Inlägg

Inlägg som linderborg har skrivit i forumet
Av linderborg
Skrivet av ]P[:

Jag köpte tv under black week av MM och det är öppet köp till 31/1. Fick bekräftat på mail från supporten.

Bara en liten update kring MediaMarkt och öppet köp:

Mailade dem 19 dec för att få bekräftat hur långt öppet köp jag hade när jag köpte TV:n under Black Friday. Fick svar igår, 9 januari, dvs. 21 dagar senare.

MediaMarkt:
"Vi ber om ursäkt för det sena svaret, detta beror på hög arbetsbelastning och vi arbetar hårt för att komma ikapp. Du har 30 dagars öppet köp så de va till den 24/12."

Jag:
"Fast under Black Friday stod det ju att ni hade förlängt öppet köp till 31 januari?"

MediaMarkt:
"Tack för ditt mail! Det stämmer att du har ett förlängt öppet köp då du handlade under Black week. Har du några frågor eller funderingar? Återkom gärna till oss så hjälper vi dig så gott vi kan."

Lite märkligt att det inte ges någon ursäkt eller förklaring till att det första svaret inte stämde över huvud taget.

Av linderborg
Skrivet av makatech:

Nu är jag tjatig men nyfiken:

Provade du de inställningarna jag skrev om i min spoiler ("Visa innehåll" knappen) i inlägget nedan? Möjligt den helt eller åtminstone delvis slår av HDR men spelar det egentligen någon roll när bilden blir bra??
#18826852

En annan skrev till mig följande om Philips PUS85x5 som tips:
"Det jag framförallt jag har gjort är att välja ISF-lägena, ökat på gamma samt slå av allt vad motion smoothing, fusk HDR och annat heter. Då tycker jag att bilden blev riktigt bra."

I den här jättetråden på avforums.com får jag intrycket av att folk åtminstone generellt är mer nöjda i dag (även med HDR)?
https://www.avforums.com/threads/any-news-about-pus8505.22902...

Jag uppskattar tipset, men ja, jag har testat med HDR-inställningarna du tipsar om.

HDR med dina inställningar:

https://www.linkpicture.com/q/IMG_20210108_150918.jpg

SDR med hjälp av uppspelning genom Xbox One X:

https://www.linkpicture.com/q/IMG_20210108_150845.jpg

Av linderborg
Skrivet av Xuhzer:

Tack för tipset. Vart har du läst att 70-tummaren har VA-panel medan 65-tummaren har IPS? Jag har inte lyckats hitta informationen på Google.

43" och 65" har IPS, resten VA.

https://toengel.net/philipsblog/wp-content/uploads/2020/10/20...

Det verkar dock som att de flesta som upplever problem med HDR har VA-panel (som jag).

Om jag var du hade jag aktat mig för PUS85x5 tills Philips eventuellt fixat problemen.
https://www.philips.co.uk/c-p/58PUS8505_12/8500-series-4k-uhd...

Av linderborg
Skrivet av Empab:

Jag funderar på att köpa denna tv https://www.mediamarkt.se/sv/product/_philips-58-smart-uhd-4k... men den har fått lite blandade recensioner av användarna. Vad tror ni som har kunskap om området? Är bilden kass eller är tv:n så bra som man kan då för denna prisklassen? Ifall ni har förlag på bättre får ni gärna dela med er tack ☺️

Många av oss som köpt den upplever stora problem med HDR-material och mycket brus och artefakter i mörka partier.

Se recensionerna på Philips hemsida:
https://www.philips.co.uk/c-p/58PUS8505_12/8500-series-4k-uhd...

Jag håller tummarna för en mjukvaruuppdatering, men jag är tyvärr väldigt skeptisk. Får de bukt med de här problemen skulle jag säga att den är oerhört prisvärd till reapris kring 6k.

Av linderborg
Skrivet av makatech:

Folk måste vara jäkligt petiga, jag är mycket nöjd med min The One 70 tum, åtminstone efter lite inställningar jag fick.

Har du kollat på mycket HDR-material?

Om du till exempel startar den här filmen via TV:ns YouTube-app:
https://www.youtube.com/watch?v=vX2vsvdq8nw

Jag och många andra (men inte riktigt alla) på avforums.com får extremt dåliga resultat i HDR (men bra bild om man tvingar fram SDR via en annan källa). För många av oss ser till exempel hela vänstra sidan av mannens ansikte vid 2:09 ut som en grå sörja (se foto här), och scenen vid 2:33 ser väldigt urvattnad, grå och kontrastlös ut, särskilt i deras ansikten.

Har du inte de här problemen så får jag lite avundsjukt gratulera. (: Men vi är tyvärr ett helt gäng som har dem, utan att vara petiga.

Av linderborg
Skrivet av Zoux:

Sen verkar MM för övrigt vara betydligt svårare att ha å göra med än Elgiganten när det gäller öppet köp och testa produkter hemma, gissar att du kan få problem.

Känns ju som att de skulle ha svårt att argumentera emot att man öppnat och testat produkten när de skriver:
"Jag är inte nöjd med min produkt, får jag returnera den?
Du har alltid 30 dagars öppet köp hos oss på MediaMarkt. ... Förutsättningen är att du har kvar ditt originalkvitto och att produkten och dess förpackning är i nyskick.
Öppet köp gäller ej på abonnemangsknutna produkter, värdebevis, hygienartiklar, förbrukningsvaror och specialbeställningar. Mjukvara, spel, film, musik och mobiltelefoner tar vi endast tillbaka i obruten förpackning."

Nån som har erfarenhet av att lämna tillbaka TV hos MediaMarkt, som du öppnat?

Skrivet av ]P[:

Jag köpte tv under black week av MM och det är öppet köp till 31/1. Fick bekräftat på mail från supporten.

Låter ju fint, tack!

Tror vi att det finns goda chanser för pangerbjudanden under mellandagsrean? Är sugen på att byta upp mig lite, men skulle ju gärna hålla mig kring 7-8000 ungefär för 55-60".

Av linderborg
Skrivet av Ztrobe:

denna? borde ju gälla din med kan man tycka. Förlängt öppet köp t.o.m 31/1 2021!

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_philips-58-smart-uhd-4k...

Jo, såg att det står så numera, men funderade bara på om de hade hunnit börja med det redan under black week, eller om det bara är under december de kört förlängt.

Skrivet av Falistar:

Ja jag blev verkligen negativt överraskad och var först säker på att det var något fel på den jag köpte och returnerade, framför allt då HDR som får närmast ett mjölkvitt dis över hela bilden, samt svärtan/mörka partier.

Hur upplever du att mörka partier och panoreringar funkar på din Samsung Q60T i jämförelse?

Av linderborg

Är det någon som vet om MediaMarkt hade förlängd öppet köp till januari även under black friday-veckan? Är nämligen rätt sugen på att lämna tillbaka min rätt kassa Philips 58PUS8535, men hade ju varit skönt att kunna shoppa nåt nytt på mellandagsrean först. Kommer inte ihåg vad det stod när jag köpte den, och på fakturan och bekräftelsen står det ingenting. Mejlat dem och frågat men inte fått svar än. Om det bara var 30 dagar så går det ut om några dagar.

För jag gissar att det är för mycket att hoppas på att Philips ska trycka ut en firmware som fixar de, vad det verkar, väldigt utbredda problemen med oerhört bristfällig HDR, hackiga panoreringar och dålig hantering av mörka partier?

Av linderborg
Skrivet av vargeEEEEn:

Jag hittade eventuellt varför bilden blev så kontrastlös i DV jämfört med SDR, tydligen är det separata bildinställningar när DV hoppar igång. Jag pillade runt lite och fick det att se mycket trevligare ut, framförallt djupare svärta!

Ang. 58PUS8535.

Jag har lyckats få det att se rätt bra ut på Dolby Vision och HDR nu också. Men ser allt som inte är 4K DV/HDR ut som pixlig havregrynsgröt för er också? Om jag slår på nåt som är "HD" (men inte 4k) i Netflix eller spelar från SVT Play-appen så ser det ut som en dålig DivX-cam från 2002... Eller har ni hittat bra inställningar för detta?

Av linderborg
Skrivet av Nivity:

Fan vilken beslutsångest jag har nu då.
Sony 55" XG95 7990:- eller Philips 58PU8505 5990:-

Skrivet av Laxpudding:

Du väljer mellan en av de allra bästa i fråga om bildkvalitet inom de normala prisnivåerna, mot en mittenmodell som inte är i närheten av att vara lika bra i fråga om just bildkvalitet.

Det skiljer sig 2000 kronor eller 33 procent mer för en hel annan nivå av kvalitet. Sällan jag pekar ut värde i fråga om andras pengar, men detta är en sådan situation där svaret är givet ifall just bildkvalitet är målet.

Suck.. Jag beställde en Philips 58PU8535 som jag fått hem nu. Är hittills väldigt missnöjd med bilden, trots att jag försökt laborera med inställningarna. Kontrastlöst, väldigt urtvättad och grå bild i Dolby Vision, hackiga panoreringar. Väldigt pixlig/artefaktig bild särskilt i mörka scener. Bilden såg liksom bättre ut på min 10 år gamla Samsung LED.

Ångrar så att jag inte lade på lite mer och fick något bättre. Och nu är det inte längre någon rea på XG95... Finns det i nuläget något bra alternativ under 8 000? Kan eventuellt tänka mig att gå ner till 50" om det innebär ett riktigt lyft i bildkvalitet.

Av linderborg

Om man är ute efter en laptop för max 6 000 kr, är det här ett bra köp då? Eller finns det något bättre?

Asus D509DA-EJ881T 15.6"
5 990 kr

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Ska främst användas till videosamtal och enklare foto- och videoredigering.

Av linderborg
Skrivet av Maxfly:

Precis köpt Philips 58" The One 58PUS8505 för 5990,-

Känns som mycket tv för pengarna med hdr10+ stöd + Dolby vision och Philips ambilight. Oavsett är det en uppgrade eftersom jag inte har ägd tv i ungefär 15 år.

Redan slut på lager i Mediamarkt men finns några kvar på komplett de kan skicka 3 Dec. https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5264603

Lyckades norpa Philips 58" The One 58PUS8535 för 5990:- på MediaMarkt vid midnatt. Ville hellre har 8535 än 8505 för att få qwerty-tangentbord på baksidan av fjärrkontrollen.

Av linderborg

Produkt: Philips 55PUS9435
Länk: https://www.dustinhome.se/product/5011197451/55pus9435-55-4k-....
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5264599
Pris: 9 990 kr

Är det här det bästa alternativet om man är sugen på 55-58 tum, lite nyfiken på ambilight (inget måste) och har ett maxtak på 10k?

Eller är det bättre att hoppas på en sänkning av en oled som C9 till samma pris? Är bilden klart bättre på en sån?

Av linderborg

Produkt: Philips 55PUS9435
Länk: https://www.dustinhome.se/product/5011197451/55pus9435-55-4k-...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5264599
Pris: 9 990 kr

Är det här det bästa alternativet om man är sugen på 55-58 tum, lite nyfiken på ambilight (inget måste) och har ett maxtak på 10k?

Eller är det bättre att hoppas på en sänkning av LG C9? Är bilden klart bättre på en sån?

Av linderborg
Skrivet av Dendrite:

Fick bli en Lenovo Idepad 310 från elgiganten! Verkar vara en helt ok laptop för kontorsarbete till bra pris.

Skulle ni säga att Ideapad 310 är det bästa köpet prestandamässigt av dessa tre? Eller vad tror ni?

Lenovo Ideapad 310 15.6
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

LENOVO IdeaPad 100-15IBD 15.6
http://www.mediamarkt.se/sv/product/_lenovo-ideapad-100-15ibd...

Acer ES1-332-P246 13.3
http://cdon.se/hemelektronik/acer-es1-332-p246-13-3-barbar-da...

Ska främst användas för kontorsarbete och streaming, kopplad till större skärm. Värdesätter tyst dator. Kanske 310an bör va tystast med tanke på endast SSD?