Inlägg

Inlägg som sarbast G har skrivit i forumet
Av sarbast G

hur mycket för bara CPUn ?

Av sarbast G
Skrivet av perost:

Det är väldigt ovanligt att CPUer är trasiga, men det händer. Men det går inte att säga vad som är fel utan att testa sig fram tyvärr. Om du pratar med butiken du köpt moderkortet från så kan de säkert hjälpa till att felsöka.

Det kan för övrigt vara bra att kontrollera PCIe-porten också, för att se till att det inte bara är något skräp i sockeln eller nåt.

Jag blåste av med tryckluft, ingen skillnad, jag ska nog returnera moderkortet o hoppas på att det inte är CPUn, jag hör av mig hur det går

Av sarbast G

Jag tog precis ut moderkortet ur chassit, inga böjda pins vad jag kunde se, använde ficklampa och inzoomning via mobiltelefonen. Jätte märkligt, kan det vara CPUn ? Vill inte returnera moderkortet i onödan.

Av sarbast G
Skrivet av Thomas:

Är det inte värt att (som tidigare nämnt) kolla socketen själv först? Kan vara något som du kan fixa själv snabbt och slippa strul med att byta moderkort. T ex något minimalt skräp mellan socket och CPU, en pyttebit kylpasta på en pad på processorn, eller liknande. Eller bara att en reseat i sig löser problemet.

Om det är böjda pins är det rätt sannolikt att du får skulden och får betala för det nya moderkortet också då det är väldigt sällsynt med skadade pins från fabrik.

Jo då , ska testa det också innan den skickas tillbaka till amazon

Av sarbast G
Skrivet av Jagers:

glöm inte påpeka för dem att det kan vara böjda pinnar till cpu somsagt.

Ska absolut göra det, tack så mycket

Av sarbast G
Skrivet av perost:

Ja, PCI_E1 är kopplad direkt till CPUn medan PCI_E2 går via B650-kretsen, så det kan som sagt vara nån pinne som inte har kontakt av någon anledning.

Bra att veta är att PCI_E2 endast är x2 PCIe 4.0 på det moderkortet, d.v.s. bara en åttondel av bandbredden som PCI_E1 klarar. Jag hittar inget test av just 7900 XTX men t.ex. RTX 4090 tappar i genomsnitt runt 20% prestanda av att köras på så begränsad bandbredd enligt TechPowerUp (där x4 PCIe 3.0 = x2 PCIe 4.0). Det är med andra ord ett problem som du definitivt vill fixa.

Tack så mycket för svar, jag tänker jag lämnar tillbaka moderkortet och skaffar ett nytt

Av sarbast G

Hjälp mig, GPU fungerar ej i PCIE slot 1

Hej, undrar om andra haft liknande problem, Har en rx 7900xtx , 7800x3d och en msi mag b650 tomahawk wifi, jag får ingen signal alls när jag kopplar in kortet i PCIE slot 1, däremot i slot 2 så fungerar det felfritt. Jag har uppdaterat bios på moderkortet och GPUn. Kan det vara cpu eller har jag bara fått en icke fungerande moderkort ?

Av sarbast G

drar tillbaka mitt bud.

Av sarbast G
Nytt bud: 21 000 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av sarbast G
Nytt bud: 8 500 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av sarbast G

900 Hämtar

Av sarbast G

Synd att du inte bor i göteborg, hade köpt direkt

Av sarbast G

Annonsen är avslutad

Av sarbast G

Hej, lägger ett bud på 13k på endast datorn, kan hämta idag eller imorgon

Av sarbast G

noterad, kommer avsluta budet idag 00:00

Av sarbast G

Kingston HyperX Fury DDR4 16 GB

Hej, har ett par Kingston (HyperX Fury DDR4 HX421C14FB2K2/16 RAM Kit 16GB (2x8GB) 2133MHz DDR4 CL14 DIMM) som bara ligger o dammar som jag vill bli av med.

Läs hela annonsen här