Inlägg

Inlägg som HenrikM har skrivit i forumet
Av HenrikM

http://www.wpcentral.com/whatsapp-expected-be-available-windo...

Whatsapp kommer inom denna vecka verkar det som!

Och på tal om multitasking, jag tycker det funkar fint

Tryck och håll in bakåtknappen så kommer listan upp med aktiva program. Och om du vill ha tillgång till dina program så rekomenderar jag att du använder livetiles istället för att försöka använda apphistorik

Enda nackdelen med multitaskingen tycker jag det är att man inte kan stänga av appar i listan på multitaskingen. Utan att man måste gå in i varje app och stänga ned dem.

Av HenrikM
Skrivet av Summoning:

Alltså, jag har lyckats fixa en stor fet repa på skärmen! Vet inte när eller hur men hur fan är det möjligt med tanke på Gorillaglaset samt klippet på youtube där han drar nycklar och knivar mot displayen för att inte nämna när han hamrar in en spik med displayen?

Glas repar glas, kisel som finns mycket i sand och grus repar glas, etc

Skickades från m.sweclockers.com

Av HenrikM

Ställ in "skicka till röstbrevlåda" om det går, funkar på min androidlur

Av HenrikM

Hade förhandsbokat min Lumia ifrån min lokala telia butik. Blev idag less och gick och frågade, de hade inte fått in några men de hade fått ett mail ifrån nokia som bad om ursäkt för svikande leveranser.

Så jag tog och köpte via Telia.se, beräknad leverans på torsdag. En gul förstås!

Av HenrikM
Skrivet av Blackbeardie:

http://img690.imageshack.us/img690/9521/img2606h.jpg

Nokia at the greatest Fick upp en bild på telefonen iallafall. Så skärmen funkar ju. sisådär var 3'e minut med den bilden jag laddade upp.

Världens största minröj?

Skickades från m.sweclockers.com

Av HenrikM

Haft min htc desire i 2.5 år utan skydd utan att ha en enda repa som är synlig. Man sätter inte telefonen i samma ficka som nycklarna eller där man har sand.

Glas repar glas, kisel repar glas, sand består till viss del av kisel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av HenrikM
Skrivet av snuffe82:

Vilken operatör skall man välja? Halebop, tele2? Eller fins det flera som erbjuder 4g? Telenor har för 449 med obegränsad surf. Dock står det inget om 4g. Bor i Stockholm..

Telia?

Skickades från m.sweclockers.com

Av HenrikM
Skrivet av Sir. Haxalot:

Va? Hur i helvete fuckar dem upp någonting sådant? WP!2-Enterprise är ju helt essential och jag kan inte förstå hur det skulle ha kunnat komma igenom någon form av kvalités kontroll.

Kan någon bekräfta om detta faktiskt stämmer eller om det är någonting som bara uppstår under vissa omständigheter?

Nu gäller det bara eap-tls.

Skickades från m.sweclockers.com

Av HenrikM
Skrivet av DjSweetBazz:

Snygg grön asfalt på LG nexus 4...

Av HenrikM

V.48 fick jag ett sms ifrån min telia butik här i umeå vilket är lite tråkigt då min htc Desire håller på att ge upp. Tappar mobila nätet, startar om etc. Men 2.5 år kanske är för länge för en HTC.

Av HenrikM
Skrivet av GeneralRushHour:

ljusinsläppet är väl inte nån milstolpe direkt men ändå ett steg framåt, IOS med.

Ett helt stop mer ljusinsläpp än de flesta mobiler, ett halvt stop mer än iphone.

Jag tycker det är rätt bra.

Milstolpe?

Folk tyckte f / 2.4 i iphone var en milstolpe, varför inte nokias f / 2.0? Ska du ned under f / 2.0 så blir mobilen tjockare. Och med allt gnäll om tjocka mobiler så tror jag ingen vill ha det.

Av HenrikM
Skrivet av n_sandstrom:

Han har ju bilder i bättre ljus, och det är verkligen dom som är störst besvikelser.
Det tycks vara "trolla fram ljus" och bildstabilisator som är dom bra punkterna med den.

Som fotograf så säger jag att bilderna ser mycket bra ut, Inga överexponerade ljusa partier, något som Iphone är väldigt bra på att göra. Det får bilderna att se "Roligare" ut, men du förlorar all information i moln etc. Den har också lyckats behålla information i skuggområdena trots att den är korrekt exponerad.

Det ser helt enkelt ut som en Korrekt exponerad bild från en systemkamera. Något som man efterbehandlar.

Om du är ute efter den där WOW effekten så är det enkelt att ställa in +exponering i kameran.

Men det är tydligt att folk inte vill ha korrekta bilder utan de vill ha bilder utan information i dem.

Men som sagt, det är enkelt att korrigera inställningar i kameran

Av HenrikM

telia i umeå hade ingen aning när de skulle få in den

Av HenrikM
Skrivet av bknec:

Tror inte 3 har 4G så du tänker på det

>Lumia 920 med 3g
Laughinggirls.jpg

Jag bor i umeå, jag köper mobilen med bara tillgång till 3g då man för det mesta inte ens har 3g här. Jag köper den inte för 4g

Jag var på mediamarkt här för att höra om de skulle få in den. De tittade på mig som om jag talade om tomten. De hade ingen aning om vad jag talade om...

Av HenrikM

Många klagar på spotify appen och facebook appen till WP här.

Hur bra är eg. Facebook appen och spotify appen till android. Min spotify app hänger sig och startar om stup i kvarten. Jag kan bara lyssna på musik som inte är offline när jag har wifi, annars så tycker den att jag är offline. Min facebook app, som uppdateras stupikvaten är skit, en uppdatering av inlägg kan ta flera minuter, hälften av gångerna så hittar den inga statusar alls. Så jag har gått över till att använda m.facebook.com i webläsaren. Så bra är apparna till Android.

En musikspelare som jag inte kan använda när jag vill lyssna på musik, dvs när jag inte är hemma. (när jag är hemma och den fungerar så har jag min stora fina stereo). Samt ett statusuppdaterings program som inte uppdaterar någonting.

Och vad är det eg. för apputbud som finns på android. ÖÖÖh titta på den här hagelbösseappen höhöhö, Klick klick BOOM. OMG I WILL USE THAT EVERYDAY ALL DAY FOREVER!! Inte nog med det, det finns 20 olika appar som gör precis det. Räkna bort alla skitappar och alla kopior samt alla Sexy wallpaper så sitter du i slutändan på 10 användbara appar. För vad ska jag med en svd app när jag kan gå in på m.svd.se, m.di.se, m.dn.se. Download our forum app to more easily browse the forum, - Fuck off säger jag

There is an app for that...

Av HenrikM

200 timmmars samtalstid, 599 miljarder fria sms...

Hur mycket ringer ni med era telefoner eg. Har telia till vänner, 69 öre per samtal (alla har telia i norra sverige) Får en telefonräkning på abonemang plus 30 kronor i månaden.

Och sms, alla använder whatsapp nuför tiden

Av HenrikM

As sensor size increases, the depth of field will decrease for a given aperture (when filling the frame with a subject of the same size and distance). This is because larger sensors require one to get closer to their subject, or to use a longer focal length in order to fill the frame with that subject. This means that one has to use progressively smaller aperture sizes in order to maintain the same depth of field on larger sensors

As an example calculation, if one wanted to reproduce the same perspective and depth of field on a full frame sensor as that attained using a 10 mm lens at f/11 on a camera with a 1.6X crop factor, one would need to use a 16 mm lens and an aperture of roughly f/18. Alternatively, if one used a 50 mm f/1.4 lens on a full frame sensor, this would produce a depth of field so shallow it would require an aperture of 0.9 on a camera with a 1.6X crop factor — not possible with consumer lenses!

DVS för att få samma skärpedjup som en systemkamera med 26mm F/2 så skulle en mobiltelefon vara tvungen att ha ett f tal på [2.0 Dividerat med kropfaktorn], vilket skulle ge en f tal på 0.27. Vilket i sin tur skulle ge en frontlins på [brännvid dividerat med f - tal] = 13mm

Du kan experimentera här http://www.dofmaster.com/dofjs.html

Av HenrikM
Skrivet av n_sandstrom:

Stycke 1: övertydlig förklaring av saker jag redan kan.
Stycke 2: väldigt luddig förklaring av saker jag inte kan.

Men tja, du verkar ha bra koll på sensorstorlekens relation till skärpedjupet, något som jag själv aldrig reflekterat över. Men det verkar rätt rimligt att det skulle has stor påverkan.

Hmm, jag skrev lite luddigt i det andra stycket.

Förenklat kan man säga att lumian har en ekvivalent jämfört med småbildsformat på ett 26mm f/14 objektiv eller i aps c- 18mm f/10
Vilket är en väldigt trevlig vidvinkligt objektiv jämfört med de flesta konkurenter. Iphone hade en på 29 mm i 4an som sen blev 32 i 4s och 33mm i 5an. Men iphone har bara f/2.4 i sina linser i 4s och 5an vilket med en cropfaktor som är lite högre än lumian får en f eqvivalent på f / 20 dvs ännu mindre möjlighet för kort skärpedjup.

Så på en lumia som fokuserar ca 60 cm ifrån telefonen får då enligt skärpedjupskalkyleringar fokus från 30 cm till oändligt. om du fokuserar 30 cm ifrån kameran så får du ett skärpedjup ifrån 20 cm till 60 cm. Så inga knivskarpa skärpedjup som i filmen.
På en systemkamera har du möjligheten att gå ned till 26mm f/2.8 t.ex och få korta skärpedjup. Men det går ej på en mobil.

Av HenrikM
Skrivet av n_sandstrom:

Tja, med ett bländartal på 2.0 vetefan. Enbart två av mina objektiv är större.

Jo, men sensor i lumia är 1/3" dvs 5x3.5mm och den har en lins på 3.7mm brännvidd. Sensorn är marginellt större än i Iphone och S3an t.ex. Den är inte i närheten av 808ans sensor på 1/1.2 dvs 10x8mm. Som exempel så är sensorn i en vanlig aps-c kamera 24x16mm eller en småbildskamera (d700 5d etc.) på 36x24mm

Om du fokuserar på ett avstånd på 60 cm så är allt bakom i fokus (hyperfocal distance). Med samma perspektiv så skulle en småbildskamera ha ett skärpedjup på 6 cm vid f2 fokus vid 60 cm.

Av HenrikM
Skrivet av elkeR:

Vet ej om ni sett denna, kom ut idag: http://www.youtube.com/watch?v=bloV8xZzWTY

Vet inte om jag ska tro på att det är 920 kameran, för det där verkar vara lite FÖR bra. Vad tror ni? Äkta eller fake?

Skärpedjup som en dslr, skulle gissa att det är fake