Inlägg

Inlägg som ohden har skrivit i forumet
Av ohden

De tunga kulsprutorna har blivit mycket bättre i och med förbättrad precision. MEC's är bäst tycker jag. PKM'en är ju också bättre än förut men den är alldeles för långsam.

Av ohden

Patchen från filecloud verkar inte fungera. Den sätter igång två stycken installationer på en gång. För försöka trixa lite då

http://files.upl.silentwhisper.net/upload9/patch.JPG

Har prövat en annan patch och den fungerar inte. Får avinstallera spelet då och pröva igen.

EDIT: Fungerade efter avinstallation

Av ohden
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HighLander
Tankar min från filecloud just nu....ligger på 124Kb/sek så det kan vara en idè i nuläget om du kan vänta ett par minuter innan downloaden startar.

Hehe ligger faktiskt också på 124 kB/s från filecloud.

EDIT: 123 nu

Av ohden

Och så var det dehär med att hitta en bra server att ladda ner ifrån

Kommer ihåg när demot släpptes, vilken hysteri det var

Av ohden

Jag tror bestämt vi för hämta någon från Chalmers eller dyl. för att reda ut denna röra
Förhoppningsvis finns flera inne på detta forumet som har läst sin fysikläxa.

Av ohden

Jag letar efter en affär i Göteborg som säljer Thermaltake Big Typhoon för ca 400 spänn, någon som vet någon?

Kan dessutom passa på att kasta skit på Inet i Sisjön när jag ändå skriver här. Jag var där och köpte ett Koss-headset men micen fungerade inte. Jag testade lite och kom fram till att det är fel på varan så jag åkte tillbaka. Där testade en man det i ca 20 minuter och jag behövde nästan bli förbannad för att få byta den till en annan för nämligen så "byter vi vanligtvis inte ut sånna här typer av varor".

My ass... och såklart gick jag inte på skitsnacket utan gick inte därifrån utan ett nytt headset.

Av ohden

Vad sägs om den här datorn?

Här är de delar jag funderar på att köpa:

Grafikkort: 6800GT (har redan)

Moderkort: MSI Neo2 FX (har redan)

Processor: AMD Athlon 64 X2 3800+

Minnen: Corsair TWINX2048-4000PT 2x1024Mb

Nätaggregat: Tagan 430W, 2Force-series

Chassi: CoolerMaster Centurion 5t

Hårddisk: Western Digital Raptor 74GB SATA 8MB

Ca 8900kr på Datorbutiken tror jag.

Några förslag att ge?

Av ohden

I höstas köpte jag detta moderkortet som en bra början för vad jag tänkte bli min nya dator. Jag valde AGP just för att jag har ett 6800GT och det får hänga kvar ett tag till i alla fall. Hur som helst så gick pengarna åt till andra saker men nu är det dags att köpa grejerna känns det som.

De saker som det lutar åt är:

AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.0GHz

Corsair TWINX2048-4000PT 2x1024MB

Tagan 430W, 2Force-series

CoolerMaster Centurion 5t

Western Digital Raptor 74GB SATA 8MB 10000RPM

Då är det väl främst minnena jag undrar om de är okey till detta moderkort. Köper helst DDR500 för att vara säker på en bra överklockning av CPU'n som ska vara ganska överklockningsvänlig vad jag har hört.

Något annat jag kan ha missat att tänka på även om jag läst FAQ'en?

EDIT: Såg på kartongen att det var ett Neo2-FX och inte ett Platinimum. Är det någon större skillnad mellan korten?

Av ohden

Hehe min nästan 4 år gamla P4 2GHz lär behövas bytas ut snart

Av ohden
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dual
Och nu ska du även kunna använda det samma till att köra high inställningar på ut2007 samt med aa och af!?

Uhm nae...

Av ohden
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dual
Om du inte är medveten om det så var x800 xt pe samt 6800 ultra det bästa som gick att få i 2004 dock satt dom flesta med antingen ett eller i värsta fall två snäpp under vilket är exakt vad som kommer hända i detta fall med UT2007.

Titta på priserna människa, du får ett 6800 gs vilket ger samma prestanda som ett 6800 gt för 1800 kr nu och kan du tänka dig vad 9800 pro kostade år 2004 när doom 3 kom ut? Mm precis.

Men som sagt det är ett år kvar vilket drar ner på priserna "ännu" mer på alla grafikkort, processorer, minnen m.m.

Jag tror snarare det är du som har en trångsynt syn på framtiden och hur snabbt ändring tar plats.

Edit: I respons till ditt motargument så pratade jag om minimum req och inte med hur dålig burk man kan få igång liret. Det kan du göra med vilket spel som helst genom att bara ta bort all bump mapping, skuggor, sänka direct x till obefintlighet m.m. löjligt minst sagt.

Är det inte de inställningarna minimikraven bör vara satta med? Eller pratar du om minimikraven för att nästan spela på nästan lägsta grafikinställningarna?

Som sagt är Unreal-motorerna väldigt bakåtkompatibla så det skulle vara ett ganska annorlunda drag att inte kunna göra det. Jag tror inte Sgt. Stinger är speciellt trångsynt angående framtiden utan har fört ett vettigt resonemang när man tänker tillbaka hur det har varit förut.

Av ohden
Citat:

Ursprungligen inskrivet av norrland2k
Super komentar.

Hehe, att supa kommentarer låter styvt.

Av ohden
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dual
Tycker väldigt många av er här tänker naivt på situationen, tänk bara hur det var när doom 3 precis släpptes, människor hade just introducerats till x800xt och 6800gt och vad inte och dom flesta satt bara på 9600pro eller mindre och som in i helvete vad det klagades men gissa vad? Dom accepterade att dom nån gång i sitt liv blev tvungna att uppgradera och så var det inget mer tjat om det.

Samma sak kommer utan tvekan hända med UT 2007 då dom flesta troligtvis kommer sitta med antingen x800xt eller 6800gt istället denna gång och det kommer bli blahblah whine m.m. under ett tag men sen blir det precis som med doom 3.

Utvecklarna har ingen skyldighet att anpassa sig till människor som aldrig uppgraderar eller köper en ny dator då dom sitter kvar på sin 9600pro eller vad inte. Inse att för att utvecklingen ska kunna gå frammåt så måste konsumenterna också anpassa sig.

I grund och botten är det konsumenterna som tvingar att anpassa spelutvecklarna och ingenting annat. Bara att många av konsumenterna glömmer bort att det kostar med snyggare grafik...

Visst påverkar båda parterna varandra men den stora massan av köpare har den största makten även om de inte sagt rent ut vad de vill ha för det kan företagen lista ut själva.

Av ohden
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Intel_Power
Hur fungerar aktievärdet egentligen? Intel är ju mycket större och omsätter mycket mer än AMD, men AMD har ju över 10$ högre kurs än Intel.

Jag är inte insatt i aktiehandel men vad jag vet så har priset på aktien inte direkt något med att göra hur stort företaget är. Sätter inte företagen ut priset när de börsindtroduceras? I och för sig blir ju företag som går bra större och då stiger ju aktien i värde oftast.

Av ohden
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mellwing
HUr mycker kommer inte den AI:n kräva av datorn, om dom gör olika saker(aktiva val) när man inte är där?
Låter iaf riktigt kul att dom kommit såpass långt att AI:n är för smart...

I en intervju om de tekniska bitarna i Oblivion med någon på Bethesda så svarade de att AI'n på de olika varelserna sänks ju längre ifrån man kommer ifrån dem men det ska inte förstöra det på något sätt. Tvärtom så kräver det mindre processorkraft och som sagt, de har ju t.o.m. sänkt nivån för att vissa grejer ska vara möjliga att klara.

Av ohden
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tweakad
är inte det nya zelda till gamecube?

Jooo vad jag vet så är det till gamecube.

Av ohden
Citat:

Ursprungligen inskrivet av razerrazer
är kabel som fiber har den möjlighet att je upp till flera Gb i framtiden ex ?

T.ex. BBB har i stort sett inga har fiberanslutningar in till lägenheterna och husen men däremot har man Ethernetanslutningar i väggarna om man har till ex. BBB's LAN-tjänst.

Fiberkablar har otroligt hög kapacitet men vad en koaxial-kabel har för kapacitet vet jag inte. Säkert hundratals Mbit/s.

Av ohden

Kabelbredband är väl lika mycket fiberanslutning som BBB's LAN/ ETHERNET!!-anslutning?

Eller en kabelTV-station i källaren kanske inte är direkt ansluten till fiberoptiska kablar som jag förmodar BBB's LAN-anslutning är från switchen i källaren.

Av ohden

Eftersom BF2 är ett BF1942 som är förbättrat på i stort sätt alla punkter så vinner såklart BF2 om man jämför rakt av idag. Men BF1942 är minst lika bra om man tar hänsyn till när det kom ut samt att det var lite av ett nytt koncept. Förvisso fanns flera liknande och DICE hade ju gjort Codename Eagle innan, men BF1942 var ju en fullträff och känslan att upptäcka alla fräcka maskiner var oslagbar. Tyvärr är det nog omöjligt att ge BF1942-spelarna samma samma "wow"-känsla när de sätter sig vid BF2 men DICE lyckades mycket bra ändå tycker jag.

Jag röstar inte

Av ohden

Kan vara bra att tänka på att det är första alpha-versionen som har är ute innan man dömer det på en gång. Se det lite mer som ett verktyg för att springa runt och kika in banorna och ingenting annat.