Inlägg

Inlägg som Infiniti har skrivit i forumet
Av Infiniti

Äldre Radeon (passiv kylning), flera modeller

Söker alltså ett Radeon utan fläkt (semi-passivt duger ej alltså, inte heller Nvidia-kort) då mitt utlånade HD 7750 kastats i sopen av min svåger… Vore tacksam om det gick att få tag på ett nytt kort! Någon kanske har ett gammalt kort liggandes i förrådet? Eller du kanske gav bort det till brorsan för tio år sedan och det ligger och skräpar i hans förråd än idag?

Exempel på kort som gjorts i passiva versioner:
HD 5450
HD 5750
HD 5770
HD 6450
HD 7750
R7 240
R7 250
R9 270

Läs hela annonsen här

Av Infiniti
Skrivet av Nudeln:

Kan det verkligen stämma? Lustigt nog kollade jag också med just en OnePlus 3 som inbyte. Kunde som max få 95 kronor för den, men med 4 kkr till i rabatt är väl saken klar? Bara kränga telefonen sen på Blocket eller Tradera med minst 2 kkr i Avanza (om man nu inte vill behålla)?

En Pixel 8 128GB verkar gå för mellan 6700–7000kr på Tradera. Så du lär inte tjäna mer än 1000–1400kr, eventuellt minus Traderas avgift, om du säljer där. Sen får du räkna med arbetet för att lämna in telefon hos Elgiganten, lägga upp annons på internet, skicka iväg nya telefonen… blir inte så mycket pengar kvar efter det, kanske mer värt att jobba några övertimmar på jobbet skulle jag säga.

Av Infiniti
Skrivet av Gustenrocks:

4000 är en bonus och syns ej i kalkylatorn. Så det är kalkylatorns uppskattning + 4000kr.

Anledningen till att jag skriver "nästan vilken telefon som helst" är att du inte kan använda telefoner som inte finns i kalkylatorn. Du kan inte byta in en Nokia 3310.

Aha! Då förstod jag fel. Helt okej deal då om man har något riktigt gammalt och värdelöst liggande där hemma. OnePlus 3T fanns till och med med i listan.

Av Infiniti

”4000kr extra inbytesrabatt på Pixel 8 och Pixel 8 Pro hos elgiganten.
https://www.elgiganten.se/magazine/tjanster/trade-in Gäller till 11/2

Vilket till exempel effektivt gör att du kan få en Pixel 8 8/128gb för max 5590kr eller en 8/256gb för strax över 6000kr med (nästan) vilken skräptelefon som helst om jag förstår det rätt”

Ursäkta men… det krävs motsvarande en iPhone 14 Pro att ens komma över 4000kr i inbytesvärde. En telefon som är värd 8000kr på begagnatmarknaden, som du istället får 4700kr för… Wow vilken ”deal”.

Av Infiniti

50 lök för en produkt som blir ersatt med nästa, mycket förbättrade version om ett år. Om 3-4 år kommer den upplevas som en stenåldersprodukt.

'Planned obsolescence' på hög nivå. Smart av Apple, dåligt för planeten. Lär inte stoppa korkade kunder från att spenderar 50 lök åter igen om 3-4 år, trots att allt utom processorn kommer hålla måttet.

Av Infiniti

Kommer ej uppgradera min dator för Windows 11 så länge mina nuvarande komponenter fungerar. Fungerar fin-fint till filmuppspelning och lätt gaming trots 10+ år gammal hårdvara.

Av Infiniti

Ingen i 3D?

Av Infiniti

Svårt att säga om detta är så fel som vissa påstår här. Vi har ännu inte sett om Vision Pro blir en kassako eller en total flopp för Apple. Jag gissar på det senare. Hela VR/AR-grejen känns som en enorm bubbla. Meta, särskilt, har nog lagt lite för många av sina ägg i samma korg.

Av Infiniti
Skrivet av Nioreh83:

Utöver TVn så har jag adaptiv refresh rate på både telefon, dator, och laptop. Alla hanterar 50hz

Menar du att dina skärmar automatiskt hoppar till 50 Hz när du börjar spela upp program från svtplay.se? Det har jag mycket svårt att tro. Möjligtvis (MÖJLIGTVIS) att det fungerar på din telefon via appen.

Av Infiniti
Skrivet av Swennis:

Fixar apple tv galant med auto refreshrate

Skrivet av Nioreh83:

Dagens skärmar har inga problem med 50hz

Skrivet av ipac:

Då är det appen/mediaspelaren om ska göra om och göra rätt. Inte SVT. De ska inte behöva ändra för att "du" gör fel på mottagarsidan.

Och nej, 50Hz är inte föråldrat.

Skrivet av LeVvE:

SVT Play är sämst, massa gamla grejer som fanns på Öppet Arkiv som nu inte finns alls sen de slogs ihop.

Vad jag vet finns det inga moderna TV-apparater som kan visa 50Hz-material korrekt. De kan TAR EMOT 50Hz, och meddelar att de spelar upp i 50 Hz. Men de uppdateras ändå alltid i 60/120 Hz (möjligtvis 96Hz för filmer).

Så JO, SVT borde gå över till 60 Hz som är vedertagen standard på i princip all digital video. 50 Hz är en förlegad relik från den analoga tiden.

Av Infiniti
Skrivet av Specias:

Jag tror faktiskt att du har fel

Det är garanterat fler som kör 100% ljusstyrka än det är som kör 100 nits. 100 nits är svinmörkt och bara något för de som har mörkläggningsgardiner och sitter i totalt mörker hela dagarna.

Av Infiniti
Skrivet av napahlm:

Jag har inte sett så många streams alls så det är nytt för mig, jag har nog sett en eller två innan med Inet, där jag varit med för att få chans att vinna på hjulet. Men man ska alltså inte riktigt lita på vad dom säger?
Jag chansade på Webhallens stream igår. Och det var väl bra drops, dock inget jag hade på inköpslistan. Men jag reagerade på folks attityd i chatten. Såg några som gnällde över priserna. Att det "bara var 200kr billigare" än lägsta priset på prisjakt-typ. Eller att 500kr inte var någon rea, att det inte var några "inet-drops".
Det gjorde mig faktiskt lite irriterad. Folk var väldigt oförskämda.
Trots att samtliga drops av dom jag kollade upp under streamen var lägsta tillgängliga pris.

Man kanske förväntar sig mer än 5% rabatt på något som kostar ~4000kr när man ändå lägger ner tid på att kolla på en stream? Folk hade all rätt att vara ”oförskämda” efter ett sådant antiklimaktiskt erbjudande kan jag tycka.

Tar man upp folks tid och lockar med löften om bra erbjudanden är det inte så konstigt att en sådan fjussig prissänkning väcker irritation.

Av Infiniti

Jag räknar med att det blir en medioker produkt, rent tekniskt, med fokus på minimalistisk design, till ett hutlöst pris, men som trots allt kommer att locka många köpare bland medelålders mellanchefer i Stockholmsförorter som vill öka på sin sociala status med diverse materiella tingest.

Av Infiniti

Är det bara jag som upplever att Inets reavaror ofta är slut inom ett orimligt få antal minuter? Eller att det möjligtvis finns ett ensiffrigt antal produkter kvar som bäst.

Av Infiniti
Skrivet av delta76:

OBS - scam

Källa?

Av Infiniti

Produkt: NordVPN 12 månader
Länk: https://www.amazon.de/dp/B09KTY85B1
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6472085
Pris: 302 kr

Av Infiniti
Skrivet av Danieleet:

Med din tankevurpa förut så är detta inte en decent deal med tanke på att du får de för 110 kr styck om du köper 10 medans du måste betala ca 20% mer om du köper 5.

Men om du är så pass kåt på blueray-discar till överpris, och om det får dig att känna dig bättre, så har du rätten att kalla det för ett ”bra pris” så klart, det är ett fritt samhälle.

20% mer för blu-rays vs. 530% mer för soundbar. Just sayin'…

Av Infiniti
Skrivet av delta76:

it seems a good deal at first then you quickly realize how difficult it is to pick 11 bluray. first 4 or 5 yes, but then it's either uninterested movies or you already own.
they could probably do much better with buy 5 for 600kr. but it's CDON we are talking about

I emailed CDON about this last year, asking them why they don’t offer complete series of movies. Like: every Batman movie, or every Fantastic Beast, every MiB etc. And why they don’t offer more movie classics from the 80's and onwards, which is what I’m looking for. They said they were for thankful for the feedback and would keep it mind for this year, but sadly not much seem to have changed. Still, I managed to find 10 this year as well, with a few compromises. Next year will be difficult if they don’t change their offerings though.

They do have an offer for 5 movies for 650kr. A decent deal, not fantastic though.

Av Infiniti

Produkt: 10 st UHD Blu-ray för 1100 kr
Länk: https://cdon.se/black-friday/film/4k/
Kategori: Film
Pris: 110 kr/st

Av Infiniti
Skrivet av jungleboss:

Jag missade tyvärr 8888-dealen (sjukt billigt!). Så för mig är detta ett bra pris allefall.

Skrivet av Danieleet:

Skulle säga att rean nu snarare är vad man kan förvänta sig och att den som var tidigare med en gratis produkt på köpet var vad man brukar kalla "för bra för att vara sant", men att det faktiskt var sant denna gång.

Skrivet av SopAns:

Om man inte fick tag i en på Power och är ute efter en soundbar är det fortfarande ett bra pris.

En produkt är ju inte värd det som den kostat som minst någonsin utan vad den som handlar tycker den är värd. Var väl inte längesedan den kostade 13000 på rea utan produkt på köpet.

Nej det är inte ett bra pris. Även om ni försöker intala er det, så är det inte det. Klart man jämför med lägsta-priset. Det är därför prisjakt har diagram med prishistorik Men om ni är så pass kåta på en soundbar till överpris, och om det får er att känna er bättre, så har ni rätten att kalla det för ett ”bra pris” så klart, det är ett fritt samhälle.