Inlägg

Inlägg som kisumisu har skrivit i forumet
Av kisumisu

@SCORPIUS:

Inga problem!

Ser som sagt inte så många beskrivningar hur man gör när så många anlitar omkodningsprogram som packar om videon helt i onödan.

Visst blev det inga fancy menyer, blev en mycket enkel menu. Går kanske lägga även mer krut till menyer och göra liknande. Men för mig är det viktigaste att videon behåller kvaliten och fungerar i alla spelare!

Har nu testat skivan hos han som skulle ha skivan och den fungerade även där!

Av kisumisu

Lösning

Nu fixade jag DVD skivan!

Jag körde "RE AUTHOR" med ett program som heter DVDshrink. Menyer fick man ju inte men själva videon blev rätt eller dessa IFO filer.

När jag gjorde detta så var det title1 samtliga vob filer, kanske därför brännarprogrammet sade ifrån?

Nåja shrink gör ju inga menyer!

Men jag kopierade från en annan dvd som var inspelat med samma VHS/DVD Combo 7 helt andra titlar. Tog bara menyn VIDEO_TS.BUP, VIDEO_TS.IFO, VIDEO_TS.VOB

Ännu en gång fungerade DVD med menyer och allt i datorn med VLC videospelaren. Men Brännarprogrammet "K3B" vägrade bränna en video DVD varken image eller på skiva!!

Sista steget, öppna shrink igen denna gången öppna mappen med filerna som vägrar brännas, välja whole disk "no compression" köra än en gång!

Voila!!!
Nu startade brännarprogrammet att bränna filerna, gjorde först image som gick bra sedan brände jag skivan!!

Många steg blev det och mycket hårddsikuttrymme gick det åt att flytta filerna hit och dit men nu fungerar det och resultatet blev lika bra som originalet fast nu på 1 skiva och med likadan enkel menu men 7 titlar och från en helt annan DVD skiva!!
Funkar i alla mina DVD så lär nog fungera även i andra!

Fick dessutom göra allt det här i Linux köra wine etc. Mycket märkligt när Linux saknar vettiga videoredigeringsprogram. Dock tror jag inte situationen hade sett bättre hos Windows. Dem flesta programmen kostar pengar och verkar koda om videon. Då blir det ju bara pannkaka med kvaliten som redan nu lider då den är från vhs!

Nåja nu fungerar det och hoppas det här blir en liten guide till någon annan som vill göra samma sak som jag utan att förlora massa kvalitet eller för den delen sina nerver med att bråka med dumma program som inte gör det man vill!

Av kisumisu

2st single layer dvd till en duallayer?

Jag har en VHS-DVD Combo som jag fört över VHS till DVD. Allt fungerar bra med det, enda problemet är att den ej har support för DVD+DL.

Nåja jag har manuellt fört över dessa till datorns hårddisk. DVD nr2 har jag bara manuellt ändrat VTS_01_1.VOB
VTS_01_0.IFO
VTS_01_0.BUP

till VTS_03_1.VOB
VTS_03_0.IFO
VTS_03_0.BUP

OSV

Är 7st titlar som jag vill bränna till DL skivan. Jag gjorde tom en egen meny i dvd combon på 7 videor, tog bara själva menyn också in till datorn och samma mapp.

Allt rullar faktist 100% i datorns VLC player när jag väljer open directory. Får upp menyn och om jag vill spela upp titel 7 så ja då hoppar vlc till den titeln helt utan problem!!

Men problemet blir när jag ska försöka bränna den på skivan!
"Could not determine size of resulting image file".

Jag har fått detta fungera förut men var tvungen göra något med ett program kallad "PgcEdit".
Men kommer inte ihåg vad det var jag gjorde där var något med ifo filerna att göra.

Nu kanske någon säger att använd vanligt menu program den fixar allt...men jag har provat nu DVD styler den säger.
ERR: Cannot infer pts for VOBU if there is no audio or video and it is the
ERR: first VOBU.
Failed

Dock går det att koda om filerna i dvd styler dvs istället för copy välja format på nytt...då fungerar det, men resultatet blir dåligt. Är märkbar skillnad på ursprungs inspelningen och kopian!!
DVS jag vill behålla ursprungs VOB filerna!!!
Istället för massa fancy menyer vill jag hellre ha kvaliten på just själva videon!

Vad är det jag nu missat och gjort fel?
Blir tokig...o ja jag vet att DVD är gammalt format också men vill ändå ha en skiva som går spela i alla dvd tänkte ge den här till en bekant som inte har dator.

Av kisumisu
Skrivet av Petterk:

Nu förstår jag inte vad du försöker gorma om? Appens inställningar refererade till autoplay/mute. Det andra har med musik och videorättigheter att göra vilket jag avhandlade i min andra mening. Det är upphovsrättsorganisationerna (STIM/NCB, Copyswede med flera) och innehållsskaparna som inte gett SVT rätt att sända över hela världen, det kostar extra att göra och är inte alltid möjligt att köpa in rättigheterna att så göra när det gäller inköpt material. Har du inte rätt att visa något i Finland eller i Sverige så får du blockera dessa länder för att kunna använda materialet överhuvudtaget.

Nja svt har väl själva valt varför skulle det då stå content from svt?
Dock förstår jag ej varför dom valt göra såhär.
Så det helt ok visa svt program utomlands men ej i Sverige var dom ursprungligen sändes...mysko.

Av kisumisu
Skrivet av Petterk:

@kisumisu: Du har möjligen olika inställningar i din app för uppspelning utifrån om du är på mobil data eller WiFi, det är appen som styr det. SVT kan ofta inte licensiera musik eller inköpt innehåll för att visas i andra regioner, samma gäller med Yles material, nyhetsklipp brukar båda köra tillgängligt däremot. Sist så är det inte ett dugg konstigt att hemsidor är lite annorlunda i olika regioner, det är ju så sidorna vill ha det och annonser och annat anpassas efter region. Allt det tror jag de flesta på Sweclockers redan är medvetna om.

Finns i princip ingen butik i Finland som skickar till svenska kunder, och hade det funnits hade de självklart köpt annonser som syns i Sverige, som du missar när du använder ditt finska SIM. Reklam kommer liksom bara visas i den region som du betalar för att reklamen ska synas.

Ja så är det ju förstår ju reklamen + att t ex google finns i olika språk mm.
Men att det blir t ex "sidan kan inte visas" medans den fungerar med annan operatör.

Är det här med appens inställningar göra

https://i.ibb.co/rFvyWrr/Screenshot-2017-06-05-16-42-39.png

https://i.ibb.co/kMkbBr7/Screenshot-2017-06-05-16-43-59.png

https://i.ibb.co/LNJWDGk/Screenshot-2017-06-05-16-44-50.png

https://i.ibb.co/svWT3tc/Screenshot-2017-06-05-16-45-51.png

Såhär kan det bli med fler videor.
De här var gamla urklipp som jag hittade. Här är det använd finskt wifi och svensk mobildata.

Tänkte bara så ni ser hur det blir. Är ju inte så ofta man kanske stöter på det här om man använder internet bara från ett land så märks det ju inte då man har aldrig ens haft tillgång till videorna.

Av kisumisu
Skrivet av Hubertus:

@kisumisu: Du blandar ihop censur med begränsningar på grund av upphovsrätten. Men vad har det med kemikalieskatten att göra?

Upphovsrätt har inget med det göra nä.

Men tyvärr hamnar vi lätt på sidospår. Så är det ju när ett ämne diskuteras tyvärr.

Vill gärna ge svar och så att alla ser det.

Av kisumisu
Skrivet av Söderbäck:

Själv har jag upplevt att de forum som tydligast dragit gränser kring vad man får prata om också är de forum som är mest trivsamma att vara på. Nivån blir högre och respekten i tonen blir vanligen trevligare.
Annars finns ju flashback och 4chan om man vill ha friare tyglar om man vill släppa loss lite mer.

Jag håller med dig till viss punkt.

Men att forum etc sätter sina egna regler håller jag bara delvis med.

T ex på flashback står det klart och tydligt att pirat tv verksamhet får ej diskuteras pga en dom.

Vi har "Kina censur" även i Sverige. T ex youtube är dom flesta videor från svt regionspärrade. Sådan här censur pågår även i andra länder nu kan jag bara svara för Sverige och Finland.

Det är heller ingenting man som normalanvändare märker av. Då dessa filmer syns inte i vanlig sökning.

Men jag har lagt in mina favoriter i en mapp.
Är mest musik.
Jag bor nära finska gränsen och när jag är mobilt uppkopplad använder jag finskt simkort då de har bättre priser (obegränsat data 200kr/mån).
Men hemma har jag Telenor fiber.

Ibland när jag är på 4G får jag bara upp en video utan ljud, kopplar upp på wifi då hörs musiken. Dvs finnarna har censurerat.
Sedan när jag är med wifi så får jag ofta inte upp videor som fungerade precis på 4g finskt nät.

Så att plattformarna sätter sina egna regler gäller inte!

Har även stött på att hemsidor sett ut annorlunda fast det mer sällan.

O nä det handlar inte om barnporr eller om porr överhuvudtaget nu.....
Oavsett vad tycker jag det är lite skrämmande att man vill undangömma info från vissa länder.

Måste göra en video av det för det är få som tror på mig varken i Sverige eller Finland. Fast då hamnar den väl på censuren överallt

Mest handlar det väl om ekonomiska vinster kommer ihåg på 90 talet när man hade kabeltv och reklam från finsk tv censurerades likaså gjorde dom den tiden med Discovery channel....medans andra kanaler fick ha sin reklam synlig av någon anledning.

Men mest tror jag det är staten som vill ha sina länder ifred från yttre påverkan.
Som t ex den här kemikalieskatten ser inte roligt ut om reklam slinker ut till Sverige att tv:n billigare i grannlandet.

Fast vi är ju ändå inte så dumma

Av kisumisu

@reverend benny:

Jovisst kvaliten är väl inte den bästa.

Men den här klockan har iaf hållt på min 7åring några månader och fungerar än.

Sedan blir det ju enkelt hacka in sig just med sms, om man inte ändrar koden.
Det stod faktist aldrig några instruktioner o göra det, hittade till en annan klocka just dessa sms styr saker. Men var bekränsat kommandon, kanske det är så också att man ska bara använda i nödfall dessa.

Kom nu också på att klockan bekräftar genom att skicka sms tillbaka till mig så dras ju saldo ändå, så får väl helt enkelt tanka ett halvårspaket med 0.5 Gb surf till klockan så den går enkelt styra. Vill just nu ta bort det tysta läget som är på i skolan.

Tycker också det förjävligt att man ska spionera på sina barn, jag skaffade denna klockan enbart för att kunna ringa till mitt barn. Vill inte köpa en smartphone med massa spel eller ens nån enklare mobil då han skulle så lätt tappa bort det eller kanske inte ens ha den med sig.
Är bra när man kan ändå få tag i sitt barn och ändå kunna ge lite frihet.

Sedan finns det ju modeller som har kameror etc skulle aldrig köpa dessa.
Finns tom abbonemang på många, helt bortkastat enligt mig...bättre köra vanligt kontantkort, hittils tankat bara 100kr, 88kr kvar Har ju själv fria samtal i min mobil som jag kan ringa upp med.

Men jag ska läsa länkarna som du skickade, tack!

EDIT:
Nu läste jag artiklarna.
Verkar handla om att man skickar okrypterat via en app, mycket möjligt att det är så. Men själv använder jag gsm nätet till samtal bara som sagt testat via appen inget jag använder mig av. Finns ingen anledning ringa via en app och slösa data när man ringer gratis via gsm direkt till telefonnumret som finns på simkortet som är i klockan.

Håller dock med att kartorna är opålitliga (det som jag testat och lekt med) men är inte huvudorsaken som sagt varför jag köpte klockan.

Blir ju svårt skicka data om man inte ens har data kvar i klockans simkort (fast jag blir väl illa tvungen köpa minimalt med data för att nu komma åt alla inställningar).

Men som redan sagt ska man nog undvika klockor där det finns kamera...det vette f*n vart den datan skickas och framförallt barnen kan missbruka den funktionen. Tror inte annars det intresserar kineserna eller någon annan okänd människa så mycket få gps koordinater av någon dom inte ens vet vem det är

Det enda riktigt negativa jag har att säga är väl det att man begränsat så mycket till en app och att man ej kommer åt vissa inställningar som t ex att låsa klockan till ett visst nät (Bor själv på ett gränsområde där det ibland hoppar över till utländskt nät, även om det med dagens roamingregler ej spelar nån roll tycker jag funktionen i alla fall borde finnas i klockan).

Av kisumisu

Fick en följdfråga om någon skulle kunna svara på det?

Man har ju en app som man styr klockan enkelt.

Men då jag får position (fråga mig inte hur) utan att ha surf till simkortet (dras inga pengar från saldot heller).
Kan tom skicka ljudmeddelanden (det borde ju gå via surf?) kan dock ta tid innan de kommer fram.

Men då jag och barnet ringer bara till varandra så känns det onödigt börja ta och ladda in surf.

Klockan går styra med sms kommandon dvs jag kan tex från min egen mobil skicka sms om jag vil stänga den.
Tiden går ändra via sms.
Det går tom lägga in och ta bort nummer från telefonboken.

Men jag har inte hittat nån kommando hur man tar bort och ändrar "stör ej" funktionen.
Någon som vet hur man gör? Eller tvingas jag ladda in surf och använda mig av appen för att kunna göra det?

Finns ju ett annat alternativ att jag tillfälligt byter simkort lånar min mobils simkort 😂

Men då allt annat går styra med sms kommandon borde väl allt kunna styras med det?

Av kisumisu

@MsSmith:

Det är nummer 2 i Sverige.

Vi ska ha yttrandefrihet men inte har vi det.

Vissa saker får man diskutera om medans andra saker man ej får diskutera.

I vissa fall är det så irriterande.

Ta bara alla diverse "piratforum" som man sedan i slutändan får inte diskutera annat än om själva ämnet.
Ännu värre lär det nog bli nu med EU reglerna nä fy fan känns ibland man borde flytta utanför EU.

Av kisumisu

@Shrudder:

Precis så är det ju.

Sedan passar man på sätta skatten på sådant som vi måste ha.
Tex bil och nu med den här skatten mobil, dator osv.

Jag håller med att vi konsumerar för mycket!
Tänkte just på mobiler.

Men det fulaste är ju just tillverkarna.
Allt görs för fan i Kina och andra låglöne länder där man även skiter i miljön.

Sätt den här skatten x 1000 till tillverkarna.
Gör ni mobiöen inom EU ingen skatt men görs den i Kina straffskatt!!!!
(jag gillar inte Trump men på det här har han rätt när han vill straffa USA företag som sysslar med det här).
Säger bara skäms Ericsson och Nokia med flera.....
Hjälper inte straffa oss konsumenter på momsavgifter från utland och massa kemikalieskatter när tillverkarna bara skall ha enorma vinster!!!

Sätt som sagt mer krav till tillverkarna och kräv av dem att sakerna skall hålla!!!!
Men även sådana saker att man som konsument skall kunna själv eller mot en minimal avgift serva och uppgradera mobil, dator etc.
Men idag kan man ju inte ens byta batteri själv och än mindre vill man lämna mobil på reparation när en ny blir billigare köpa!

Om man ätminstone skulle kunna göra något rotsystem till reparation.

Förstår också er som spelar som vill ha jämt senaste pga det.
Men majoriteten dom som bara facebokar, skriver sms, ringer och sådana saker kan lika bra göra det med en 5 år gammal mobil om inte tom äldre utan större problem. Ändå måste dom ha den senaste luren bara för att....

Av kisumisu

@dagas:

Ja det här är väl deras sätt att göra för att man ska behöva byta ut sin surfplatta minst vartannat år.

Jag dock glad Lenovo inte spärrat adopted storage så som bla Samsung och Sony gjort.

Går kanske lösa med att roota enheterna.
Men är ju inte alltid man vill Roota och vissa appar fungerar ibte geller efter en rootning.

Av kisumisu

@Screenwalk:

Stort tack till dig!

Gick in i TRWP när jag bootade om sa den "your device seems not rooted do you want root" tog yes och installerade super su från playstore...startade om voila den är rootad igen.

Tankade hem det programmet du tipsade om och även den fungerar

Mycket nöjd!

Tack för din hjälp!

Japp det är en budget platta, trodde dock den skulle klara android 6 men "I" versionen av samma platta kanske är bättre.
Hursom den här plattan fungerar bra till dom spelen mitt barn har.

Men nu spelar det ju inte så stor roll då man ändå kan flytta appar, fast det klart som du säger ska man säkert vara försiktig vad man flyttar för appar. Antar det inte spelar så stor roll om man bara flyttat spel till SD kort och sd kortet skulle paija eller något? Bara man håller sig borta från androids os systemfiler....

Av kisumisu

Tack för svaret, men vet ingen här på denna forum?

För vi får väl diskutera här också.

Har försökt googla på diverse engelskspråkiga forum, svenska och finska...nada!
Däremot hittade jag en rom på en rysk sida, men min ryska är lite rostig tyvärr.....

Är det någon ovanlig platta jag har tro?
Köpte den en gång i tiden från Elgiganten, så det är köpt i Sverige.
Lenovo verkar ha 3 olika versioner av typ samma platta....alla har i alla fall samma storlek utseende och rom minne.

Tänkte bara om någon vet något, är själv rätt så novis när det gäller just android.
Alla bara gapar om hur bra och opensource Android är ändå verkar allt vara lika låst som apples Ipad typ. Nu kanske jag tog det grovt men är ju inte långt ifrån när tillverkarna ändå intre släpper uppddateringar och verkar krävas moddade versioner av android?

Om man nu har lyckats roota sin platta så borde man väl kunna installera en "obunden" android på den?

Men verkar ej vara så enkelt?

Av kisumisu

Någon som vet en fungerande 6.0 android rom till Lenovo tab 3 710f?

Har hållt på och bråkat nåt enormt med den här plattan.

Lenovo Tab3 Essential.

Har lyckats roota den och har lyckats få in TWRP boot.

Men där slutar sedan min lycka.
På den sidan som beskrev hur man gjorde har bara rom till version "Tab 3 710i".

Vet ej vad som är skillnaden mellan dessa, men lyckades hitta en Cyanogen 5.1.1.

Men nu har jag förlorat 3 GB av dessa 8Gb.
Antar original versionen finns på någon annan partition.

Jag ville ju ursprungligen roota och användA custom rom just för att plattan har bara 8GB lagring, en nyare android skulle stödja att man lagrar appar på minneskort. Men Lenovo släpper såklart inte en 6.0 till plattan

Kan jag återställa plattan till ursprung på något sätt i TWRP?

Läste också någonstans att man ska kunna flytta hela appar till sd kort även i äldre android bara plattan är rootad?

Av kisumisu

@filbunke:

Japp det är sant jag satte realtid tror det var 1 gång minut.
Mest för att se hur mycket data och batteri det går åt.

Men som sagt jag vill inte använda det till övervak så kommer kanske stänga helt.
Det går begära position manuellt också om det behövs och skulle nåt allvarligt hända kan nog polisen spåra oavsett så länge barnet har klockan och batteri i den vill säga

Av kisumisu

Har testat klockan nu lite.

Jag beställde ett kontantkort från Halebop.
Kom som sagt med ett från Telia.

Men nu vet jag i alla fall att data behövs stort sett endast till när man ändrar i inställningar, spårar eller skickar meddelanden.

Röstsamtal till och från klockan går över vanliga samtalsnätet.
Så behövs ingen app för att ringa eller ta emot samtal från klockan, det enda som krävs är att numret är inprogrammerat i klockans telefonbok (max 20 nummer).
Perfekt kan man använda sina fria samtal och krävs inga onödiga appar i varenda lur. Samtidigt bra att ingen utomstående kan nå klockan utan dem får bara upptaget ton!

Dvs en massa surf och fria sms helt onödigt.

Då blev Telia onödigt dyrt då Halebop erbjuder "GO" och 1gb surf i 6mån. För mycket billigare peng.

Kan ju återkomma senare hur mycket data det går. Men som det ser ut nu går det kanske max 10mb/dag.

Sedan får vi ju nu se hur klockan håller.
Tycker också det skumt man varnar för överladdning och dessutom varnade dom att ej använda mer än 1amp laddare.
Sedan vet jag ej om det gäller alla deras klockor då det även stod att man kunde ha max 2 sos nummer i den klockan jag köpte kan man ha 3st. Så verkar vara generell info....

Av kisumisu
Skrivet av MrMadMax:

Finns ju någon "Xplora" smartklocka för 1000kr och där följer med simkort och ett abb som kostar 99kr/månaden.
Utan att veta vad du kollat på, så ser det ok ut?

Är inte det och är ej intresserad av binda till specifik abb.

Ska jag vara ärlig är mobilfunktionen det viktigaste.

Skolan har förbjudit mobiler och en mobil försvinner lätt för en 7åring.
Gps är ju en liten bonus egentligen för mig.

Av kisumisu
Skrivet av TheBodyLotion:

hur ofta ska den uppdatera? Jag har svårt att tro att kan bli mer än 40Mb/månaden med en uppdateringsintervall på 10-15minuter.

Vet ej och vet inte om det går ställa in.

Men tack för en liten mått skulle det bli säg 100mb/mån är ju onödigt ha 1gb/mån till bara det.

Av kisumisu
Skrivet av wranzzon:

Det underlättar om du säger vad det är för klocka

Skrivet av talonmas:

Tror han försökte påpeka att sättet du skrivit på får innebörden "en gps tar tid på (klockar) ett barn" och inte en GPS-klocka i barnmodell.

Med det sagt, vad är det för modell? Kanske kan hitta information på tillverkarens hemsida?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är SAFE23 Mobil klocka (eng)

Hittas med google "gps klocka barn".

Ville ej skriva direktlänkar pga vill inte göra någon smygreklam.

Står inte desto mer förutom att Telia rekommenderas.
Men Halebop är ju samma som Telia men har smartare prisplaner.