Inlägg

Inlägg som Epyon har skrivit i forumet
Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lopphunden
Bättre sent än aldrig heter det!

När jag läste igenom din trevliga text så fick jag uppfattningen att du verkar nöjd med luren.
Storleken är nog inga problem eftersom jag har klämt lite på en modell av denna och den kändes gedigen och inte alls så klumpig. Men den kanske blev lite lätt kladdig av fingrarna?

När du menar att du lyssnar på musik och gör massa andra grejjer på den är det typ SMS, GPS, internet etc?

"klockrent maskin", jo det är därför jag sär så sugen på denna, men, hur är det mad mjukvaruutbudet? Jag har läst att det kanske kommer en programbutik till oss nordeuropéer i någon snar framtid.

Jag har även läst här och där att den har "multi-touch", stämmer det?

Håller med dig, att byggkvaliten känns gedigen

Ja precis, jag lyssnar musik samtidigt som jag gör annat, sms, gps, surfa, spelar ingen roll, det fungerar

de där med multitouch kan jag inte svara på.

Jag är fortfarande mkt nöjd med den, tyvärr hinner jag aldrig pilla på den så mkt som jag hade velat, har inte hunnit anpassa den exakt som jag vill, men de kommer

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NiLlY
Jag kör windows7 på min macbook, och det fungerar fantastiskt, rappare på macbooken än på den något kraftigare stationära pc jag har. Men har du en mac kommer du vilja köra Osx.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av b0bzor!
Jag har tidigare kört en del XP och lite Vista. Det har fungerat bra, Mac:en är som sagt i princip en vanlig PC. Det enda som var lite bråkigt var touchpaden, den fungerade inte riktigt på samma vis som i Mac OS vilket var lite störigt. Det kan ha fixats i nyare drivrutiner, har inte koll på det då det var längesen jag hade en installation utav Windows.

Jag har inte provat Windows 7, men jag kan inte tänka mig att det är något problem.. då hade man hört talas om det.

Skulle vilja påstå att man inte kan köpa en PC (läs ej Mac) idag och försöka köra in Mac OS X på den och få en tillfredställande installation där allt fungerar. En stationär dator är en annan femma då man kan anpassa alla komponenter.

ok jag har klurat fram och tillbaka, och de lutar mot en macbook pro, men då hade jag gärna viljat veta om det finns drivare till den, och eftersom ni har kört de så.. Hade ni kunnat tänka er att länka någon sida med drivare för windows, chipset audio, gfx osv. ? XP eller Win7 ?

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av b0bzor!
Är du ute efter enbart byggkvalité så är det väl (enligt mina erfarenheter) Apple's Unibody-datorer, Lenovo Thinkpad, HP's business/pro serier eller Sony Vaio's i det högre prissegmentet. Dell har väl skärpt till sig lite med senare modeller - har dock inte full koll på dem.

Andra märken som t.ex. acer, fujitsu, gateway, packard bell osv. är inte något du vill lita på allt för mycket.

Jag är väldigt nöjd med min dator, Macbook Pro "Unibody Late 2008", den är väldigt stabil och känns mycket välbyggd.

Har du provat slänga in MS O.S på din mac, XP elr Vista elr win7?
hur fungerade windows och mac:en ihop? lite eller mkt kompabilitetsproblem?
..varför jag frågar är för att, ifall jag inte faller helt för OSX och känner att jag befinner mig i en bur, då vill jag ha möjligheten att kunna köra ett WinOS.

Det jag vet är att det går att slänga in en modifierad version av OSx Leo på dell:en. Om nu samtliga funktioner fungerar är jag osäker på.

Ok så nu tittar jag dels på macbook pro och Dell Studio XPS 16, men de är svårt att bestämma sig för vilken, men dom verkar ju likvärdiga om inte annat.

Av Epyon

Re: Vilken netbook?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av durkedurre
Hej,
Är inne på att köpa netbook snart och har tänkt lite på nc10. Samtidigt så funderar jag på om inte någon av de nyare netbookarna är bättre till billigare pris eftersom nc10 ändå har lite tid på nacken.

Borde jag köpa en nc10 eller finns det andra datorer som är bättre för runt 3-3500?

/durke

Jag kan rekommendera Samsung varmt! wicked sick bra!

*bra batteri tid
*känns ej slö
*har aldrig krånglat
*smidig med bra tangentbord

..mina användnings områden har varit allt från: notera i under föreläsningar, battlechess- karta- musik- i bilen, flytta över bilder från mobil osv. kolla film/serier, kommunikation, exempelvis skype.
Ska testa köra in annat OS än xubuntu, men de fungerar, körde även winXP innan, hade varit kul att testa OSX på den, ska tydligen fungera är dock osäker ifall trådlöst fungerar på OSX, vilket är ett måste.

Jag köpte den när den precis hade kommit till sverige och jag gav ca. 4k för den då, ingeting jag ångrar eftersom den håller och fungerar bra.
Bara att köpa!

*dock, finns det netbooks med bättre spec och som levererar lika bra byggkvalite samt funktionalitet så till samma krona då kan det ju vara lämpligt att kolla rescensioner om dessa, men det har jag ingen vetskap om.

Mvh epyon

Av Epyon

Jag går i samma tankar som rövardotter... (hoppar in i tråden!)

Jag är ute efter en Macbook pro eller liknande spec. Det som är det viktigaste för mig är byggkvalitet!!. Och nu vet ja inte om det är ett rykte eller sanning, men att mac:s laptops har bra byggkvalite.
Jag ser gärna att ni inte blandar in mjukvara/O.S i jämförelse och beräkningar då Win, Osx samt linux går att köra på både mac och "pc".

Andra tillverkare som jag kan tänka mig har bra byggkvalite skulle vara DELL, HP kan inte komma på fler, men kom gärna med förslag på modeller med liknande spec på hårdvara med bra byggkvalite som macbook pro.

Sen om det är något som vet vart man kan handla med studentrabbatering så vore det finemang ..tacksam för svar! //epyon

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rövardotter
Gillar fjällräven o skulle aldrig lägga pengar på en Gucci väska

btw, fjällräven rox! g1000 ftw!!!

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lopphunden
Är väldigt sugen på en Omnia jag med!

Så när får du den så man kan höra dina åsikter?

aboslut, den är beställd och den skickades i morse, förmodligen framme på måndag Jag lär väl använda den lite innan jag törs säga något, jag kommer främst att fokusera på.

*display
*gui/o.s användandet i stort, växla mellan program, ändra inställningar osv.
*touchscreen (har inga referens ramar förutom ambulans gps och den är dålig usch!)
*GPS modulen, låsning av sateliter etc. själva gps programmet i sig är väl ovidkommande med tanke på att det finns ju en mängd olika.
*Musikspelaren (vilket jag redan vet kommer att vara en besvikelse med tanke på att de kommer att vara symbians egen)
*Kameran, jag kommer främst att jämföra med min gamla n95a (8Gb)
*batteri tid
*internet modem

Mina tankar om varför jag tog "the plunge" och vågade på en Samsung är dels pga omnian hd:ns spec samt rescensionerna som finns ute. Hårdvaru mässigt så är den grym och sen att den använder Nokians O.S Symbian vilket är det stabilaste jag har använt. Vilket jag hoppas skall vara ett vinnande koncept. Den kanske är lika snygg och trevlig som apples gränssnitt, men hårdvaru mässigt får jag allt plus lite till.

En av de bättre rescensent sidorna enligt mitt tycke är:

Phonearena@youtube

Phonearena review

mobilewitch review

Sedan hittade jag en ganska bra jämförelse mellan N97 och Omnia HD, resencenten verkar lite flummig, men man ser och förstår vad han gör iaf
jämförelse @ youtube del1
jämförelse @ youtube del2

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vargeEEEEn
Frågade precis vad min farsa tycker, han tycker att mobilen var skräp... Han skulle hellre ha sin gamla Nokia som han hade för 10 år sen. Å andra sidan byter han mobil lika ofta som de flesta byter kalsonger också...

hehe ok, för mig blev d en omnia HD, men jag säger något i samma riktning, hoppas den fungerar lika bra som min gamla nokia (n95) gjorde, är lite rädd för Samsung crap, men man får chansa lite N95:an (8gb) fungerade riktigt bra, stabil osv hade allt

Av Epyon

anyways, läst & läst & läst... det blev en Samsung Omnia HD, hoppas den är minst lika bra som min gamla kära N95a

Tack för alla tips och råd!

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Kameran fungerar bra på det stora hela. Blir riktigt bra bilder. Zoomar man maximalt blir bilderna oacceptabelt gryniga. Och autofokus är nog det långsammaste på kameran, möjligen hade jag en inställning fel, den gången som misslyckades. (Har tagit 132 bilder och har bara misslyckats en gång, och jag är ingen bra fotograf, så kameran får väl godkänt av mig.)

Panoramafunktionen fungerar riktigt bra också.

Jag har provat att videofilma en snutt av en konsert, bilden blev bra, men ljudet blev riktigt dåligt. Bara gitarr och sång hörs.

GPSen är jag storligen nöjd med. Hittar rätt även till obskyra platser, och räknar om snabbt om man väljer en annan väg än den föreslagna.

/xJom

kan du jämföra omnia hds kamera med N95an? eller om någon annan kan de? hade varit intressant att veta om dom är jämlika

edit: jag slog till de blev en Omnia HD hoppas det INTE är skiit!

Av Epyon

Hellu, ni som har en X1:a hur flyter den å så i menyerna, hur mycket måste man modifiera för att den ska flyta bra? Är ni nöjda med er X1:a?

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Nu har jag äntligen fått min. Den är snabb och lätthanterad i alla avseenden jag hunnit testa. Och klarar bra av multi-tasking (möjligen blir batteritiden lite lidande om man har många program igång samtidigt...)

Har inte testat SVT play, men YouTube funkar klockrent.

I övrigt - läs mitt omdöme på prisjakt:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=408139

/xJom

Har du provat fota något med kameran och hur fungerar gpsen?

edit: läste kommentarerna på prisjakt.nu inte alls tokigt verkar det som. Var bl.a en som hade gått från N95 till Omnia och verkade trivas. Intressant! Ni som har luren berätta gärna mer!

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dreas89
Ja, den duger ypperligt, en av de bättre skärmarna. Du kan tydligen få den att köra 75hz i Native upplösning med DVI.

Vilket betyder vad? att den passar för gaming är det viktigaste!
ursäkta utfrågningen men på skärmar är jag rätt noobish!

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kortleken
nja det svåra är att förstå hur man ska göra dvs hur det fungerar/uppbyggt. själv är man ganska oduglig inom det området:(
tror nog att en del har köpt den i tron att den är som alla andra mobiler..

finns en del forum att läsa in sig på tex http://forum.xda-developers.com/index.php har ju även en del i detta forum.

mkt bra länk m8! men som sagt man måste nog ha en lur att pilla med innan man vågar ge sig på något sådant.

Har kikat lite mer på N97 och Omnia HD dom verkar väl ligga närmast just nu. N97:an främst för att jag är van vid Nokia. Men omnian verkar snäppet vassare, däremot blir man lite skraj just pga att det är en samsung.

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Omöjligt att svara på om man inte har det redan, och mätt det.

om inte annat får man ringa å fråga innan man beställer ifall butiken har info om detta.

Men vilken av dessa? jag skulle väl välja GTX275 bara för att jag haft nvidia tidigare och hade en del problem med mina tidigare ati kort

Av Epyon

Lånar tråden lite grann, bra rubrik om inte annat ..men passar mig med

Nytt grafikkort alltså, vilket?? de flesta som rekkommenderas är väl: GTX275 & ATI4890, men passar dessa i detta chassi??

btw jag har ett P5E-VM HDMI Moderkort, och jag har väl tänkt lira Warhammer -Age of reckoning

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte[YoT]
I princip allt som säljs idag duger utmärkt till spelande såvida du inte är väldigt känslig.

Kk.. jag har använt en sån här Iiyama Vision Master Pro 454 19" som gaming skärm @ 120Hz, så jag vet väl inte riktigt hur känslig jag är.

glömde även att säga att de inte behöver vara en 24", kan vara allt från 21" och uppåt... duger en sån här för gaming? input lag, panel..osv? ..dom verkar ju lovorda den på "kommentarerna" på dustin.

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flopper
om du ska köpa en bra skärm så måste man förstå vad som gör en skärm bra.
panel typen är A och O.
enda lite kompromiss billiga alternativet är en E-ips panel skärm som dock inte har 24tum i dagsläget.
enda skärmen med pris och panel H-ips är en 24tum philips http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=351401

hmm.. du verkar ju ha lite koll på detta... jag är inne på samma linje.. men jag skiter i utseendet, vill ha en bra skärm för gaming. Får man be om tips/länk till en eller fler bra gaming skärmar?

denna du tipsade om-> http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=351401 duger den för gaming, lågt input lag, bra panel etc?

*edit-> glömde säga att de behöver inte vara 24" kan vara från 21" och uppåt ...jag värderar panelkvalite framför storlek, plus att den är "spelvänlig"

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kortleken
har ingen W995 själv men överlag verkar folk nöjda med den.
sitter på en xperia själv men om du ska en sån får du räkna med inkörningstid + litelite seghet i delar av menyhanteringen. de som har moddat om den med andra program har fått den att flyta på ganska bra.

funderar själv på nån av w995, iphone, SE satio och nya versionen av xperian som nästa mobil.

kk är det mkt bök att "modda" om Xperian från orginal? byter man OS helt ? Jag läste för rätt länge sen om att linux hade något OS för smartphones, är det något dylikt?

Ja w995 verkar ha en bra kamera om inte annat gui å andra sidan ser väl lite tråkig ut? men d kanske finns sätt att fixa till de iofs..

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Josasp
Så länge du inte planerar på att framkalla bilderna eller använda den för att ta mer professionella fotografier så spelar ju inte mpix roll.

Tycker du ska köra på en hero, helt klart.

Ja, någorlunda sanning har du ..men eftersom jag är en person som är mkt i naturen, med djur och så vidare och mobilen alltid med så är det flertalet bilder som har blivit riktigt bra och som jag hade kunnat tänka mig att framkalla eller dylikt, om inte annat vill jag ha möjligheten om du förstår, men HTC Heron verkar jävligt het

Av Epyon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av definition
Iphone om du inte vill ha en bra kamera vilket 3gs verkligen inte har.
Enda nackdelen med iphone egentligen för mig, skitkamera deluxe.
Allt annat är trevligt.

...vilken för mig verkar helt åt skogen, både från apple och htc:s sida, hur i h-vete kan man skapa så bra lurar med härliga användargränssnitt och sedan lägga en kamera som är urusel, det är för mig ett mysterium!!!
Ja menar oavsett vad, visst det är ju ok för dom användarna som inte använder kameran, men när tillverkare ändå sätter dit en kamera på en så dyr lur och som ska vara "HIGH END" då ska kameran vara BRA, så är det bara
+ till nokia då

...men jag kan även tänka mig att köpa en Apple elr HTC, tråkigt med kameran då..

Bästa hade väl ändå varit en N97 med apples elr android ui