Inlägg

Inlägg som flightsim18 har skrivit i forumet
Av flightsim18

Säkert en kapitel 1-fråga som ställts hundra gånger men...blir det någon märkbar kvalitet och/eller prestandaförsämring när man kör via Link? Antag att jag sitter med två headsets, samma upplösning. Den ena ett dedikerat PC-headset och det andra är Q2 link.

Kort sagt - hur mycket stryk tar datat när det komprimerats och skyfflats över till questen? Och kanske framförallt, är det något man lägger märke till?

Av flightsim18
Skrivet av Moonstar:

Sen hur kan folk gå in o beställa på HPs sida o få dem direkt? Alltså både HP och komplett beter sig riktigt vidrigt.

Mig veterligen är Komplett dom enda som levererat headsets i Sverige. HP Store har det då INTE, trust me.

Anyway...många drabbade överallt. It sucks...

Av flightsim18

3080 är året det går att köpa

Av flightsim18
Skrivet av GETSOME:

Missförstå mig rätt nu gott folk men är så förbaskat glad att jag avbokade g2an.

Förstår dig. Känner samma, börjat tappa lusten. "Forget it, the moment has passed" som frugan hade sagt

Av flightsim18
Skrivet av wahlander:

Tror inte jag kommer veta någonting mer på fredag förutom att leveransdatum flyttas fram från nuvarande 11 december :]
Sen kommer det nog hålla på så veckovis under en ytterst okänd tidsperiod.

Exakt...dom har gjort bort sig rejält med HP Store-bokningarna. Dels har dom (förstås) upprört ÅF-kön, sedan sviker dom våra bokningar genom att lämna de utlovade enheterna till ÅF. Och så sitter man med en hög missnöjda kunder i sina egna register istället. Som sannolikt också köat vid sidan om som alla andra.

A shitshow of epic proportions...så nu vågar dom inte säga februari utan duttar fram datumet en vecka i sänder så vi sitter med ett litet klent hopp varje vecka. Ikväll tänker jag dricka bort det hoppet med ohälsosamma mängder glögg och låta julens budskap ge mig sinnesro istället.

Av flightsim18

Är det ens någon idé att försöka detta med ett 1080ti?

Av flightsim18
Skrivet av ValdrGalga:

Hav förtröstan! På fredag vet vi mer =P

För att citera C3PO "I wish I had your confidence"

Av flightsim18

Hur har det gått för er som hade status "skickad" tidigare i veckan från Komplett exempelvis? Har ni fått era headsets?

Av flightsim18

Det är väl i princip inget fel med avbetalning om man är noga med att hålla det till EN avbetalning åt gången. Det är ju en form av sparande fast omvänt :-). Det farliga är att hamna i karusellen. Att påbörja nya avbetalningar under året. Och en till...och vips så sitter man där med en massa månadsbetalningar som äter upp ekonomin och man har till slut glömt av vad det är man betalar för. Det är inte kul och det är därför man rekommenderas att spara. Ett säkrare mindset.

Men om du prioriterar datorn högt så kör på avbetalning. Men håll dig till endast detta och fall inte för nya planer. Håll det på ett år om det går. Och om möjligt försök banta paketet. 40K är mycket. Kan du landa på 30 med skärm?

Av flightsim18

Ang kabeln. Har inte handlat på Amazon innan. Klickade på säljaren:

Detaljerad information om säljaren
Företagsnamn:shenzhenshibaoanqushajingsanxindianzichang
Handelsregisternummer:92440300L11451520D
Momsregistreringsnummer:GB271209423
Företagsadress:
shenzhenshibaoanqu
shajingjiedaohoutingdiergongyequ66dong2lou
shenzhen
guangdong
518104
CN

Anyway! Slog till! Skitsamma...värt en chansning

Av flightsim18
Skrivet av dwd:

En representant från HP försökte precis läxa upp mig på telefon???
"Som du kanske minns när du ringde angående din order så sa jag 'we will believe it when we se it', eller hur?"

Helt otroligt att de försöker ändra sin historia i efterhand. Beklagade sig också över att det är brist i fabrikerna osv. Jaja, säg bara som det är att ÅF fick headset på omprioritering innan ni kunde fylla era ordrar.

De kunde åtminstone ha fördelat leveransen 50-50 HP Store resp ÅF. Men nu blev man svettiga för all kritik som riktats mot deras egen försäljning och kastade alla webstore kunder under bussen istället. Bra där!

Av flightsim18
Skrivet av Halldin:

Du kan använda vilken som helst. Den officiella är dyr för att den är fiberoptisk vilket gör den tunn/lätt/flexibel och bibehåller signalstyrkan upp till 5 meter. Kör du en vanlig USB 3-kabel är det max 3 meter.

Med rätt nätverksförhållanden kan du också strömma trådlöst med Virtual Desktop vilket är mycket skönare när det fungerar bra.

Så med andra ord...denna skulle funka? Läste på Cablematters.com att det var viktigt att ha en för en viss överföringshastighet?

https://www.clasohlson.com/se/USB-kabel-USB-C-till-USB-A-%28U...

Edit: Såg att den bara var 0.9 meter så lite väl kort

Av flightsim18
Skrivet av anon300311:

Även om man tar bort CPU Kylaren är det trångt pga. kylblock/flänsar på Mobo samt att GPU börjar bli så enormt stora.

PCI platserna borde sitta utanpå chassit Svalare i lådan och för GPUn. Men ett jäkla väsen från fläktarna kanske

Av flightsim18

Tänka sig....EXAKT samma dag som HP Store-leveranserna skulle nå oss. Och man har förstås ingen aaaaaning om hur det blev så här.

Missförstå mig inte. Givetvis förtjänar alla ni era headsets - är glad för er skull och hoppas ni får en riktigt härlig VR-tid framöver. Återkoppla gärna i tråden hur det går och era initiala tankar.

Men HP har en HEL DEL att förklara till oss som blev lovade en leverans och dessutom gick ur sina gamla köplatser på annat håll eftersom "leveransen var säkrad"

Av flightsim18
Skrivet av kusk0r:

Inet har rullat tillbaka sin leveransdatum från 15/1 till 29/12. The plot thickens...

Gick till Kompletts chat:

12:44:50 "Hej, vet att det är lång kö på HP Reverb G2. Är bara nyfiken på om ni ens levererat några headset på sistone? Vore intressant att veta om det ens kommit något till Sverige än. Det skulle ge lite hopp - Hörde att några var på väg in i förra veckan, alt denna veckan

12:47:52 - Kundservice Ikke kommet inn til oss enda, men vi forventer en leveranse i løpet av de nærmeste dagene

Fortfarande någon som tvivlar på vart våra headsets gick?

Av flightsim18

Då landar väl 3080ti på ungefär detsamma då...

Av flightsim18
Skrivet av oqvist:

Några här har ju uttryckt frustration över detta åsidosättande av kö

Initialt kan man tänka så men då förutsätter man också att de som handlade på HP store den 25:e gjorde det spontant och inte stod i kö på andra ställen. HP hade inget priviligierat kösystem tidigare (gick inte ens att beställa) så sannolikt har/hade många av de som beställde stått lika mycket i kö som alla andra hos WH, Inet eller Komplett. Det som är svårt att avgöra är förstås den faktiska kötiden hos resp kund. Alldeles säkert så hade dock några headsets gått till kunder som inte köat lika länge. Det är fullt rimligt att anta.

Men...nu blev det ju inte så oavsett. Om det är rättvist eller ej beror på hur man ser det. Bokningar år 2020 är uppenbarligen svajjigt lite varstans. Fick höra att folk bokar upp flera 3080 kort överallt. Läste om någon här på SC som hade fyra aktiva bokningar för att knipa ett ex. Visst...de överblivna bokningarna släpps sedan men det skapar obalans i systemet och svårt läge för potentiella kunder att planera sin bokning och välja rätt kort.

Av flightsim18
Skrivet av ValdrGalga:

Känns det verkligen troligt? Att annulera nya ordrar till förmån för gamla är väl minst lika illa eftersom man ändå kommer göra någon besviken. Det enda vettiga vore att hedra alla ordrar, oavsett när de lagts, men kompensera de som blivit orätt behandlade (med 50€ eller vad nu snacket på tuben nämner).

Allt verkade frid och fröjd, vi var flera som ringde och fick bekräftelse flera gånger under förra veckan. Vid ett tillfälle fick jag från HP: "jag vet att det varit många förseningar men nu är dom faktiskt på väg, detta känns safe att säga". Jag fick till och med ett personligt mail från en medarbetare på HP Store som skrev mitt leveransdatum så jag skulle känna mig safe.

Sedan uppmärksammades det att HP sålt ett gäng headsets via HP Store. Dels i denna tråden men även på annat håll och även internationellt. Varvat.se intervjuade till sist HPs svenska produktchef i fredags som sa att alla headsets nu skall till ÅF. "Ett litet gäng kunder" hade fått sina headsets tidigare men det var några få och resten skall till ÅF.

Och...voila. Plötsligt försvann våra headsets. Samma dag. Puts väck och helt plötsligt är det januari-februari för att "någon aktiverade köpknappen av misstag"

Nope! I don't buy it for a second...

Sedan så anser jag inte att en order är ny om man stått i kö tidigare hos en av deras ÅF. Man är måhända ny i HPs system men inte för mig som väntande kund. Förstår att det är svårt för HP att kolla upp sådant men effekten blir ju att man dels blivit blåst på en leverans OCH hamnar längst bak i kön eftersom man (eller åtminstone jag) klev ur kön på annat håll. Nu har jag tjatat om min köplats i alla mina inlägg på sistone, I know! Men det är så sjukt jävla irriterande så det saknar motstycke.

Av flightsim18

Ringde idag på lunchen. Inga nya besked. Några headsets har inte kommit och de vet inte när nästa leverans kommer.

Dom hävdar fortfarande att "någon" aktiverat köp-knappen av misstag. Märkligt då att kundservice kunnat ge ett datum när man talat med dom efteråt på telefon.

Behåller min teori om att headseten fanns men gått till ÅF istället när någon upptäckte att vissa köpare kanske kunde ha beställt ett headset utan att stå i kö hos annan ÅF.

Så var det med det...och köplatsen hos Inet har man förstås sagt upp så det är bara att ställa sig sist igen dessutom. Detta året suger på alla nivåer.

Av flightsim18

3090 eller 3080+CPU?

Sitter idag på

8700K som kyls av en Cryorig H5
1080ti
16 GB DDR4 3000
Z370-P (budget moderkort men funkar skapligt)

Har Reverb G2 på perorder (fan vet när det kommer) och sitter här och funderar på vad som ger bäst prestanda för pengarna n'r man upptäcker att riggen måste uppdateras. Jag kör nästan uteslutande flightsims som kräver allt och lite till av hårdvaran i VR.

Så... ett 3090 kostar ca 20 000 kr. Ibland tänker jag att det är det enda som kommer klara Reverb + FS2020. Men merpriset från 3080 är våldsamt. För samma summa som 3090 kan jag skaffa

GTX 3080
Ryzen 5900x + nytt moderkort bättre lämpat för OC
Ny bättre kylare (Noctuas största) för OC
32 Gb RAM

Vad tror ni ger mest prestanda i VR?