Inlägg

Inlägg som AppleMuffin har skrivit i forumet
Av AppleMuffin

Tror att riktlinjen är priset för en ny likapresterande dator - 40-50%

Av AppleMuffin
Skrivet av Lodisen:

Verkar ju relativt dumt när dom säljer som smör.

Säker på att dom gör det? Tror att alla som vill ha en redan köpt en.

Av AppleMuffin

UT har väl inte sätt någon vettig uppdatering på år då det känns som om Epic har pushat för en "the community should fix it"-approach. Glad över att det är officiellt nu dock, skönt att ha det på papper.

Av AppleMuffin
Skrivet av skog1s:

Skulle jag köpa ett grafikkort idag runt 3000Kr till 3500Kr + - 0
Hade jag lätt siktat in mig på marknaden här efter GTX 1070 TI eller RX Vega 64.

Kostar inte ett 1070ti 5k+?
Edit: Du skrev här, missade det.

Av AppleMuffin

Detta kanske är lite roligare då priset ändrades. Har ingen aning om hur jag publicerar min prisjaktslista, så du får nöja dig med en screencap.

https://screenshotscdn.firefoxusercontent.com/images/2a46e855-9e...

Av AppleMuffin

Typ något som detta? https://www.inet.se/kundvagn/visa/12080072/

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12080072/

Jag skulle vänta med att köpa ett nytt grafikkort tills nästa år, ditt 970 borde funka helt OK tills dess.

Edit: Nu blev ju en massa delar fullpris, då är det ju inte lika kul.

Av AppleMuffin

Kan man inte bara köra windows i software rendering mode på något sätt? Skulle visserligen vara i princip obrukbart och inte alls ett acceptabelt alternativ för OP, men undrar bara lite om det faktiskt går.

Av AppleMuffin

Vill du köpa datorn i delar och bygga den själv eller vill du att den kommer hel? Är det okay om delarna kommer från olika affärer?

Av AppleMuffin
Skrivet av Rikimaru:

Det var ju iofs Turtle Rock Studios som "väckte de döda till liv" med det underbara L4D. Sen köpte dock Valve ut dem och totalförstörde serien med L4D2.

Älskade originalet. Det blev många hundratals timmar i det.

Vad är det du inte gillar med l4d2? 2:an är ju objektivt bättre då den kan hantera fler zombies. Tyckte själv 2:an förstörde lite av charmen när det var nytt då jag såg 1:an som ett horrorspel, men det var ju bara för att jag var ung och lättskrämd. Nu när jag inte är (lika) lättskrämd längre så ser ju 1:an så tomt ut jämfört med 2:an.

Av AppleMuffin

Nu har jag ju ingen aning om hur man gör det, men vet att folk laddar upp i högre resolution och framerate än vad orginalvideon för att undvika youtubes komprimeringsteknik så mycket som möjligt.

Av AppleMuffin

@Nikkeboi: Om något så toppar en 2600 250 som max, inte mini.

Ha kvar din 8700 och om du vill få ut mer prestanda så överklocka skiten. Prestandaskillnaden är alldeles för liten för att du skulle få någon märkvärdig förbättring och så länge du streamar med din GPU så finns det ingen anledning till att uppgradera.
Programmering kan du ju göra med en 5års gammal laptop utan några problem, så på den fronten behöver du inte vara orolig.

Av AppleMuffin
Skrivet av Leedow:

Half Life 2.5 confirmed

Är inte Half-life 2 episode 2 det? Skulle inte detta vara mer 1.5?

Av AppleMuffin
Skrivet av MinscS2:

Vart såg du den? Har suttit och väntat på att den ska komma till svenska biografer sedan den kom ut i USA.

Av AppleMuffin
Skrivet av Dunder:

Många av dessa moddar finns för övrigt redan i DotA 2, men populariteten för moddar som dessa har helt enkelt försvunnit, tyvärr.

Mycket på grund av usel support från Valves sida. Dom är den största anledningen att det inte tog fart.

Av AppleMuffin

Ringer
Läser
Ser på video, lyssnar på musik 5
Spelar
Mailar 2
Chattar/sociala medier 5
Kalender
Produktivitet (anteckna, dokumentera)
Fjärrkontroll (smart hem, presentationer)
Bankärenden/Swish 5
Kontantlös betalning, NFC ’blipp’
QR-kodläsare
Elektronisk biljett
Nyckel hem/bilen
Surfar i webbläsaren 3

Av AppleMuffin
Skrivet av Yatagarasu:

För 29€ är detta hur bra som helst, se det såhär: Basspelet + TfT kostar 20€ om man ska köpa digitalt från Blizzard, för 9€ till får du uppdaterad grafik, omgjorda cutscenes, Battle.net integration & nya servrar för ranked ladder - Hur är detta inte praktiskt tagit gratis för vad man får?

WC3 kostade 100kr för orginal + expansion innan ActivisionBlizzard slutade producera dom fysiska skivorna, så det är +20€ för uppdaterad grafik. Jag skulle inte säga att det är värt 3ggr orginalpriset.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin

Men varför? Jag fattar varför man vill uppdatera spel som är baserade på 2d sprites, men wc3 är ju fullt 3d. Detta är en helt onödig uppdatering som troligt inte kommer att supportas av dom existerande custom games. Om spelet är backwardscompatible med custom maps, hur funkar ui:n med heroes som har fler än 4 spells? Hur kommer dom göra med custom models? Tror inte på detta alls.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin

3/10 Korrekta svar!
Du har koll på några teman och kodnamn

Fast har jag verkligen det?

Av AppleMuffin

Nä, att skaffa en annan kylare är inget måste, den som kommer med är helt ok, men jag tänkte om du ville dra ner ljudnivån från cpu:n något. Kylaren som kommer med låter inte mycket, men den är inte helt tyst. Kanske inte spelar så stor roll då det är grafikkortet som brukar låta värst?
Haha, när jag väljer datorkomponenter så väljer jag dom som jag skulle vilja använda. Kan det vara så att min hypotetiska budget av 18k svider lite väl mycket i min hypotetiska plånbok för att jag gott samvete ska kunna spendera dom pengarna?

Av AppleMuffin

@lStealtherl: Om du köper allt på Inet för att få den ihop byggd så kan du alltid lämna in alla komponenter till netonet och betala dom att göra det. Som sagt tidigare så kan du hitta en ryzen 2700 (icke x) för 1k mindre vilket ger dig en lite sämre kylare och lite lägre maxfrekvenser, ingenting som jag skulle betala 1k för. Spare hellre pengarna eller lägg dom på en maffig (och snygg) kylare. Det måste ju se snyggt ut i det stängda chassit.