Inlägg

Inlägg som Epyon har skrivit i forumet
Av Epyon
Skrivet av babuu:

Nokia gör rätt i att fortsätta utveckla ett eget system, istället för att slänga bort sin särställning och enbart tänka försäljning kortsiktigt genom att göra hårdvara till andras mjukvarusystem. Samarbetet med Microsoft och windows phone 7 tror jag är ett sätt att finansiera sin egen utveckling under några års tid tills dess att:

1. Deras eget OS är tillräckligt bra
2. Marknaden för smartphones mognar

Jag tror att smartphone marknaden på sikt kommer att mogna på ett sådant sätt att det finns utrymme för flera olika operativsystem, när apphysterin lägger sig och alla de viktigaste apparna redan finns till alla os.

Jag håller fullkomligt med dig! Jag har i en annan tråd diskuterat detta; vilken nörd som helst antar jag väljer kvalite framför kvantitet och status/hype. Enligt min mening så har nokia alltid OSAT kvalite och nytänkande.

Jag vid håller härmed min tes Nokia, Probarly the best mobilephone in the world!

Stulet från en annan tråd men ja klippet säger väl allt

Skrivet av Gelantious:

Nice nice, blir en bra uppgradering från N8.

Och jag väntar på att [I]Belle[/I] skall släppas till N8:an !
Jag kör N900:a och ska hämta en N8:a.
Hade gärna hämtat en N9:a men den går bort pga avsaknaden av en riktig kamera knapp, vill inte kladda på skärmen i vissa lägen.
Men N9:an är en sjukt fin mobil som kommer att rocka rätt hårt enligt min uppfattning, å blåsa bort de flesta hype/status mobiler.

Av Epyon
Skrivet av Anonymous FTW:

...Symbian Belle

Du råkar inte vara "MoritzJT" på forum.dailymobile.se

Nokia Devs slackers ta å släpp en officiell release av BELLE så jag kan hämta mig min N8:a!bah!
Hittade en annan rolig länk.
För övrigt;Jag förstår inte vid motivationen som många mobiltelefons säljare kör med; Köp Android eller Apple IP4, då har du så många program/app att ladda ner.. Men med handen på hjärtat hur många av dom där apparna använder man egentligen??? Iallafall jag, använder mobilen som telefon/sms/mms/mp3spelare/videospelare/gps/kalkylator samt även kamera, jag förstår inte vad man vill med så många appar till? Hellre kvalite framför kvantitet?

Jag står fast vid min tes btw, "Nokia, probarly the best mobilephone in the world"

Av Epyon

Det är ju bra att ni alla är överens iallafall

Av Epyon
Skrivet av Barak:

om det stämmer så..

Av Epyon

Hittade mina svar

http://www.forstarkare.nu/
Hififorums-tråd angående förstärkare
minhemmabio-forums tråd

Nåväl de är bara att gå slänga in ny högtalare och prova sig fram med olika slutsteg för att höra skillnaden, det som gör JL Audios XD400/4 så intressant är för dens strl förhållande till dens styrka. Sen hurvida den "låter bra" får man väl prova... Men tydligen så är klassifieringen av förstärkaren bara i vilken freq den arbetar i om jag förstår det hela rätt och om det låter bra eller inte beror främst på tillverkaren av Klass-D steget och inte klassifieringen. Tekniken/teorin är relativa och klass-D ska vara modernare men har problemet att ibland återge ljud på ett förväntat sätt?

Av Epyon
Skrivet av Anonymous FTW:

Jag ska ge dig lite mer att fundera på.

Nokia 701 vilket i stora drag är en Nokia C7, men rejält uppdaterad. Snabbare processor, mer RAM, snabbare GPU, snabbare 3G, större batteri, IPS panel med Nokias Clear Black, osv.

http://www.youtube.com/watch?v=Q9S4lwAnHrE&feature=player_emb...

Jag gillar båda, dock om jag uppfattar saken rätt så är det med "Belle" du kunde flytta iconerna hursomhelst och det är ju att föredra. Har liknande om inte rätt identisk funktion på min N900:a.

Av Epyon
Skrivet av oyegie:

Klass D är analogt fast det använder en switchteknik.

Vilket betyder vad? Är det bra eller dåligt? ursäkta, jag förstår inte...

Av Epyon

!

Skrivet av eparaggare:

I slutstegsväg brukar du få vad du betalar för ungefär. Och JL är ett fruktansvärt bra märke, med bra rykte. Den stora frågan till att börja med är vad för basar du tänkt driva? Klass D digitalt steg. Jobbar på en mycke effektivare sätt än klass A/AB, vilket gör att klass D steg lämpar sig bäst för just drivning av basar.

Aaaaah ok! Klass D lika med digitalt?

Jag ska driva ett 6"-6½" 2 vägs kit fram, och 2 koaxia l6"-6½" var min tanke.

Av Epyon

Slutsteg till bil, "klassifierings" fråga?

Hej!
Jag har blivit rekommenderad att köpa denna, vilket är en förstärkare av klassifieringen "D".
Är inte det den sämsta klassen medans klass "A" är den bästa? Eller har jag förstått det hela fel?

Företag som arbetar med billjud hävdar även att det är ett mkt bra steg med bra effekt.
Detta är en tysk recension på engelska..

Saken är den(för mig) jag är inte bara ute efter effekt, jag vill ha luftighet och klarhet i ljudet. Kan det vara möjligt med detta slutsteg i den här prisklassen, kring ca. 4000kr ? Eller bör jag gå ännu högre i "penga" nivå?

Av Epyon

Var åter igen i butik å klämde å kände på Nokias mobiler... Och ja måste säga att (om det är 100% fakta) så kunde jag inte placera enkla program, eller rättare sagt en app på ett ställe på skrivbordet, nu tar jag något exempel, exempelvis, om jag ville flytta meddelande knappen bara någonstans, så följde hela "widget" mojängen med, jag verkade inte alls kunna place Singel/enkel/singular program/app på de olika hemskärmar. Vilket jag absolut kan göra med min N900:an jag kan placera nästintill vilken app/program somhelst på skärmen, dvs en knapp osv...
Någon som vet om det är möjligt att göra, eller om det ärä möjligt att göra i kommande symbian uppdateringar, Anna och Belle..

Fortfarande tacksam för svar och tacksam för svar från min tidigare post såklart.

(var inte meningen att buffa tråden, utan jag kom på fler funderingar efter att ha klämt och känt i butik mer på telefonerna och dess operativsystem)
Jag klandrar inte personalen för att inte veta särskilt mkt om moblerna dom säljer eller deras mjukvara, jag har alltid blivit trevligt bemött även om jag själv inte är den trevligaste kunden. (Media Markt)

Av Epyon
Skrivet av Soulnut:

Har dock inte lekt med en N900 mer än ett fåtal gånger, så jag kan inte göra någon bra jämförelse.

N900:an är inget du behöver ha i åtanke och inte alls jämföra. Kanske är onödigt att förklara men jag gör det.. alltså jag använder ju en N900:a as I write och vet dens potential och vad den är kapabel till. Jag har inget emot dens O.S. dock så använder jag O.s:et inte fullt ut, d.v.s dens fulla potential, skitsamma haha du behöver inte alls jämföra den med N8:an.

Skrivet av Soulnut:

Jag har en N8 med Anna, vad vill du veta?

Däremot vill jag veta Allt.... ...nämen hur är den att använda efter uppdateringen kontra före? segare/långsamare, smidigare/snabbare, kamera funktionerna, musiklyssnar funktionerna, gps o.s.v.? O.S:et i sig..?
Vad blev bättre, och vad blev sämre på telefonen efter uppdateringen enligt dig?
Kan säga att det jag uppskattar är en skön och enkel "homescreen", gärna möjligheter med fler än en "homescreen", hur flyttas diverse widgets, knappar, funktioner på den? ...det jag (ursäkta språket) skiter i är diverse facebook, twitter, sociala nätverks funktioner. Hade möjligtvis varit intressant med en enkel MSN Messenger app... ja kan skriva hur mkt som helst...

Tacksam för svar ofc ;D

Av Epyon
Skrivet av Zalamander:

Hmm nu förstår jag ju inte riktigt ditt resonemang, inte för att det är nåt jag bryr mig om så mycket men en av N9s starka punkter är ju att den är grymt tålig för den är tillverkad i en solid bit polykarbon nånting. det sägs ju överallt att det är en grymt tålig lur, så jag förstår inte var du fått ifrån att den skulle vara ömtålig?

Skrivet av Anonymous FTW:

N8 är en tålig mobil men det är N9 också. Nokia N9 tillverkas i samma material som man gör hockeyhjälmar av, så den tål en del. Färgen är blandad med plasten när man gjuter chassiet så den kan inte skavas av. Chassiet är dessutom gjuten i ett enda stycke så inga lösa plastdelar på den, det är helt unikt för N9. Dessutom har den gorillaglas.

Ok sant! de tänkte jag väl inte på, själva chassit, dock medverkar den till en absolut hållbarare mobil. Kanske är petigt men det jag tänkte närmast på var en "riktig" knapp för att ta kort, att inte behöva kladda på skärmen när man ska fota...

Skrivet av Zalamander:

Jag tror att om du gillar N900 interface så är inte N8 en uppföljare för dig det kommer kännas som ett steg baklänges, N9 är en uppföljare till N900 dock och har inget med N8 att göra.
N8 är väl mest känd för sin grymma kamera men har inte hört att den ska vara särskilt tålig eller snabb. mest känd för otrolig kamera dock.
Jag gillar den främst för det underliggande debian-stödet och developer mode med alla leksakerna i maemo repositories dock. men jag vet inte hur du använder N900 ju. :<

Jag gillar intefacet i N900:an helt klart, har inget emot det, och + diverse maemo repos. Men som sagt, jag provade X7:ans O.S samt E7:an och för mig var det väldigt trevligt att använda.

Dock hoppas jag att någon med en N8:an med uppdaterat O.S Skriver och berättar hur den fungerar!

Av Epyon
Skrivet av Zalamander:

Tror du skulle tycka symbian är otympligt och instängt i jämförelse med det mjuka smidiga maemo. Om symbian är som det var förr på min N97.
t.ex tror alla widgets är exakt lika stora å kan ligga på fasta platser bara, man kan inte dra runt de var man vill. Som android men stelare.

Såg just att dustin sänkt priset på N9 Black 64GB till under 6000:- och lagt in datum förväntad 10:e oktober, lägger order så fort jag kommer hem. (edit: Order lagd)

Ok Swipe away får jag väl säga då!

Själv var jag å klämde å kände mer på mobiler i butik, och jag måste säga att Symbian Anna verkar tämligen lovande, dock var det på en X7:a, samt klämde jag lite på en E7:a (vet dock inte vad O.S:et var) Båda o.s:en kändes lovande och helt i min smak. Dock hade de ingen N8:a med Symbian Anna, så därför efterlyser jag någon som har kört de med N8:an eller uppdaterat O.S (eller vad det nu kallas) på den mobilen d.v.s. N8!

N8:an är mer en mobil för mig än N9:an, mest för att jag har svårt att se mig använda en sådan i ur och skur, den förefaller att vara lite mer ömtålig än N8:an, då jag kommer att arbeta i akutsjukvård, vara ute i snö, skog, med hundar och #%& och hans moster.

Däremot hyllar jag N9:an för dens innovativitet osv.

Av Epyon
Skrivet av Zalamander:

N900, funderat lite på om man skulle försöka få tag på en N950 men de ska tydligen vara kassare skärm på. :<

hmmm ok, som jag då ...jag hade gärna hört andra som använder Nokia N8:a och har gjort uppdateringen "anna" hur den fungerar efter det osv, och förväntningarna för kommande Belle.

Av Epyon
Skrivet av Zalamander:

För mig är den stora nackdelen med N9 jag kan se just nu att den bara finns i 16GB eller 64GB och ingen möjlighet att bygga ut med minnet.
Jag har 32GB just nu och utnyttjar det så jag tänker inte ha något mindre i framtiden. 64GB finns bara i svart och är redan slutsåld överallt innan den ens har lanserats.

Mmm... ok, använder du Nokia N8:a nu ?

Av Epyon
Skrivet av lanelurken:

Hur många köper en mobil för 6000 kr kontant idag! Ingen.

Jag är en av dom som köper min mobil kontant, oavsett pris, visst svider en 6k kr telefon men är den värd det så anser jag att det är bättre att köpa den kontant än att binda sig till någon mobiltrafiksoperatör i ett vist antal månader. Oavsett så förlorar konsumenten mest på att inte köpa mobilen kontant.
Men det är min mening och erfarenhet.

Av Epyon
Skrivet av Sneaky:

Galaxy S, Nexus S och iPhone 4 har samma ljudchip, och brukar anses ha det bästa ljudet. Wolfsonchipen används också i iPods.

ursäkta att jag "snor" tråden lite men, kan man se någonstans vad Nokia använder i sina lurar?

Av Epyon
Skrivet av S_Z:

Samsung Galaxy S...ettan alltså, skall ha ett mycket bra ljudchip (Wolfson Chip). Om man är extra petig med ljudkvalite så skall man kunna flasha den för att kunna utnyttja chipet fullt ut Finns en hel del att läsa om det.

vart hittade du källan till detta? finns de någon tabell eller dylikt för vilka chip som finns i vilken lur... ? nyfiken*

Av Epyon
Skrivet av Anonymous FTW:

Ja Marko skulle kunna vara för Nokia vad Steve Jobs varit för Apple. En finnländare skrev att Marko inte är finsk i sitt sätt att vara, själv har jag ingen aning. CEO Stephen Elop verkar mest vara en dyr och onödig värvning av Nokia.

Den här filmen med Marko gillar jag skarpt:
ditt klipp

Hehe nå jo Men nog ser han "ja illta" ut för mig, både i utseende och hans engelska dialekt, den syrar finska lixom
Nååå... Är så synd att N9an inte har en fysisk knapp för kameran, jag gråter blod Annars hade jag hämtat den så fort den kommer till butik
Dock lär ju priset för N8:an bli bättre och bättre, frågan är bara de om de är värt att lägga pengar ens på N8:an eller hålla i pengarna...
Å andra sidan, den är som sagt billigare, och har en relativt bra hårdvara för det jag ska göra, samt så har eller kommer N8:an få ett väl fungerande O.S så det blir ju sällan en mobil som behöver uppdatera mjukvara, vilket som jag förstår verkar vara denna mobils största "minus" (O.S:et).
Både min N95 8Gb och N900:a har jag behövt uppdatera nästintill inget, iofs 3 parts programs uppdateringar ja. Men Andriod eller Iphones O.S aldrig uppdateras utan bara fungerar och fungerar? Vilket jag inte med säkerhet vet, då jag aldrig ägt en Iphone eller en Android lur. Tjejen trollar på med sin HTC Z Desire, och den verkar fungera, har dock inte frågat om hon har fått uppdatera något

Av Epyon

jag är medveten om att det stod android, men varför inte en Nokia lur, N9 eller N8 ? De ska ha bra ljudchip, om jag inte är ute å cyklar...