Inlägg

Inlägg som kertander har skrivit i forumet
Av kertander
Skrivet av tcntad:

Kom ihåg att bifoga bild på sammanfattningen också innan ni skickar in eran körrapport.

Japp jag gör det men du lyckades nyligen godkänna 2 av mina rapporter innan jag hann inkludera bilderna :). Det var igår. Rapporterna genereras automatiskt av VTMLIVE och ibland kör jag flera jobb efter varandra och fixar till rapporterna efteråt alla på en gång. Jag kunde inte lägga till de efteråt. Men jag har bilderna liggande på imgur om du behöver dubbelkolla sen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kertander
Skrivet av FlashTec:

Så här ser bilen ut som jag rattar för tillfället bortsett från ett skydd i fronten nu med en hel del lampor
https://scs-wotr-gallery.s3.amazonaws.com/view/4E1/00000000002341E4.jpg

Snyggt! Synd att man kan inte editera texten ovanför hytten. Vore fint med SwecVTC istället för XF

Min har svenska färger just nu.

https://scs-wotr-gallery.s3.amazonaws.com/view/2C1/000000000023A...

Av kertander
Skrivet av tcntad:

I MP blir det svårt. Jag kör svart/orange stil:
Vid 09:19 https://www.youtube.com/watch?v=Sr4YVydd4xc&index=23&list=PL5...

Ser bra ut. Vi har ju redan en YouTube yta för SwecLogistics ju!!

Vi kan komma överens om vissa färger, färgnyanser, som t.ex. Orange/svart/grå som i loggan. Sen kan vi ta olika motiv i dessa färger. Jag tror det skulle se bra ut plus att man kommer få känslan av lite personlig touch. Orange som huvudfärg och svarat/gråa motiv vore snyggt. Skall testa olika paintjobs ikväll.

Av kertander

Lastbilslack

Tänkte på en sak. Vi har en firma nu och har börjat köra lite. Vi har en logga. Bör vi inte fixa eller komma överens om hur våra lastbilar skall se ut också? Vi kanske bör ha en SwecVTC-godkänd lack, eller vad tycker ni? När jag stöter på konvojer så har de ofta samma färg på sina lastbilar, ser ganska coolt ut.

Vet ni om man kan modda ett painjob och sen använda det på MP? Jag vet att det skall gå i singelplayer. Vore kul om det gick.

Av kertander
Skrivet av kristallkrona:

Finns många olika headsets.. Men det gjordes en artikel om olika headsets under tusen kr förra året i nov: http://www.sweclockers.com/test/22879-headset-fran-logitech-s...

Jag är jättenöjd med mitt nya headset! Tack igen för tipset.

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/253868-h...

Rekommenderar denna om ni funderar på att köpa nytt.

Har även fått CB-radion i Multiplayern att fungera. Bara välja kanal, trycka ner V-tangenten och prata på

Av kertander
Skrivet av FlashTec:

Tror inte det har att göra med om man kör lugnt eller inte utan att det handlar om någon form av fel vid utsättningen av bilarna som överlappar varandra. Det är i alla fall vad jag tror. Skicka länken till SCS med en bugg rapport eller nåt

Men SCS supportar inte Multiplayer ju!! Skicka till TruckersMP kanske...

När jag sa att vi måste ta det lugnt så menade jag att vi kanske väntar lite med att ta färjan och inte kör så tät in på varandra. Kanske att en åker över först, kör av och meddelar att nästa kan åka, och så vidare...

Av kertander

Vi råkade ut för en bugg i ETS2 idag

När vi (jag och Robin) skulle köra av färjan i Rostock så hände detta:

https://youtu.be/cnduafZIPMU

Känns inte rätt och Robin åkte på 2% skada på trailern. Åsikter på det...

Av kertander
Skrivet av Lanering:

Ber om ursäkt, låter det inte hända igen. Och jobbet från Graz till Graz var ett misstag, kunde tyvärr inte radera jobbet

OK, undrade bara om det var en bugg i VTMLive.

Av kertander
Skrivet av Goteborgan:

Någon som vet om det finns någon open source version av sånt här VTC som man kan tanka ner och ha på egen server?

Har kollat runt. Men hittar inget, verkar inte finnas sånt stort intresse för det.

Här är något kanske:

https://www.trucksim.org/threads/an-open-source-vtc-cms.6733/

Annars är VTMLive ganska bra tycker jag.

Av kertander
Skrivet av Lanering:

Blivit klar med 2 jobb nu, rapporter finns. Lite besviken på den senaste. Men misstag händer, kolla de gärna

@kertander
@tcntad

Jag tror att vår CEO får bestämma hur vi hanterar Uppsala - Karlskrona jobbet :). Vi måste nog kontakta försäkringsbolaget och ta upp det med de... Körningen Frankfurt - Uppsala = Bra jobbat.

Du har en rapport som är tom från Graz till Graz. Misstag?

Av kertander
Skrivet av Lanering:

@kertander: Vad tycks om denna då? 1080 graders hjulrotation och force feedback. Fungerar till PS4/PC som jag då också har och ser jättebra ut för priset:

https://www.proshop.se/Spel-Tillbehoer/Thrustmaster-T150-RS-e...

Japp, ser bra ut men verkar inte ha möjligheten till en växellåda (ingen kopplingspedal). Men om du inte vill ha det och om priset är bra, slå till. Fick bra testresultat också. Kolla gärna på olika forum om folk har denna ratt när de kör ETS2 och läs deras åsikter.

Av kertander
Skrivet av tcntad:

vad ska vi göra åt det

Bara skojar, jag kommer nog tanka in en bra årslön där snart nog

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Låter vettigt faktiskt. i kör 100 eur/jobb och 1 EUR i bonus för att testa.

man fick inget retroaktivt...

Av kertander
Skrivet av Lanering:

Har funderat på att köpa en ratt inom dom kommande månaderna, har aldrig ägt/haft en så jag tänker köpa en billig med att börja med. Kollat videos, recensioner osv om den:
https://www.maxgaming.se/pc-ratt/thrustmaster/ferrari-racing-...

Är endast oroad om att ratten inte kan vändas 360 grader men endast 90 grader
Vad tycks?

90 grader är nog extremt lite vrid på ratten Det är ju bara ett kvartsvarv! 360 grader är ganska lite också. Halvt varv åt vardera håll (180 grader höger + 180 grader vänster). En Logitech G27a och min G29a har 900 grader att manövrera med (2½ varv med ratten från fullt ut höger till fullt ut vänster). Vill du ha en bra "köra lastbil" känsla så bör du ha en 900 graders ratt. 360 grader passar bäst till F1-racing spel där man svänger väldigt lite pga höga hastigheter. Det är min åsikt iaf. Vad tycker ni andra?

https://www.maxgaming.se/pc-ratt/thrustmaster/ferrari-racing-... ser OK ut men denna har bara 450 degrees, så lite mer än ett varv

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Inte gett det alltför mycket tanke faktiskt. En % måste ju dras från huvudinkomsten (Basbelöning) sedan extra eller avdrag beroende på..
Om jag sätter 100 EUR som wage, är det allt man får då per resa? Skulle vilja se att en % räknas ut faktiskt. Bonus/km sätts till 100?

ska luska ut mer på hemsidan..

Jag misstänker att Wage + bonus = totallön/körning

Så en fast summa per leverans + extra kronor per kilometer. Låter ganska rättvist faktiskt. T.ex. om man kör ett jobb på 1000 km och har 1€ i km bonus, så skulle det bli 100 € + 1000*bonus/km 1100 € i lön. Kör man ett kort jobb, 100 km, så blir lönen 200 €. Om jag har förstått detta rätt

Testa så får vi se, men jag vet inte om man kan experimentera och sen ändra...

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Den där miljonen gick fort att samla ihop. Nästan löjligt fort... Skall se vad jag kan åstadkomma senare ikväll om meddelandet. Ser ut som att vi behöver sätta ihop en viss "wage" (lön) i VTM.

Har du funderat på detta? Jag pumpar in pengar i företaget men ligger på -900€ pga min olycka :). Känns inte rättvisst. Undrar hur det fungerar. Wage i € - är det per månad då eller per jobb? Bonus förstår man (€/km). Vi borde kanske ha Virtuella anställningskontrakt?

Av kertander
Skrivet av FlashTec:

Det mesta brukar ju kunna lösas med lite vilja och lite vaselin

Ja tyvärr använder jag ju CPU'ns inbyggda gpukrets så kan väl inte riktigt utnyttja en 55" 4K oled tv för ändamålet men ska försöka köpa på mig nån gpu så småningom.

Just för tillfället så fortsätter jag nog mot mina egna mål i ets2, har ju blivit lite av en prestationsjägare har jag känt men det kan helt klart vara nåt att fundera på. Har inte provat på ats utan satsar allt på ets nu

Japp fullt utnyttjad 4K-TV vore fint. Jag har tagit alla achievements utom en (100% av kartan öppen - har 99,6% just nu) på ETS2, och har tagit alla på ATS. Så MP var en naturlig fortsättning för mig. Lycka till med dina mål på ETS2 SP.

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Iom med vårat Gmailkonto får man ju också 10GB fritt Google Drive men filstorlek begränsat.
De flesta har ju ett Googlekonto/dropbox. De kanske kan få ladda upp var dem vill och ge oss länk bara?

Japp, låter bra. Vi prövar. När jag kommer hem testar jag lägga en fil på min Google Drive, så får vi se :). Hojtar till sen.

Av kertander
Skrivet av tcntad:

Molnet skulle kunna fungera, vi kan pröva ett par gånger. i Plays blir filerna (för mig) ganska stora men om de kör med lägre bitrate/upplösning skulle det kunna gå.

PM.

OK, återkom när det är dags att testa. Vi kan börja med Robins uppkörningsvideo.

Av kertander
Skrivet av FlashTec:

Nångång kanske, har inte spelat med andra sen typ man fraggade runt i första Quake. Nu för tiden är det 100% ETS2 som gäller. Spelar med tvn som skärm och har inget headset heller så kanske blir problem med konversationen.

Körde Quake, Doom och Castle Wolfenstein MP jag med också. Det var tider det...

Skulle vara kul att testa ETS2 på TVn :). Hojta till bara när du vill testa MPn. Du kan adda mig på Steam (Marre - med samma avatar som här). Man behöver inte säga mycket när man kör. Ingame chatfunktion funkar bra för korta meddelanden. Du aktiverar det med Y-tangenten och sen skriver ett meddelande, trycker på ENTER för att skicka och alla i närheten av dig i spelet kan se det. Du kan göra det medan du kör (om du vågar!). Som att SMS.a i bilen IRL INTE ATT REKOMMENDERA!!! Men funkar ok i ETS2 och ATS MP. När vi andra pratar kan du skicka korta meddelanden som t.ex. "OK" eller "På väg", etc. :). Du kan även tuta/blinka en gång för "JA" och två gånger för "NEJ". Vi hittar på nåt.

Kör du ATS också? Det är mycket mindre trafik där på MP och så gott som samma spel som ETS2 (samma utvecklare), fast på västkusten i USA (California, Nevada och Arizona) och andra lastbilar såklart.