Inlägg

Inlägg som flightsim18 har skrivit i forumet
Av flightsim18

Efter besvikelsen med Reverb G2 tänkte jag fokusera mer på vår Q2 och pimpa den istället. Har nu fått kabeln och det funkar fint att linka. Undrar lite hur mycket man kan maxa Q2 i supersampling innan kabeln storknar? Kort sagt - om man skaffar sig exempelvis ett 3080 och kör SS 2.0 (vilket jag hoppas 3080 kan driva) - tror ni det blir tydlig skillnad i headsetet eller kommer kabelns begränsningar (samt komprimering) flaska och den visuella vinsten blir knappt märkbar?

Målet är att komma så nära Reverbens mittskärpa som möjligt. När man väl sett den vill man inte ha något annat :-/

Av flightsim18
Skrivet av ValdrGalga:

Trist att höra. Jag har inte provat mitt än men planerar likt dig att köra just flygsim.

Jag snubblade dock på denna tråden nyss: https://www.reddit.com/r/HPReverb/comments/ke98nt/how_i_got_m...

Den trådskaparen upplevde stor förbättring av att just rengöra linserna 🤔...?

Tack för tipset, det är dock dessvärre inte så enkelt :-/ Man märker tydligt att det är linsernas konstruktion

Av flightsim18

Som svar på båda inläggen så tänker jag lite i samma banor...det kan möjligen vara så att linserna i G2 inte nödvändigtvis är sämre än konkurrenterna utanför sweetspot men HP/Valve har uppenbarligen lagt en oherrans massa finslipning i mitten för det är sjukt skarpt där. Objekt som betraktas nära är som att titta på en 4K skärm. Ögat har en förmåga att anpassa sig så det blir plötsligt väldigt uppenbart när det inte längre är så där skarpt. Om det är lite halvsunk över hela bilden så är man nog inte lika känslig. Lite som en jämnsmutsig vit soffa som fortfarande ser vit och fräsch ut. Tills man lägger dit en ny dyna.

Sedan sker visserligen övergången till oskärpa tidigare på G2:an. I några inlägg upp så finns en länk till ett test där man mätt skärpan och jämfört med Quest2

Är det ett problem? Kan man vänja sig? Jag vet inte...kanske. Men min initiala gutfeeling är att jag vill vänta lite till. Jag blev besviken. Förväntningarna var på en annan nivå. Det som stör mig är just att det är så jäääävulskt bra i mitten så man blir väldigt frustrerad över att linserna ligger ovanpå och över stora områden smetar sönder den fina upplösningen som grafikkortet och displayen har serverat på ett silverfat. Och för mig är det inte bara en principsak, det påverkar mig negativt i simulatorn.

Sedan är det en del småsaker som också stör. Skuggor och svärta till exempel. Normalt inga problem men när jag körde Vader Immortal så blev det väldigt uppenbart. Likaså nattflygning som saknar definition. Detta är väl dock inte unikt för HP då det handlar om LCDn. Men allt det hade jag lätt haft överseende med om skärpan hade varit jämnare över hela bilden.

Av flightsim18
Skrivet av WebMaximus:

Bra inlägg, både här och på AVSIM. Trist att höra vad du skriver eftersom jag precis som du verkligen sett fram emot det här headsetet efter allt man hört och sett ang det sen i somras. Trist att så många nu känner att det inte alls motsvarade förväntningarna. Som i sin tur till stor del baserats på vad man sett och läst. Där det mest varit idel lovord som tidigare nämnt.

Ang dålig återkoppling på din tråd hos AVSIM är min egen erfarenhet att det inte alltid är populärt att leverera budskap som majoriteten inte vill höra. Även om det som sägs är sant. Lite som att den stora massan i vissa frågor hellre kör ner huvudet i sanden samtidigt som de maniskt upprepar "Det är inte sant, det är inte sant..." Påminner en del om det svenska samhället idag utan att snöa in på den typen av diskussioner.

Jag är iaf väldigt tacksam för den info du delat och är något som får mig att än mer tveka om jag ens ska plocka ut min G2a när den dyker upp.

Tack,

Jag tycker dock du skall plocka ut den. Det går ju alltid att returnera (även om det blir en del trassel). Dels kan det vara produktionsfel/stress på de första headseten (förseningarna skvallrar ju om det). Sedan så är det inte säkert att du upplever samma som jag. Har hört att IPD kan spela roll här. Jag har 62 men har förstått att många med bredare IPD har bättre förutsättningar. Dvs tvärs emot hur det var på G1:an som jag tror var fast vid 62?

Men även om det kan variera så kände jag att jag ändå ville dela med mig av mina intryck. Och jag är ju uppenbarligen inte ensam om dessa. Tyvärr

Av flightsim18
Skrivet av WebMaximus:

Eftersom jag spenderar mest tid i X-Plane där man behöver kunna se instrument osv tydligt var det viktigt för mig. Har dock alltid saknat hur mitt Samsung O+ headset fick allt att kännas mer "levande".

Jag läste och kollade en oherrans massa G2 reviews innan och i stort sett samtliga kom väl fram till att G2:an mest är lämplig för simulatorer. Så jag var aldrig orolig eftersom jag till 90% sitter bakom spakarna i en Airbus. Tills jag testade själv. Jag har delat lite av mina tankar här ang instrumenten:

https://www.avsim.com/forums/topic/591629-returning-my-g2-any...

Fick dock dålig respons så vet inte om folk inte vill höra eller om det finns olika versioner av headsetet. I sådana fall har jag fått den sämre versionen, helt klart. Paradoxalt nog fungerar dock trackingen väldigt bra för mig, det är det visuella som avgör i mitt fall. De flesta hävdar motsatsen.

Hoppas du får ett bättre exemplar. Men en lätt distans till förhoppningarna är kanske på sin plats. Visar det sig att HP gör en justering i detta nu så kommer jag boka igen nästa år. För när G2:an visar upp sig i sweetspot så är det en stor VR dröm utan konkurrens. Det är så galet vackert.

Av flightsim18
Skrivet av Soulbear:

Det är väl rätt vanligt på andra headset att man 'moddar' linsen (byter ut), får väl göra det på G2 också tids nog.

Beställde från Webhallen, riktigt trött på väntan.. 15 januari?! känns ju också rätt orimligt. För att älta gammalt groll.

Vet inte om det är så vanligt att byta ut själva linserna för det här syftet såvida man inte har glasögon och vill lösa det med ersättningslinser?

Vet dock att många byter ut själva ansiktsskyddet (har inget bra ord för det) för att komma närmre (ökad FOV) och/eller få ett bekvämare headset. Vissa antyder att det blir en större sweetspot på G2:an med denna lösning men jag har testat att plocka bort inlägget/skyddet helt och det gav visserligen (som väntat) betydligt större FOV men upplevde inte direkt någon större sweetspot.

Av flightsim18
Skrivet av Taliyah:

Jag har bara hunnit köra litegrann, men jag skulle säga att jag var väldigt impressed, mitt Q2 skulle jag än så länge säga är Happy Meal-material i jämförelse. Men jag är inte någon SIM-are så kanske skiljer sig vad man är ute efter. Dessutom brukar jag inte vara kräsen alls, behöver man titta rakt på, så gör jag det, vet att alla har olika preferenser så säger inte att någon annan har fel Utan för att poängtera att det finns nöjda användare som inte är Youtubers etc. Men dessutom kan det vara värt att poängtera att jag är en väldigt ny VR-are över lag.

Ja, alltså. Håller man sig till sweetspot och inte har några behov av att vandra lite med blicken utan att röra på huvudet så saknar ju G2 konkurrens. Rakt i sweetspot så är det förstås kusligt skarpt - sådär som man alltid drömt om att VR en gång i framtiden skulle bli. Det stör mig att grafikkortet gör sitt jobb oväntat bra med FPS, G2 displayen gör sitt jobb med utmärkt upplösning för att sedan bli flaskade av undermålig linsdesign som bara släpper igenom en bråkdel av härligheten. Man eldar för kråkorna på något digitalt sätt.

Av flightsim18
Skrivet av dwd:

Vilket skräp jag fått hem!

Värre fresnel rings och godrays än min G1 och så har jag också problem med banding-liknande statiska horisontella linjer över hela panelen. Precis lika svårt att komma över som mura på äldre headsets. Det görs sig påmint varje gång med rör på huvudet. Det var panelen det, sedan vill också joysticken på höger controller gärna fastna längst ut till höger eller uppåt.

Mitt ligger i kartongen igen. Skärpan utanför sweetspot är oacceptabel och förstör realismen i flightsims. Överväger ångerrätt och väntar in ev justeringar.

Har HP ändrat linserna till produktion? Det var ju ingen hejd på hyllningskörerna på YT. Är dom alla "köpta" eller gjorde HP en fulning och levererade förhandsex med bättre linser? Eller fick vi som beställde på HP Store "fulbatchen" och anledningen till att alla andra är försenade är pga att dom jobbar på förbättringarna? I sådana fall hade jag velat vänta till februari.

Nu har vi tekniken för upplösning, vi har grafikkort som pallar med. Nästa utmaning i VR är bättre linser. Det är A och O. Jag kan leva med snävt FOV men då måste det fanimej vara skarpt rakt igenom.

Av flightsim18
Skrivet av anon134512:

3090 är 10% bättre än 3080.

Jag har supersvårt att se behovet av att fylla "luckan" där. Det är väl om man stoppar tillverkningen av 3080 och 3090 helt och bara kör på 3080ti och 3090ti framöver.

Fast är det inte vassare i VR? Har sett en del tester som visar att 3090 är VR-entusiastens våta dröm. Men alldeles för dyrt efter att ha lagt 8 lax på ett headset så ett lite billigare 3080ti hade kanske passat.

Av flightsim18
Skrivet av dwd:

Jag hade för mig att sweet spot skulle vara mycket bättre än g1? Hmm..

Hade också hört det men det kan inte stämma. Eller så något fel med mitt headset men det tror jag inte.

För att förtydliga, inga problem att få skärpa i mitten men upplever suddig bild utanför. Känns som man har något gukk i ögat ibland. Får testa lite mer

Av flightsim18

Initialt omdöme. Enastående upplösning, stör mig inte så mycket på FOV. Däremot tycker jag sweet spot är lite av en besvikelse. Minsta lilla att man inte fixerar blicken rakt fram så blir det suddigt. Man kanske vänjer sig vid det.

Återkommer med mer intryck

Av flightsim18
Skrivet av kusk0r:

Har nu hämtat den och det är på riktigt .

Verkar ha träffat helt rätt i leveranskedjan. Fick igår kring 20.30 notis från postnord att de hade hämtat paketet. Leveransen börjar i Veddesta (Stockholm). En halv timme senare är den iväg till Toftanäs, iväg därifrån 6 på morgonen, framme i Malmö 7 och 10 var den på ICA.

Samma här!!

Av flightsim18

3080 ja, vågar inte tänka på det nu. När bokade du?

Av flightsim18

Ahh, nu är mitt också på G verkar det som. Loggade in på HP Store via datorn och där står det nu Ute för Leverans (vilket det aldrig gjort tidigare via datorn). Fick dock ingen avisering i appen så det verkar vara en fördröjning där.

Även uppskattat leveransdatum har ändrats till 14:e.

Jag talade för övrigt med HP tidigare idag och dom sa att det är mycket på ingång nu (både ÅF och HP Store) men dom har inte exakt koll på datumen så kan därför inte säga något. Tydligen så har dom en algoritm som per automatik puttar fram datumet två veckor om dom får besked om försening. Men det behöver inte betyda två veckor.

Visst, det har man ju hört förrut men att både Komplett fått leveranser och nu av allt att döma även HP Store så verkar det ju onekligen så.

Av flightsim18

Ser att Ingram har två olika lager, ett i GBG och ett i STHLM. Jag bor i Sthlm, kanske att dom inte fått sina än då. Alt inte hunnit packa allt som kusk0r skrev...

Fan, nu blev det jobbigt igen. Hade lagt detta åt sidan när leveransdatumet ändrades till 28:e....

Av flightsim18

Kan det vara så att det är beställningar gjorda hos andra ÅF men att de går via HP? Märkligt att inte jag fått någon avisering. Jag avbokade min Inet-förbokning till förmån för enbart HP Store. Och verkar som sagt inte omfattas.

Följdfråga: Har era kort blivit debiterade?

Av flightsim18

Inget här

Vad står det för status på er sida på HP? Avvaktar lagersaldo står det hos mig

Av flightsim18
Skrivet av AntonKG:

Mitt 1080TI får svettas rejält i low/medium. Ser ut som skit...

EDIT: 1440P

vad får du för FPS?

Av flightsim18
Skrivet av Lifooz:

Blev lurad för en halv sekund att HP hade blivit partnertillverkare åt nVidia.

/Lifooz

What could possibly go wrong

Av flightsim18
Skrivet av kaptenperre:

Tråkigt att leveransdatum skjuts fram och fram hela tiden även på HP's egna sida. Sen skulle det förstås vara märkligt om jag som beställde på HP när det kom ut där skulle få före andra som köat i månader på andra webbshoppar. Jag hade ändå trott att HP själva skulle ha något så när koll och att om de skriver att saker är i lager eller har ett visst datum när de får in så ska det stämma. Tydligen inte.. Nu står det:
Uppskattat leveransdatum 21/12.

Men det går inte lita på då de skjuter fram några dagar i taget hela tiden utan att verka ha någon aning om när de får headset i lager.

Fick igår 28:e på min sida... tror det är huller om buller med de där datumen. Det står även Paketeras samt Ute för leverans (beroende på om man loggar in på dator resp telefon).

HP är ändå ett företag som i någon gren möjligen (om man är extremt långsökt och har generös fantasi) kanske skulle kunna förknippas med IT och datorer. Så det är ett mysterium att dom inte har bättre systemstöd.