Inlägg

Inlägg som flightsim18 har skrivit i forumet
Av flightsim18
Skrivet av Taliyah:

Beställde ett Quest 2 idag som jag ska få till kvällen. Tänkte att det kunde vara nice att ha något att jämföra med sen när man får G2 och ha något roligt att göra medans man väntar. Sen är tanken att ja ska överväga mellan ifall det är värt att äga 2 stycken själv ifall g2 inte skulle passa till alla spel, eller om jag lämnar det hos tjejen.

Någon annan som tänkt göra detsamma? Sett lite på reddit att det finns folk som köper båda.

Jag köpte en quest2 till min sambo...hon älskar Beat Saber. Sedan känns det bättre att hon också har fått ett headset när man köper ett Reverb G2 för 7500 kr 🙂

Av flightsim18
Skrivet av egnirra:

Från Webhallen idag:
jag tyvärr inget bekräftat datum från leverantören. Utan har endast preliminär info att det förväntas i lager under mitten av December.

Samtidigt så har webhallen tagit bort datum från hemsidan sedan någon vecka tillbaka. Det är nog klokt med tanke på att HP flyttar fram datumet hela tiden och kan tänka mig att webhallen får ta en hel del skit som egentligen skall riktas mot HP.

Anyway...mitten av december alltså. D är jag redo att bli besviken kring den 14:e december :-).

Av flightsim18

Är det någon skillnad i bildkvalité och/eller prestanda om man väljer en billigare kabel? Kort sagt...är Oculus kabel på något sätt unik för Quest2 linkad?

Om inte - vilken hade ni rekommenderat om man vill komma billigt undan utan att göra avkall på något av ovanstående?

Av flightsim18

Bara för att jag skrev radiotystnad så har HP en uppdatering som - egentligen - inte säger ett dugg.

https://press.hp.com/us/en/blogs/2020/hp-reverb-g2-vr-shippin...

Däremot väcker den en del frågor:

"The team is working closely with our retailers to get you product as fast as possible"

ALLA återförsäljare jag varit i kontakt med (inkl HP Sverige) säger att dom inte får någon info överhuvudtaget.

Annat citat

"we know that some pre-orders will not be received by the end of this month"

Sedan inget mer efter det. Vad betyder det. Kommer dom i december eller februari? Mars?

Av flightsim18
Skrivet av GETSOME:

Jag har nu avbokat min beställning på g2 ifrån komplett, finner det helt absurd hur hp och deras underleverantörer har skött denna release, och när komplett inte ens kan lova att produkten kommer skickas ut i januari så hoppar jag av.
Inväntar 2021 och ser ifall det blir bättre, får bli en 49 tums skärm istället att köra bil sim på.

Jag mejlade HP i förra veckan och skrev att de måste gå ut med öppna kort och meddela vad förseningen beror på. Radiotystnad håller inte. Det är ju en sak att en produktlansering/pressrelease är försenad men när releasen är genomförd och ordrar mottagna (och i många fall redan betalda) så får man leverera. Eller vara jävligt öppen med vad förseningarna beror på. Det är ju inte EN försening det handlar om. Har dock inte fått svar och räknar väl inte med det heller.

Jag tror inte längre på Corona. Jag tror dom upptäckt tracking-problem och valt att hålla inne på leveranserna tills detta är löst. Men man är för stolta för att erkänna misstaget pga G1:ans alla barnsjukdomar. Dessutom har man haft ganska högt självförtroende i marknadsföringen så....failure is not an option.

Synd bara att så redan skett i form av uteblivna leveranser i kombination med radiotystnad.

Av flightsim18
Skrivet av AAKEE:

Med G1 räcker det med att luta sig lite framåt och titta nedåt som man ofta gör i flygspel i en cockpit.

Finns ju rätt många youtubes med Reverb ihop med X-plane samt Aerofly. Känner inte alls igen detta. Menar du att trackingen lägger av när man lutar sig lite framåt? Låter helt sjukt märkligt

Av flightsim18
Skrivet av Thomas:

Om någon funderar på CPU-uppgradering ffa från första gen Ryzen så kan jag säga att det hjälper!
Tyvärr så är jag rejält GPU-bottlenecked just nu pga leveranstiderna på 3080, så jag körde mina benchmarks i 720p... med 50% render scaling ovanpå det.

I såna extremfall får jag omkring dubbel framerate i cockpit på A320 (31 till 61 fps). Liknande ökningar även externt och med Cessna 172 (som är mer lättdrivet): 49.7 fps till 80.8 i Cessnan, men då är GPU konstant flaskhalsen -- i 360p renderupplösning! Vet inte riktigt vad som händer där men den måste ju göra nåt som är relativt oberoende av upplösning.

Hoppas på att kunna ligga på 50+ i A320 i 1440p framöver, med ny GPU och kommande patchen som ska bättra på processorflaskhalsen en aning.

Sweet, vilken CPU gick du från när du uppgraderade? Kommer köra FS i VR framöver och jag tror enda lösningen är 5800X och 3080 alt 3080ti när det kommer

Av flightsim18
Skrivet av ToJa92:

Vad fick du betala för byte av olja i automatlådan (om du inte bytte själv)? Jag har själv en 325i E91 från 2006 som gått 20 500 mil, och har märkt att automatlådan ibland beter sig märkligt (ibland rycker det lite när den växlar, och ibland växlar den långsamt). Hittar inga papper som tyder på att växellådsoljan är bytt sedan bilen var ny, så jag funderar på om jag ska lämna in den och få det fixat innan det blir ett större problem (det kan ju förstås vara något annat, men det skulle oavsett kännas bra att byta).

Har för mig att det var ca 7 000. Vet inte var du bor men jag gick till Perre på BMT i Huddinge. Dom vet vad dom pysslar med när det gäller BMW.

Ryckning och långsam växling kan förstås bli bättre av ny olja, men tror lådan även skulle må bra av en uppdatering av mjukvaran. Då kan teknikerna "mappa" växlingarna vid exakt rätt varvtal. Även detta kostar en slant men inte lika dyrt som ny olja.

Det jag primärt märkte efter ny olja var att växlingarna blev lite mjukare. Egentligen skulle jag även vilja se över mjukvaran då jag tycker lådan är lite mesig. Antingen är det ekonomi och den växlar som en gammal new york-taxi. Eller så är det sportläget som är för hårt under normal körning. Något mitt emellan hade passat.

Du kan även testa att göra en reset på lådan. Har dock aldrig märkt någon skillnad:

1) hit start button once to turn on power (Don't start the engine)
2) then press the accelerator down to the floor for 40 sec
3) then hit start button once to turn off power
4) then remove foot from accelerator
5) then waite for 2 minutes
6) then start the engine like normal and try it out!

Av flightsim18

VR i framtiden

Hur ser/tror ni på framtiden inom VR?

Vi lever i en härlig tid trots all skit som pågår. VR-utvecklingen är högintressant och jag gissar att vi om 10 år kommer få svårt att skilja VR från verkligheten rent visuellt. Flightsim 2020 är ett mästerverk utan dess like (om än fullt med buggar) tack vare fototexturer.

Sedan tror jag VR kommer få en alltmer betydande roll socialt med tanke på hur pandemin har ställt hela världen upp-och-ner. Jag ser framför mig VR headsets som är extremt bekväma (som vanliga glasögon) med kameror som filmar realtid och genererar hela det sociala sällskapet i sann VR/3D. Lägg därtill fysiska möbler med VR närvaro och jag tror man kan ha en helkväll med sina vänner långt bort utan att ses fysiskt.

En tråd att spinna vidare på. Vad tror du kommer hända i framtiden?

Av flightsim18

Har en 325i E91 från 2005 som jag haft i snart 8 år. Gått 17 000 mil och har gjort två åtgärder so far under tiden den varit i vår ägo.

1) Bytt vattenpumpen som havererade till slut
2) Ventilkåpspackningen
3) Bytt olja i automatlådan. Ganska dyrt men i förebyggande syfte.

I övrigt har den fungerat felfritt i alla år. Dock står den i varmgarage och körs inte så ofta så det spelar förstås stor roll. Men som med allt annat. Sköt om bilen och slarva inte med service.

Av flightsim18
Skrivet av Halldin:

Det är lite fascinerande att i princip varenda kommentar på videon, med tusentals likes, handlar om att Facebook är pesten och att ingen skulle ta i den med tång. Ändå säljer den som smör.

De flesta är dessutom "ägda" på nätet ändå så det spelar ingen roll.

Av flightsim18
Skrivet av oqvist:

ännu en recension https://www.roadtovr.com/hp-reverb-g2-review/

hypar avsaknad av SDE effekt. Vet inte hur många vr headset man sett recenserar med samma inledningsfras. Vet inte om någon sett en jämförelse med G1? Den hade tydlig SDE.

Japp, genomgående verkar de flesta reviewers vara överens om en enastående display samt trackingen som är not great, not terrible.

Synd att inga kunder kan bekräfta detta eftersom leveranserna skjuts upp hela tiden.

Av flightsim18
Skrivet av Molotov:

Ja du har rätt det var lite väl förenklat.
Jag tror man är nöjd oavsett.
Personligen så har jag dock gått från att fundera på köp till att inte alls köpa.
Har en Quest 2 redan som jag är nöjd med men hade gärnat testat G2 också pga skärpan bla.
Men eftersom jag varit tidigare WMR ägare så blev jag påmind på varför jag störde mig på det en gång i tiden och bytte till Quest 1.

Med risk för OT: Köpte också en Quest 2 i förra veckan. Vad tycker du om displayen/optiken? Måste säga att på pappret låter det fantastiskt men upplever skärpan som halvdassig med god rays. Framförallt är det svårt att hitta sweet spot. Kanske har ett dåligt ex, men har läst det på fler ställen

Av flightsim18

Det bästa headsetet är det man kan köpa och använda.

Hoppas verkligen att HP får loss leveranserna från fabriken nu. Att första batchen till europa inte lämnat än känns för jävligt. Eller så bygger dom upp en större leverans för att täcka alla pre-orders till dagens datum. Vem vet...bara HP

Av flightsim18
Skrivet av dwd:

Pinsamt att er kundtjänst hittat på det. Detta fick jag alltså genom chatt veta av samma person hos er som då också avbokade min order 38283877.

När jag talade med HP häromdagen så sa dom att vissa enheter hade kommit och skeppats ut till de som handlat via HP.se. Förvirringen är total.

Av flightsim18
Skrivet av oqvist:

Clipsen är ju ingen anledning att hålla en batch.

Tänkte just skriva det. Tror inte alls det är anledningen. Om dom har gjort en återkallning så är det sannolikt pga trackingen. Har sett en del på youtube klaga på att ena handkontrollen varit kass så det kan vara kvalitetskontrollerna som spökar eller ett tillverkningsfel. Igen!

Av flightsim18
Skrivet av dwd:

Tydligen så fick komplett in en leverans men att den inte räcka till alla. Tveksamt. Fick också ett riktigt noll-IQ svar ang. det senare leveransdatumet så jag hävde köpet. Då återstår inet och webhallen..

Om det stämmer lär vi ju märka det snart här i tråden. Sannolikt borde några av dom kunderna häcka på det här forumet.

Av flightsim18
Skrivet av GETSOME:

Detta måste seriöst vara det sämsta året för tech å gadgets, är så sur på komplett att dom inte uppdaterade förens idag. Alla andra kedjor kunde ju göra det tidigare men inte komplett.

Överväger att avbryta köpet. Är så pissed just nu

Föreståeligt...har du legat länge på förbokningen?

Av flightsim18

Jaha, nu har Komplett uppdaterat sin sida igen

Inte i lager. 100+ st. förväntas att skickas 18.feb.2021 (osäkert datum)

Vad fan...

Av flightsim18

Komplett gav inte heller så mycket nytt. "Förväntas komma idag". När jag sedan frågade hur många dom får in eller om man kan lägga en order och få av den batchen så blev svaret "vet inte"