men de trådlösa som drivs av AA batterier har inte stöd, dvs G305, 603, 604(?).

Av Dumbullen
Skrivet av glad_katt:

Kan inte göra annat än att hålla med. Min mamma "flydde" från mörkaste skogarna i Småland runt Gnosjö-trakten ner till Lund/Skåne, strax efter hon fyllt 20. Har en del kusiner som bor kvar där uppe som hälsade på mig i Malmö för ett tag sedan... den ena kusinens man hade aldrig ätit indisk mat. Han är 30+.

En man som aldrig ätit indisk mat kan omöjligen fungera i samhället och än mindre i den stora Vida världen. Vet han ens vad en vattenklosett är, eller är det fram med spaden och gräv ett hål i skogen som gäller?

Tror folk här ärligt talat att bara för man bor utanför tullarna så har nyheten om att människan varit på månen alldeles nyss nått ut och ett nytt fenomen som kallas 'internet' är på väg att revolutionera världen?

Av Dumbullen
Skrivet av Kablash:

Vilken tråkig cinematic trailer till retail expansionen

Helt enig, Blizzard brukar göra fantastiska cinematics och trailers men den här såg väldigt oinspirerad ut och gav ingen information om vad det går ut på, vem som är skurken eller varför spelarna ska bry sig.
Hade gjort sig bra som en fin opening cinematic när spelet väl är släppt men som trailer var den kass

Av Dumbullen

Hur många recensenter finns ens i Sverige? Tycker det ser ut som de flesta spel bara har 2-3 recensioner och då faller iden om att ha en samlingssida för det. Vore det inte värt att kika på om man ska samla nordiska recensioner iallafall så man får upp bredden lite ändå men ändå håller det "lokalt"?

Av Dumbullen
Skrivet av mrqaffe:

Jag har inga problem att betala men att de tycker sig ha rätt att spara mina uppgifter även om jag inte ska ta ett lån hos dem är bara uselt.
Jag vill verkligen inte ha deras påtvingade krediter och de har absolut ingen anledning att spara mina betaluppgifter när de agerar mellanhand för att roffa åt sig avgifter. Det borde lagstiftas mot deras beteende.

JAg förstår inte vad du menar? Ska det lagstiftas mot fakturor, krediter och lån? Det är redan hårt reglerat och om du hittat något dom gör olagligt så är det bara att anmäla.

Personligen så tycker jag klarna är det bästa som hänt onlineshopping - jag köper aldrig något med direktbetalning. Produkten ska finnas i min hand innan jag ens överväger att pengar ska gå från mitt konto, så är inte Klarna ett alternativ är det kreditkortet som åker fram. Både klarna och krediten har varit sjukt smidiga åtskilliga gånger när något har strulat och jag antingen bara kunnat skriva till t.ex klarna att varan inte ännu är framme så skjuter dom på fakturan eller om den aldrig anlände så stryks fakturan / krediten bara.

Har aldrig heller varit sen med att betala av mina skulder..

Av Dumbullen

Jag skaffade istället en liten sån där polaroidkamera. Det var någon som nämnde att uppstyleade och perfekta bilder blir så jäkla tråkigt att titta på. Så jag tänkte att med en polaroidkamera så får man helt enkelt bara försöka knäppa ögonblicket oavsett hur bilden sedan blir. Dessutom får du ju ut bilden direkt och kan klistra in den i fotoboken med en rolig kommentar!

Såna fotoalbum tycker iallafall jag är mycket roligare att kika igenom, även om bilden du fick kanske är när du försökte fånga ungens första steg är en bild när han trillar rakt mot kameran med en rolig min!

Av Dumbullen

Vänsterhänt men 4 äldre bröder + en farsa som alla är högerhänta (/ såpass gammal att man fick en linjal på fingrarna om man var vänsterhänt), så jag fick gott acceptera och lära mig använda musen med högerhanden som normalt folk.
Är fullkomligt inkapabel att göra något annat med högerhanden så det kanske förklarar varför jag är så dålig på snabba shooters

Av Dumbullen
Skrivet av Fatmajk:

Absolut, det håller jag med om. Att det blir meckigt att hitta alla igen.

Men rätt skönt att rensa "vän"-skapslistan samtidigt Och bara ha de man verkligen bryr sig om.

Ja det motsäger jag mig inte! Jag rensar faktiskt aktivt med jämna mellanrum redan nu, de flesta gamla bekanta jag inte pratat med på 6-12 mån plockas för det mesta bort. Börjar komma ner i listan rätt ordentligt nu

Av Dumbullen
Skrivet av Fatmajk:

Inga problem. Jag överlever. Bort med Facebook säger jag bara. Gör mer skada än nytta.

Till alla er som säger att ni kommer sakna Messenger, så vill jag bara påminna er om att det finns massor av andra tjänster. Signal är en av de. Telegram är en annan.

Att andra liknande tjänster finns är verkligen inte samma sak. Chat som chat, vad som gör Messenger så bra är att praktiskt taget alla jag känner finns där.
Skulle den försvunna så blir det helt plötsligt uppdelat och en jävla meck att hitta allihopa igen

Av Dumbullen

https://i.imgur.com/hLcEkSh_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fide...

Men för att vara seriös, Messenger hade jag saknat men that's about it.

Av Dumbullen
Skrivet av anon242437:

Till skillnad från AMD och Nvidia?

AMD har ändrat riktning och vill för klimatets skull bara sälja 1000 enheter nästa år!

Av Dumbullen
Skrivet av medbor:

Nu vill jag bara posta den klockrena bilden

Klockren

Av Dumbullen
Skrivet av Minthon:

F2p, är nog något som hade fått mig att testa spelet. Men tycker att om man gör ett p2p spel till f2p, så behöver man kompensera de spelare som köpt spelet redan innan.

Dom kan få varsina NFT hattar

Av Dumbullen
Skrivet av Fearnox:

Inte bra ifall de köper upp mer studios efter detta dock, kan innebära att spelserier läggs ner eftersom att de knappast kommer vilja konkurrera internt.
Skulle de köpa EA så har jag svårt att se att de skulle driva både BF och CoD till exempel.

Back in the days så konkurrerade inte de 2 serierna med varandra så som de gör idag. Battlefield var storskaligt, långsammare tempo med mer teamplay och strategi medan CoD var ett FPS med mindre banor och mycket högre tempo. De två kompletterade marknaden och konkurrerade inte nödvändigtvis så som de gör idag.
Bäst vore om vi kunde gå tillbaka till det, för de senaste BF-titlarna har alltmer tappat det gamla och det har ju gått som det gått.

Av Dumbullen
Skrivet av galenmyra:

Xclipse (uttalas ksklips?) måste vara det dummaste namnet jag hört sedan Xbox Series X / Xbox Series S

Säger du Ksboks Series Ks och Ksboks Series Ks också?