Inlägg

Inlägg som Infiniti har skrivit i forumet
Av Infiniti
Skrivet av FaqieFPS:

Nej, alldeless för lågt.

Dina priser är alldeles för höga, med tanke på att spelen är billigare i butik. Har du något motbud?

Av Infiniti

200kr för Kiwami 2 och Yakuza 6 + frakt.

Av Infiniti

När Apple släpper en uppdatering som gör telefonen märkbart segare. Då är det dags att byta.

Av Infiniti

- Internet innan Facebook och övriga ”sociala”-medier som nu dominerar människors medvetande.
- Linjär TV. Innan det fanns en miljard olika serier att streama. Alla kollade på samma serier och såg nya avsnitt samtidigt. Att kolla i TV-tidningen vad som stod på schemat inför kommande fredag-/lördagskvällen. Istället för att scrolla igenom Netflix i en halvtimme och välja någon B-produktion för att utbudet är uselt, men tjänsten ändå smidig, som många verkar göra numera.
- Windows Phone. Så cleant och snyggt. Inga skins från mobiltillverkarna. Som iOS fast utan hårdvarulåsningen till Apple och iPhone.
- OLW Cheez Chruncherz med ranchsmak.

Av Infiniti

HTPC, surf-laptop, Home Assistant-servern, gamla laptopen från gymnasiet i förrådet, Raspberry Pi som ligger i någon låda, smartphonen, samt två äldre smartphones.

Lite oklart vad som räknas med här? Kan ni vara lite luddigare? ”Mobiltelefoner”? Räknas min gamla Filip-Phone också? ”Spelmaskiner”? Räknas mina 10 gamla konsoler från 20 år tillbaka i tiden?

Av Infiniti
Skrivet av Aktsu:

Glasbakstycket har vi för att man vill ha trådlös laddning och inte konsumenterna vill inte betala premiumpriser för en telefon i billig plast. Sen undrar jag hur alla har sönder sina telefoner, jag är långt ifrån försiktig och har varken lyckats knäcka skärm eller glasbakstycke på någon telefon i mitt liv trots att jag aldrig kört skärmskydd eller skal.

Det är lite samma sak som batterierna, lägger folk sina enheter i solen? Jag har nämligen aldrig känt att jag behövt byta ut något batteri innan produkten var sliten eller gammal nog för att bytas ut ändå. Körde mina trådlösa ANC lurar på huvudet 12+h om dagen i flera år och enda anledningen till att byta ut dem var slitage på hela konstruktionen, reflekterade aldrig över att batteriet skulle blivit sämre så det var inte märkbart iaf. Så det känns väldigt främmande att detta skulle vara en epidemi som väger upp nackdelarna med sådana här lagar.

Både trådlös laddning glasbakstycke känns som två ”förbättringar” som ingen riktigt önskat eller bett om. Snarare anledningar för tillverkarna att spä på priserna på sina telefoner varje år till de hutlösa nivåer vi hamnat på nu. Har aldrig sett någon i min närhet använda trådlös laddning. Möjligtvis kan det vara en trevlig funktion i moderna bilar för de som har sådana, men knappast nödvändigt där heller. Skulle vilja se en siffra på hur många som faktiskt laddar trådlöst. Kan det vara 10%? Max 20%.

Tappar du aldrig din telefon tillhör du en minoritet. Tappar du den, men den inte går sönder så har du bara haft tur.

Angående batterier har jag aldrig haft större problem, utom med äldre iPhones. Men har aldrig haft en telefon särskilt många år heller. Men poängen är väl att telefonen ska ha ett liv även efter första ägaren byter upp sig till en ny.

Av Infiniti

Kanske äntligen blir ett slut på vansinnet med glasbakstycken på telefoner? Saknar när man kunde ha en telefon utan skal.

Av Infiniti

Slutade handla på Steam för ett antal år sedan. Har numera över 600 fysiska spel som jag inte har tid att spela istället.

Av Infiniti

Har knappt använt tjänsten, behåller den endast p.g.a. 50%-rabatten. När den försvinner försvinner även jag som kund. SkyShowtime har betydligt bättre utbud av kvalitetsfilmer enligt mitt tycke.

Av Infiniti
Skrivet av Mindfighter:

8 vs 16 gb blir orättvis jämförelse, en mac med dess minneshantering (compression etc.) och snabb ssd gör att en mac med 8 gb ram känns som en windows-dator med 16 gb ram. Finns massor av tester om det på youtube där t.o.m. videoredigering går bra. 256 vs 512 är jag mer benägen att hålla med om, om man har behovet av utrymmet.

Har personligen en Mac Mini M2 med 8/256 för kontorsbruk, lite xcode o.s.v. och absolut inga problem med minnestryck:et. Var lite skeptisk från början men beslöt mig att testa och mycket riktigt så fungerar det alldeles utmärkt.

Tack för att du uppmärksammade detta. Hade ingen aning om det faktiskt. Har kikat lite på youtube-videos och det verkar fungera tämligen bra med 8 GB faktiskt. Lägger in prisjakt-bevakningar på lite fler lägre specade Mac:ar nu och väntar in ett bra erbjudande på en åttagigabytes-Air.

Av Infiniti

Kan vi alla bara stanna upp en minut och försöka ta in att Apple säljer en 15-tums, icke-Pro, utan en helt vanlig Air, en surfdator, fast något mer kapabel, med 16GB minne och 512GB lagring för tjugofyratusen kronor. Samtidigt är det rea på Huwei Matebook 14 med samma RAM och lagring för 6500 6200 kronor (självklart sämre processor, men denna Apple CPU är overkill för 99% av alla som köper laptops, och Apple har inget billigare alternativ)… Något har gått väldigt, väldigt snett borta i Californien sedan Jobs dog.

Av Infiniti

iPhone 11 Pro från 2019. Så 3,5 år cirka. Mitt mål är att ha den till 2027, då Apple släppen en iPhone utan flärp eller utstansning i skärmen (enligt rykten). Ser ingen anledning att uppgradera innan dess då det känns som framstegen på telefonmarknaden stannat av väsentligt, likt datorer/laptops till slut gjorde.

Av Infiniti

Skulle bli förvånad enormt om denna streamingpryl inte blir en megaflopp. Vad är målgruppen? Har vi inte kommit fram tlll att streaming av spel är bajs?

Av Infiniti

Kodi på HTPC och Shield. Galleriappen på telefonen.

Av Infiniti

Hur kommer det sig att man inte hört om detta lagförslag förens samma dag som det röstas om saken? Lagar som är djupt inskränkande på personlig integritet kan införas hur som helst utan att folket har något att säga till om. Man undrar verkligen hur demokratiskt vårt system egentligen är.

Av Infiniti
Skrivet av Zyie:

Mitt töntigaste nick måste väl ändå ha varit "LordMe".
Ett nick jag använde i RuneScape, typ tidigt 2000-tal.
Vet inte riktigt vart ifrån jag fick tanken till det namnet, men använde det en kort period där.
Dock var väl mitt namn lite halvkänt ett tag, då jag hittade ett sätt att dupa pengar i spelet, betalade enorma överpriser till folk som spenderade hela sina dagar att köpa runor åt mig, som jag sedan använde för att ligga bland toppen i spellcasting, magic eller vad nu skillen kan tänkas ha hetat. Så klart visste alla på skolan som också spelade RuneScape vem LordMe var, då jag sålde ingame-guld till ett gäng personer på skolan så att jag kunde köpa läsk och godis, haha.
Ingen visste då att jag dupade pengar, bara att jag hade tillgång till väldigt mycket pengar i spelet.

Om någon är intresserad av en snäppet längre historia angående detta, samt tillvägagångssätt, så kan ni läsa en kort stund till, annars går det skippa resten.

Jag lyckades övertala personen som var antingen 2a eller 3e högst smithing i hela spelet att dela sitt konto med mig, dealen var att jag fick behålla och sälja allt jag mineade och craftade, medans han då fick "gratis" lvlar i mining och smithing medans han sov (minns jag rätt var han från kanada). Från detta craftade jag mithril och adamantium saker och tjänade flera hundra tusen gold i spelet. Vid ett tillfälle när jag skulle föra över pengar från saker jag sålt från hans konto, till mitt egna konto, genom att droppa pengarna på backen och snabbt logga in på min egen gubbe för att plocka upp pengarna, så råkade jag dupa pengar.
Förstod inte först hur det kunnat ske, men efter ca 30min experimenterande så upptäckte jag hur det hade gått till.
Man hade då pengar i högar i sitt inventory, varje hög kunde innehålla max 65,536 gold om jag minns rätt, något liknande iallafall.
Hade man då en hög pengar på backen man försöker plocka upp, samtidigt som ens inventory var fullt, och man hade en hög pengar i inventoret som var mindre pengar i än 65,536 gold, så "fylldes" högen pengar i inventoret upp till max, men högen på backen förblev oförändrad. Säg alltså att du har 10,000 gold på dig, och en hög på backen hade 60,000 gold, och ditt inventory var fullt, så fylldes din hög med pengar i inventoriet upp till 65,536 gold, men högen på backen innehöll fortfarande 60,000 gold.
Det man kunde göra då var dela så man har en hög med 1 gold i inventoriet, en hög på backen med 65,536 gold, klicka på den, droppa random skräp från inventoriet, dela pengarna i ditt inventory så du har en ny hög med 1 gold i, och repetera x antal gånger tills du hade ett inventory fullt med pengar. Gick att skapa flera miljoner på under en minut.

Så, mitt kanske sämsta nick någonsin, är nog också mitt mest "kända", haha.

Intressant! Mitt elvaåriga jag hade kunnat döda för att få veta detta. Själv slet man varje dag. Högg träd och dödade demoner i timtal. I slutändan tjänade man mest pengar på något random drop-party när en rik knös droppade halloween-masker åt pöbeln. Så många timmar man slösade i det spelet… oj, oj, oj.

Mitt nuvarande nick värpte jag fram ca 2008 när man skulle välja gamertag på Xbox 360. Har inte orkat lägga tankekraft på att komma på något nytt sedan dess.

Av Infiniti

Vad skulle syftet vara med en PS5 Pro ens? PS4 Pro hade ju åtminstone ett syfte. Då vi gick från 1080p till 4K i våra TV-apparater. PS5 har knappt ens fått några spel som drar nytta av konsolens hårdvara. Detta känns som en desperat money grab.

Edit: En del verkar inte förstå skillnaden mellan att PS4 Pro och en eventuell PS5 Pro. PS4 Pro hade ett tydligt mål; att rendera spel i upplösningar närmare den på de nya, moderna TV-apparaterna, så spelen inte skulle se ut som skit på dessa. PS5 Pro däremot, skulle endast boosta upplösningen från en redan fullt dugliga 1440p-2160p (med uppsamling) till kanske 1800p-2160p. Tveksamt om den skulle klara att boosta 30 fps till 60 fps då den uppgraderingen skulle innebära alltför stora kostnader i nya chip.

Med allt snack om FOMO vill jag tillägga att det är mycket möjligt att de flesta av PS5-ägarna vid slutet av 2024 troligtvis köpt sin PS5 i år eller nästa (nu när produktionen kommit igång på riktigt). Med tanke på det så är det lite att pissa dessa kunder i ansiktet av Sony om de lanserar PS5 Pro så tätt inpå. En del av de som just investerat närmare sju tusen på konsol plus spel och förväntat sig att ha en toppmodern konsol de närmaste åren kommer givetvis bli snopna när deras konsol petas ner från position ”bäst” till ”näst bäst” bara någon månad efter inköpet.

Tydligt att många PC-spelare halkat in på konsol senaste tiden, nu när PC hårdvara blivit för dyrt, och därför vill ha samma upgrade-cyklar som på PC-sidan. Hoppas inte dessa kunder förstör konsol-branschen för oss som varit trogna den, och åtnjutit dess brist på hårdvaruhets, sedan början. Vill inte se en ny PlayStation varje år ”bara för att”. Det hade varit ett tragiskt öde. Men det är väl där vi lär hamna till slut. Kapitalismens riktning är ju inte direkt att vi ska handla mindre prylar…

Av Infiniti

Sega Dreamcast och New 3DS (även defekt)

Söker en Dreamcast. Fint skick, ej gulnad plast, fullt fungerande, max 1-2 mindre repor.

Söker även en New 3DS som ska fungera men som kan vara defekt eller sliten/sprucken på något sätt.

Hör av er via PM, ej kommentarer.

Läs hela annonsen här

Av Infiniti

Känns som det kommer bli mindre och mindre attraktivt att ”jobba med IT” framöver. På sikt kommer AI ta över allt som nu kallas för IT och endast de som är extremt begåvade och kunniga på sina områden kommer vara eftertraktade. Detta är helt uppenbart.

Av Infiniti

Håller kvar vid min 11 Pro så länge den funkar utan krångel. Märker inte av någon brist av prestanda än så länge och kameran tar fina bilder.
Men så småningom brukar väl Apple ge ut en uppdatering som får äldre modeller att lagga ihop…
Har satt upp som krav att nästa telefon jag köper ska vara iPhone med USB-C, ingen skärmflärp, minst 512GB lagring, och vara rabatterad med minst 30%. Så det lär inte bli av på några år