Inlägg

Inlägg som Epyon har skrivit i forumet
Av Epyon

började med att byta ut orginalfläktarna till noctua och ta bort onödigt skräp.

http://www.varg.li/images/forum_posts/mediastation/20111111_001_...

detta var de nya grejjerna ja skulle stoppa in i den. Tyvärr passade inte gfxkortet, så de blev att skicka tillbax.

http://www.varg.li/images/forum_posts/mediastation/20111111_002_...

sfx-kortet installerat, bra ljud, billigt och low profile bracket som följde med.

http://www.varg.li/images/forum_posts/mediastation/20111112_003_...

Det blev en nödlösning från den lokala hårdvarubutiken, ATI Radeon 5450

http://www.varg.li/images/forum_posts/mediastation/20111112_005_...

Installerat och klart, klockrent!

http://www.varg.li/images/forum_posts/mediastation/20111112_006_...

Processorfläkten byttes ut efter foto, och ja slängde in 3 HDD's sammanlagd 2,5Tb

Och slutligen en printscreen

http://www.varg.li/images/forum_posts/mediastation/printscrn_sta...

Av Epyon
Skrivet av MasteraCe:

Hur går det för dig i valet?

Själv kör jag med N900 just nu.. älskar verkligen operativsystemet..

hehe, jag är less på min N900, å väntar fortfarande på att Nokia ska släppa BELLE, Ringde faktist till Nokia Sverige härom dagen och det beskedet jag fick var att dom kommer att släppa det kring november-december. Så jag vill ha en N8

Inte för att N900 är dålig, men den känns klumpig i mångt och mkt, och att det är som en "mini laptop" var coolt de första åren, men ju längre jag har haft den destå mer känns de överflödigt, som att de är en mobil för en som kan progga sina egna apps och utnyttja reps bättre. Jag vill bara använda mobilen till rätt enkla saker.
Nokia N8 med BELLE är perfekt för mig

Av Epyon

ingen som vet något nytt om Symbian Belle ?

Av Epyon

väntar åxå, börjar bli less på WAR

Av Epyon

Har sökt mig igenom diverse sidor och forum och AMD får smisk som vanligt så de lutar åt Intels i5 2500k, då är det moderkort och minnen kvar, vad ska man tänka på när man köper ram, och vilket mobo/chipset rekommenderas av er?¨

edit: har nog fastnat för det här mobot MSI Z68A-GD65 G3 REV B3 synpunkter?
hittade en review på den från hardocp

minnen kvar då, vilket verkar vara svårast, ska man bry sig om "CL" fortfarande och sträva efter den lägsta möjliga? det vill säga att föredra exempelvis CL7 framför CL9?

skapade denna shoppings korg ->inet kundvagn
synpunkter?

Av Epyon

Köpråd för ett nytt uppgraderingspaket, AMD elr. Intel?

Tja! Jag måste medge att jag tappat de mesta av datorkomponent kunskaperna sen C2D Wolfdale, så jag behöver lite hjälp!

Det jag ska köpa är moderkort, processor, minne.

För det första; varför köpa AMD vs. Intel? Och i såfall vad?
Rent prismässigt så ser ju Uppgraderingspaketen för AMD billigare. Vilket betyder i realieten vad?

Värt att köpa färdiga uppgraderingspaket som webutiker gjort eller göra ett själv från scratch?
Jag har tittat på uppgraderingspaketen för ca.5k Intel's och sedan tittat på AMD's vilka är billigare. Har kollat lite på i5(IntelCore i5 2500k) och AM3(AMD Phenom II X6 1100T)... Vilket chipset/mobo ger bäst prestanda? Jag har själv sneglat på på P67 och 890GX, men känns lite som en jungel..
Hur är det med stöd för drivrutiner osv. för AMD i Win7, moderkortet och chipset kompabilitet för ljudkort och grafikkort osv. ?

Jag har tänkt å använda dator till bl.a spel osv. förhoppningsvis Guildwars 2, men tänkte försöka klara mig utan crossfire eller SLI och köpa ett singel gfx-kort senare, d.v.s jag har ett gfxkort som duger än så länge.

Jag ska självklart fortsätta leta själv efter recensioner och tips angående detta, men det är alltid kul med tips!

Tack på förhand! //E.

Av Epyon
Skrivet av nisselask:

Har exakt en sådan! Har satt i 2gb ram, ett grafikkort Power Colour HD5450, en 2,5' som var över från en skrotad laptop och Windows 7. Har inte bytt några fläktar men ser fram emot din bygglogg! Funderar bara över det här med ditt ljudkort, tror det bara finns 1 Pci-plats i datorn. Jag körde först ljud från HDMI till förstärkare men efter att jag byggt en nu HTPC fick den byta plats till "andra TV:n" och där har jag inte HDMI i förstärkaren utan fick köpa ett USB-ljudkort. Finns heller ingen PCI-express utan det är bara en PCI vilket krånglar till det i val av grafikkort, finns kanske adaptrar att köpa, jag hittade mitt grafikkort i en tysk webshop, gick inte att köpa i Sverige.

Åhå, ja som du kan se här så finns det olika modeller av den. Efter att ha kollat igenom den och jämfort den med spec:en så bör jag få plats med 1 PCI-E + 1 PCI, finns 1 till PCI plats men den tror jag kommer att blockeras av gfx-kortet. Och det finns även möjlighet att få dit 3st 3,5 HDD platser, är dock osäker på hur stora diskar bios:et tillåter. Men jag hoppas på att kunna slänga in 1st IDE 500Gb 2st 1Tb.

Hur flyter den med W7 ? Jag hoppades att den skulle belastas minst med WinXP x32

Skrivet av Mr.Azum:

fattade nada först... läste kontorsstol hela tiden såg typ http://www.sweclockers.com/galleri/7299-g27-egen-playseat förstod ingenting när du började prata om HP:n

lol

Kan fota lite när jag slänger ihop den och posta

Av Epyon

väntar på delarna

Av Epyon

Återvinna en kontorsdator till Mediastation

Ja hej! Tänkte höra vad ni tycker om en ide jag har fått.
Istället för att köpa PS3, XBOX360, eller en dedikerad mediaspelare såsom Popcorn.
Så tänkte jag att genom att "återvinna" en äldre kontorsdator bygga om den till en mediadator.

Den jag fick tag i var en HP DC7600 Desktop slim version. Byta ut hårdiskar, fläktar och slänga in ett nytt O.S Windows XP med Media Center alt. MS Vista Ultimate. Sedan lägga till GFX-kort, Ljudkort, trådlöst nätverkskort.

Tanken är att i slutändan ska den vara billigare och förhoppningsvis hålla längre.
Ha en höglagringskapacitetet och även kunna streama media.
Användningsområden. Filmer, Tv-serier, enklare tv-spel.
Allt som behöver läggas till är trådlöst styrdon.

Av Epyon
Skrivet av Erikn911:

är det just kameran du är ute efter så rekomenderar jag varmt n8

men kan du klara dig med en lite sämre kamera så rekomenderar jag någon av de kommande symbian lurarna med 1GHz och 512 mb ram.

Ruskigt prisvärda och de kommer förinstallerade med symbian belle

Ja uppriktigt så resonerar jag så här; up to date så är Nokia N8:an den bästa mobilen idag av olika skäl, framför allt har den allt jag vill ha i en mobil lur.
Visst har den en något äldre hårdvara än de "vassaste" lurarna idag, men med tanke på att de är en Symbian lur så antar jag att den inte behöver mer "kräm". Rent byggnadstekniskt så är den helt utan motstycke, ja kan närmast jämföra den med min gamla Macbook Pro(från 2010), gediget rakt igenom. De andra Symbian har är "frihet" och multitasking. Och med "frihet" menar jag all data (var det än är för fil) så fungerar den mest som ett usb-minne, inget krångel med sync via uppkoppling samma med Nokia's kartor till gpsen. Det finns mer "appar" än man egentligen behöver. Den har funnits ett bra tag vilket gör att N8:an har förhoppningsvis gått igenom de flesta "barnsjukdomarna". Kameran är för mig mera grädden på moset Att den är bra och har en fysisk kamera knapp är ett krav. Och enligt min mening kommer N8:an med Belle bli ruskigt fin, modern och förhoppningsvis en stabil vapendragare. Jag har använt Symbian tidigare och visserligen tyckt att det är tråkig i jämförelse vis med konkurrenterna, dock har jag alltid sett Symbian som logisk och enkelt, så det ska bli riktigt kul att få en Nokia lur med Symbian i "lyxförpackning". Jag får allt plus ögongodis.

Varför jag väljer en symbian lur framför apple's och andriod är ganska enkel; Apple har en tendens att vilja begränsa och styra användaren vilket irriterar mig, deras O.S är snyggt och lurarna håller bra kvalite, men att sälja en teknologisk enhet med de begränsningar som apple har, nej tack! (En anledning varför de första jag gjorde när jag fick min MBP var att radera allt å slänga in W7 ) Deras byggnads kvalite är god.

Andriod då, ja visst de finns gedigna lurar från HTC och kanske Samsung, men många förefaller att vara stora och plastiga. Själva Andriod är för mig en gåta, i mitt huvud så jämför jag Android med hur MS Windows var i begynnelsen, slösade allt för mkt av hårdvaru kraft på att hålla igång operativsystemet. Oj långt svar... håll till godo med mina "tokiga" tankar

Av Epyon
Skrivet av Erikn911:

den är inte släppt officiellt än (räkna med detta innan nyår)
men den finns redan nu och har funnits att hämta från olika sidor.
På dailymobile.se's forum finns guider för hur man uppgraderar programvaran

Mmhmm... ja då är det bara att sitta på pengarna tills dom släpper den, är dock oerhört sugen på att köpa N8:an nu, men får vänta helt enkelt.

Jo jag är medveten om det, jag orkar inte böka med någon beta release, jag önskar den officiella versionen utan tjorv.

Av Epyon

Det verkar ju som att man lär får vänta ett tag till på Belle, har inte hittat någon info om när Nokia tänkt släppa den...

Av Epyon
Skrivet av Anonymous FTW:

Nu har Nokia gjort Symbian Belle officiellt också

Är den släppt officiellt också??`Finns den att hämta från någon internet lokalisation?

Av Epyon

Länk Eldar Murtazin sågar kameran rätt hårt på N8:an

edit:
Fler länkar
Nyhet från mobil.se om Symbian Belle samt beräknat release tidpunkt. ->Mobil.se Symbian Belle

Fakta, bilder och egenskaper från conversaion.nokia.com

Av Epyon
Skrivet av Fire_Ice:

FM-sändaren i min N8 ger nästintill perfekt ljud men det beror mycket på hur antennen i bilen är, jag har kommit fram till att ledningen mellan antenn och radio går förbi tändningslåset så om jag har mobilen i närheten av det så är där inget brus eller dylikt ö.h.t.
Om jag sätter den i bilhållaren som sitter fastspänd på rutan så är där en del brus om man inte har någon musik på, men det märks inte alls medan man lyssnar, det är inte särskilt mycket brus för den delen heller.

Skrivet av Gelantious:

Har mycket med vilken kvalite det är på stereon & antenn etc i bilen.
Den jobb bilen ja kör mest är en billig Toyota Aygo, pausar man musiken där så hör man lite brus när FM sändaren är igång. Men inget jag märker när musiken väl spelar.

Nice! ja helt klart det låter ju smidigt!

Skrivet av Fire_Ice:

Det är klart att man kan ha en AUX-kabel men det är inte alla som har en sådan ingång i sin radio, sedan händer det att man åker med andra och att alltid ha en kabel i fickan kan vara jobbigt, det är inte säkert att de heller har en AUX-ingång. Det är dessutom coolare att säga, "sätt på radion på xx.xx så ska du få höra en bra låt".
Sedan behöver det inte endast handla om bilen, det kan vara vilken radio som helst, man har kanske hamnat på någon plats, helt oväntat, där det är tråkigt men med en enkel radio där

Sant sant Och som sagt det verkar ju tämligen smidigt, får helt enkelt prova det Däremot så åker jag sällan med någon annan, men jag förstår logiken

Skrivet av Gelantious:

Privata bilen där ja har en lite mer påkostad stereo med antenn förstärkare är det helt perfekt. Sen kan placering av telefonen gör skillnad med som Fire_Ice säger. En del andra jobb bilar man kör ibland så kan man ha telefonen i byxfickan utan problem, andra får man lägga upp den på instrumentbrädan eller så.

Ska kolla upp det där med antenn förstärkare.
Jag har alltid gjort så att när jag lagt ner pengar på stereon i privat bilen så har jag oftast sett till att det finns en hygglig kabel ingång i huvudenheten, det trodde jag var det smidigaste
men ska helt klart prova detta det som är med ljud är att i varje led som ljudet vandrar så ställs det krav på kvaliten.
Kvaliten från ljudkällan > kabel > huvudenhet > kabel > slutsteg > kabel >högtalare

Av Epyon
Skrivet av Fire_Ice:

Då är N8:an den perfekta telefonen för dig.
Telefon/SMS/MMS fungerar bra tackvare god mottagning.
Ljudkvalitén är bland de bästa.
Amoledskärmen är mycket bra för videoklipp.
GPSen har helt otroligt bra mottagning, kort tid för att hitta satelliter och livstid offline navigering med hela kartor för hela värden och gratis uppdateringar.
Kalkylator, den fungerar som den ska
Kameran är världens bästa mobilkamera än idag.

Jaa det lutar åt en N8:a helt klart!
Och tack för att du och Jazip skrev om vad ni tycker om N8:an

...fast jag läste lite någonstans om att man kanske kunde programmera (eller någon) så att man använder någon av de fysiska knapparna som finns till kameran på N9:an, Så att man har en fysiskknapp, tack vare en omprogrammering.

Skrivet av JAZIP:

Har haft N900, men bytade till N8 för att jag ville testa något annat.

Är nöjd med N8, särskilt efter att Anna kom till den. Tangentbordet har blivit otroligt mycket bättre, och telefonen känns snabbare. Webbläsaren är sådär, men man kan ladda ner och installera Opera. Den har blivit klart snabbare efter uppdateringen.

Alla program som är nödvändiga finns till den. Som tex Spotify, WhatsApp och Skype. Twitter vet jag inte så mycket om, men det inbyggda stödet för Facebook är inte så bra. Men det finns ganska många tredjeparts applikationer som fixar det problemet.

Kameran är grymt bra i telefonen, så om det är kameran du prioriterar så kommer du inte att bli besviken. Den är snabb och tar bra bilder. GPS:en är också en klass för sig. Man kan ladda ner karotorna i telefonen så att man inte behöver vara uppkopplad mot nätet och vänta på att kartorna ska laddas. Navigeringen är också väldigt bra. Använder den väldigt ofta. Har räddat mig många gånger

Symbian Belle kommer till den innan årsskiftet, och det kommer lyfta telefonen ytterligare. Den kommer att göra startskärmen mer flexibel också. I nuvarande version kan man bara ha widgets som rader, om man tex vill ha genvägar på startskärmen kan man bara ha en rad med fyra stycken ikoner, inte enstaka. Men som sagt kommer det att fixas i Belle.

Ska byta till N9 nu när den kommer. Verkar vara en sjukt grym telefon! Men om det blir en N8 för dig kan jag rekommendera den!

Ja, jag hade tänkt å vänta tills Belle är offeciellt släppt. Sedan läste jag något nät-rykte om att N8:an kanske skulle få en hårdvaruppdatering, så man kanske borde vänta på det åxå. Dock det som talar mot det ryktet skulle vara att; varför göra en hårdvaru uppdatering på en gammal lur när man har släppt och släpper, N9:an, Nokia 600, Nokia 603, Nokia 700 och Nokia 701? Nå jag vet inte, inget man verkar kunna få bekräftat.

Hittade en annan video med N8:an och Belle här från GSM Arena Enjoy

Av Epyon
Skrivet av Gelantious:

...dock så hade jag velat ha igång FM sändaren. Är den bästa funktionen i en mobil efter själva ringandet
Att alltid ha sin egen musik med sig oavsett vilken bil man kör utan att behöva klydda med kablar är gudaskönt och vant mig vid det efter N86 & N8.

Angående FM Sändare via mobil och stereo i bil, blir det någon kvalitetsförlust ljudmässigt alt. distorsion?

Jag har alltid valt auxingången via mobil och stereo i bil för att minimera kvalietsförlust och dist, men det där låter ju mkt smidigare.

Skrivet av Eriksson(X):

kände på en N9 igår och den jäkeln var riktigt nice vilket är tråkigt då jag tänkte hitta nån billig smartis

N8:an med Belle FFS!

Av Epyon

Som front system blev de 525 C5 från JL Audio
JL Audio's XD400/4
och får spara kulor till ett litet å fint bas rör som ska sitta framför passagerar fötterna.
Så framsystemet får 1-2 ch och basröret 3-4 ch

Hoppas att de blir bra

Av Epyon
Skrivet av Phat^Trance:

N9 verkar ju cool, men känns redan död liksom, då nokia i stort sett kommer att satsa på WP7

:yawn:

Av Epyon
Skrivet av brajonk:

ja det där jäkla ånge ! min paket kan fastna där flera dar

moaha norrläning, tar 2dgrr mer ffs ALLTID till norrland