Inlägg

Inlägg som unifigbg har skrivit i forumet
Av unifigbg
Skrivet av dbeg:

glömde skriva att jag fick vänta lite så unifi switchen fick allt igång bra. netgear grejade det direkt men med unifi tog det typ några minuter innan det hoppa igång.

OK, tack för tips om fördröjning och annat! Ska ha lite mer tålamod.

Av unifigbg

Tack @Pulchi, @boibo & @dbeg! Tyvärr är det fortfarande nå't som strular.

@dbeg: Just nu har jag kopplat så som du beskriver i tråden du hänvisar till, alltså två Netgear med den ena direkt efter Inteno och trunkade VLAN emellan dem. Något blir fel med just IPTV (med Viasat som ISP) när jag byter ut den ena switchen mot en Unifi US-8. Att skapa VLAN i US-8 o köra annan trafik funkar.

Ser att du har aktiverat port isolation. Vad gör den? Tycker inte Ubiquitis exempel med port isolation förklarar tillräckligt.

Är VLAN:et Telia IPTV 100 skapat som VLAN only eller Guest?

Av unifigbg

Hejhej,

är helt ny på Unifi och får inte IPTV att funka som jag vill: P g a nätkablaget i mitt hus vill jag trunka IPTV direkt via ett par switchar utan att gå genom en router. Att göra så beskrivs t ex här:
https://community.ubnt.com/t5/UniFi-Routing-Switching/USG-Hel...

Mitt problem är att jag inte kan ställa in min switch (Unifi US-8) ens att sända IPTV i samma switch via två portar som har ett eget VLAN. LED på inporten blinkar och byte-räkneverket ökar så paket kommer in i switchen men inget kommer ut. Annan trafik, t ex mellan två laptoppar, funkar via portarna så VLANet jag ställt in verkar OK. Idag funkar IPTV med en Netgear GS108Ev3 men alltså inte då jag försöker göra samma sak med Unifi-switchen.

Jag har både internet och IPTV från Viasat via fiber in till en Inteno-box. Enligt samtal med en kunnig tekniker hos Viasat kommer det ut enbart internet otaggat i den röda porten och enbart IPTV otaggat ur den gula porten på boxen, alltså lite annorlunda än tjänster via Telia.

IGMP snooping hjälper inte. Har diskuterat med supporten hos Ubiquiti som heller inte lyckats hjälpa så nu återstår hjärnorna på Sweclockers. Är det något i Viasats IPTV som är annorlunda än Telias?