Inlägg

Inlägg som Epyon har skrivit i forumet
Av Epyon
Skrivet av Rydisen:

700w? Han ska ha en i3a och 7850, inte kraftigt överklockan 3960x och titan i SLI.

430w kommer fundera alldeles utmärkt. Skulle dock, som ovanstående sa, satsat på något annat än CX. T.ex XFX 550w eller något.

Mmm, min tanke hade varit att ändå köpa ett nytt agg och då lägga på lite extra watt, men de är ju jag de.
Sen skrev jag även att de finns nog de som vet mer

Av Epyon

Skulle satsa på ett kraftigt psu när du ändå ska bygga nytt. Jag skulle kika i första hand på Seasonic och sen kolla på evga, corsair. 700w+ om inte mer. Andra här har mer kunskap än mig om psu's. Men de var mitt tips

Av Epyon

Införa lag på att människor som vill köpa/äga djur måste ta en licens för det innan, vilket skulle regleras av länstyrelsen kanske?

Av Epyon

Jag är något extrem i min politik så de finns inget parti som egentligen passar, kanske
Miljöpartiet elr. socialdemokraterna.

Av Epyon
Skrivet av Deathdancer:

Du har både Thermalright Silver Arrow SB-E som är precis 170mm hög, och Be quiet Dark Rock Pro 2 på 166mm. Både ligger runt 700:- och presterar väldigt bra. Liknande design som NH-D14, fast utan den fasansfulla färgen.

Det blev Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 Den kyler bra och är tyst på lägsta rpm nivå. den får lite hjälp av fyra noctua 120mm fläktar som kyler systemet på lägsta rpm nivå, den är väldigt tyst, kall och jag är nöjd
Detta är chassit i fråga ->Lian Li PC-C60A Domus
Tack ändå för hjälpen

Skrivet av GamerFX:

byt till tystade fläkt medans luftkylare hörs inte ett skit.

utveckla om du vill

Av Epyon

oi ! jag vill gärna rekommendera denna jag har haft den själv ett tag och jag är mkt nöjd. Inge frukt alu elr gummi alien lull lull (inget illa om dom). Den har även bra byggkvalite vilket jag var skeptisk till en början då jag letade vilken laptop jag skulle ha, men jag var å klämde på den osv kändes gediget byggt. En annan sak är att den ser inte ut som kalle ankas julgran heller vilket jag uppskattar. Köpte aven denna till.
Jag har plågat lappisen friskt med och utan laptop kylaren, och min låter inte så våldsamt som de säger i en än dock bra youtube review.. Plattan som sitter i är en Chi Mei 173HGE, enligt min hwinfo. Bra ljud, både från laptop högtalarna och från headphone jacket. Enligt mitt öra bättre ljud än i flertal intergrerade ljudkort på stationär mobo, om den når Asus Xonar Essence STX nivå för ni själv avgöra. Mitt största problem är att hitta en vettig laptop väska

edit: om du ska vänta haswell eller inte är inget jag kan svara på, jag hade lite bråttom vid mitt inköp
edit2: nu när alienware verkar vara som högst på tapeten, den erfarenheten av alienware jag har är positiv, både support och byggkvalite.
Det stod krast mellan m17x och den msi*n. Det som talade mest för aw var just supporten, byggkvaliten hdmi in samt att den laptopen har ett bra ljudkort. Det som fick mig att välja MSI'n var väl de att den föll mig mer i smak, aw'ns dekor belysing och gummi överdrag är "för mkt" för mig. Ljudkortet på MSI'n kunde jag inte heller klaga på, samt att tangentbordet kändes bättre på MSI'n imo, I byggkvalite så är dom inte så långt ifrån varandra, men aw är snäppet vassare.
Mitt råd är även att åka till en butik och klämma och känna, använda de laptops du är intresserade av.

Av Epyon

Tja, lånar tråden istället för att skapa en ny, jag önskar tips om en tyst luft cpu kylare för 1155 socket den måste vara lägre 17cm. Gärna ett annat märke än noctua, det hade varit kul att testa ett annat märke

Av Epyon

på min acer står det, (när jag högerklickar på desktop), configure switchable graphics, klicka vidare och sen väljer jag antingen *High perf läge respektive *pow-sav läge. Denna switchar mellan ATI och Intel.

Plajja : Hur fungerar och känns GT70 annars, är du nöjd, förutom detta din upplevelse av skärmen? får man fråga vart du beställde ifrån?

Min gt70 lär nog dyka upp idag

Av Epyon

Vid denna strl hade jag kikat närmare på Alienware m14x.
Om du gillar deras julgrans "look" så är nog en alienware burk en av de bättre gällande byggkvalite.

Skall dock erkännas att när jag stod vid ett liknande val så valde jag Msi GT70 framför AW m17x, med anledning av att jag inte gillar utseendet och"hypen" av AW samt att jag fick mer för pengarna och mindre "tjorv" med MSI. Rent krast tänker jag så här, AW är ett säkert kort vad gäller byggnadskvalite och prestanda, döma av deras rykte bland användare och rescensenter. Min uppfattning är att ju mer mobil datorn behöver vara destå bättre behöver byggnadskvaliten vara.

Jag kan även nämna att de senaste åren har jag använt en ACER Aspire 3820TG som "mobil" laptop, ACER är ju inget som direkt osar byggnadskvalite. Den har hållt och fungerat över förväntan, den har används flitigt på "mobilt" sätt, dvs har använts i bil, flyg, tåg, buss, varit med bland fjäll och skogspackning i både vinter och sommar tid. Med det vill jag säga att de finns andra märken som är billigare som kan fungera lika bra som "premium" märken.

Av Epyon

Den här rekommenderar jag.
MSI GT70 OND, dock vet jag inte vilket av gfx korten som är vassare av de två. Gissar på Asusen.

Av Epyon
Skrivet av cokeman 1337:

MSI har mycket bra kvalite på sin GT serie.

Ett bättre alternativ hade varit en Alienware M17x med 7970m som presterar likvärdigt med 680m, och går att få för runt 15k med en 15% student rabattkod som du kan hitta lite varstans. MSI är väldigt bra men AW är i världsklass med kvalite och support.

Ok tack Alienwares byggkvalite verkar ju vara riktigt bra. Och ja, de hade varit värt med en rabattkod. Dock gillade jag inte tangentbordet lika mkt som på GT70.

Jag kollar typ på dessa 2 just nu:

GT70 - 18k. kr elr GT70 - 12k

Det skulle väl vara att köpa den med 680m för att vara "framtids säker". Men 6k kr mer för bara grafikkortet känns lite bittert.
Då kan ju alienwares 17x med 7979m kortet, men då som sagt med rabattkod.

edit: det blev en MSI GT70 ONE tack för hjälpen !

Av Epyon
Skrivet av filipcombat:

När man har en budget på 15k är det bättre(enligt mig) att skaffa en dator med t ex ett 7970m istället för ett 670m som asus datorerna erbjuder. Asus dator är fina likaså är Alienware fina men då ska man ha en lite större budget Sony och samsung har jag inte så mycket info om så låter det vara osagt.

Ja, du har helt klart rätt. Har nu klämt på MSI GT70, Alienware 17x samt Asus G75vx. Asusen går bort. Alienware har både för och nackdelar. Den är något dyrare, är något för "flashig" för min smak, dock har den lösningar som inte MSI'n har, exempelvis hdmi in, klockren byggkvalite sedan gillade jag att dom använder samma gummi yta som zepto (mythos). Sedan finns de dessa som menar att kompontenterna de använder skall vara "speciella" va de menas vet jag inte.
MSI'n känns lite som en joker, man kan få en laptop med bra prestanda för en något billigare slant. Jag gillade tangentbordet, bl.a respons och höjden på knapp nedtryckning, och jag tror att den har en mindre benägen het att samla damm mellan tangenter, ren spekulation
Men då, hur är byggkvaliten på en MSI Laptop någon som har en som kan berätta lite om den, jag fick inget direkt hum om byggkvaliten på den. MSI'n skickar med 680m + 2x128gb + 750gb för ca. 18k kr, medan med Alienware får man lägga till ca.5k kr för en 680m (man kan ju välja ATI's kort för mindre peng), och mer pengar för liknande lagring.
Jag har utökat något på min budget

Skrivet av cokeman 1337:

Får du tag i en student rabattkod till Alienware M17x så är det den bästa för 15k IMO.

Jag pluggar inte =(

Skrivet av plAjja:

Förlåt om jag kanske kommer in så här lite offtopic men jag letar också efter en bra speldator och jag undrar lite hur
http://cdon.se/hemelektronik/17inch_msi_gt70_0nd-694ne_intel_...
jämnför sig med AsusG75VX

då MSI GT70 kostar 11500kr och ASUS G75VX kostar 12500kr är det värt den extra tusen lappen?

Jag har även tittat på den med 675m, den blir ju mkt bättre i pris, men verkar inte ha en chans mot 680m (vad jag förstår)

Åt mig lutar de åt den här MSI GT70 ONE
det enda jag saknar är att den kan läsa blueray.

Om någon har kunskap om hurvida bra byggkvaliten är på MSI GT70, samt ifall någon kan berätta vad ni tycker om skärmen, och ifall de skiljer något mellan skärmarna på modellerna ONE och OND, ONE ska vara senaste uppdateringen av GT70 med 680m. OND med 675m. Mer än så vet jag inte.

Av Epyon
Skrivet av filipcombat:

Det är bra att vara skeptisk, dock så är pc konsulten bra. Men om jag skulle köpa mig en spellaptop så skulle den vara från Pc konsulten eller DevilTech. Dock så är Deviltech från tyskland Men du slipper tull o annat för det är inom EU. Svensk tangentbord finns ifall du väljer det.

ja vars Ok ska googla lite mer på det, det jag finner intressant är att modeller från sony, samsung, alienware, asus, är inget du nämner

Av Epyon
Skrivet av filipcombat:

Det är väldigt många som har köpt därifrån så det ska inte vara några problem!

kanske dumt, men jag är ändå lite skeptisk

Av Epyon
Skrivet av filipcombat:

Kollat på Pc konsulten?

tackar har kikat bra att man kan konfiguera den själv, bara det inte är något nytt "zepto" företag
Alienware har fina lappisar, dock tenderar dom till att knäcka min bugdet

Av Epyon
Skrivet av Gröngås:

G55 kan jag dock inte rekommendera, GPU´n är alldeles för svag i förhållande till vad man betalar

aww :/ önskar gärna fler förslag av andra modell/märken. då en laptop, med prestanda, hållbarhet, pris cirkus 10k-15k.
btw för mig är det inte alls viktigt med "nyaste" exempelvis vänta på nya modeller och välja bort föregångarna. jag kmr att göra tvärtom, om jag kan köpa en lappis(med mina kriterier) som är föregångare till de kommande modellerna,då köper ja hellre föregångarn för billigare peng(hoppas jag)
ska läsa mer om g75 och om man kan bli klokare

Av Epyon
Skrivet av Gröngås:

Föreslår Asus G75VX, om man överklockar grafikkortet lie (når ändå max 65 grader i BF3) så får man en grym dator för pengarna. Älskar min!

Då är ASUS G55VW motsvarande, fast 15"? jag är i valet å kvalet mellan 15" och 17"

Av Epyon

Hej! jag lånar också tråden om det går bra, jag tänkte fråga om de olika game/prestanda modellerna som finns ute nu för ca. 10k -15k. Jag har kollat lite på alienware, asus bla. Några förslag ?
*jag är ute efter hållbarhet och prestanda

//Epyon

Av Epyon

behöver inte just vara för spel, kvalite före prestanda.

men 1k hit eller dit spelar ingen roll

Av Epyon

Laptop, prestanda, budget...

Tja! Jag ska köpa en laptop, för ca. 7000kr, frågan är då vad för laptop får man mest för dessa pengar, gällande prestanda, kvalite', chipset, gfx, osv. EJ ACER

Tack på förhand!
Epyon