Inlägg

Inlägg som COLDYY1 har skrivit i forumet
Av COLDYY1

Integrerat grafikkort

Hejsan!

För inte så längesen så köpte jag en - Asus ROG Zephyrus G15 GA502IV-AZ001T

Detta är en gaminglaptop med både ett RTX 2060 kort samt ett integrerat grafikkort som sitter tillsammans med processorn av modellen AMD Ryzen 7 4800HS.

Efter att ha uppdaterat AMD till senaste versionen det vill säga 20.12.2 så upplevde jag plötsliga frysningar, och en skärm som blinkade till lite snabbt när man skulle starta CSGO.

Det jag gjorde var att göra en fabriksåterställning det vill säga en helt ny och fräsch installation av Windows + att jag därefter installerade de rekommenderade drivrutinerna av AMD istället för version - 20.12.2.

När jag hade de senaste drivrutinerna kunde min FreeSync helt stängas av och jag kunde inte sätta på det, men det är också fixat nu när jag nedgraderade drivrutinerna.

Mina frågor till er kunniga där ute!

Varför står det att mitt integrerade grafikkort inte startat trots att det fungerar för mig?
Är AMD drivrutinerna alltid så ostabila som kan göra att spel och FreeSync stängs av / flimra?

Bild

Av COLDYY1

@SCORPIUS: Temperatur i Celsius vid en vanlig Counter-Strike: Global Offensive match är 55 grader.

Jag skulle säga att min temperatur är väldigt stabil så det kan vi utesluta med en gång.

Med vänliga hälsningar,
Daniel Karlsson.

Av COLDYY1

GeForce GTX 1070 problem och felsökning

Hej,

Jag har en bärbar gamingdator utav Lenovo med modellnamn - Legion Y920-17IKB (80YW0057MX).

Jag är väldigt glad över min dator och den har fungerat felfritt ända fram tills nu. Jag köpte den för drygt två år sedan, garantin har förstås gått ut som gör det värre när det kommer till en eventuell reparation.

Det började i Tisdags när min dator mitt i en Counter-Strike: Global-Offensive match frös till, jag kunde varken höra ljud eller se några bildförändringar. Jag väntade i ca. 5 minuter och bestämde mig för att hålla inne avstängningsknappen på min laptop.

Jag tänkte ju som så att det inte skulle vara något större problem eftersom CS:GO i sig är känt för att ha orsakat många krashar och liknanade. Jag möttes dock av en väldigt ovanlig syn då min skärm var täckt av små blå:a prickar eller streck av något slag samt att min skärmupplösning hade förändrats och skärmen blivit mörkare.

Jag gick in i Enhetshanteraren och såg genast en gul triangel jämte mitt GeForce GTX 1070 under "Bildskärmskort".

Jahopp tänkte jag, så då började jag och felsöka och ominstallera alla grafikdrivrutiner vilket löste problemet och allt blev som normalt. Det dröjde dock inte länge innan det återigen blev samma problem, så då gjorde jag en fullständig återställning på hela datorn vilket löste problemet. När jag därefter installerade Counter-Strike igen och spelade i knappt 10 minuter så frös datorn till igen, den startas om och blåa prickar/streck samt upplösning och ljusstyrkan hade förändrats. Jag installerade om grafikdrivrutinerna igen och datorn blev som normal.

Är det någon av er som vet vad detta fel kan bero på? Jag har haft min dator i drygt 2 år och den var inte speciellt billig när jag köpte den utan den var verkligen en high-end bärbar gamingdator vid det tillfället. Är det någon som vet vad detta fel kan bero på och varför grafikkortet krångar på detta sätt?

Jag vill också tillägga att vid enhetshanteraren så står de något med felkod 43 när detta inträffar, och tro mig jag har testat allt med uppdateringar och återställningar men inget fungerar.

Med vänliga hälsningar,
Daniel Karlsson.

Av COLDYY1
Skrivet av perost:

Ska du ersätta eller komplettera? Om du ska ersätta existerande minnen så bör du tänka på att du helst ska ha två stickor så att du får dual channel (inte möjligt i alla laptops dock, ibland är ena minnet fast monterat). Om du ska komplettera så bör du välja ett minne som är så lika det existerande som möjligt.

Annars spelar det mindre roll vilket du väljer, prestandamässigt är det minimal skillnad mellan olika DDR4-2400 minnen. Dessa är dock aningen billigare, och har bättre timings (CL16 istället för CL17). Fast ska du använda det tillsammans med äldre minnen så bestämmer det sämsta minnet vilka inställningar båda minnena kommer köra med.

Ska köpa en "Intel NUC Skull Hades Canyon" Därav måste man köpa till både SSD/HDD RAM och OS. Det var därför jag undrade vilket som var bäst i NUC'en...

Skickades från m.sweclockers.com

Av COLDYY1

Samsung - DDR4 - 16 GB - SO DIMM 260-PIN

Letar RAM-minnen som är bra?

Tror ni Samsung's 16GB är bra? https://www.proshop.se/RAM/Samsung-DDR4-16-GB-SO-DIMM-260-PIN...

Vilken är den bästa och snabbaste ramen om man inkluderar

SO-DIMM DDR4 16GB 2400MHz ?

Av COLDYY1

Intel BOX NUC i7-8809G

Passar detta SSD till datorn som står ovan?

Här finns en länk till SSD: https://www.proshop.se/SSD/Intel-Optane-SSD-800P-series-M2-11...

Här finns en länk till datorn: https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/datorchassi/nuc/...

En fråga till, vilken är den senaste utgåvan ifrån Intel Optane serien. Skulle gärna vilja få tag på den senaste som då passar till datorn, eller kanske denna redan är den senaste. ?

Av COLDYY1

Lenovo Legion Y720

Hade tänk köpa en Lenovo Legion Y720. Ligger typ på 17000kr på MediaMarket. Tror ni den är kraftfull nog att klara av de flesta spelen? (Honest Opinions) ?

Vill gärna veta vad ni tror om de...

Med vänliga hälsningar,
Daniel (COLDYY1)

Av COLDYY1

Acer Nitro 5

Det finns en hel del modeller av Nitro 5 på Prisjakt's sida. Någon som kan hjälpa mig hitta den nyaste. Står bara en massa nummer hit och dit

https://www.prisjakt.nu/#rparams=ss=Acer%20Nitro%205

Av COLDYY1

Ny bärbar dator? Köpråd

Hade tänk inhandla mig själv en ny dator, denna gången blir det en bärbar. Den är till för lite spelande typ CS:GO / Minecraft m.m. Inga tungvikts spel eller som är så jättekrävande. Vad sägs om en Acer Nitro? Skulle det passat? Eller ska man titta mer åt Predator hållen eller kanske Asus ZenBook? Glömde tillägga men vill gärna att datorn ska ha en snygg design.

Budget: 10-15K

Med vänliga hälsningar,
Daniel (COLDYY1)

Av COLDYY1

Nu var det ett tag sedan denna tråden fick en sista kommentar. Tänkte bara slänga in kommentar när jag ändå så är här. Det närmar sig inköp, mina tankar går allt närmare mot en NUC i7. Vad jag har fått höra av några av er i denna tråd så ska det inte vara några problem med att spela CSGO/Minecraft. Normal FPS och så förväntas såklart. Tänkte bara fråga en sak om datorn när jag ända är här. Visst är det väl så att man kan välja att bara ha en SSD istället för HDD. Vad jag har läst om denna datorn så klarar den upp till 1TB SSD och det är tanken att jag ska köpa. Man måste väl inte ha en HDD. Många youtubers de köper både SSD och HDD. Blir förvirrad. 32GB som standard borde räcka för att hålla lagget borta hoppas jag också. Tack, Daniel (COLDYY1).

Av COLDYY1

Jag har också en internet-förstärkare i källaren. Så jag tror jag kör på 5GHz. Det är väl det nyaste tekniken antar jag. 5GHz ger bättre uppkoppling men sämre räckvidd. Samtidigt som 2.4 GHz ger bättre räckvidd men sämre uppkoppling. Tack för era svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av COLDYY1
Skrivet av Karaff:

Du har olika frekvens på de olika kanalerna.

2.4 respektive 5Ghz.

2.4Ghz brukar ge bättre räckvidd och tränger igenom bättre men 5Ghz kan ge bättre hastighet om du har bra mottagning.

Tack för svaret !

Skickades från m.sweclockers.com

Av COLDYY1
Skrivet av Opatagio:

Ena är på 2.4GHz och den andra på 5GHz.

Men som sagt vad är skillnaden? Är den ena bättte en den andra? Vilken bör man använda?

Skickades från m.sweclockers.com

Av COLDYY1

Fiber-Anslutning

Hej ! Har precis fått min fiber att fungera över en trådlös koppling. Men när jag fick Bredbandsbolagets start kit så fanns det med två olika SSID att ansluta till. En som heter: TN_24GHz_5F6685 och en som heter: TN_5GHz_5F6685. Vad är skillnaden. Båda fungerar då jag kan se nätverket på min ipad och man kan ansluta till dem båda. Vilken ska man ansluta till?

Av COLDYY1
Skrivet av Svensktiger:

Har du nvidia kort i din PC så kan du ju enkelt köra gamestream till en Shield TV.
Bör fungera med de flesta spel, även icke steam.

Jag har inget nVidia kort. :/ Så då kan jag inte spela mina Steam spel på nVidia Shield Pro V2?

Skickades från m.sweclockers.com

Av COLDYY1

Steam spel på nVidia Shield Pro V2 - 500GB

Till att bröja inlägget så vill jag önska er alla ett gott nytt år. Nu vidare till tråden. Jag har ju som sagt sökt en en hårdvara där man både kan kolla på film och spela spel 🎮 med mera. Kan man spela exempelvis Terraria från sitt Steam bibliotek på en nVidia Shield? Var lite inne på Steam Link. Men verkar som om många har underskattat dess rykte. Vill inte säga något illa om själva Steam Link men ganska dåliga specs på den trots allt. Handkontrollen ser ut som ett skämt. Sen kom jag in på en nVidia. Vill bara veta om den har samma funktion som en Steam Link.

Med vänliga hälsningar,
Daniel (COLDYY1)

Av COLDYY1
Skrivet av hACmAn:

Borde vara port 1 annars port 2 om en heter wan. Kan du skicka ett photo via imgur eller liknande

Edit:
På kontakterna då.
en modelbettäkning skulle räcka också ifs.

Kan återkomma med foto senare under kvällen. Är iväg i stort sätt hela dagen idag. Men återkommer med foto så fort jag kommer hem...

Skickades från m.sweclockers.com

Av COLDYY1

Installation av fiber!

Hallå. Har precis fått hem vår nya router ifrån Bredbandsbolaget. Vi har allt man ska ha startkittet och allt som ingår. Dem var också här i veckan och installerade upp något på väggen som enligt mig kan vara någon switch eller vad det heter. Så min fråga till er är. Vilken kabel ska man ansluta ifrån Switchen till Routern så att internet går igång. I vilka portar och så. Nämm gärna vilka färger och kabeltyper. Tack !

Av COLDYY1

@Dockland. Skulle du kunna rekommendera ditt inköp till andra. Jag har snuftat lite och varit inne på lite olika affärer men inte riktigt bestämt mig. Den är ju tänkt att användas framförallt i Counter-Strike: Global-Offensive och Minecraft. Lite läxor och hemma tema då och då. ?

Av COLDYY1

Snälla någon. Kan ni hjälpa mig. Jag kan inte få min USB AC-68 att fungera på Linux.