Inlägg

Inlägg som omfgz har skrivit i forumet
Av omfgz

@BaZZe: Det du åsyftar? https://imgur.com/a/sphPr
Är det namnet på kortet eller bara drivrutinen?

Av omfgz

Okej, jag var lite slarvig angående avfärdande av fysisk plats. Ställde den precis bredvid macen och då gick den upp till 20-30 mbit/s, trots att den egentligen ligger längre bort från routern än ursprungligen. Kanske har och göra med att den ursprungliga platsen har lite mer elektronik inkopplad, kanske mer skymd utav nånting etc. Men dock så är det ju fortfarande inte lika bra som Macens 60(!) mbit/s (testade precis igen)

Av omfgz

@MarcusHuddinge: Acer Aspire VN7-591G

Av omfgz

Olika hastigheter - olika enheter

Hej! Har ett problem att mina två laptops har olika trådlösa hastigheter. Min Macbook ligger stabilt på 40-50 mbit/s vid mätningar medan min PC är märkbart sämre runt 8-15 mbit/s. Har kollat runt lite och den här snubben visade sig ju ha ett liknande problem: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1499091-hastighet-pa-w... (sitter precis vid routern, så fysisk plats är ingen faktor, ensam kanal i området osv). Skillnaden är att hans problem var att bredbandskollen inte visade rätt mätningar. Blev mer accurate när han körde med speedtest. För mig är det ingen skillnad dock.

Har inte 5 GHz på routern kan tilläggas. Men det lär väl inte spela nån roll iom att jag får ut 40-50 mbit/s på Macen. Min huvudtes nu är att det kan vara något driverrelaterat. Först och främst blir så j*vla lack på att Acer visar mig 40 miljoner olika WLAN-drivers, se bild https://imgur.com/a/KdmbN

Kan jag har laddat ner fel driver? Mitt trådlösa höll på att strula förut så jag installerade om och testade de olika drivrutinerna och fick det tillslut att fungera(någon av Atheros-drivrutinerna, osäker på vilken). Nu är jag dock lite rädd att hålla på och testa att installera om dom ifall allt skulle sluta funka likt förut). Så tänkte kolla med er innan jag börjar den processen om ni tror att det kan vara problemet? Vad är det för skillnad på Broadcom, Atheros och Intel i detta avseende(bilden), hur kollar jag vilken jag ska använda? Har inte listat ut det. Vad kan problemet annars vara om det inte är drivrutinsrelaterat

Tack på förhand.

Av omfgz

Nu funkar det helt plötsligt. När jag startade den första gången för dagen. Tack för hjälpen.

Av omfgz

Men det går ju såklart att skicka in den ändå. Men antar att det blir en ganska saftig kostnad efter garantitid? Någon som har erfarenhet?

Av omfgz

@JSvanberg: De stora problemen uppkom efter garantitiden tog slut.

Av omfgz
Skrivet av fragwolf:

Dubbelkollat så att de båda är aktiverade i bios och i enhetshanteraren? Det första e väl inte troligt iom det har fungerat. Sen brukar det finnas programvara som stänger av nätverkskorten samt en fysisk knapp på datorn, samt en tangenbordskombo. Så det finns 5-6 olika sätt som nätverkskortet kan sluta fungera på en laptop. Vanligaste är om det finns en fysisk knapp på själv datorn, i regel i fronten.

Skulle du kunna utveckla det senare lite mer? Enhetshanteraren påstår att enheten fungerar korrekt(installerat om drivrutinerna som sagt). Hur menar du med fysisk knapp.

Av omfgz
Skrivet av mrqaffe:

Det är ovanligt att de går sönder och att båda wifi och kabel dör samtidigt är nog ännu ovanligare då det för det mesta är fysiskt olika kretsar.

Hmm ok. Jo men man hoppas ju att det verkligen inte är pga en fysisk skada. Har dock transporterat datorn i en väska på resande fot från det att de funkade och inte funkade men kan verkligen inte se/minnas att väskan varit inblandad i någon stöt/fall eller liknande. Och borde isåfall flera/andra grejer gå sönder känner man väl spontant. Var lite problematik precis innan jag skulle resa men det kan likväl vara ISP-relaterat.

Av omfgz
Skrivet av Bakgrund:

Kan du ansluta till routern med andra klienter, eller fungerar det inte på någon?

Eftersom det varken fungerar via kabel eller trådlöst känns det troligast att routern spökar. Har du provat göra en fabriksåterställning av den?

Kör med sladd direkt in i jacket så routerproblematik ska inte vara en faktor. Wi-fi är helt dött också. Gjorde en lättare återställning till tidigare datum men ingen hel återställning. Helt ärligt ser jag inte hur det skall lösa problemet men får väl testa det om inget annat fungerar.

Av omfgz
Skrivet av Ang3r:

@omfgz: Här är någon med liknande bekymmer som monterat i och ur kortet så det funkade
http://www.tomsguide.com/answers/id-2948160/acer-nitro-black-...

Får testa detta när jag har tid. Tack för googlandet Blir sista gången jag köper en Acer laptop, får bli stationärt i framtiden. Trots det dyra priset har den inte levererat. Utöver detta har den haft performanceproblem, temperaturproblem(trots bytt kylpasta!), kass bluetoothuppkoppling. Kanske fick ett måndagsex...

Av omfgz
Skrivet av Ang3r:

Funkar inte :/

Av omfgz

Nätverkskort paj laptop?

Tja. Märkte idag att min internetuppkoppling inte fungerade. Varken wi-fi eller sladd. Får felmeddelandet "Ethernet doesn't have a valid ip configuration". Har gått igenom det mesta på denna lista för troubleshooting: http://troubleshooter.xyz/wiki/fix-ethernet-doesnt-have-a-val.... Men det funkar ändå inte. Kan det vara så att nätverkskortet har gett upp helt? Hur ofta händer det? Datorn är en Acer Aspire Nitro VN7-591G.