Inlägg

Inlägg som dsundelin har skrivit i forumet
Av dsundelin

Jo vad jag vet är det de riktiga versionsnummret sedan har dom ett annat kortare nummer och de hittar jag inte i catalyst så fick googla och det gav 6.6. Tar man däremot "om" i catalyst står det version och det långa nummret.

Av dsundelin

Till gkortet? Där har jag Catalyst 1.2.2349.28584 (korta version nummer?)
Bf2 kör jag med senaste patchen, alltså 1,4.

Av dsundelin

Lagg i BF2 efter ett tags spelande med x1900xt

Någon som vet varför jag får dessa lagg. Första kommer när jag startar och börjar spela, då laggar det "hårt", menar då att det flyter sen häng sen flyt sen häng, det stannar verkligen upp och inte små laggar och efter ett tag försvinner det och funkar bra, men när jag sedan suttit ett bra tag, låt oss säga runt en timme så börjar det gå skit segt, inget hänger riktigt med (lagg). Det känns ungefär som windows börjar hålla på med nått. Tabbar ut till win men inget händer där, in i spelet igen och då brukar det oftast försvinna.
Någon som kan hjälpa mig med detta problemet?

Datorn är enligt sign.

Av dsundelin

Japp jag kör PCIe ASync
Kör på orginal volten
Nej de är splitter nytt, kanske 3 veckor gammalt
BIOS = P1.80
Har testat ett tag men kan prova längre om du tror att de kan vara dom. Dock är dom endast några veckor gammla men kanske är fel på dem ändå.

Testade byta htt och minnessynking men det gav ingen skillnad. Direkt efter reboota ut ur setup så hamnade jag på samma meny och inget av alternativen gick att välja. För min egen vetskap så på vilket sätt kan htt och minnessynkning på auto drabba att det inte går att reboota eller att biosinställningarna försvinner?

EDIT
Har nu kört memtest i ca 45 minuter och utan error.

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yogge
Överklockar du fel/för mycket hänger det sig. Läs på hur du ska klocka. Jag tror det står det mesta i den här tråden http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=5...

Men börja med att sänka HTT till 800 vid den klock du kör och sänk minnena till 166

Den har jag läst en hel del i men hänger sig bör den väl göra in windows i sånna fall? Och reboot hängning i bios kan väl inte ha med det där att göra? Tycker som sagt att datorn borde hänga sig i windows om det skulle vara de som är felet, men det har aldrig hänt. Aldrig fått en bluescreen heller. Har kört prime95 i några timmar utan fel också.

Att bios inställningarna försvinner har jag svårt att se har med för hög htt eller mhz på minnen att göra också, men jag kan ha fel. Tillrättvisa mig gärna med konkret information.

Av dsundelin

Problem med Asrock, biosinställningar försvinner mm

Det största problemet jag har är att mina bios inställningar försvinner lite nu och då, de enda jag har ändrat är fsb till 240MHZ, boot ordning till cdrom, hdd, disable och disablat floppy. Minnen och htt körs i auto.
Men jag förstår inte varför mina inställningar försvinner ibland, hela bios verkar resetas, men inte som om man jumprar om för klockan stämmer fortfarande i win.

Nästa problem är när jag rebootar datorn så kommer jag enbart till bios där den säger att jag kan välja mellan F2 (setup) eller F10 (boot menu) men inget av dess alternativ kan jag välja utan datorn verkar ha hängt sig. Måste då starta om den för den ska ladda win. Har även märkt att den ibland vägrar ladda windows, de blir enbart en mörk skärm och jag måste stänga av och starta om. Någon som kan hjälpa mig med dessa problem?

Tacksam för all hjälp, är det något mera ni behöver veta så är det bara säga till.

Av dsundelin

Windows hänger sig vid reboot mm

Har märkt att när jag rebootar datorn så kommer jag till bios där jag kan välja mellan F2 (setup) eller F10 (boot meny, tror jag) men jag kan inte välja något utan dator verkar ha hängt sig. Måste då stänga av och starta om. Efter jag nyligen satt in det nya gkortet (x1900xt) så startar inte windows ibland, startar datorn men den vägrar dra igång win, enda jag ser är mörk bild. Får man starta om och då brukar det funka. Någon som vet vad detta kan bero på?! Hur ska jag börja felsök eller är det någon mera fakta ni vill ha så säg till.

Tack på förhand!

Av dsundelin

Har inte hunnit testa så mycket än men den ligger ganska stadigt på 45C när man sitter i windows. Körde bf2 i kanske 20 min och kollade sedan everest loggen och den hade som högsta temp 67C. Då körde jag fläkten på 27%. Kan köra upp till ungefär 40 innan den börjar höras med än resten av datorn. Men alltså när fläkten brakar på 100%, då låter de å framförallt blåser! Fläktar skönt på benen.

Får se nu när jag ställt in ati tray tool vad den hamnar som mest på, men jag kommer köra ganska högt eftersom jag ändå har lurarna på mig och inte hör datorn så då spelar de ingen roll.

EDIT
Ah, är lite trött tror jag. Såg att de var inte till mig frågan var riktad men jag låter det stå ändå.

Av dsundelin

Fläktkontroll i Ati tray tools inverterat?

Satt i ati tray tools och ställde in vilka fläkthastigheter som skulle gälla under olika temperaturer. Började med att leka med manuell för att se hur de olika hastigheterna lät men sedan efter jag ställt in allt och kört ett tag går fläkten upp högt. Så jag kollar lite och märker när jag ställer manuellt på tex 70% och apply så går den ner till 30%. Väljer jag 30% kör den 70%. Den är alltså helt plöstligt inverterad!!? Så jag testar ställa om schemat efter invetering och då verkar det fungera. Men varför detta?! Någon som råkat ut för samma?

Av dsundelin

Fel minnes MHZ på x1900xt?

Fick nyligen hem mitt Sapphire x1900xt och är i test stadiet nu. Gav mig 10023p i 3dmark05 men jag körde BF2 och loggade medans med Everest, synd man inte kan bifoga bilder nu men iaf som när jag läser av så står cpu mhz som max på 621Mhz och 500Mhz. Antar att 4Mhz inte är så mkt att bråka om? Men på minnet står det max 720MHZ, ska inte det vara 1450MHZ?! Eller är det två 128mb så det räknas 720*2=1440MHZ?!

Fan nu fick fläkten spel a, har ställt in i atitraytools så fläkten går i olika hastigheter vid olika temperaturer men nu vette fan vad han fick för sig, drog på 100% vid 50C. Den verkar ha blivit helt knäpp, ställer man högre fart så sänker den och tvärtom. Testade starta om atitray men ingen förbättring. Brukar det finnas något som ligger och stör, tänkte om ati har i catalyst något som reglerar fläkten efter tempen? Annars någon som har tips på annat program?

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semjonov
Samma sak har hänt med en del grejor jag förväntar mig att få idag, dom var "mellanlagrade" i Ånge och sen fanns det inte. Postens system verkar intye funka så bra idag.

Ah bra, då vet jag att de inte är enbart jag som får "kollinummer finns inte".
Hur länge har dina saker legat i Ånge?

Av dsundelin

Re: lol

Citat:

Ursprungligen inskrivet av loler
haha lider med dej lite :P. Själv får man hämta den hos komplettshämtbutik o frakt 19 :-

Önskar jag fick göra de också. Damn u!
Nä jag ska vänta medans stjärnorna på terminalen i Ånge tappar bort vart annat paket. De är mer en regel att dom klantar sig än lyckas, helt otroligt.

Av dsundelin

Jag väntar fortfarande på mitt paket, men när man bor norr om sundsvall så ska alltid paketen genom ett ställe som heter Ånge och där är det FAN jämt problem. Mitt kort var där igår 06.20 imorse kl 10.00 kolla jag igen och fortfarande Ånge. Skulle jag kolla nu men då finns inte mitt kollid längre, ringde posten å dom vet inte vad som är fel. JAg vet! Det är ÅNGE!! Säga upp alla anställda där och lägg ner skiten, större flaskhals inom posten finns inte. Jämnt jämnt jämnt problem i jävla Ånge!

Av dsundelin

Som jag skrev i slutet på sida tre där någon frågade så läs nyaste datormagazinet där har du runt 4 sidors jämförelse test, crossfire och sli. Crossfire körs där med x1900xt.

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kenta_ponta
I keep on waiting for Dx10 kort... när kommer dom ? INNAN JUL?

De hade jag också gjort om jag haft ekonomin att betala vad dom kommer att kosta i början och ett bra tag framöver. Tror de flesta som hugger på det här kortet är sånna som inte är sugen på att betala över 3000:-, och passar istället på att köpa ett bra kort till rätt pris efter sänkningen. Sedan som någon nämnde så lär det nog dröja lite tills dx10 spelen kommer så då kan man vänta och låta korten sjunka lite. Hoppas du blir nöjd iaf, vilket jag inte tvivlar på.

Av dsundelin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tiim
Fiint, då kanske man ska satsa på ett till i framtiden

Japp de har jag funderat på också men är det inte crossfire versionen man ska ha då? Eller räcker det med ett crossfire och det andra som vanligt xt, för visste körs crossfire som master och slave?

Av dsundelin

Hittade nu på sapphire hemsida och det säger:
DVI 1.0 compliant / HDMI interoperable and HDCP ready*
*Specifications are subject to change without notice and may vary depending upon product sku*

Senaste datormagazinet testade sli och crossfire med just x1900xt. Vet inte om det var 512 eller 256 versionen. Minns jag inte helt fel så gav det som bäst 90% extra jämfört med ett singelkort

Av dsundelin

Synka minnen med skumt resultat

Sitter med datorn som är i sign.
Försökte mig på att synka minnen efter läst guiden http://www.short-media.com/review.php?p=12&r=300, testade först 2-3-3-6 men de gick inte så jag försökte med 2.5-3-3-6 detta fungerade men gav mig lägre resultat i SiSoftware än när jag kör allt på auto. Vad gör jag för fel? I everest så står det 2,5-3-3-8@200mhz och 2,0-3-3-7@166mhz. Värt att nämna är att jag körde minnena på 166mhz och de resultat jag får i Sandra är cirka 4800.

TRRD, TRC och MA Timing lämnade jag på auto eftersom jag inte hittade nått om dessa i guiden.

Någon som kan hjälpa mig eller som klocka Kingston ValueRam som kan lämna ut sina inställningar?

Tack på förhand!

Av dsundelin

Nordblom
Vart har du läst att det stödjer DHCP?! På prisjakt står det att det inte gör det, hittar inget på sapphires hemsida om det heller.

Ett stycke beställt iaf!

Av dsundelin

Nu har jag varit till affären och han bytte ut den direkt så jag fick en ny, MEN den här låter likadant! Ska ringa affären igen och se om jag kan byta märke. Är ett typiskt högfrekvent ljud som ger en huvudvärk, kanske nått man får på köpet av Acer.