Inlägg

Inlägg som killawife har skrivit i forumet
Av killawife

Lite intressant detta. Min morsa råkade ut för mer eller mindre exakt samma scenario, hennes luftvärmepump gick sönder och när de installerade den nya så började ett oljud höras när den gick. När firman som gjorde installationen kom ut och kontrollerade så hittade de problemet. Två rör som gick igenom väggen låg emot något och skapade ett resonansljud. Efter att de mekat med det en stund så försvann oljudet. Efter ett halvår så kom ett nytt problem och då fanns ingen garanti. De hade lossat dessa två rören för att justera dom och då hade systemet tappat kylmedium så nu fungerade den inte korrekt. Så morsan fick punga ut med ytterligare 2500:- för påfyllnad trots att hon inte gjort nånting fel.

Av killawife

Om nån behöver caps, kabel eller påse så har jag HyperX alloy fps:et kvar men jag köpte istället ett likadant som saknade lite knappar så nu har jag ett fungerande igen.

Av killawife

Att det skulle utvecklats någon typ av röklukt i en kartong låter föga troligt. Det är ju även något rätt subjektivt om nåt luktar något eller inte så jag hade bett om någon annans åsikt innan de returnerar jackan till dig. Ångerrätten är väldigt stark så det krävs väldigt mycket för att de inte ska tvingas ta emot returen oavsett. Jag kan garantera att om detta går till ARN så finns det inte så mycket företaget kan åberopa då man inte kan bevisa lukt. Du kommer att vinna. Men testa att ringa företaget och be att få prata med någon ansvarig för returer. Oftast kan man lösa detta utan att gå till annan instans bara man kan få prata med någon sakkunnig.

Av killawife

Annonsen är avslutad

Av killawife

Corsair sålt

Av killawife
Skrivet av Molvin:

200kr + frakt för Corsair tangentbordet kan jag tänka mig.

Mm, kanske. Jag la precis ut det på blocket men om ingen nappar inom ett par dagar så kan jag väl sälja det till dig.

Mvh
Fredde

Av killawife

Qpad- QH-85 för 250:- låter bra. Jag KAN hämta då jag bor i Kalmar men det blir nog billigare att skicka.

Av killawife

Corsair K65 & HyperX Alloy FPS

Corsair K65 rapidfire RGB. Full N-key rollover och miljoner färger & mönster. Jag trodde inte jag skulle sakna en Numpad men jag vill gärna ha en så jag köpte ett annat tgtbord.
Funkar annars bra och rätt skönt. Pris: 300:-

HyperX Alloy FPS. Ej 100% En key saknas(ingen viktig) och W knappen tjurar. Vanligt fel på dessa. Tgtbordet fungerar om man startar om men felet kommer tillbaka efter ett tag så det går inte att lita på tangentbordet. Kabeln, keycaps och påsen är ändå värt nåt.
Pris: 150:-

Finns i Kalmar, kan skickas. betalning med swish.

Läs hela annonsen här

Av killawife
Skrivet av Gardell:

Ja sedärja. Det låter ju som en ganska knepig gräns ja. Var det för att minska det administrativa tro? Skojigt (eller lite misstänksamt) att juicen var helt okej efter så lång tid!

Det var garanterat för att man inte skulle behöva lägga tid på mätning av batterier eller hålla koll. De har ju inte så mycket tekniskt kunnigt folk heller på Biltema så de skulle nog ha svårt att ens klara av hanteringen.

Av killawife

När jag jobbade på Biltema så hade man 2 år som gräns på sina batterier. Detta var då lite korkat då man hanterade alla batterier likadant, vanliga bly-bilbatterier, agm, gel, lithium, vanliga Alkaliska, Nimh o.s.v Allt gick under samma regel vilket gjorde att väldigt mycket helt felfria batterier som lätt kunde sålts som nya kaserades pga sitt datum.

Men om jag hade fått ett 4,5 år gammalt batteri så hade jag definitivt klagat.
På tal om ingenting så hittade jag lite Capri-sonne apelsinjos i min flytt som jag fick från en annan arbetsplats då de skulle slängas för att datumet gått ut på dem. Datummärkningen var då 01-05-2016. Jag och min polare testade var sin och de smakade precis likadant som nya fräscha.

Av killawife

Dödligt vapen 2 - Gammal action med Mel gibson & Danny glover. Action så det förslår, elaka sydafrikaner och humor med. Med dagens mått mätt är ju det mesta ganska daterat och känns mest overkligt. Som en Actionfilm nästan. Men som underhållning funkar det. Jag var underhållen i en och en halv timme iallafall. 7/10

Av killawife

The pale blue eye - Christian pale spelar en typ av detektiv som ska undersöka ett mord på en militärskola. Han får hjälp av en ung Edgar allan poe. Välgjord, fina miljöer och bra stämning. En bra film men inget man minns på sin ålders höst kanske.
7/10

Av killawife

Black Adam - Effekter utan substans är väl en bra beskrivning på detta. Den är grymt snygg, det är ju coola superhjältar och så men storyn är ju bara meh så det sjunger om det. The rock gör dock en bra insats som muskulös fighter utan nån större tanke, övriga skådespelare gör sitt jobb men inget mer.
6/10

Av killawife

De har gjort fel. Du har rätt att få full ersättning för kostnaden för headsetet med dess fjärrkontroll. Spelen har inget med headsetet att göra och inget du kan få ersättning för. Besvär får man sällan någon ersättning för och detta stöds heller inte av ARN. Du kan bara få för faktiska kostnader du haft pga detta.

Av killawife

Rätt & rätt. Man kan faktiskt som kund begära hävning av köpet redan vid första felet men det är sällan ett företag accepterar detta då de inte behöver. Ni kan förklara er sak och se vad de säger. Men praxis är att vid tredje likadana felet har man rätt att häva köpet. Kolla om ni inte har öppet köp annars. Företag har idag både 60, 90 och 365 dagars öppet köp. Det varierar kraftigt.

Av killawife

Jag har själv jobbat som elcykel reparatör och även reparerat dessa scootrar som har ungefär samma elektriska funktioner som en elcykel. Felet Ts beskriver låter som en defekt gas-kontroll då denna hanterar farthållaren, enkelt och billigt att åtgärda. Mjukvaran är inte problemet. Att man inte har lyckats replikera felet är ju lite konstigt och beror antingen på att det är ett intermittent fel eller att Ts helt enkelt inte förstår mekaniken bakom funktionen. Det kan låta lite otroligt då han har en annan scooter som fungerar men folk är väldigt konstiga.
Jag hade en kund en gång som hade köpt två likadana elcyklar. Den ena fungerade klockrent men den andra var konstant problem med. Den hade kort batteritid, slog av och på sig och högg och levde. Jag tog in cykeln och noterade direkt att laddaren var till en laptop så jag frågade kunden om de hade laddaren till den andra cykeln och de kom med den och den var korrekt. Kunden hävdade bestämt att laddaren till laptopen var den de fått med cykeln och vägrade ge sig. Jag lagade deras cykel och gav kunden en ny laddare och sen var det inga mer problem.
Så man vet aldrig.
Detta ärendet kommer nog inte få något bifall hos ARN. Webhallens verkstad har ju garanterat lämnat ett välskrivet väl beskrivande tekniskt dokument men innebörden "fel kan ej konstateras" och Ts ärende kan sammanfattas som "jag har ett fel på min produkt, tycker jag" vilket är ganska vanligt och en stor anledning till att många ärenden avvisas, fast kunden har rätt i många av dem. Man måste helt enkelt ha något att komma med om butiken också har det, som här.

Av killawife

Crimes of the future - Skum, otroligt skum. I princip handlar den om folk som har tappat förmågan att känna smärta och roar sig med att skära i sina kroppar och göra en typ av show av detta. Tyvärr är det svårt att få något riktigt begrepp om vad meningen med det hela är så det blir mest att man sitter och grinar lite illa mest hela tiden istället. Av David cronenburg som iofs brukar göra lite udda filmer . 5/10

Av killawife

No country for old men - Välgjord, spännande och med världens mega-psyko som förföljer Moss. Mycket bra. 9/10

Fargo - Gammal men bra drama-komedi om kidnappning och mord. Polisen Marge är så himla klämkäck. 8/10

Av killawife

Annonsen är avslutad

Av killawife

True grit - Western av Cohen bröderna. Välgjord och bra. 8/10

Bram stokers Dracula - Fortfarande suverän 30 år senare. 9/10