Inlägg

Inlägg som cristos har skrivit i forumet
Av cristos

@FZL: Okey! Det är på det viset, jag anade väl det. Kollade in lite vad dagens grafikkort kostar, de som är lite klös i, och jag tror inte att jag är beredd att lägga så många slantar på dessa.

Tack för ditt ärliga svar!!

// Krille

Av cristos

Uppgradera ett Maximus VIII Ranger Rev.1.xx

Hejsan!

Behöver hjälp med att uppgradera min dator för nya spel typ Horizon Zero Dawn och Death Stranding m.fl. Det var ett tag sedan jag öppnade datorn nu så jag skulle behöva lite experthjälp med vad som är gångbart.

Om jag behåller moderbordet.. vad ska jag köpa för att ligga lite i framkant för nya krävade spel?

// Krille

Av cristos

Blåruta

Hej!

Läste din tråd efter att ha googlat på "Blå ruta". Jag har fått en blåruta, eller en blå rektangel uppe i höger hörn som inte vill försvinna.
Den är 1/9 del av skärmens storlek och dyker upp så fort jag startar datorn.. den kommer redan innan Windows startat och vill som dyka upp på fler ställen under uppstarten.

Jag har uppdaterat alla program och tagit bort alla nya jag installerat på prov. Jag har kört virusprogram och diverse städprogram utan något resultat. Vad kan detta vara?

Jag kör Windows 10 med alla uppdateringar.

Tacksam för hjälp.

// Christer

Av cristos

@bonobo: Tack för visat intresse men jag har fått till musen som jag vill ha den men jag har nog glömt hur jag gjorde. Jag har ett program för tangentbordet och ett för musen. Set point resp. Logitech Gaming Software.

Jag tror att det var någon som föreslog att jag skulle uppdatera progammen och det var det som fattades!!

Tack till den personen!!!

// Christer

Av cristos

Logitech Mx518

Hej! Jag har problem med min gamla Logitechmus eller det kanske är mjukvaran som felar!? Jag kan inte längre "stänga fönster" med den stora sidoknappen. Det har fungerat förut men det försvann vid någon uppdatering tror jag.
Är det någon som har koll på detta.

// Christer

Av cristos

PC Ratt

Säljer en Logitech Racing Wheel G27. Komplett med pedaler och växelspak.

Läs hela annonsen här

Av cristos

GTX 460 OC

Hej!

Jag har försökt att överklocka mitt GPU enl. en gammal guid som Jonas Thörnqvist skrev 2009 men det fungerade ju förståss inte.

Är det någon som har kunskapen att uppdatera hans Guid eller helt enkelt kan tala om för mig hur jag gör? Jag har inte tänkt att göra den stora uppgraderingen än... spelar CoD efter att jag köpt mera minne. Battelfield 4 snurrar också ganska fint med en AMD Phenom II X4 940 i burken.

Någon som klockat upp dessa saker... GPU och CPU??

Mvh // Cristos

Av cristos

NVIDIA nTune

Okay, jag förstår.. Jag provade nu att installera Ati Tool 0.26 (som ska fungera både med Ati/nVidia- kort) men det gick inte alls. Programmet körde alla inställningar i höjden, sedan blev det stopp och blå-skärm.

Jag misstänker att programmet nTune inte är så mycket att lita på när det gäller överklockning av grafikkortet.

Av cristos

NVIDIA nTune

Hej!

Är det någon som provat att justera "systemet" med nTune?

Det vore intressant att veta om detta programs fungtioner (grov- och fininställning) har någon inverkan.

Jag har ett ASUS M2N32-Sli deluxe; AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ och 4 gig minne. Win XP (SP2). GeForce 8800GTS (640 MB).

Jag upptäckte nu att mina minnen inte går opptimalt. De kan köras i Cas: 3-4-4-15 men går i själva verket bara i 5-5-5-15.
Kan detta program fixa detta åt mig eller måste jag använda mig av andra verktyg?

Av cristos

The point of no return...

Yes.. det gick bra att bara plugga in datakabeln, inget hände och jag kan kopiera alla mina viktiga filer.

Vad jag inte vet är vad som händer då jag startar om.. kanske kommer det att fungera.. kanske inte, men då vet jag ju hur jag ska gå tillväga för att komma in på disken.

Av cristos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matx
antingen så dör datorn, inte förstörs!
Eller så startas hårddisken
Har testat själv och datorn typ fryser så man får starta om datorn

Okay.. Jag provar. men det känns inte bra. Jag har lagt ner mycket pengar på detta... Vet fortfarande inte om det fungerar med SATA-diskar.. men jag får väl veta så småningom...

Info...
hot swap

A hot swap is the replacement of a hard drive, CD-ROM drive, power supply, or other device with a similar device while the computer system using it remains in operation. The replacement can be because of a device failure or, for storage devices, to substitute other data.
Hot swapping works by providing a rack or enclosure for the device that provides an appearance to the computer's bus or I/O controller that the device is still there while it's being removed and replaced with another device. A hot swap arrangement is sometimes provided where multiple devices are shared on a local area network. Hot swap arrangements are sold for both SCSI and IDE hard drives. Hot swap versions of a redundant array of independent devices (RAID) are also available.

Av cristos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bluetear
Sen när har en förmodad trasig hårddisk förstört moderkort och processor? Sålänge processorn får kylning och du inte känner någon bränd elektroniklukt när du startat datorn så bör det vara fritt fram.

Ja, så långt är jag med dig men... kan jag verkligen koppla in en SATA-disk när datorn är igång? Vad innebär Hotswap egentligen?

Jag har bara tagit bort datakabeln från hårddisken.. strömkabeln sitter i fortfarande.. så vad händer om jag stoppar i den igen??

Av cristos

Trasig Hårddisk!?

Hej!

Måste få ett gott råd hur jag ska göra med en av mina HD. En dag startade inte datorn och jag trodde att nätagget. gått sönder.. köpte nytt, men den startade fortfarande inte.. köpte nytt MoBo och prolle.. startade fortfarande inte.
Jag börade då att rensa datorn på kort och hårddiskar som inte behövdes.. jag kom så småningom fram till att det var en nyinköpt 400GB samsung SATA-disk som förhindrade datorn från att starta.

Nu funderar jag om jag kan sätta in den igen under det att datorn går.."HotSwop" utan att jag förstör något annat? Jag menar att om bara datorn stannar, gör väl inget men om jag äventyrar MoBo och processor så avstår jag.

Jag vågar inte prova innan jag hört mig för ordentligt..

Av cristos

Har du provat att uppdatera BIOS? Vad har du för processor mm? Kan du utveckla lite.. beskriv vad du hittills gjort och vad du har i datorn.

Av cristos

Vilket minne till ABIT AN9?

Hej!

Jag funderar på att köpa ett ABIT AN9 32X, nForce 590 SLI, DDR2, Socket-AM2.
Till detta MoBo finns det tre olika minnestyper som passar enl. Komplett..
PC4300; PC5300 och PC6400.. alla DDR2.
Rent spontant skulle jag välja PC6400, då jag tror att jag får den bästa hastigheten.. det går ju i 800 MHz.

Tänker jag rätt här eller är det ytterligare aspekter som jag borde ta med?

Av cristos

SATA-problem!?

Jag har ett ABIT NF7-s v2.0.. BIOS- och SATA-drivers är "up to date". Jag installerade en ny Maxtor S-ATA/150 160GB 7200RPM DiamondMax Plus 9, 8 MB cache. Installationen gick väl så där.. kunde inte trycka F6 och installera drivrutinerna utan fick göra det senare via Enhetshanteraren.

Jag har OS på en vanlig ATA-HD och ska använda denna disk till lagring/backup.

Problemen jag fått nu är att tangentbordet och/eller musen inte fungerar. Jag får rycka i USB-kablarna (till musen..), flytta om dem och så innan jag får den att fungera.

Jag fick igång tangentbordet nu och kunde gå in i BIOS och stänga av SATA´n.. jag tror ju att det är dom drivrutinerna som ställer till problemet.

Någon som har samma problem eller vet hur jag kommer ur denna knipa..

Av cristos

Som jag trodde.. enda fördelen med S-ATA på detta kort är då jag kör med RAID. Det blir till att skaffa en HD till då..

Du vet inget om MaxBlast som jag frågade om. Det verkar inte vara någon som provat detta program.. kanske därför som många har problem med sina Maxtordiskar!?

Av cristos

Maxtor rekomenderar MaxBlast3..

På Maxtors hemsida står att läsa.. Vi rekomederar att MaxBlast3 används för Installation, Formatering och Partionering av Maxtors HD..

"MaxBlast 3 is a one-step, ATA/IDE hard drive installation utility. MaxBlast 3 makes hard drive installations and upgrades hassle-free for novices and professionals alike by automatically identifying, partitioning, and formatting any Maxtor ATA hard drive, making it data-ready in minutes. MaxBlast 3 replaces all previous versions of MaxBlast and MaxBlast Plus."

Det verkar ju väldigt smidigt.. men jag har inte sett att någon använt detta program.. Varför?

Jag har precis köpt EN Maxtor S-ATA/150 160GB 7200RPM 8MB till mitt Abit NF7-s v2.0 i tron att jag skulle kunna ha OS på denna HD då den skulle vara något snabbare än mina IDE-diskar.

Jag har sedan hört att SATA´n på detta MoBo inte är ett "äkta" SATA..dvs. SATA-kanalen delar informationsflödet med mina PCI-kort och följdaktligen "stjäl" den lilla prestandaökningen jag skulle fått.
Stämmer detta?