Inlägg

Inlägg som Dredd har skrivit i forumet
Av Dredd
Skrivet av dblade:

Dödssiffrorna i Italien sticker iväg betydligt snabbare än dom gjorde i Wuhan.

Vad skiljer sig mellan Wuhan och Italien?

- Italien får inte samma hjälp utifrån (EU) som Wuhan får från andra kinesiska regoner. Antar att dom fått materialbrist och de har inte möjlighet att ett nytt sjukhus per vecka.
- Äldre befolkning

Samtidigt funderar jag på en sak här och det är väl att industrin fortsätter som vanligt i Italien. Dvs. du ska fortfarande gå till arbetet? I Kina stängde dom väl ner fabrikerna??

Hela Italien är under karantän/lockdown.

Av Dredd
Skrivet av Otori:

Vad jag vet så har Sverige fortsatt med smittspårning av de fall som testas positivt, grundar det på att jag inte läst någonstans att man avslutat smittspårningen.

Enligt FHM utförs testerna i rimlig nivå. Finns, vad jag läst, ingenstans statuerat eller rekommenderat att samtliga skall testas.

På vilket sätt anser du att man låter bli att begränsa spridningen?

Man smittspårar endast fall som relaterade till Sjukvården nu. Tex en läkare konstateras ha Corona, då smittspårar man runt honom.

Av Dredd
Skrivet av Otori:

Vad exakt är det som strider mot WHO? Jag har försökt söka runt men hittar ingenting.

WHO har sagt att alla länder bör fortsätta med smittspårning, testning i så stor utsträcking som möjligt samt försöka begränsa spridningen.

Av Dredd
Skrivet av Otori:

Ta gärna med en källa till denna hävd.

https://www.latimes.com/science/story/2020-03-05/chinese-scie...

https://www.foxnews.com/health/coronavirus-has-mutated-at-lea...

Av Dredd
Skrivet av Anonymous FTW:

Så man blir immun mot Corona efter att man haft smittan?

Det är inte verifierat. Dock så är det något man utgår ifrån, men om Corona viruset muterar kraftigt så kan det innebära att man eventuellt kan bli smittad igen, och då har du plötsligt två olika "strains" såsom Influensa A & B. Vissa hävdar ett det redan finns två olika versioner av Corona.

Av Dredd

Att det är brist på testkitt är nog inte hela sanningen om varför man inte vill testa fler personer än man gör, man skulle kunna fundera på alternativa sätt att verifiera om man har Corona eller inte, tex i Kina så körde man ett tag med röntgen för att avgöra om folk hade Corona eller inte. Detta med testning/verifiering av Corona fall kan mycket väl vara av politiska skäl som man inte försöker Verifera.

Att inte ge besked till en patient med Corona symptom om han har det eller ej tycker jag är mycket galet, hur ska då människan ifråga förhålla sig till situationen samt gentemot eventuell övrig familj hemma eller i tex studentkorridoren?

Sen att medvetet försöka smitta Svenska folket till + 60% så att vi får "flock" immunitet, det bör kanske vara det väldigt lååånga målet och inget man bör välja göra som första alternativ. Hur i hela friden ska man lyckas hålla den balansgång som krävs med antalet smittade samt sjukhusfall i ett sådant scenario, risken att det drar iväg okontrollerat är då helt otroligt svårt att kontrollera.

Sveriges skyddsutrustning för läkare och skötare håller ju på ta slut redan nu, och då har vi haft 4st intensivfall i Stockholm?

Sen tror jag att man vet för lite om Viruset i sig för att göra en sådan gamble, tänk om det visar sig att Viruset har andra följder som ännu inte visat sig via forskning ännu, säg att det visar sig att man får allvarligare men av viruset än vad man vet idag, och så har man precis medvetet smittat hela Sveriges befolkning med det, det vore ju helt sinnesjukt.

Av Dredd
Av Dredd
Skrivet av Otori:

Är du så lågnivåformaterad att du tror det så tycker jag nästan synd om dig.

Ja det är fruktansvärt många här inne som argumenterar enbart utifrån ett Ekonomiskt perspektiv. Tar man inte hårda beslut nu, så kommer ekonomin ändå tanka i slutändan.

Av Dredd
Skrivet av Otori:

@Frispel
Det är lönlöst då @Dredd har en agenda att sprida dynga och trolla.

Trolla, det är ni som fortfarande har skygglappar på för vad som är på väg att inträffa i Sverige. Italien 2.0, Sjukvården skickar redan signaler om att de börjar gå på knäna och redan har brist på skyddsutrustning.

Av Dredd
Skrivet av Teddis:

Varför stängs gränserna när alla länder redan har stor smittpspridning? Finns det någon faktoid jag missat eller är grundar det sig i nationalism? Genuint nyfiken.

Förmodligen för att de inte har gett upp kampen på ett lokalt plan, säg att de fortfarande kämpar på med smittospårning samt testning av folk med även milda symptom, då vill man inte ha nya importerade fall.

Av Dredd

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/veertig-a-vijftig-neder...

Citat:

40 till 50 holländska koronapatienter på intensivvården: "Mer än hälften är under femtio"
Idag finns det mellan fyrtio och femtio korona-patienter i kritiskt skick på nederländska intensivvården. ”Mer än hälften av dessa patienter är under femtio år gamla. Det finns också unga människor. "" Det säger ordförande för Nederländska föreningen för intensivvård (NVIC) Diederik Gommers, i en intervju med denna webbplats.

Professor i intensivvårdsmedicin, som själv är chef för IC för Rotterdams Erasmus MC, betonar att det inte bara är de äldre som drabbas av koronavirus. ,, Det som främst har gjort nyheterna är att äldre dör snabbare. Detta är cirka 2,5 procent av hela befolkningen, medan cirka 15 procent av de äldre dör. Men mer än hälften av dessa patienter är under femtio år gamla. Det inkluderar också unga människor. ''

Specialisten förklarar att det också regelbundet inträffar med regelbunden influensa att yngre människor hamnar på intensivvård. "Du kan se det med influensan: dessa människor får allvarlig dubbelsidig lunginflammation." Dessutom väljer äldre att inte behandlas på intensivvård.

16 år gammal
I kväll rapporterade RTL Nieuws om en 16-årig pojke från Breda som är smittad med koronaviruset och som för närvarande ligger på intensivavdelningen på Erasmus MC-Sophia barnsjukhus. Hans familj uppmanar hela Nederländerna: "Vakna upp och ta detta virus på allvar."

IC-specialisten säger också att inlägg på intensivvård på grund av Covid-19-viruset kan ta veckor. ,, I Erasmus finns det två patienter som har varit i andning i tre veckor nu. Alla andra patienter på intensivavdelningen är kortare där. ''

Holländska läkare har också informerats om patienter från Lombardiet, Italien, som bekräftar data om att unga och relativt friska människor också drabbas av koronaviruset. ,, Den yngsta intuberade Covid-19-patienten är en flicka på 16 år. Två barn med Covid-19 togs in på pediatrisk IC för observation men krävde inte ytterligare terapi, '' säger informationen bland holländska läkare. Den första patienten i den italienska regionen som fick en ventilator ventilerades i arton dagar, medan han var relativt frisk. "Det var en 38-årig, annars mycket frisk man, som sprang maraton för detta."

Huvudsaklig riskfaktor för fetma
Medelåldern för alla covid-19 ic-patienter i Lombardiet, Italien, var 70 år, enligt vilken "den huvudsakliga riskfaktorn för upptag av is är fetma". Enligt denna information verkar överföringen av korona från mamma till ofödda barn "inte äga rum". ,, Detta är baserat på tre positivt testade mödrar (alla förresten klagefri) som födde ett barn som testade negativt för covid-19. Detsamma observerades i Kina '' enligt informationen som delades ut till holländska specialister baserade på den italienska regionen.

Vila och kontrollera
Enligt Gommers är det "upptaget" i Nederländerna för avdelningarna för de mest allvarligt sjuka patienterna, som behöver kontinuerlig vård och övervakning, "men eftersom försiktighetsåtgärder har vidtagits är det fortfarande möjligt". ”Jag har haft både Den Bosch och Amphia i Breda på linjen idag. Det finns fred och kontroll . ''

Enligt ordföranden för IC-läkarna i Nederländerna finns det för närvarande "cirka fyrtio till femtio personer på intensivvårdsavdelningar, det är positionen i morse". ”Till exempel i Breda har de stora intensivvårdsavdelningarna mellan åtta till tio patienter. Det är cirka 30 procent av den totala kapaciteten. Det är därför lite mindre upptaget än vad jag ursprungligen hade förväntat mig, medger ordföranden för intensivvårdsföreningen, som varnade för att efter denna helg inte bara Brabant utan även Rotterdamintensivvården skulle fylla .

En kinesisk studie, baserad på nästan 45 000 patienter, visar att äldre är den mest riskfyllda för att få koronaviruset. Risken för dödsfall för personer över 80 var nästan 15 procent, för människor under 70-talet är detta 8 procent, till exempel mot 0,2 procent av de smittade tonåringarna.

Av de första 45 000 patienterna från den kinesiska studien, enligt Gommers, "cirka 5 procent var på intensivvård och cirka 15 procent hamnade på sjukhus." "Så totalt är det cirka 20 procent." Enligt IC-specialist kan du bara säga mer om hur dödligt det är när koronaviruset har utrotats. ”Det finns ingen mening med att räkna in sjukhusinläggningar. Du kan bara säga efteråt hur dödligt ett sådant influensavirus är genom att jämföra antalet avlidna med befolkningen. ''

Jag tror att det kan vara farligt med attityden att det bara är mycket gamla som dör eller får allvarliga symptom pga Corona, tex i Italien så kan det mycket vara de som helt enkelt valts bort när de prioriterar vem som får tillgång till tex en respirator eller inte.

Av Dredd
Skrivet av Alexraptor:

Och man kan ju också ställa samma fråga om våra vanliga influensor och förkylningar som tillsammans skörder tiotusentals liv varje år. Ska samhället och ekonomin helt stanna up för dem också?
Varför är det okej att vi accepterar alla dessa dödsfall som en del av vardagen, men istället ser dödsfall från det nya coronaviruset som något som måste bekämpas med de mest extrema medel möjliga utan någon som helst hänsyn till konsekvenserna? Är inte det hypokritiskt?

Skillnaden är att Corona kommer att fylla våra sjukhus med patienter, det gör inte influensan varje år.

Av Dredd

Att stänga gränsen är ett naturligt drag för ett land som inte har kapitulerat mot Viruset ännu.

Av Dredd
Skrivet av ToddTheOdd:

@Dredd: I vanliga fall så är det kanske så. Men vilka är alla dessa som vill komma in i Danmark just nu då när de har problem även där? Är det andra européer som vill åka dit för att bli smittade? Vill de åka dig för att inte bli smittade? Vill de åka dit för att smitta?

Scenariona är oändliga, väldigt svårt att sia om, det kan vara alla möjliga orsaker folk har för att resa till Danmark. Eller andra länder. Allt ifrån turism till affärsresor till mycket annat.

Av Dredd
Skrivet av anon134512:

Nej, ännu en gång visar du din totala inkompetens och larv. Om du hade spenderat 30 sekunder på att kolla upp lite info innan du gör dina inlägg så skulle vi slippa dina skräposter här.

2017 hade Danmark 7.7 Miljoner turistbesök.

Av Dredd
Skrivet av anon134512:

Här står allt.

https://tt.omni.se/manga-i-klam-nar-danmark-stangs/a/g7Axe1

Danska medborgare tillåts alltid att resa in i Danmark. Andra nekas inresa om de inte har särskilda skäl.

Exempel på särskilda skäl:

Personer som bor eller arbetar i Danmark, även egenföretagare som utför jobbuppdrag i landet.

De som ska transportera varor in i eller ut ur landet.

Personer som har umgängesrätt med minderåriga barn i Danmark, som de vill träffa.

Personer som besöka svårt sjuka eller döende familjemedlemmar.

Personer som reser in i landet på grund av pågående vård eller behandling i landet.

Personer som ska delta i en begravning eller medverka i en domstolsförhandling.

Personer som studerar i Danmark, om inte utbildningen är stängd och studenterna erbjuds distansundervisning.

Det där är dock inte majoriteten av människor som besöker Danmark, snarare en minoritet av besökarna.

Av Dredd
Skrivet av ToddTheOdd:

@Dredd: Så det har de sett? Konstigt att det är politiker som sett det i Danmark och deras egna experter inte håller med. Politiker kan ibland tydligen se saker som andra inte kan. För de flesta något sansade personer så inser man att det är att sjuka personer ska hålla sig hemma som är det viktiga. Att stoppa 100 personer vid gränsen, vare sig det är friska eller sjuka, gör vare sig från eller till med tanke på hur stor befolkning det finns i både Sverige och Danmark. Det är smitta inom befolkningen som nu måste minimeras och det förändras inte med någon stängd gräns. Sedan kan man fråga sig vilka alla dessa som är sjuka som vill besöka Danmark är? Hotell och restauranger i både Sverige och Danmark har ju panik för de har inga bokningar/gäster så vilka är alla dessa som ska välla in i Danmark och Sverige egentligen? Och som alla är sjuk och tydligen enbart är ute efter att smitta så många som möjligt.

Om man inte stänger gränsen så spelar det ingen roll om man jagar Viruset lokalt. Sveriges FMH tror på allvar att vi kommer ha samma utveckling här hemma när det gäller viruset som de hade i Kina, utan att adoptera någon av Kinas strategier, jag vet inte i vilken verklighet de lever i.

Av Dredd
Skrivet av anon134512:

Nej, det var inget svar på frågan. Varför skriver du ett inlägg som citerar min fråga, som du ändå inte svarar på? Vi försöker igen!

Hur hjälper det att stänga gränsen när de flesta får åka genom ändå?

Att de flesta får åka igenom ändå är inget jag vet något om. Kan du länka något som bekräftar detta påstående?

Av Dredd
Skrivet av anon134512:

Hur hjälper stängningen av gränsen? De som jobbpendlar samt transporter får ju åka genom ändå. Vilket är majoriteten av trafiken till Danmark.

Ja, de ser väll att länder som England och Sverige mfl har tappat kontrollen helt, därmed stänger de gränserna.

Av Dredd
Skrivet av sunnis:

Danmark själva avslöjar att hela beslutet är politiskt. Varken Danmarks egna motsvarighet till FHM eller WHO har har haft det som förslag och menar på att det är en åtgärd helt utan verkan för smittspridningen. Utan beslutet är helt taget på politisk nivå.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/brostroem-graenselukning-er...

När ska folk förstå att detta som grannländerna beslutar har helt övergått till politik. Nu handlar det om att ta politiska poäng, inte skydda medborgarna från en pandedemi utifrån fakta och inhämtad kunskap.

Sverige och Storbritannien går helt klart mot strömmen, de har i alla fall inte än valt den politiska lösningen på virushärden.

De norska kollegor och kunder som jag pratade med i Fredags är inte direkt imponerade av Norska staten. De önskar i stort att läget skulle vara som i Sverige. Arbetsmarkanden i Norge har redan i stort havererat och det kommer bli ett stålbad nästa arbetsvecka. I princip alla gästarbetare åkte hem igår natt.

Dom kommer inte önska att de hade det som Sverige om två veckor, Sveriges taktik kommer göra oss till Nordens motsvarighet till Italien, att man nu har gett upp kriget mot Viruset kommer att smälla Sverige i ansiktet.