Inlägg

Inlägg som Dredd har skrivit i forumet
Av Dredd

Norge stänger gränserna.

Citat:

Norge stänger sina gränser från och med måndag, rapporterar norska medier.

På en presskonferens meddelar statsminister Erna Solberg att flygplatser och hamnar kommer att stängas. Mer frekventa gränskontroller kommer också att införas.

Av Dredd
Skrivet av anon910:

Inte ens hon kunde hålla sig från att lämna lägenheten trots förmodad corona smitta, jag tippar på att tiotusentals är smittade i Sverige redan idag, och de flesta kommer som sagt bli friska igen. Glöm inte heller att man förmodligen kommer qtt sluta ta prover på allt och alla inom några vekcor,

I Stockholm har man redan slutat testa folk med mildare symptom, man måste i princip vara inlagd på Sjukhuset för att få bli testad.

Av Dredd
Skrivet av ztenlund:

Detta verkar vara ett återkommande tema hos somliga skribenter, men jag måste ändå undra hur det står till med läskunnigheten? I skrivande stund står det så här på UD:s hemsida:

"Corona: alla utlandsresor måste noga övervägas
13 mars 2020

Det råder en stor osäkerhet när det gäller utlandsresor med anledning av det utbrott av ett nytt coronavirus (vilket orsakar sjukdomen covid-19) med ursprung i Kina. Alla utlandsresor måste noga övervägas. WHO deklarerade den 11 mars att covid-19 nu är en pandemi och att sjukdomen finns eller snart kommer att finnas i alla världsdelar och kommer sannolikt att drabba alla världens länder. Ett omfattande konsulärt arbete pågår med anledning av det nya coronaviruset. UD arbetar dygnet runt med frågor som rör coronautbrottet, inte minst genom att besvara samtal från allmänheten.

Svenskar som har resor inbokade de närmaste månaderna bör noga överväga om resorna verkligen behöver genomföras. Om man tillhör en riskgrupp bör vara särskilt uppmärksam. Detta gäller oavsett om UD formellt avråder från ett område eller inte. Vi står nu inför en situation där omvärldsläget ändras mycket snabbt. Länder inför olika åtgärder med kort varsel för att begränsa smittspridning, det handlar om exempelvis inrese- och karantänsbestämmelser.[...]"

(Mina fetningar)

Jag tror att Svenskar kommer att få det mycket svårt att överhuvudtaget resa någonstans där de faktiskt släpps in i Landet. Jag tror nog att fler och fler länder kommer att "banna" Svenskar ifrån att släppas in i deras länder med den inriktning som FMH/Regeringen tagit.

Av Dredd
Skrivet av Hurtigbullen:

@Dredd: Hur du menar att Anders Tegnell (mfl?) "släppt viruset fri"?

Dom la sig på rygg direkt. Man hade 3 månader på sig att komma upp med en strategi för Sverige, men den enda strategin de kom på var att alla ska med på Corona Tåget.

Av Dredd
Skrivet av Hurtigbullen:

Du får gärna förtydliga och exemplifiera vad du menar.

Det som jag sagt ifrån starten, Viruset/sjukdomen är inte så allvarlig, men när så många får den samtidigt så kommer sjukvården få väldigt svårt att behandla alla samtidigt. Stockholm kommer att sättas i karantän inom de närmsta veckorna och vi kommer då sjunga ut vår frustration ifrån balkongerna såsom de gjort i Wuhan och Italien.

Av Dredd

Jo folk har ignorerat det här i Sverige, när man släppt viruset fri så att säga, (tack Anders Tegnell) så kommer man få otroligt många sjukhusfall. Vad det resulterar i får vi se, det kan bli som italien.

Av Dredd
Skrivet av teejee:

Varför skulle maten ta slut? Inga karantäner rörande Corona gäller leveranser av varor utan bara personer. Så det kommer finnas gott om mat precis som vanligt, undantaget är diverse obskyra konserver som bara brukar säljas i små volymer men som nu blivit märkligt populära. Jag ska veckohandla imorgon på Ica Maxi, och jag är helt säker på att jag kommer kunna hitta det jag behöver.

Du kommer hitta det du behöver, men kanske inte det du brukar handla.

Av Dredd

Ok, jag är glad att jag "stocka upp" i tid.

Av Dredd
Skrivet av mistahh:

Det är som zombies vid 02:17 som stormar fram och roffar åt sig toapapper, hahaha!

https://www.youtube.com/watch?v=2OGEM63b30A
Panic Buying Compilation From Around The World! Empty Shelves In Major Cities Everywhere!

Förmodligen video ifrån black friday

Av Dredd

Jag skulle råda alla Stockholmare som läser det här, Stockholm kommer att vara inom "lock down" inom ett par veckor, om du har ett landställe att åka till, gör det nu, annars förbered dig för en karantän.

Av Dredd
Skrivet av FatherOfThree:

Som vanligt?

Har du exempel?

Jag har rätt i 90+ sidor tillbaka om vad som skulle/har hänt. Jag anser inte att Sveriges regering samt myndigheter är kapabla att utföra det vi valt dem för. Total panik. Tvätta händerna.

Av Dredd

Det alla borde förstå är att Anders Tegnell inte tycker att det här är ett nödläge

Av Dredd

Stockholm kommer att vara i "lock down" inom två/tre veckor

Av Dredd
Skrivet av TimeCommando:

Matvarorna är långt ifrån slut. Det tar slut på hyllorna för att alla köper så mycket som det bara går. Dom hinner inte fylla på hyllorna. Men det är inte slut.

Kina och Sydkorea verkar ha fått stopp på spridningen helt. Förstår inte varför man tar och kör exakt samma åtgärder som de gjorde. Titta inte på Italien och hur de agerar, de har tappat kontrollen helt.

Blir svårt att svetsa in folk i deras lägenheter i Sverige, och i Kina fick INGEN gå utanför dörren utan ansiktsmask. Här har ingen mask. Det kommer bli 10x värre i Europa än i Kina.

Av Dredd
Av Dredd

Jag tror när "Eliten/De rika familjerna/Överklassen" börjar förlora nära och kära till Corona Viruset, så kommer vi nog se stämningar samt polisanmälningar mot regeringen samt FHM & Anders Tegnell.

Av Dredd
Skrivet av Dimetikon:

Väldigt lätt och sitta med svaren efteråt

Efteråt? Majoriteten såg vart det barkade.

Av Dredd
Skrivet av aakerlind:

Enligt de små och få studier som gjorts så smittar inte barn.

Kan du länka några av de studierna?

Av Dredd

Gick inte det här lite väl snabbt nu?? Vad i hela friden??

Citat:

Brist på skyddsutrustning, brist på provtagningsmaterial och smittskyddsenheter som går på knäna.

Svenska sjukhus är hårt pressade larmar Socialstyrelsen i en färsk rapport.

“En allvarlig bristsituation på både kort och lång sikt för regionerna”, skriver myndigheten.

Av Dredd

Ny fråga om Stockholms beslut att inte provta alla möjligt coronasmitta. Vet man hur många som är bekräftat smittade?

Anders Tegnell : – Nej, det blir inte längre intressant, den kommer inte spegla verklighet, för man kommer inte kunna testa alla. Inte ens de som är hyfsat misstäntka. Då får man följa var och vilka i samhället som drabbas, säger Anders Tegnell bland annat.

Att följa siffra per siffra tar för mycket tid och kraft nu när smittan klassas som pandemi.