Inlägg

Inlägg som AntonBl har skrivit i forumet
Av AntonBl

Ledsen om jag tog er tid på att läsa detta, drog ur alla kablar, stängde av alla eluttag och det verkar funka nu igen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av AntonBl

Datorn startar, men skärmen är svart.

Har haft detta problemet sedan tidigare idag då jag startade datorn. Asus loggan kom upp på skärmen, och plötsligt blev skärmen svart och kan bara se pilen på skärmen och kan styra den men hjälp av musen. Har inte hittat någon lösning och har testat starta om datorn tidigare, men såg på en sida att det kan vara något slags systemfel som kommer från uppdateringar. Vet att jag uppdaterade till den senaste drivrutin från GeForce Experience som redan var installerad på min dator eftersom jag använder deras grafikkort, annars har bara spel automatiskt uppdaterats på Steam, inget annat. Har som tur garanti men vill helst kunna fixa det idag eller så tidigt som möjligt, några tips?

Om det har någonting med min teknik att göra, så använder jag mig av en HP OMEN 870-121no med allt innehåll här: https://support.hp.com/se-sv/product/omen-by-hp-870-100-deskt...

Hoppas jag kunde förklara tillräckligt, tack!

Av AntonBl

Verkar vara en bra setup där du kommer kunna köra det mesta på högsta grafik med 60+ fps konstant. Men om du kör Open World spel eller spel som kräver mycket av grafikkortet så tycker jag du borde satsa (500kr?) mer på ett GTX 1060 6gb istället för 3gb. Vet Inget om "adobe-jobb" men har själv en ganska liknande dator med i5 6400, GTX 1060 3gb, 8gb ram som kan köra nästan allt på nästan högsta grafik utan problem. Vet ej om du har glömt eller om du redan har men du har inte lagt till tangentbord, musmatta, högtalare/hörlurar så vitt jag ser.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AntonBl
Skrivet av Hund:

@AntonBl: Det finns handledsstöd att köpa. Trä, marmor, plast, vaderade osv. Och som är mycket snyggare än de som brukar följa med.

Jag har ett sprillans nytt i valnöt för TKL-tangentbord som jag köpte för 350 kr (med frakten från USA) från Mechkeys.io. Han glömde att skicka med fötter dock. Du kan få köpa det för en rimlig peng.

Det är oanvänt för att det var lite lägre än jag tänkt mig. Det är 17mm och sluttar ner till 9mm och med fötter blir det ju lite högre.

Visste inte att man kunde köpa det separat, om jag skulle vela köpa så meddelar jag men tror dock inte det;(

Skickades från m.sweclockers.com

Av AntonBl

Använder själv ett gtx 1060 3gb tillsammans med ett i5 6400 och kör GTA 5 på i princip Max grafik med 60+ överallt så 1070 räcker bra. Justja, använder också 8gb RAM, tror 8gb räcker för typ allt om du inte kör multitasking och bara har spelet uppe.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AntonBl
Skrivet av anon257891:

Handledsstöd är "kanske det enklaste" som du kan göra själv, ta en planka av lämplig tjocklek och kapa den i samma bredd som tangentbordet: färdigt! (överkurs: slipa och måla(/ytbehandla) den)

Eller ta en bok/tidning/whatever, se även #12165577 för en ordentlig "how-to"

Tack för tipset!:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av AntonBl

Sakerna är relativt nya med bra specs, kan ta väldigt fel men skulle gissa runt 12k

Skickades från m.sweclockers.com

Av AntonBl
Skrivet av Hund:

Utifrån dina kriterier och budget skulle jag säga Cooler Master.

* Cooler Master MasterKeys Pro M Cherry MX Red - 799 kr
* Cooler Master CM Storm QuickFire Rapid I Cherry MX Red - 968 kr
* Cooler Master MasterKeys Pro S RGB Cherry MX Red - 1339 kr
* Cooler Master MasterKeys Pro L RGB Cherry MX Red - 1539 kr

De kanske kostar några hundringar mer än de du länkar till, men du får bättre kvalité och Pro-serien ska (jag är inte 100% säker) alla ha PBT-keycaps, vilket är en stor bonus tycker jag.

Hm, ska tänka på det, såg även att det sista valet du skrev kostar 1290 på webhallen. Är lite osäker eftersom det inte följer med något handledsstöd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AntonBl
Skrivet av Tommy66:

F-secure används och har använts hela tiden. Borde väl inte ha smugit sig in ngt virus då? Å... hur skulle vi i så fall göra för att nu söka? (Om inte F-secure hittar ngt.)
Om vi formaterar om så kan vi glömma virus-aspekten, va? Eller kan sådant leva vidare ändå?

Formatera om och nyinstallation av Windows (10) gjorde vi i fjol.
Men det låter som att vi bör lägga energin på det igen då.
Att manuellt gå in och säkra (klicka uppdatera) att drivrutinerna är de senaste är inget alternativ då?

Han kommer såklart att vilja spara X antal filer som han har. Han undrar då... "Kan inte viruset i så fall finnas i de filerna?" å åter hamna i datorn sen, efter formateringen?

Är med på Stationär = bättre prestanda och mer lämpad för spel, som sagt.
Men han vill gärna kunna ta med sig datorn på semesterresor o dyl.

Om du inte hittar eller kan lösa problemet och det verkar som om det beror på innehållet så rekommenderar jag en MSI för några fler tusenlappar än innan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AntonBl

Kan inte så speciellt mycket om sånt här men skulle helt enkelt tro att datan börjar bli gammal om ni köpte den för cirka 2,5 år sedan, och är ganska säker att laptops blir sämre snabbare än vad en stationär blir. Spenderade själv ca 10000 på en stationär och kör Rocket League helt utan problem, man får helt enkelt mer för pengarna av en stationär. Men det skulle säkert kunna vara något annat "problem" som förhindrar datan från dess bästa prestanda.

Om problemet beror på att datan är gammal så skulle jag rekommendera att köpa en stationär dator för ungefär samma pris ni betalade för er laptop.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AntonBl

Själv skulle jag som de flesta andra satsat på ett 1080, speciellt eftersom du har en ganska avancerad skärm, men 1070 räcker för det mesta på högsta grafik ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AntonBl

Letar efter ett bra budget-tangentbord (mekaniskt)

Hej,
Har nu letat ett tag efter ett tangentbord för under 1000kr ( Möjligen strax över )som ska inkludera:

- Mekanisa brytare (red, eller inte över 55g)
- Bakgrundsbelysning (Helst inställning på ljusstyrka och möjligthet att stänga av)
- Anti Ghosting
- Nordisk tangentbordslayout

- (Helst) stilrent
- (Helst) Handledsstöd eller avtagbart handledsstöd
- (Helst inte några andra färger på tangentbordet än blått svart eller mörkgrått)

Har tänkt på NetOnNet's egna Mission SG GGK 3.1 som verkar vara ganska billig (699kr) för det man får och har även bra recensioner. Undrar vad ni tycker om detta valet eller om ni har några andra förslag under 1000kr. Tack!

Mission SG GGK 3.1:
https://www.netonnet.se/art/dator/gaming/gamingtangentbord/mi...