Inlägg

Inlägg som kisumisu har skrivit i forumet
Av kisumisu
Skrivet av Lill3skutt:

Haha jag jobbar faktiskt på kundservice på BBB! Finns allt en del som gnäller om att hastigheten blir dålig på wifi, vår support gör dock inte annat än att hänvisa till att plugga in kabel då "vi endast garanterar hastigheten rakkopplad."
Att det ligger på högst 100 i uppladdning beror tyvärr på efterfrågan, inte många som behöver högre än så och då får de som behöver det lida. Just nu finns inga planer för att öka uppladdningshastigheten tyvärr :/

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det är väl så, wifi är bra men till krävande saker är det kabel

Så det beror inte på det att ni vill undvika hemmaservers, fildelning osv när ni begränsar uploaden?

Själv funderar jag byta leverantör efter första året, då det finns konkurrenter som erbjuder 1/1 till samma pris som ni 1/0.1.

Visst förstår jag att dom flesta bryr sig bara att ha bra hastighet hemåt, finns ju tom åt andra hållet konkurrenter som gör reklam om 100Mbit men sedan är det 100/10 som gäller. Tycker det lite surt att man begränsar nåt som fullt möjligt.
Fiber är ju inte som ADSL......

Nu när du jobbar på kundservice även om det kanske blir nu offtopic.
Erbjuder BBB hemside utrymme till nya kunder?

Av kisumisu
Skrivet av Lill3skutt:

Självklart hinner jag med att lira lite mellan varven men detta verkar ändå duga! får se om jag kan komma fram till något annat men är inte sådäe superkunnig och detta verkar fungera helt ok

Skickades från m.sweclockers.com

Det som jag tycker skumt som nybliven fiber kund är att knappt nån gnäller om wifi.
Får inte ens i närheten av 600 mbit via det och det ska vara den bästa routern jaadi jadi jaa...
Datorn måste vara nästan fast i routern för att ge 300 mbit och mobilerna visar max 40mbit fast dom är på 5ghz bandet (alla mina enheter klarar inte ens 5ghz).

Känns ibland som den gamla lösningen med kabel bäst, när ett halvkasst nätverkskabel (böjar o vekar här o där) som har minst 15 år på nacken klarar av leverera mer.

Jag kör ju också wifi till dom enheter jag vill kunna flytta fritt och enheter som saknar uttag.
Men kopplade in en server och stationär med kabel, känns skönt kunna tanka ner med max kapacitet : )

Tycker annars din lösning inte är så dumt.
Men tänker på dom som sätter sprätt på tusentals kronor till wifi, känns lite bortslösat när det ändå finns flaskhalsar.
Dom så kallade elnät sakerna är också beroende av att vara på samma fas (finns stor risk utehuset har egen central även fast det går från samma mätare, frågan är om signalen går från central till central?) och dessutom att man har bra kvalite på elinstallationen (inte alltid det är så i gamla hus).

Du kommer iaf märka stor skillnad när du får fiber om du idag har Adsl. Speciellt på uppladdningen som är så värdelös i Adsl....
Förstår dock inte varför just BBB som jag har begränsar uploaden till 100. Men ändå 100 gånger snabbare än Adsl

Av kisumisu
Skrivet av Lill3skutt:

Som sagt! Köpte repeatern jag skrev i inlägget ovan! Spelade lite bf igår och låg på stabila 60 ping. Tycker det är helt ok från mitt tidigare bredband 8 hehe! Visst att det var lite segt ibland men det dög.
Att jag köpte en repeater beror på att ip-only gräver klart fiber hos mig till våren

Om du har ett annat förslag på en specifik produkt kollar jag gärna! Har 30 dagars öppet köp

Skickades från m.sweclockers.com

Jag skulle nog köra kabel.
Märker själv enorm skillnad på fibern. Däremot tycker jag wifi suger nåt enormt. Även om det går via router utan repeater.

När jag körde 4G förut märkte jag ingen markant skillnad mot fibern över wifi. Ca 30/20.
Men med kabel får jag jag ca 608/120. Abbet är 500/100.

Så jag tror wifi är en slags flaskhals oavsett.

Klart man vill ha wifi också.
Men jag har nu dragit kabel till dom mest krävande sakerna resten som mobil surfplatta osv går ju på wifi.

Beror också på vad man gör på nätet.
Är det en stuga där det inte spelas eller tankas ner stora mängder data fungerar nog repeater.
Annars kabel in i stugan och nån egen router där inne.

Av kisumisu
Skrivet av spinysquid:

Min WD MyBook 3TB externa hårddisk startar inte när jag ansluter strömkabeln till den. Senast igår onsdag använde jag den och då funkade den jättebra, inga problem alls. Sedan dess har den bara legat ner på en hylla, jag har inte stött den i något eller ens rört på den. Jag har provat två olika strömkablar som funkar på min backupdisk av samma märke, men funkar inte på denna.

Vad kan jag göra?

EDIT: Jag upptäckte nu att när jag stoppar i strömkabeln, så blinkar det till snabbt i en halvsekund framme på själva skyddshöljet. Vanligtvis när man har ström i hårddisken så ska den lysa hela tiden.

Har du prövat med en annan strömtillförsel?
Kan vara nätdelen som gått sönder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kisumisu

Nu har jag fått min fiber.

Drog in BBB router till uttaget med deras knökta men nya kabel. Får bara ut ca 100Mbit via wifi.

Tänkte att jag gör ett experiment tog från en låda en cat5 kabel som ca 15år på nacken. Kabeln hade tom knytar och helt intrasslat. Tänkte för mig själv att nu blir det väl 10Mbit eller nåt i den stilen.

Kopplade in den 10M långa kabeln till routern och vips 600Mbps (betalar för 500).
Så böjar verkar inte vara så farligt iaf om vi pratar hemmabruk på kablar som ca 10M.

Dvs routern suger på wifi.
Men kablar inget fel på då jag ska tillägga att det här var deras korta kabel in till router och FRÅN router min gamla kabel till datorn dvs ca 12M hårt böjd kabel.

Dock åker jag på köpa ny kabel iaf pga längden, behöver ju 20M om jag ska dra kabeln snyggt till rummet där jag har min nätverksskrivare, nas och datorerna.
Fiberuttaget blir ju lite svårt flytta annars och Wifi som vissa förespråkar suger bara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kisumisu

Nu har jag fiber dvs det tog ca 1 år och 1 månad.
Fungerar riktigt bra!

Stor skillnad mot de mobila man hade tidigare.

Dock så märks inte skillnaden så om man använder mobilen eller surfplattan.
Även datorn ger "bara" runt 100Mbit och endast 20Mbit upload med wifi. Snabbheten märks där dock.

Men kopplar jag in kabel så får jag 620/120.
Så verkar vara en skitrouter+min mobil är skit som klarar ej 5ghz wifi.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kisumisu
Skrivet av EliteSweden:

Tror du söker filmen The Thirteenth Floor.

Tack! Ska kolla om det är den...

Skickades från m.sweclockers.com

Av kisumisu

Vilken film om virtual reality?

Finns en film där dom reser till en virtuell värld och sedan upptäcker att dom redan är i en virtuell värld.
Märker detta när dom med bil kör ut ur staden och hamnar i en vägände, sedan hoppar ut därifrån i hopp att komma till riktiga världen men än igen är den virtuell.....

Kommer inte ihåg så mycket annat om filmen, men den måste vara från 80-90 talet. Har gått på tv nångång slutet av 90 talet om jag kommer ihåg rätt.
Men jag hittar inte filmen, någon som vet vad jag menar för film?

Av kisumisu

haha håller med är förvirring.

Vad jag märkt så kommer det ungar 2 olika helger.

Skulle vara bäst om dagen var spikad till den 31 och vi fick en extra helgdag om man nu ska alltid härma USA!
Fast då tar man väl bort nån gammal helgdag, kommer ihåg kristi himmelfärd var en storhelg som gjordes om till "standard helg" på nationaldagen. Storhelg = bättre betalt än standard helg. Vilket var lite förjävligt, mest för att dom ändrade det till standard helg! Förstår inte varför nationaldagen inte kunde bli storhelg istället när man nu ändrar och byter så ska det vara samma villkor.....

Dom som tjänar på det här är ju affärerna!

Sen har vissa ungar ingen respekt med bus heller och gör ren skadegörelse, har själv dock inte råkat ut för det. Men man tänker ju på det ifall ungar blir sura om man inte öppnar dörren eller ens är hemma vid tillfället.

Av kisumisu

Lånar tråden lite.

Jag har en Huawei E1552

Gammal 3G modem förvisso.
Har haft den i en Linuxdator som kört Ubuntu 10.4, fick modda ubuntu för att få den fungera korrekt eller har jag lyckats modda modemet?

Grejen är det att modemet har varit i en låda ca 2-3 år helt oanvänd, nu när jag skulle köra den i Ubuntu så hittas ej modemet men den blinkar.
I windows ska den börja installera modemet, men där också blinkar som den söker nät. Men den vill inte installera det medföljande programvaran och är gula tecken i enhetshanterare om drivrutiner.
Jag får inte ens ett micro minne på 4GB att fungera via modemet....

Precis samma sak har hänt en USB minne, dvs den är helt död i Linux och windows gula tecken och okänd usb enhet. Hittas inte någonstans. Vad kan ha hänt?
Det skumma är ju att dom legat oanvända och har EJ gått sönder medans dom varit i en dator.
Har heller inte förvarats på nåt dåligt sätt, normal rumstemperatur i en skrivbordslåda. Haft även andra minnen i samma låda som fungerar 100% utan problem.

Av kisumisu
Skrivet av xxargs:

Det kan man inte säga generellt, det har helt och hållet med vilken bindemedel som används för beläggningen och tillverkare har haft 'otur' med vissa häxblandningar där man gick över från vad man nu använde på 60-70 talet och bytte till polyuretanbaserade lim vilket gav 'bandkrisen' på mitten av 80-talet med beläggningar som släppte och kladdade igen tonhuvuden mm.

störst problem är att hålla bandmaskiner, VHS-maskinerna vid liv då de liksom mycket annan elektronik lider av torra elektrolyt-sjukan.

Sedan åldras megnetmedia rent magnetisk också, och det är en termodynamisk process (eller om man vill kvantmekanisk process) som man inte kan göra så mycket åt och hastigheten bestäms väldigt mycket av magnetmaterialets hårdhet. Ljudband från innan sekelskiftet är relativt 'mjukt' men coercivitet runt 200-300 Örstedt medans dagens databand är över 1200 Örsted - men det beror också på att datat packas allt tätare på banden och man måste lagra mer magnetisk energi per korn då man behöver en viss energimängd i magnetiska fält per magnetisk domän för att behålla polariteten när man har intilliggande domäner med omvänd polaritet - och det här här kvantmekaniken kommer in - ett korn kan plötsligt och helt slumpmässigt byta polaritet och takten av omslagen påverkas av temperaturen och ju mer energi en domän har sig, ju mer sällan sker det.

---

Det är mycket som sägs inte håller så länge tex. DVD+/-RW skivor, hårddiskar etc.

Men jag skulle nog säga att de hör idag till de mer långlivade förvaringen som finns just nu - oavsett om man pratar om molnlagring etc. idag, jag kanske tjatar - men i somras drog jag igång en hårddisk på 11 MB som inte hade startas sedan 1985 - all data lästes felfritt utan minsta hicka.

Det viktiga, om möjligt att ordna, är att inte lagra i bara en enda exemplar utan ha dubbel kopia minst när det gäller digitaldata.

Ja så är det ju säkert.
Dock har jag gamla maskiner också som nästan fungerar bättre än min nyaste, kanske samma fenomen som denna vinylboomen massa skitspelare ute på marknaden medans dom gamla trotjänarna vinner i kvaliten (om man nu inte jämför med audiofilsaker).

Skrivet av vinylsamlaren:

Minst lika intressant är att ju större hårddiskar ju sämre kvalitet. Jag har kvar min gamla 1GB hdd som satt i min första Windows PC jag köpte 1995 och den fungerar lika bra idag som den gjorde för 22 år sedan. Det samma med ett flera dussin hdd i storlek 60GB, 120GB, 160GB och 250GB. Upp till 1TB håller de absolut bra kvalitet men kommer man över 2TB så sjunker kvaliteten dramatiskt. Vilket också styrks av "reviews" på NEWEGG.COM där uppåt hälften av alla större hdd kraschar inom närmaste året eller innan garantitiden gått ut.
Nu snackar jag alltså om 3,5" hdd till desktopdatorer.

Sedan vad beträffar långlagring av familjebilder-, videos, musik osv. Det är ju betydligt mindre osannolikt att 20 stycken 250GB hdd kraschar än att EN 5TB hdd kraschar.

Jepp det är säkert sant!
Sen är det ju mer som går förlorat om en stor disk paijar, dock är det bekvämt ha en stor disk med allt på.

Vet du nåt hur googles backup fungerar?

Jag tog i min nyaste mobil att bilderna sparas i deras server, men dom begränsar kvaliten vilket jag tycker är lite B...visserligen är ju tjänsten gratis och bättre backup än inget.
Men frågan är skalas alla bilder upp till deras format och därmed komprimeras en gång till eller är det precis en kopia om jag t ex laddar upp en bild på säg 4 megapixel?

Har massa bilder på cd o hårddisk som egentligen skulle behöva också laddas upp dit....

Detsamma gäller musik.
Vad jag förstått att om jag laddar upp en mp3 på säg 128 kbps så kodar google den till 320 kbps? Helt i onödan kan ju tyckas, då kvaliten aldrig kan bli bättre på en sån fil.
Gäller detsamma om jag laddar in en 320 kbps låt att dom kodar om den en gång till 320 än en gång? Därmed förlorar i kvaliten?

Skrivet av xxargs:

Jag håller inte med om den tendensen - skulle nästa säga att diskarna har aldrig varit så bra som de är idag om man tittar på mitt utfall. Det är större variation mellan hårdisk-modell/batch och tillverkare än att man generellt kan säga att diskarna blivit sämre överlag.

Och alla disktillverkare har haft modellserier som de inte är speciellt stolta över - senast är nog Seagates 3 TB-diskar, även om _jag_ personligen inte haft bekymmer med dessa.

Medans jag har haft återkommande bekymmer med det som alla säger fungerar - WD-diskar - nu senast för ett par dagar sedan io-error på en sektor i en gammal WD-book 750 GB på en nasty plats i NTFS-filsystemstruktur vilket gör att varken Windows eller dess fsck eller program som recuva vill kännas vid disken alls - och påminner mig om att Ntfs vid vissa feltyper ger extremt dålig prognos att rädda ut filer ifrån... nu var det förvisso ingen oersättlig data , men hemskt irriterande ändå...

Men visst - den allt högre packningstätheten har ett pris, men disktillverkarna jobbar på att datat lagrat på skivorna skall vara oskadade på skivorna i minst 10 år vid typ 70 graders C temperatur än idag.

Kan man säga det om SSD-tillverkarna - nej!. jag började få fel på en SSD redan efter 11 månader i skrivbordslådan och nu när QLC-minnen kommer så måste man snart ha batteribackup på dem om de skall hålla data i mer än några månader strömlöst...

Precis min tanke dvs att SSD håller nog sämst.
Så dessa kräver ström ibland för att hålla informationen?
Är det så med USB minnen också?

Jag har peppar peppar aldrig råkat ut för hårddisk krasch, men däremot har flera av mina usb minnen bara lagt av.
Dom har varit bra förvarade i en skrivbordslåda.
Satsade på dessa då en IT guru predikade hur bra dessa är och tom överlevt tvättmaskin osv osv....

På min nya dator har jag en 250 GB SSD disk, går riktigt snabbt starta datorn osv,
Dock tycker jag inte man märker nån nämvärt skillnad med o se på video från extern mekanisk eller den interna SSD.
Har dock märkt att den interna SSD disken låter om man scannar en högupplöst film säg hoppar från början till mitten eller närmare slutet av filmen osv.
Man tycker ju att det ska ju inte vara några rörliga delar i en SSD, men jag vet att det är en SSD har tom öppnat datorn när jag uppgraderade den med mer minne.

Senaste i raden på saker som paijat för mig är en gammal USB modem, den har legat oanvänt ca 2 år och nu kan datorn inte använda enheten. Fungerar i varken Windows eller Linux. Datorerna känner dock av den ändå så frågan är vad som hänt.

Av kisumisu

Det där var verkligen prisvärd!
Då har priserna även i Sverige sjunkit rejält, vi har ju tidigare haft sviniga priser både på hårdvaran!

Får väl hoppas dom gör bättre priser med data också snart.
Har själv en dualsim mobil (finsk o svensk kort).
Har obegränsat surf på finska och tvingat mobilen köra data endast på finska kortet. (Bor på gränsen, men även vid roaming är det billigare).
Kör endast kontantkort till det svenska numret.

Det är ju annars bäst köpa i Sverige eller de landet man tänker använda mobil och router.
Köpte själv en LG lur (i Sverige) den hittade bara gsm nät, telenor 4G enda som gick bra var Svenska Telia.
Men fick lämna tillbaka mobilen då jag inte fick 3G till Svenska Telenor. Finska 3G och 4G var helt kört i den mobilen.

Men ser man till att luren osv har dom rätta frekvenserna är det ingen skillnad köpa från utland.
Så länge alla ärliga.
Sedan måste man ju kolla om sakerna är operatörlåsta eller inte! Skulle säga att där är största fail man kan åka på!
Fast i Sverige spelar ju inte stor roll vilken operatör du har till data bara du har täckning, allt är tyvärr pest o kolera idag....

Skickades från m.sweclockers.com

Av kisumisu

OK.
Tack för alla svaren!

Ska förvara dessa då i rumstemperatur, ska ordna hyllor : )
Enda problemet är ju att dom tar sådan plats och frugan värdesätter inte heller dom.
Medans jag värdesätter speciellt dom egna inspelningarna och raritet köpfilmerna...dom filmerna som nu finns köpa på dvd o blueray skulle man ju kunna göra sig av med.

Vi får väl se hur det blir, vissa av mina band är ca 27-28år gamla, syns ingen större försämring på dessa. Dom flesta tapen är väl ca 20 år gamla. Så vi får väl se om dom håller bara ca 10 år, har inte ens fört allt till hårddisk o dvd.
Alla har jag inte ens kollat på flera år, kanske hög tid göra det.

Man ser ju bla på youtube horribla vhs rippar, man funderar på om dom varit gamla slitna band eller om dom förvarats dåligt innan dom digitaliserats....

Av kisumisu
Skrivet av Unbalanced:

Jag använde tidigare en Samsung TAB3 10.1 surfplatta som jag delade ut den mobila anslutningen genom och hade inga problem att se youtube i HD... var det 4G då?

Ok men då förstår jag. Tack. Ska kika på mina alternativ då jag varken har kvar plattan och har inte ens någon smartphone för tillfället då jag tappat samtliga jag ägt innom 6månader efter köp. Blir dyrt.

Kikade lite och hittade ett mobilmodem för 500kr och det var den billigaste som stödjer 4G..
Kan du rekommendera något billigare från utlandet?

Typ denna borde väll fungera eller är dom låsa vid vissa leverantörer?
http://www.ebay.com/itm/4G-LTE-USB-Modem-Network-Adapter-NOT-...

Bra pris.
Men tror den ej kommer fungera, står bara "2100MHz", mest troligt att du kommer köra på 800MHZ, finns även 2600MHZ (i större städer).
Jag har denna modellen
http://www.ebay.com/itm/Unlocked-HUAWEI-E5573C-322-4G-Mobile-...

Har dock inte köpt den på Ebay, köpte den över disk i Finland för 50€ och då ingick även ett kontantkort med 1mån fri surf och 6€ saldo.
Samma modem tar dom svenska operatörerna ca 900kr för.

Av kisumisu
Skrivet av Unbalanced:

Hej

Så jag måste använda mig utac mobil surf ett antal av dygnets timmar för att göra det jag gör.

Tidigare skapade jag helt enkelt en wifi AP med en surfplatta där jag hade Hallon surf simkortet i och anslöt till den med bla laptopen och fick helt OK speed.

Men nu är surfplattan kasserad och hittade en SÄKERT 5-10år gammal 3 dongel som det fungerar igenom men hastigheten är ju INTE bra... kan streama media från youtube i max 480 annars fryser det och laddar var 3e sekund.

Finns det några speciella inställningar, firmware flash jag kan göra på dongeln för att underlätta speed ??

Eller vilken dongel kan jag inhandla billigt som ger BRA speed till mobilsurf via simkort ?

Tack på förhand!

Tre dongeln är endast 3G om den så gammal.
Huawei har en 4G wifi router med batteri. Men jag skulle rekommendera köpa den från utlandet då man i Sverige tar hutlösa priser för den.

Annars kan du tanka ner youtube videorna med lägre hastighet och se offline.

Du kan också använda en 4g mobil och få schysst hastighet genom att dela ut nät från den.

Av kisumisu
Skrivet av crew seven:

Kan du inte föra över VHS till datorn så slipper du kånka runt på VHS?

Jodå de mesta har jag fört över till DVD redan när jag skaffade dvd recorder.
Kopplade in min Super VHS med scart till recordern.
Rätt så ok resultat, när man väljer högsta kvalite på dvd inspelningen. Väljer man för hög komprimering blir bilden pixlig märks speciellt tydligt från en grynig analog input.

Har numera skaffat mig även en dvd recorder med vhs och hårddisk.
Mycket enkelt dock tycker jag resultatet kunde vara bättre, antar det själva vhs spelaren som lite sämre.

Men vissa saker vill man behålla "masterbanden" och med tanke på att vissa av mina skivor raderats.
Hårddiskar sägs inte klara långtidslagring.
Möjligtvis uppa en backupimage till nån molnlagring vore nåt men krävs ju flera TB....

Bilder och allt jag filmar idag går till google en kopia (dock tyvärr en nedskalad version).

Av kisumisu

@xxargs:

Tack intressant läsning!
Då var det tur jag köpte mig en massa DVD-RW och DVD+RW skivor i Coop som slutade sälja dessa. Köpte mig ett helt gäng då skivorna kostade 2kr st.

Dock måste jag säga att jag mest haft problem med CD-RW skivor.
Antar dom inte tål vara nära en mobiltelefon, då jag tidigare trodde det var kylan som radera dessa, förlora vid flera tillfällen data när man använde dessa att flytta filer mellan kompisars och mina datorer på den gamla goda tiden. Var så med flera skivor och dyra o billiga märken.
Dock var det ju DVD+RW du talade om så antar det finns även andra tekniska skillnader.

Märkte att jag förlorat lite filmer som bränts på DVD-R.
Började fundera om det är just förpackningen som gjort detta, skivorna gör att dvd spelaren går på högvarv och sedan blir det ingen disk.

Sen är det ju stor skillnad på spelaren, i en av mina datorer snurrar CD skivor bäst och DVD sölar.
En annan så snurrar DVD riktigt fint och cd går sämre.

Måste också säga att jag förlorat data på usb minnen.

Däremot har jag haft enorm tur med VHS (En hel del VHS inspelningar tex på youtube är av så dålig kvalite så antar dom förvarats dåligt eller har sönderspelats), CD-R och Hårddiskar har jag också haft tur med.

Samtliga saker har förvarats i normal inomhustemperatur och varsamt.

Av kisumisu

@mrqaffe:

Tack för svaret.
Har tänkt förvara dessa på hyllplan i ett rum.

Men hade tänkt förvara dessa temporärt medans jag ordnar rummet.

Tänker nämligen göra ett stort rum till 2 små.
Men måste tömma de där stora rummet på allt medans skiljeväggen byggs.

Ultimata vore ju förvara allt på vinden, då de finns rejält med plats där.
Men är ju en kallvinda som sagt kall eller riktigt varm på somrarna....så får väl bli en temporär plats.

Många säger åt mig o slänga sakerna speciellt vhs...men är som sagt minnen och behåller helst orginalen även om en del är fört redan på dvd och hårddiskar.....

Av kisumisu

Förvara VHS DVD och Cd?

Vissa förvarar ju dessa på vinden.

Men grejen är att på sommaren är det bastu och vintern frys.
Läst att dessa är känsliga för värme men hur är det med norrlandskyla på -30?

Av kisumisu

Såg nu att man kan få en seagate archive 8TB lös disk för ca 2200kr på nätet.
Så blir väl o beställa än att supporta lokala databutiken....som tar 1500kr för en lös 4TB.

Priserna verkar mer logiska online dvs att extern dyrare....