Inlägg

Inlägg som halofanboy123 har skrivit i forumet
Av halofanboy123
Skrivet av Vzano:

Använde ni splittern för att koppla in ditt headset med separat mic och hörlursutgång eller två hörlurar?

Vi använde splittern för att koppla ihop separat mic och hörlursutgången in i kontrollen, det fungerade inte. Det kan ju såklart vara splittern som är trasig men har för mig att den ska funka..
Edit: testade nu och märker att mic:en inte fungerar även ifall man bara kopplar in den så jag tror att problemet sitter i headsetet eller någon mjukvaruinställning

Av halofanboy123

är bara inte säker på om de funkar? tror vi testade med en vanlig splitter som används för att två hörlurar ska få ljud, och det funkade inte...

Av halofanboy123

@pacc: ja jag kanske tar och köper ett headset isåfall..

Av halofanboy123

Hörlurar till Xbox One

Hej, min lillebror har nyligen börjat spela Fortnite, såklart, på vårt Xbox och vill kunna prata med hans kompisar via spelet. Vi har ett "standard" Microsoft headset vilket inte är särskilt bekvämt och det fungerar endast till partyn på Xbox:et, men då några av vännerna kör på andra konsoler går inte det. Så han har börjat använda mitt gamla headset som har två separata kablar, en för mic och en för ljud. Just nu har han alltså endast ljudkabeln i headsetet och kan inte prata med dem. Då jag inte är säker på ifall en splitter skulle fungera "andra hållet" till ett 3.5 mm uttag så har jag googlat runt men hittade inte nånting som stämde in på vårat problem.
Jag har kollat på själva kontakterna på headsetet och det är två stycken linjer på vardera kontakt, vilket jag har förstått ska ha betydelse?
Står alltså mellan att köpa nån slags splitter eller ett nytt headset, är tacksam för hjälp!

Av halofanboy123

Uppdatering: prövade med en ny ethernet-kabel idag och det verkar ha löst problemet. Tack för all hjälp!

Av halofanboy123

@orginallinus: Ok, ska kika på routers!

Av halofanboy123

Nu har jag kollat det mesta ni skrev och @fragwolf, jag kan inte komma in på routern när det kraschar. Jag gjorde nyss en nätverksåterställning, kollade ifall brandväggen hade blockerat något men det hade den inte. Inget av det jag gjort har fått effekt så det kanske är som @orginallinus säger att det är kabeln som spökar, ska testa byta. Tack för alla svar och ursäkta för röran

Av halofanboy123

@orginallinus: Har testat byta port så det är inte problemet, ifall kabeln vore trasig hade det väl inte fungerat då och då? Känns som att ett kabelbrott i en sån kabel betyder godnatt helt och hållet.. Hur ställer man in ip:n?

Av halofanboy123

Problem med internet

Jag sitter och håller på att bryta ihop då jag inte kan komma åt något på datorn. Det konstiga är att jag kan lyssna på Spotify (ibland) och nu är jag inne på internet men det är inte stabilt. Jag har lyckats spela League of Legends men det är som om min uppkoppling går upp och ner varannan minut. Jag är uppkopplad via ethernet och ingen annan här hemma har märkt något problem, sedan så har jag nog felsökt 100+ gånger och där får jag ibland ett meddelande om att mina proxyinställningar inte gick att identifiera automatiskt och en annan gång har jag fått att någonting med DNS-servern strular. Märker nu att ibland är det så att ett program kan ha uppkoppling medans ett annat strular helt och hållet. Kanske något med brandväggen (???)
Jag håller på att bli tokig då jag tydligen kan surfa och lyssna på musik men 50% av tiden är det som någon dragit ut sladden. Fattar inte vad problemet är och har läst ett större antal guides (då jag har kunnat nå internet lol) och annat på hur man löser liknande problem men ingenting verkar fungera.
Jag fick en Windows-uppdatering häromdagen så hoppades på att den skulle lösa problemet men icket. Ifall någon har nån aning om vad som är fel så vore det fantastiskt. Livet i karantän blir inte direkt lättare utan dator...
Tack på förhand!

Av halofanboy123
Skrivet av _niko_:

Jag moddade och satte Noctua 4-pin på 5-pin i en HP Proliant, fungerar finfint.
pin4-5 på proliant är kopplade på samma skit så den tillför eg inget.
Kanske är samma på din.
https://greghunter1968.wordpress.com/2016/05/15/quiet-ml350-g...

Okej tack, ska nog testa det

Skickades från m.sweclockers.com

Av halofanboy123

HP-krångel

Har då en hp z400 och har fått jättemycket bra hjälp här på forumet hittills.
Nu är det såhär: min cpu kylare presterar inte jättebra då min cpu blir ganska varm ganska fort. Jag antar att det är kylaren som är problemet då jag bytte kylpasta för mindre än en vecka sen. Skriv gärna ifall ni har något annat förslag på hur jag ska göra.

Men hursomhelst så har ju min kylare ett 5-pin uttag... vilket jag antar HP gjort mest för att man ska använda deras kylare osv. men jag tänker att skulle man inte bara kunna köpa en "vanlig" cpu kylare med 4 pin och koppla in i ett annat pwm uttag? T.ex. där det står IOH FAN? Skulle detta ställa till med problem då moderkortet kanske har automatiska inställningar som ska göra så att när cpu:n blir varmare, så ger det högre impulser (eller hur man nu säger) till cpu uttaget? Tänker att det kanske kan leda till överhettning av cpu:n...

Jag har själv ingen aning så tänker ifall någon här kan något om det här. Kanske man kan koppla in en 4-pin i 5-pin uttaget då den femte är jord, tror jag?
Tacksam för svar.

Av halofanboy123
Skrivet av Lord_Moridin:

Den här fläkten är rätt så tyst, samt flyttar en del luft https://www.inet.se/produkt/6308855/noctua-nf-b9-redux-1600-9... Inte så dyr heller.

Tack:)

Skickades från m.sweclockers.com

Av halofanboy123

Val av CPU- och chassifläkt till HP Z400

Har då en HP Z400 och då det inte fanns någon fläkt i insuget (om det heter så) så satte jag en noctua NF-F12 längst fram, där nere för att få bättre luftflöde i.
Min fläkt i utblåset har tappat ett blad, fråga mig inte hur hehe... så tänker byta ut den då den vibrerar och lät mycket, även från början.

Jag måste såklart inte ha noctua eller typ be quiet, men en relativt tyst fläkt med bra luftflöde.
Så jag undrar om nån av er vet typ den "bästa" fläkten för ett ok pris?
btw den ska va 92mm

tack på förhand

Av halofanboy123

Eller tror ni man kan skruva upp psu:n och enbart byta fläkt?

Av halofanboy123

hur delar man en bild? hehe
lyckas bara länka en bild och jag har den på datorn så blir svårt

Av halofanboy123

Byte av nätaggregat

Hej!
Är inte så datorkunnig och har nyligen fått en (inte ny) HP Z400, jag har märkt att den låter ganska mycket. Jag har laddat ner CAM och sett att processorfläkten går på kring 1200rpm och chassifläkten typ samma. Jag köpte ett nytt grafikkort, gtx 1050 2gb och det går hur bra som helst.

Jag har även testat speedfan men jag kan typ inte kontrollera fläktarna. Ända sättet jag lyckats kontrollera de på är via BIOS och där står de på lägsta, så det blir svårt att dra ner de där. Så jag funderar på att byta ut alla originalfläktar till noctua då jag redan monterat en extra noctua fläkt i intaget och möjligtvis köpa en extern kontroller för PWM fläktar.

Nu till problemet: jag har testat att dra ut fläktarna från MOBO när datorn är igång för att se ifall det var någon särskild som lät extra mycket. Jag märkte då att alla låg på ganska likadana nivåer, MEN mitt nätaggregat låter ju minst lika mycket som chassifläkten osv. så jag måste egentligen byta ut den också för att få en tystare dator??

Aggregatet ligger på 475w och jag undrar ifall jag kan byta till ett 500w eller 600w (eller högre) utan att nåt händer? Tänker ifall alla saker i datorn är gjorda för 475w eller tar de bara det de behöver? För isåfall skulle jag väl kunna byta ut det?

Är tacksam för svar och gärna tips på hyfsat tystgående aggregat i ett rimligt prisområde (omkring 500 eller mindre).

Av halofanboy123

Okej men så det är ingen som vet om det finns några bieffekter eller risker?

Av halofanboy123

@Arcec: Okej men tror du det kommer börja brinna eller något sånt? haha
Blir bara lite orolig nu i efterhand ifall den får för mycket eller lite ström

Av halofanboy123

Extra fläkt till HP Z400

Hej, är inte så värst datorkunnig bara så ni vet. Har nyligen köpt en till fläkt för utseende (blått led) och bättre luftflöde, det är en CoolerMaster sickleflow 120mm 2000rpm. Den har 3pin "uttag" och har funderat vart jag ska koppa in den då jag bara hittar 4pin uttag på mobo:t, jag hittar en 3pin men den verkar vara till något annat då den typ inte ger ström.

När man sätter in den i 4pin så går den på max och det vill jag inte, så jag testade att sätta in den upp och ner, och då går den hur tyst och fint som helst. Jag tyckte det var konstigt men det är ju en plastbit där som gör att man inte kan sätta den fel håll (obviously) men jag har knipsat bort den biten och nu sitter fläkten i ett 4pin och den går bra. (använder de tre nedersta pinnarna om det har någon betydelse)

Är det något med spänningen eller någonting i allmänhet som jag borde veta, nåt som kommer att gå sönder eller något som inte är så bra med att ha det såhär? Tacksam för seriösa svar