Inlägg

Inlägg som dsundelin har skrivit i forumet
Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tjofras
Inte ens om du tankar exempel filen? Det borde ge skillnad iaf om du har en hyffsad uppkoppling (10+Mbit)

Jo på test sidan ser jag ju skillnaden, därav att jag skrev en tre dubbling i tidigare inlägg. Men om jag säger i "praktiken" än fast det inte riktigt är så, så märker jag ingen skillnad. Men som sagt, har säkert att göra med att jag inte tankar från slöa klienter eller surfar på tröga hemsidor.

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DualCore
Nedladdningen har ökat.
När det gäller vanligt surfande och spel så har jag oxå märkt en bättre flyt.
Spelar mycket på Amerikanska servrar och har märkt att speln flyter på bättre.
Vanligt surfande att öppna sidorna tycker jag det går snabbare. Laddar/öppnar fortare.
Så visst har den nån inverkan.
Jag är i alla fall nöjd.

Spel använder UDP så de bör du inte märka av. De är bra du är nöjd. Tror säkert de kan hjälpa vissa som sitter på tunga jänkar sidor eller tankar torrents från usa. Är glad ni märker skillnad. Dock tror jag många märker skillnaden mestadels byggande på tro.

Jo jag har läst första posten och förstått men jag märker ändå inte utav skillnaden. Kan bero på att jag inte sitter och tankar på sega hubbar utan tar enbart ifrån interna statsnätet. Sen vet jag inte med surfandet, är väl kanske sällan jag besöker amerikanska sidor.

Av dsundelin

Re: Inga problem med min Netgear.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av DualCore
Själv sitter jag med Netgear trådlöst router och det funkar utmärkt. Kör 2 datorer trådlöst och 3 st med sladd.
Det enda som jag märkt är en kanon boost.
Misstänker att din router eller trådlösa kortet behöver ses med nya drivisar. Kolla upp hos tillverkaren om dom har släppt nya drivisar eller firmwire.
Har en NETGEAR WPN824 RangeMax Wireless Router

Ok, får göra de.
Vad märker du av för boost? Jag såg när jag kollade via sidan att de ökat rejält men jag märker ingen skillnad sedan när jag surfar, tankar eller spelar. Vart bör man märka skillnaden? Jag fick en ökning på ungeför det 3 tre dubbla så då bör det ju verkligen märkas någonstanns.

Av dsundelin

Jag ångrar då att jag prövade programmet, vet inte om det är just den som orsakt felet men känns ju verkligen som så. Routern (Netgear) har aldrig krånglat men nu efter jag testade programvaran så har den börjat tappat internet, allt dör men internet symbolen lyser på routern. Den enda skillnaden man ser på den är att wlan symbolen är mörk. Så då får man drar ut strömmen och sätt in den igen så funkar det. Dock är det olika hur länge de fungerar, från 2 minuter till 6 timmar. Har självklart avinstallerat programmet och resetat till windows default men de hjälper tyvärr inte.

Av dsundelin

Seg startmeny

Tycker det går så segt när jag drar pekaren över mapparna och programmen i startmenyn. Det hänger som med ett tag sedan hänger den sig lite och tillslut markerar den mappen man pekar på. Någon som vet vad det här beror på? Kör XP 64-bit och med dator i sign.

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JBRAA
Kanske hur P2P kan vara med i online shoppar till filmer. Tex om du fixar en ratio på 1.0 eller över så får du handla till annu lägre pris. Dvs tankar du filmen från webbshoppen's egna servrar istället för att de skickar hem en fysisk skiva, så får du lägre pris. Och sen att det blir ännu lägre om du tankar den via torrent, hos dom förutsatt att du behåller 1.0 i ratio i framtiden till nya köp. Kanske nåt?

Kanske nåt om internet/msn och mobiltelefoner, där du kan koppla ihop glasögon med "skärmar" i, så du kan surfa med "stor bild" i en park, med endast mobil + glasögon + eventuell nån sorts tangentbord. Kanske sånna där handskar som känner igen "vart" du trycker i luften. Så du på så vis slipper ha ett stort tangentbord med dig i jackan.

The future is futile?

Bra inlägg, intressant! Giller verkligen andra förslaget, de kan vara värt att ta upp och diskutera! Tummen upp!

Av dsundelin

Internet tjänster om 5år (Låt fantasin flöd:)

Hallå!
Vi sitter med ett projekt på skolan som handlar om internet tjänster som kan vara aktuellt om 5år och eftersom vi i gruppen börja få lite torka på ideér och behöver en liten knuff i ryggen tänkte jag att det säkert finns massor av fina ideér här i forumet. Tjänsterna kan ha med vad som helst på internet att göra, bankärenden, spel, fildelning etc etc.
Så vad tror ni kommer att hända, använd fantasin och allt ni har.

Av dsundelin

Hmm med dator i signen nedan får jag 2939 i 3dmark05 kollar jag i detaljerat har jag CPU Score: 4785 och 3dmark score: 2939. Är detta vad mitt 9800xt och dator bör prestera, tycker de låter lite men jag kan inte dom har poängen direkt heller så.

Tänkte även jag skulle klocka lite lätt till 2400mhz utan att behöva ändra någon volt. Såg jag ett inlägg som säger:

"Jag har själv klockat och sagt åt några komppisar att klocka
sina X2 3800+ till 4600+, genom att köra resten av systemet så
gott som orginalt förutom processorn.
De gör du genom att sätta FSB:n upp i 240 MHz, minnes devidern
till 333MHz (om du inte har minnen som hänger med upp på 1 till 1
med fsb:n). Ändra HTT (Hyper transport bus) buss multipeln till 4x och sätt spänningen
till processorn till 1,45. Du måste antaligen låsa processorns
multipel till 10x också, annars sänker processorn den själv.
Men med dessa inställningar har du nästan ett hel orginalkört
system med en X2 4600+. (I verkligheten blir det dock en aningen
snabbare, men det är så lite) och det fungerar på alla X2 3800+ som
jag hittils stött på. =)"

Men jag måste vara dum, hittar inte vart jag ska ändra Htt eller minnes divider. Vad står det framför dessa i setupen? Ökade enbart fsb till 220 utan att ändra något annat och det funkar bra hittills, gav mig en ökning i 3dmark på cpu score till 5155p
Tacksam för alla svar, och skulle det vara någon som sitter med ungefär samma saker som mig så vad har du ändrat och till vad?

Av dsundelin

Problem med ASRocks inbyggda Nätverkskort.

Har nyss fått hem grejerna och installerat allt, till en början funkade nätkortet bra men sen märkte jag att inte internet funkar längre. Har testat installera om kort men ingen skillnad. Det som märks är att på routern blinkar porten. Satt in ett pci nätkort och då funkar det. Någon som har nån aning om vad som hänt med ASRocks inbyggd eller har haft samma problem.

Av dsundelin

Det ordnade sig men tog ett tag att hitta felet. Var ide kabel som hade gett upp.

Av dsundelin

Installera XP 64bit, amd x2, asrock (Tacksam för snabb hjälp)

Har precis fått hem den nya datorn som består av Asrock 939Dual-Sata2, Amd64 X2 3800+ tänkte då installera dom nya grejerna med windows xp 64bit. Win installation går bra men när jag kommer inte i windows och ska installera moderkorts drivisarna från medföljande asrock skiva så går det segt som sirap att få fram mapparna och filerna på skivan. När jag väl kommit till file assetup.exe som enligt boken ska vara rätt fil får jag bara "not a valid 32bit" så ingen fil funkar. Vad gör jag för fel?

Är det nått annat man måste installera för Dual-core och amd64 för det ska funka bra?

Av dsundelin

Vilken kabel ska till ATX12V1?

Känns som en dum fråga men.. Vilken av dessa kablar ska in i ATX12V1 uttaget? Är det den 2xsvarta/2xgula eller den orange/röd/gul/svarta eller spelar det ingen roll. Fotade och ritade en bild men hittar inte vart man ska lägga till den...?

En annan fråga, nätagget skall ha delad rail (?) på 12V, men styrs det av sig själv eller är det vissa kontakter som ligger på 12 V då? En lär gå till moderkortet? Känns som den delar upp det själv till enheter som behöver 12V.

Av dsundelin

Ah tackar! I everest kunde jag se tempen, GPU 42C.
Kanon! Men jag kan inte se den i nått annat program, har testat atitool, ati tray tool, catalyst etc etc. Men skitsamma nu har jag iaf ett bra program som fixar det.

Av dsundelin

Har testat det men de funkar inte alls, av någon konstig anledning. Vet inte varför men. Den visar enbart mhz på kortet.

Av dsundelin

Har inte Asus 9800xt tempsensor?

Någon som har ett sådan kort och kan se temperaturen?
Jag får det inte att fungera, har installerat asus drivrutiner, enhanced driver, catalyst men får inte fram någon overdrive eller temp.
Har läst och läst på forumet och enligt det flesta ska alla xt kort med r360 kärnan ha tempsenor så jag fattar inte varför jag inte får liv i den.

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan
Hmm, exakt. Skruvis har en poäng. Kylaren du använder till grafikkortet ska räcka till med den extra fläkten. Kanske dags att kolla andra saker i datorn?

Ok, men vad?
Har inte alla XT kort tempsensor? Kan inte få fram tempen, i ati tool loggen står det failed på sensorernas

Av dsundelin

Japp det har jag. Jag har som sagt en fläkt på kortet nu som sitter på sida utav kortet (samma sätt som zalman placerar sin egna fläkt på flänsen) men det hjälper inte, jag måste även ha en bordsfläkt. Får kanske testa köpa en ATI Silencer, den bör kyla bättre. Kostar väl strax över 200:- så det är ju inte hela världen.

Av dsundelin

Värmeproblem med 9800xt? (passiv kylare)

Har problemet att jag blir utslängd ur bf2 efter ett tags spelande. Det känns som det är värmeproblem för nu har jag en bordsfläkt som står och blåser på kortet och då funkar det bättre, har jag däremot glömt att sätt igång den så blir jag ganska fort utkastad till desktop.

Kortet är ett Asus radeon 9800XT med Zalman ZM80D-HP kylare (http://www.microshop.se/shop/showItem.asp?artnr=ZM80D-HP)
Har även hängt på en 80mm fläkt på sidan på kortet.

Tror ni det är kylaren som inte klarar utav att hålla kortet tillräckligt kallt eller är det något helt annat? Nätagg etc..

Av dsundelin

Mitt nuvarande nätagg bättre

Sitter med ett Chieftec HP-360-202 på 340W men funderar på om det kanske blir lite väl klent inför kommande uppgradering. Kommer då ha följande komponenter

Amd X2 3800+
2 * hdd på 200Gb/styck
9800 XT 256MB
5 chassifläktar
Aeorgate 2
Dvd-brännare
Floppy

Cpun kommer att klockas till kanske 2,5Ghz.
Har ett till nätagg på 400W men den har +3,3V 26A, +5V 30A, +12V 12A
mitt nuvarande 340W har +3,3 28A, +5V 35A, +12V 17A

Edit! Hjälp?

Av dsundelin

Ok, men är då x2 den bästa processorn för pengarna eller är det bättre med en Intel D805 eller Opteron 146? D805 kostar ju knappt 900:-! Men då åker jag kanske på att byta minnen också?