Inlägg

Inlägg som dsundelin har skrivit i forumet
Av dsundelin

Förstod nästan det, skiljde knappt 400:- från en singel till dual också så.
Men när man spelar ex BF2, kommer den då använda en kärna till spelet på 2,0Ghz och den andra för att driva XP och på så vis kommer spelet i slutändan flyta bättre än om jag haft en singel kärna som driver både och?

Av dsundelin

Hjälp med uppgradering

Börjar bli dags att uppgradera.
Eftersom jag som många andra inte hängt med på sistonde så får jag råd fråga er som gjort det. Har kollat lite och många verkar rekommendera 2800+ x2

Jag är egentligen bara ute efter processor med socket 939, eftersom det är en mindre (läs: billigare) uppdatering som ska göras. Därmed ska jag fortsätta använda mitt 9800XT agp-kort på ett asrock mobo. Och minnen har jag. Men vilken processor kan ni rekommendera mig, jag har min dator till en hel del spel, så som BF2 och sedan mest"vardags göra" som surfa, musik, skolarbeten. Sitter inte med videokomprimering, photoshop, redigering etc. Så vad tycker ni jag ska handla för prolle?

Av dsundelin

Mycket möjligt.
Hittade dock atis nu, låg otroligt dumt till på deras hemsida, under instruktioner för hur man ska tanka ner nya drivrutiner.

Av dsundelin

Ati remover, hittar inte?!

Ska byta drivisar på grafikkortet men hittar fan inte Ati remover? Visste heter programmet de som rensar bort alla ati drivisar? Jag kan fan inte googla fram det.. Är jag sämst eller?! Känns ju som det ska vara hur lätt som helst att tanka. Och på atis skit hemsida hittar jag det inte heller.

Av dsundelin

Värmeproblem när BF2 kastar ut mig till dekstop?

Det är väldigt varierande när detta händer. Kan hända direkt när jag ansluter till en server och kommer in eller efter 1 timme, då hänger sig bf2 och jag kastas ut till desktop.
Funderar på om det kan vara värme problem eller för dåligt nätagg...? Har ominstallerat windows och stängt ner virus program mfl.
Någon som har tips på vad det kan vara?

3200+
9800 xt med zalman passivkylning
1200 ram
400w nätagg
2 x hdd = 380gb
5 fläktar

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Noxxer
Kortet kanske helt enkelt är trasigt?

Ja men då borde det vara trasigt i andra datorer också och inte bara i min. Så de tror jag inte det är.

Men har fått till hyffsat nu när powerstrip används så jag får nöja mig så kanske. I andra spel typ cod2, joint ops, americas army mfl så funkar de svin bra.

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dubois
ATiTool alternativt högerklick på skrivbordet -> egenskaper -> inställningar -> avancerat -> OVERDRIVE

Inget Overdrive fanns och gick igenom AtiTool utan att hitta någon temp. Kanske är på nyare drivrutiner de finns med?

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Stängt av Fast Writes och Sideband Adressing i bios?

Nej, vart gör man de? Hittade Fast Writes under Catalyst Control Center - smartgart den stog off på. Vart hittar jag Sideband Adressing?

Fick det att flyta ganska bra nu när jag körde powerstrip och låste hz till 100 på den upplösning jag spelar på. Men har inte catalyst någon sån möjlighet. Är mitt första radeon kort så. Nvidia har ju iaf så man kan låsa hz på upplösningar.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Vad har du för temps på kortet?

Vet ej, något bra program som man kan kolla med?

Av dsundelin

har du testat rör på kortet? Mitt förra glappade lite så när jag tryckte det uppåt blev det bra. För mig blev det ett skumt "nät" i grafiken och flimer. Du kan ju testa lite lätt och se om det händer nått.

Av dsundelin

Har testat med och utan. Med v-sync blir det bättre men ändå inte bra. Inga andra tips.

Av dsundelin

Problem med 9800XT, Flimmer i spel.

Har precis satt in ett 9800XT i min burk. Kör med omegas 2551 drivisar men det ser inte bra ut i CS. Bilden flimrar och det blir som konstiga streck i grafiken när man rör sig fort. Någon som vet vad detta beror på? Mitt Fx5200 är det inga problem alls att köra med.

Av dsundelin

Grafikkortsdilemma.

MOderkortet brann upp idag och nu måste jag fort beställa nya grejer. Vilket graffe ska jag ta? Har kollat på Asus Extreme Radeon X1600XT, är detta ett bra kort i sin prisklass (1895:-) Eller är tex ett c3d x800gto bättre om man byter bios på den? Eller finns det något annat kort ni rekommenderar?

Tacksam för alla snabba svar, ska nämligen beställa nya grejer i natt.

Av dsundelin

Re: Re: Byte av moderkort, håller raiden?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mindfighter
Om du köper ett exakt likadant moderkort så kan det ju gå bra, annars är du antagligen rökt, men du har ju bra backuper eller hur?

uhm.... ja det har väl alla? :s

Av dsundelin

Byte av moderkort, håller raiden?

Mitt moderkort brann här om veckan och ska nu köpa ett nytt moderkort..
På det gammla kortet hade jag raidat 2xSata med moderkortet..

Håller denna raid om jag byter moderkort?

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tobb100
(saxat från wikipedia)
Det finns dock undantag, såsom diamant som har hög värmeledningsförmåga, mellan 1000 och 2600 W·m-1·K-1, medan den elektriska ledningsförmågan är låg.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rmeledningsf%C3%B6rm%C3%A...
------------------------------------------------------------------------------------------------------

=0 jag vill ha mina block och radiator i diamant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det finns ju diamant som är gjort på systetisk väg så jag hoppas att det blir billigare än vad det är idag!!!!!!!!

Vad jag hört så är det väl inte så jätte roligt att forma diamant så man får en radiator?

Av dsundelin

jo men de går inte utan kvitto. Brukar inte behålla kvitton på produkter under 1000:-.

Av dsundelin

Har en benq dw1640 och den är de sämsta jag haft i min dator! Fungerade i ca: 7 månader. Bytte allt fw och jävlades på i allt för många timmar. Och imorn ska jag köpa en ny brännare och kasta Benqn så hårt jag kan i golvet! Känns som när man var liten och de är dagen innan julafton! Skönt de ska bli, hoppas de bara blir sopor av den!! Blir en NEC eller Plextor för mig. Visst kan jag ha haft otur med benqn men de blir aldrig en benq igen. Och den blev säkert årets brännare av några och inte de av andra, lovordad till tusen men de hjälper inte för mig. Har haft så sjukt med problem med den. Testat den i andra datorer också med samma resultat. De är som vanligt, man får vad man betalar för!

Av dsundelin

Microsoft update vägrar fungera!

Jag kommer så jag kan välja express eller custom på hemsidan. Sedan börjar en stapel att gå och det står "Checking for the latest updates for your computer". Men i helvete att det funkar, den har stått och tuggat på samma nu i 1 timme! Någon som vet vad som är felet. Kollar man i microsofts kassa faq och troubleshoot så står det ju inte mycket för världen där.

Åh jag älskar min mac!!!

Tacksam för alla tips.

Av dsundelin

Problem i nätverk (pc och mac)

Har en bärbar mac och stationär pc. Macen är ansluten trådlöst och pcn med kabel. Routern som används är en Netgear WGR612v6.

Problemet är att jag kan inte nå pcn med macen. Dom kan pinga varann men när jag ska ansluta får jag bara upp "Original filen kunde inte öppnas eftersom den inte kunde hittas". Någon som vet vad detta beror på? Enda jag gjort på pcn är att dela ut en mapp en "avancerad share" Datorer får sin ip via dhcp.
Har kommit så pass långt att man ska skriva in login och pass. Men hur ska jag vet vad det är? Har aldrig angivit nått så!

Ett annat problem är att macen lätt kan tampa kontakt med nätverket när pc är på. Stänger man då av pcn så hittar den nätet direkt.

Av dsundelin

UDP problem?

Efter jag satte in en netgear 614v6 så har jag lite problem i cs. Jag har nu fått svårt att hitta servrar på listan. Brukar bli att dom inte alls kommer upp eller så går det inte att connecta till dem. Då måste man starta om spelet och jävlas lite så funkar de, men du brukar lägga av om man byter mellan olika servrar ändå.
Någon som vet vad detta beror på och om det finns någon lösning på problemet?