Inlägg

Inlägg som DalleH har skrivit i forumet
Av DalleH

Vad ska datorn användas till? Är det enbart gaming så presterar ju en i5 8400 rätt mycket bättre och är billigare, hade tagit ett billigare moderkort och mindre lagring för att få in ett 1070 i budgeten. Edit: Såg nu att det är gaming som gäller.

Av DalleH

Att en gammal i3-7350k slår en r7a är rätt sinnes..

Av DalleH
Skrivet av Mr[M]:

gud nu ska detta bli en lång dryg tråd.. finns ju flera spel som faktiskt tar hand om flera kärnor redan. rätt onödigt detta inlägg du skrev

På vilket sätt är hans inlägg onödigt? Det är fakta? En i3a slår r7a i destiny 2 oavsett vad man tycker om det.

Av DalleH

Ts problem beror troligen på något problem med drivrutiner/windows bugg, men att ryzen rent generellt underpresterar för gaming är ett faktum och det verkar vara väldigt känsligt att prata om det här på sweclockers av någon anledning. I framtiden när spel är bättre optimerade för fler kärnor så kommer det troligtvis se annorlunda ut. @molliz att jämföra processorprestanda i 1440p är ju rätt värdelöst eftersom det då är gpun som begränsar dig.

Av DalleH

Riggen ser bra ut! Angående Gsync så tycker jag att det är värt eftersom det ger en mycket " mjukare" upplevelse och du slipper tearing. Det enda som jag kan anmärka på är om lagringskapaciteten kommer vara tillräcklig? Kanske borde lägga till en hdd eller alternativt investera i en större ssd? Sen personligen om jag hade haft sån stor budget till ett nybygge så hade jag nog valt en skärm med lite högre upplösning.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/10828150/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/10828150/

Ser ju rätt maffig ut

Av DalleH

@BiggieLiten: Kör en r5 1600 i 3.8 ghz, så borde inte vara någon stor skillnad.

Av DalleH

@BiggieLiten: Har själv erfarenhet av mer eller mindre exakt samma rigg som dig, jag hade 240-370fps där 240fps var väldigt sällan, så att du droppar ner till 150 låter väldigt konstigt.

Av DalleH

typ 14-18k beroende på vart du säljer?

Av DalleH

Som andra säger, hade kört på 1080ti om du endå ska uppgradera. Vega 56->gtx 1080 är ju ingen jätteskillnad.

Av DalleH
Skrivet av TheMuffinMan:

Om du kan vänta till dessa delar är i lager.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/10821686/

Det här paketet ser bra ut! Eftersom du säger att det är en pure gaming rigg du är ute efter så är ett alternativ att köra på i5 8600k istället eftersom den presterar identiskt med i7an i just gaming. Samtidigt eftersom du verkar ha en budget kring 20k så kanske inte en 1000kr billigare prolle spelar någon roll.