Inlägg

Inlägg som Dredd har skrivit i forumet
Av Dredd

Den enda större omställningen är att jobba hemmifrån, dock tycker jag det just nu är skönt, jobbar annars i ett stort kontorslandskap och ljudnivån samt "bruset" man har på jobbet är ju då borta nu och man kan fokusera mycket bättre på arbetsuppgiften i sig hemmifrån, har ändå kontakt med kollegor via olika gruppchattar etc så kontoret i sig saknar jag iaf inte ännu.

Ganska skönt att slippa resa till/från jobbet då jag började tycka att det blev jobbigt med Tunnelbana/Buss i Stockholm där vi vanligtvis står packade som sillar, var helt omöjligt att undgå att ha nån som stod och hostade eller nös rätt ut inom någon meters radie mot slutet, och det tyckte jag faktiskt blev jobbigt det måste jag erkänna.

Fysiskt, har väll gått upp lite i vikt då jag redan jobbat hemmifrån i 3 veckor, blir mer stillasittande, och jag går inte och handlar varje dag som jag brukade, började "preppa" relativt tidigt i förhållande till andra, så nu räcker det med att jag går ut sporadiskt för att handla färskvaror.

Blev dock ändå rejält sjuk i fredags, lätt feber, hosta, snuva samt nysningar, detta började släppa i tisdags. Nysningar & Snorig ska man dock inte ha när man får Corona vad jag läst, så jag hade det som tröst, men ändå så var ju tanken där att det kunde vara Corona, skulla vara trevligt med möjlighet till ett test av antikroppar för att få vetat om man haft skiten eller inte, ifall man haft det så skulle man kunna slappna av då på riktigt, dvs om det är så att man blir immun efter man haft det.

Mentalt, ja på fritiden efter jobbet eller på raster så är det väll Covid man läser om eller diskuterar om på nätet, det här har väll blivit det som är intresset rent generellt sen Kina satte en stor del av sin befolkning i karantän, när det hände så förstod man att det här var på allvar och något utöver det vanliga. Men ja, jag obsessar inte helt, jag kopplar med enkelhet bort det här med lite CoD Modernwarfare eller Division2.

Men annars lugn och avslappnad, iom att man var påläst samt tidigt förberedd så har ingen sorts panik eller stress inträffat för mig personligen. Har inte sprungit runt på stan för att få tag på toapapper eller pasta, det var klart sen någon månad eller mer innan pöbeln släpptes lös.

Sen rent allmänt så har väll det här känts som om man är mitt inne i en dålig katastrof film... Det är väll ungefär så man känner stundtals...

Av Dredd

Europeiska Unionen vädjar nu till Netflix och andra streamingplattformar att sänka kvaliteten på sitt videoinnehåll där det är möjligt för att undvika att internet överbelastas när så många människor i världen är hemma från jobbet.

Hundratals miljoner människor jobbar hemma, och många barn är också hemma från skolor som stängt, vilket innebär ökad belastning på bredband runt om i världen.

EU-kommissionären Thierry Breton, som ansvarar för frågor inom EU:s inre marknad skrev på Twitter igår att han pratat med Netflix vd om att byta till standardupplöst tv istället för HD när det är möjligt.

En talesperson från Netflix som CNN har pratat med uppger att man kommer att fortsätta hålla samtal om detta.

– Kommissionären har rätt när han fokuserar på vikten av ett välförungerande internet i dessa kritiska tider, säger talespersonen bland annat till tv-kanalen.

Av Dredd
Skrivet av Frispel:

Så du förväntar dig att Sveriges ledning/myndigheter ska lyckas trolla fram stora mängder skyddsutrustning från en världsmarknad där ALLA är på jakt efter samma sak samtidigt?

Om det är det du förväntar dig så kan jag förstå om du är missnöjd, men personligen kan jag tycka att du har aningen väl högt ställda förväntningar på vad svenska myndigheter ska klara av.

Ja jag förstår dig, att Svenska regeringen och dess experter ska klara av att förbereda för en Global kris är för högt ställda krav. Vi har myndighetsexperter som jobbar med det här på heltid, om de inte flaggade i tid, så bör de ersättas med kompetent personal.

Hade man varit ute i god tid så skulle man iaf kunnat få tag på skyddsmasker, privatpersoner fick iaf tag i dom. Att sen gå ut och pudla och säga att skyddsmasker inte hjälper mot smittospridning samt skyddar inte "för man kan ju råka peta sig i ögat med fingret" är ju helt för mycket.

Av Dredd
Skrivet av Frispel:

Oj, det är verkligen ingen vettig referens. Det finns garanterat folk någonstans i världen som hamstrar på konserverad ananas för dom vet att det är rymdödlornas favoriträtt, men det gör det inte direkt lämpligt att myndigheter/stater också ska göra det. Det kommer alltid att finnas folk som reagerar starkare/kraftigare/tidigare än stat och myndigheter och för det mesta så kommer de att ha reagerat i onödan. Jag tror inte att vi vill ha ett samhälle där myndigheter/stat gör likadant.

Men sedan får du nästan komma med en källa till delen om att regering och experter inte tänkt på att köpa skyddsutrustning tidigare? Problemet är att det fungerar att litet fåtal personer gör det, när stater ska göra det så hamnar inköpen på en helt annan nivå. När sedan ALLA stater kommer på det på samma gång samtidigt som Kina redan dammsugit marknaden så blir det lite mer komplicerat. Eller tänker du att alla länder borde hamstrat för fullt bara utifall det blir problem när Kina var det land som verkligen hade enorma behov av alla dessa saker?

Källan är bristen på sagd utrustning.

Av Dredd
Skrivet av Frispel:

Det är inte bara en fråga om att ha testkit, du ska ha personal som kan ta testerna och sedan analysera dom. Ska du sedan smittspåra så krävs det även där en hel del personal som kräver en viss typ av kompetens.

Det är så himla lätt som baksätesförare att sitta och säga "det är väl bara att". Jag märker rätt ofta på jobbet att folk har väldigt mycket åsikter om andra arbetsgrupper och vad de bör/inte bör göra och hur man ska göra det på bästa sätt. Utan att ha någon som helst insikt i vad personerna faktiskt gör och de utmaningar som de står inför att utföra det arbetet. Ibland kan det finnas vettiga infallsvinklar som man inte ser när man själv är inne i det, men nästan alltid så är det "insikter" som baseras på att man inte har någon som helst koll på den verklighet som andra befinner sig i.

Jag misstänker att det är samma här. Det är ju liksom inte bara Sverige som har valt att prioritera vilka man testar, mig veterligen gäller väl det åtminstone även våra nordiska grannar? Troligen gäller det hela världen, utöver möjligen Kina och Sydkorea. I det perspektivet så känns det aningen inskränkt att anklaga regeringen för flathet för att dom inte lyckas påtagligt bättre än resten av världen...

Flathet är när tom privatpersoner får upp ögonen och köper skyddsutrustning månader innan Regeringen & Myndighets Experter ens kommer att tänka på det.

Av Dredd
Skrivet av Mindfighter:

Tydligen hade bolagets försäljning ökat. Hamstring eller folk som tror att det går att döva ångest med alkohol...

Ja, eller döva tristess skulle jag nog säga..

Av Dredd
Skrivet av Dockland:

Yes, samt all alkoholförsäljning och biltrafik, onyttig mat också när vi ändå är igång

Får se om de stänger Systemet, det vore typiskt Svenskt. Kommer ihåg när det var terrorattacken inne i Stan, när han körde lastbilen nerför drottningatan, när man kom hem hade de stängt systemet med motiveringen "pga terror attack i stockholm så har vi stängt"

Vi bara stod där och gapade..

Av Dredd
Skrivet av BasseBaba:

Men en idé jag har:
Ta fort som fan fram ett självtest man gör hemma, som visar om man haft det = immun = man kan gå tillbaka till business as usual. På så sätt kommer det bli färre och färre som behöver stanna hemma tills vaccinet är klart.

Jag håller med och har sagt det förut, det är under all kritik att Sverige har slutat att testa personer med mildare Corona symptom, dessa personer skulle ha kunnat återgå till sammhället när de blivit friska, antingen till sina vanliga jobb eller kunnat hjälpa till i sammhällskritiska funktioner då de nu då ska vara immuna.

Att ta regeringen bakom ryggen och säga "Åh mäh! tror du verkligen att det finns resurser och testikit till alla" som man gjort här i tråden, ja du senast igår sa WHO att länder ska göra allting de kan för att testa minsta lilla misstänkt fall, samt smittspåra kring det.

WHO sa även att länder kunde vända sig till dom så hjälper de till att få testkit på plats, det finns över 200 tillverkare av testkit nu. Regeringens flathet samt oförmåga att förbereda inför detta är inte försvarbar när det kommer till testning iaf.

Av Dredd

Stockholm rustar för enorm pandemi

Citat:

Stockholm förbereder sig nu för vad som kan bli en ”enorm pandemi”.

Planerade operationer ställs in och förberedelser pågår för att ta emot fler virusdrabbade, uppger SVT Nyheter.

– Jag tror att de kommande veckorna blir väldigt arbetsamma, säger överläkare Johan Styrud på Danderyds sjukhus.

Antalet coronasmittade som får intensivvård på sjukhusen blir allt fler.

Därför ställs nu planerade operationer in, patienter har skickats hem och förberedelserna för att ta emot fler virusdrabbade pågår för fullt.

– Stockholm har nu börjat ta höjd för att vi kanske får en enorm pandemi, säger Johan Styrud, överläkare på Danderyds sjukhus och ordförande i Stockholms läkarförening, till SVT Nyheter.

Oklart om platserna räcker
Samtidigt ökar antalet patienter som är i behov av intensivvård i hela landet, och på onsdagskvällen var antalet över 30, enligt svenska intensivvårdsregistret.

Av landets totalt 523 intensivvårdsplatser finns cirka 90 platser i Stockholm och kan utökas till 180.

– Om vi får en jättestor våg av lungsjuka människor i samband med det här så kommer Stockholm att få det väldigt tufft, säger Johan Styrud till SVT.

”Väldigt arbetsamma veckor”
Stockholms stads grönblåa majoritet håller på torsdagsmorgonen en pressträff för att informera om coronaläget i Stockholm.

Samtidigt kommer rapporter från flera håll att sjukvården har ett stort behov av skyddsutrustning, personal och sängplatser.

Hur utvecklingen kommer att bli framöver är svårt att sia om.

– Jag tror att de kommande veckorna blir väldigt arbetsamma, säger Johan Styrud.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xPvq5p/stockholm-rustar-...

Av Dredd
Skrivet av makatech:

Blir spännande att se om internetleverantörna samt nätleverantörerna i Sverige klarar hålla uppe servicen så här i Corona tider när så extremt många människor nu sitter hemma, jobbar uppkopplade hemifrån, surfar nyheter, sociala medier, online spel etc. Antar att även internetleverantörna själva har betydligt mindre egen personal på plats än normalt.

Vi har en situation nu då hemmauppkopplingen kommit att bli affärskritisk i ännu högre grad än tidigare. Blir en "intressant situation" om många av dem som är hemma och försöker jobba får problem med uppkopplingen...

Fråga: Fungerar Internet för er hittills, inga problem alls?

Japp infrastrukturen på näten lär prövas hårt, jag kör bahnhof Fiber och fungerar ok än så länge, dock har jag "preppat" med en extra anslutning ifrån Com Hem som går över Kabel TV nätet. Tänkte att det kunde vara smart att ha två anslutningar som använder sig av två olika teknologier nu när man jobbar hemmifrån.

Så lite nertid som möjligt, den andra anslutningen har jag redan tjänat in då Bahnhof hade ett avbrott häromdagen.

Av Dredd
Skrivet av Nils-Göte:

Med tanke på hur det diskuteras i media om digitala möten så tror jag att många företag kommer att vilja satsa på det i framtiden. Nu bryts det ganska hårda motståndet mot att låta bli att resa både inom landet och ut i världen på möten och konferenser i arbetet som lika gärna kan hållas digitalt många gånger. Av rent nödtvång måste många införa detta för att kunna ha verksamheten igång. Det kommer nog att märkas på många håll att det blir mycket billigare och effektivare.Det har ju funkat i flera år, men ingen verkar ha velat haft digitala möten.

Många företag/arbetsgivare kanske får upp ögonen om att distansarbete är helt ok när de ser sina anställda kanske tom prestera bättre nu iom att de får ett bättre fokus när de jobbar ostört hemmifrån, mindre onödiga möten, mindre onödigt snack etc och mer fokus på arbetsuppgiften i sig.

Av Dredd

Jag tycker ändå att man ska prata vuxenspråk med sin befolkning, och inte behandla dem som barn som behöver vaggas in i någon sorts trygghet med halvsanningar.

Säkerhetsmässigt? hur menar ni nu, typ skydda mot eventuell invasion när andra länder ser oss försvagade?

Dock så tycker jag att man senaste dagarna har gjort ganska klart för Svenska folket att det här kommer att gå illa.

Av Dredd
Skrivet av Shudnawz:

För vi vet att det är sant.

Killgissa är när man gissar rätt, Tjejgissa är när man gissar fel.

Av Dredd
Skrivet av Hurtigbullen:

@Dockland: "killgissar" ?

Hade varit ett jävla liv om någon myntat utrycket "Tjejgissar" imo. Men vi män tar det med ro.

Av Dredd
Skrivet av bardbard:

Tror inte detta är jämförbart med krig alls faktiskt.
I krig hotas vår nation vilket Corona inte gör(vad vi vet nu).
I krigstillstånd hade varenda medborgare jobbat med något krigsrelaterat, varenda tillverkande industri hade tillverkat krigsmateriel etc..
Mig veterligen finns det ingen sådan omställning I "kriget" mot Corona?

Det finns nu klara exempel på tex permiterad personal omskolas till Vårdpersonal, det finns exempel på företag som producerat något helt annat än handdesinfectionsmedel nu ställt om produktionen till just detta.

Så exempel på det du skriver finns, plus andra extraordinära åtgärder som tex stängda gränser, förbud mot folksamlingar samt rekommendationer till folk att hålla sig hemma.

Vi är ju helt klart närmare en krigssituation för varje dag som går än vad vi är närmare till en fredssituation i dagsläget.

Av Dredd

https://i.imgur.com/25muWYv.jpg

Samtidigt som följande :

Citat:

Förkyld vårdpersonal uppmanas att jobba

Vårdpersonal på bland annat Blekingesjukhuset i Karlskrona uppmanas att arbeta även om de är förkylda.

I andra delar av landet är uppmaningen precis tvärtom.

”Så länge vi inte har några tecken på en allmän spridning i länet så är detta den för tillfället mest lämpliga åtgärden”, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Statsminister Stefan Löfven är tydlig – stanna hemma från arbetsplatsen även om symptomen är lindriga.

Men i Blekinge gör smittskyddsläkare Bengt Wittesjö tvärtom och uppmanar förkyld vårdpersonal att gå till jobbet.

– Så länge vi inte har några tecken på en allmän spridning i länet så är detta den för tillfället mest lämpliga åtgärden, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Fler nyheter inom temat Sjukhus/Vård :

Citat:

Flera läkare vid avdelningen för specialiserad kirurgi på Skånes universitetssjukhus i Malmö har konstaterad eller misstänkt covid-19. Upptäckten har medfört att avdelningen, där hand-, plast- och käkkirurgi samt öron-, näsa- och halsmottagningen finns, skär ner, enligt Sydsvenskan.

Man har dock inte haft möjlighet att testa all personal som uppvisar symtom.

– Vi gör enbart tester på nyckelpersoner som inte kan arbeta hemifrån. Som en kirurg som vi bara har en av eller en kontaktsköterska som också har en nyckelroll. Helst skulle vi vilja testa all vår personal men det finns det inte resurser till, säger Katarina Bexelius, verksamhetschef på Specialiserad kirurgi, till tidningen. (TT)

Av Dredd

Hej.

Fråga om "gränsstängningen", EU medborgare får fortfarande resa till Sverige eller?

Av Dredd
Skrivet av ehsnils:

Undantagna är nog "Dr Hook" och "Dr Alban".

Dr Disrespect

Av Dredd
Skrivet av Implor:

Ja man börjar ju undra. Synd att vi inte har en Robinson funktion och kan rösta bort han från ön :D.

Jag undrar när moderatorerna ska börja slå ner på den här typen av inlägg, det börjar bli för mycket nu. Snacka om att ha fått slut på argument för sin egen sak.

Av Dredd
Skrivet av TimeCommando:

Svårt att veta bekräftade fall på detta virus då man inte har kapacitet och testa så många överallt. Detta virus verkar sprida sig väldigt snabbt och enkelt så den bekräftade siffran är antagligen mycket högre i alla länder. Så det är inte säkert att dödligheten ens landar på 1 % i slutändan.

Globala procenten för dödsfall är i min mening ganska ointressant när det skilljer så mycket mellan land till land, varje land kommer få en unik situation beroende på hur många som blir smittade samt hur vårdsituationen ser ut i respektive land.

Som redan skrivits så är det i första hand inte pga att det är ett mördarvirus som folk dör, utan folk dör för att det inte finns tillräckligt med vårdplatser samt ventilatorer/respiratorer.

Att det är så många äldre som dör är också till stor del att de väljs bort av läkare, de yngre får vårdplatserna på Intensiv vården framför de äldre.

Lite oroväckande i Sverige dock, 8 har dött, hur många har totalt vårdats på intensivvård? 10-talet? ruskig dålig statistik imo.

Sen frågan om Sverige kommer att sättas i total karantän eller inte, det är mer eller mindre oundvikligt, vi går just nu mot en global lockdown, majoriteten av länderna kommer stänga sina gränser, och sen inom länderna ytterligare karantän/lockdown.

"Flock" immunitet taktiken är nu kastad ut genom fönstret, självklart blir det fortfarande förmodligen det väldigt väldigt långsiktiga målet (vi pratar år), om inte ett vaccin kommer innan.