Inlägg

Inlägg som Tachiyon har skrivit i forumet
Av Tachiyon

Skyddsfunktionen har blivit rätt viktigt på senaste tiden för mig. Hjälpte ett av mina ex att bygga sin första dator och jag valde ett Seasonic Focus. Efter en vecka small datorn när den slogs på. Men jag behöll lugnet och sa "jag garanterar att det Seasonic agget skyddade resten av komponenterna till 100%"

Och visst gjorde den det. Det seasonic agget gjorde sitt jobb när den väl havererade

Av Tachiyon

Jag brukar byta mellan till och från ungefär varannan telefon. För snart 2 år sen skaffade jag en Sony Xperia 5. Fin mobil och älskade formfaktorn, men med tiden störde jag mig mer och mer på googles tjänster. Skaffade en Iphone 11 sommaren 2021. Skaffade mig sen Homepod Mini och Airpods Pro (till jobbet), för att göra det mer svårare, krångligare och dyrare att byta

Det ENDA som kan få mig att gå tillbaka till Android, är _OM_ Apple slopar kontakten helt och hållet och gör den kontaktlös

Av Tachiyon

Undervoltade för första gången av mitt RTX 2060 i Louqe Ghost S1 och sänkte tempen med 9 grader.

Att undervolta känns mer relevant och mer intressant än att överklocka idag imo. Speciellt i SFF

Av Tachiyon

Såå...garanterad att få minst ett 3090 Ti på ens hundrade box?

Av Tachiyon

Raspberry Pi 400. Har denna på nattduksbordet kopplat till en skärm som är monterad alldeles vid sängen uteslutande för youtube.

https://i.imgur.com/hzLiNJ0.jpg

Av Tachiyon

Huawei, nu sätter du dig ner...SITT NER

Av Tachiyon

Döpte mitt till "Jak er Snel Hest" som nyinflyttad i min förra lägenhet. En månad senare hade en granne döpt sitt till "Du er Snel Hest"

Av Tachiyon

Razer - PC gaming communityts motsvarighet till Apple

Av Tachiyon

Konsoler är väldigt prisvärda prestandamässigt, pris kontra prestanda

Av Tachiyon

Headsets (tänker främst på dessa gaming headsets) och deras mikrofon borde inte vara lagligt att sätta på ett headset. Låter förjävligt och oftast ganska svårt att höra vad endel säger i stridens hetta i spel. Förstår inte hur folk köper dessa headsets med skitmikrofoner. En dedikerad mikrofon som låter bra kostar inte mycket idag.

Av Tachiyon

Har haft Iphone 3Gs, 4S, 5S, 8 Plus och idag Iphone 11. Älskade 5S fullkomligt. Lätt den snyggaste Iphonemodellen någonsin, samt smidigt liten. Har haft android lite till och från mellan gångerna, men alltid ångrat mig efter någon månad och saknaden IOS gjort att jag alltid gjort en comeback till IOS. Nu idag har jag låst mig lite mer inom Apples ekosystem med Airpds Pro och en Homepod, medvetet val för att göra det svårare och dyrare att byta till Android...

Det enda som kan få mig att byta till android är om Apple tar bort porten helt och hållet i framtiden, då jag använder trådade hörlurar 90% av gångerna (Airpods Pro på jobbet där vi inte får använda mobilen, men får lyssna på musik)

Av Tachiyon

En säkerhetstimer till mobilladdaren. Tanken är att ställa in en tid så att den stänger av sig själv, med 15-minuters intervaller, så länge som jag tror det tar tills den når kring 80% med en slö 5w laddare. Ska jag ha mobilen i 3+ år, så kan ju detta vara ett försök att förlänga batterihälsan.

Fungerar riktigt bra för det ändamålet än så länge. Försöker att börja ladda telefonen vid 40%. Kommer enbart att ladda fullt ut om jag ska vara borta länge från hemmet och snabbladda när det verkligen är akut.

https://i.imgur.com/tfygoJK.jpg

Av Tachiyon

Heinz eller inget

Av Tachiyon
Skrivet av Karate Taco:

Ser mycket gott ut! Vart har du handlat?

Skrivet av Zaphood:

Tippar på kryddlandet.se
De är min go to när det gäller sådant. Stort och roligt utbud. Black garlic såsen rekommenderas varmt.

mycket riktigt, kryddlandet. MSG är dock från den lokala asiatiska livsbutiken, då inte alltid alla nätbutiker har 1 kg påsen på lager

Av Tachiyon

Lite såser, heta chilisåser, 1kg chiliflingor och 1kg av det _OBLIGATORISKA_ MSG!!

https://i.imgur.com/mARaSkr.jpg

Av Tachiyon
Skrivet av myra:

Vad får du in i den där? 2 muggar? 😂

typ fack för 7 tallrikar, plats för 4 glas och 4 par bestick. perfekt för singelhushåll

Skrivet av MadMantiz:

Fränt, diskmaskin med fönster? Aldrig sett, men å andra sidan, varför inte? Har ju funnits på tvättmaskiner sedan urminnes tider.
Skinande rent, jajemän!

ja det tyckte jag också, men den här är lite speciell, då den inte behövs kopplas till en vattenledning. man kan fylla på den med vatten direkt via en lucka på toppen. perfekt för mitt kök i min lilla etta!

Skrivet av edson:

Pepsi Max Mango kan vara det absolut vidrigaste jag druckit i läskväg på många år, tvi vale!

japp! helt klart!

Av Tachiyon

Köpt en diskmaskin. Det är nog det "vuxnaste" jag har gjort på länge.

(äcklig Pepsi Mango som scale)

https://i.imgur.com/iqmrhcw.jpg

Av Tachiyon

Tycker att hela grejen med att köpa Noctua är just deras nougatfärg! Kommer personligen inte byta ut mina befintliga, jag gillar nougatfärgen. Den är charmig!

Av Tachiyon
Skrivet av tJev:

Händerna?

Ja nästan! Specifikt tummen

Av Tachiyon

Vet inte om det är "hobby" längre, men konst gillar jag. Jag tecknar porträtt (brukade), men främst iakttar jag och studerar andras verk och kan bara sitta och kolla på alster i timmar på nätet framför datorn, än att själv hålla i pennan. Jag tecknar numera dock extremt sällan och tar fram pennan och papperet högst en gång per år (om ens det, och så har det varit sen typ 13+ år tillbaka), för jag känner att jag redan har uppnått den nivån (som jag ville sen gymnasiet) att jag kan skapa teckningar som kan ses som skapligt fotorealistiska.

Konst älskar jag som sagt att iaktta och studera, men får inte längre den dära kicken av att man själv har tecknat någonting...

Gjordes under gymnasiet för typ 14 år sen. (Den som kan gissa vad jag blev mest nöjd med denna, får en guldstjärna)

https://i.imgur.com/k0tUbRi.jpg