Inlägg

Inlägg som AppleMuffin har skrivit i forumet
Av AppleMuffin

@Camar0K1ng: Noterat. Den kommer ligga kvar ett tag till iaf.

Av AppleMuffin
Av AppleMuffin

HTC vive säljes

Köpte en HTC vive här på sweclockers förra året "bara för att testa" och har nu visat den för hela släktet och alla vänner. Den är fullt fungerande, men rumblen på kontrollerna skär sig något (dom var så när jag köpte dom så vet ej om det är ett designfel eller inte). Linserna är i ett bra skick, det finns små repor men det är ingenting man ser när man har på sig det.
Jag vill gärna att köparen kommer till mig och testar allt på plats, men jag kan skicka det mot frakt om så önskas. Budstart på 2500 och auktionen avslutas söndagen den 6e september, ev tidigare om intresset inte är stort.

Läs hela annonsen här

Av AppleMuffin

@massmordarulla
Du bör spana in på https://github.com/microg/android_packages_apps_GmsCore/issue...
Problemet är fixat och kommer inte finnas i nästa version av microg. Det är inget safetynet problem

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin

@nyllet83: Senaste versionen av microg. En dålig merge eller något.

Av AppleMuffin
Skrivet av Nivity:

Fattar inte att folk säger de blir skitiga, är ni så jävla äckliga om era händer?

Blir lite hand-peeling över det hela. Jag brukar inte hyvla mina händer så ofta så det finns nog lite hud att ta.

Av AppleMuffin

@nyllet83: Ser ut som om det bara funkade tillfälligt då den strular igen.
Bör dock vara fixat ganska snart då dom har identifierat felet på github.

Av AppleMuffin

@nyllet83: Fick dom nyare versionerna att funka igår, det var ett problem med behörigheterna och att jag aldrig har mobildata på. Så länge som du köper en relativt populär mobil bör du inte ha några (större) problem.

Av AppleMuffin

@nyllet83: Jag har haft problem med den senaste versionen av lineageos (med microg) och den senaste versionen av mobilbankID. Har fungerat perfekt under en riktigt lång tid men nu sedan juni har jag börjat få problem. Så länge du är beredd på att det kan böka ibland och att du i vissa fall kan få sitta på gamla versionsnummer så säger jag go for it. Har själv en Oneplus 3 som just nu har en del buggiga firmwares så det behöver inte vara något problem som just du har.

Om du kör med på senaste LineageOS for Microg så bör microg vara uppdaterad då det är en del av ROMen. Utvecklingen av microg går (till synes) riktigt långsamt så det är inte som om du någonsin kommer vara mer än 1 version bakom.

Av AppleMuffin

@VEAG: Ser bra ut

Av AppleMuffin

@VEAG: Det finns en vega 56 på netonnet för 3k, så jag skulle betala +600 kr för att få det. Komponentvalet ser riktigt fint ut annars

Av AppleMuffin

@VEAG: Ja, jo, då är min dator ganska overkill då den är mer för 1080p 120fps. Saken är att det är det jag har länkat är mest bang for the buck, så om du går ner i pris från det kommer du förlora mycket prestanda. Du kan spara 1k genom att gå från vega 56 till ett 570, men då förlorar du 50% prestanda, vilket kanske inte är jätte roligt. Har du en gammal stationär dator som du nu vill byta ut? Om du skriver vilken modell den är kanske du bara kan uppgradera den, annars kanske det är begagnat som gäller.

@WEK12: Njae, några komponentval är lite konstiga, men det är ett bra försök. Skulle hellre gå på https://www.inet.se/datorbygge/b1090688/dator-2
Du behöver inte ett sådant dyrt moderkort, fläkten kommer med processorn som presterar lika bra som den extra du la till, och grafikkortet är utgående och det finns alternativ till samma pris som presterar betydligt bättre. Jag skulle också gå med förra generationens AMD processor då den är 800kr billigare och jag tvivlar att den nya generationen kommer bidra med ett prestandalyft som motsvarar prisskillnaden. Som jag sa till VEAG, kolla över på https://www.sweclockers.com/forum/trad/1196197-gratis-hjalp-v... om det finns någon i närområdet som kan tänka sig att hjälpa till i datorbygget (om du inte har en familjevän eller förälder som gjort detta innan).

Av AppleMuffin

https://www.inet.se/datorbygge/b1090644/dator
Den är lite dyrare för typ 20% bättre GPU prestanda och 2 fler cpu kärnor, men den kommer utan windows och du behöver bygga ihop den själv. Kolla in https://www.sweclockers.com/forum/trad/1196197-gratis-hjalp-v... om du tror att du behöver hjälp.
Vad har du för datorskärm? Om du ligger på 1080p och 60Hz då skulle du kunna gå på en betydligt billigare dator.

Av AppleMuffin

@Marow Redan fått det erbjudandet av någon annan, är inte desperat än

@AndersT Om du fortfarande vill ha den är den din

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin
Skrivet av anon127948:

Varför ska saker preskiberas? Om företag kan äga saker i all oändlighet (de dör ju inte precis) så kan de också ta ansvar för sina handlingar. Jag vet att vi i väst älskar det hela med privata profiter och sociala kostnader men det är svårt att hävda att det är speciellt etiskts att företag kan bara ha fördelar och får inte ha några nackdelar.

Jag tycker att folket bakom företag är dom som ska straffas, inte företaget i sig. Nu har väl dom som stod bakom förslaget dött sedan ett par åt tillbaka, så vad är det man straffar?

Av AppleMuffin
Skrivet av Mizzarrogh:

Det är ju för visso sant, men Korea mörkar ju också all skit de gjorde mot sina egna.
Unit 731 var aldrig särsklit stort i realiteten, det mesta man hittar på google idag härstammar från Sydkoreanska slash and gore filmer från 70-80 talet.

Från den trogna källan wikipedia: Deaths - Over 3,000 from inside experiments and tens of thousands from field experiments. Dom gjorde inte bara experiment i basen utan dom åkte också runt till olika byar och förgiftade brunnar för att se hur snabbt någon smitta spred sig. Sedan så finns det ju massa andra krigsförbrytelser som dom också gjorde, det är inte bara en enskild händelse. Tror jag hört att det finns en nazistisk diplomat som är en folkhjälte i Nanjing eftersom att han tyckte att hur dom japanska soldaterna behandlade Kineserna var omänskligt och försökte skydda dom i en så stor mån han kunde.

Av AppleMuffin
Skrivet av Razpu:

Bör väl sättas i sitt sammanhang där en Sydkoreansk politiker nyligen kallade kejsare Akihito för "the son of the main culprit of war crimes" och man bl.a. krävde att Japans flotta skulle byta ut sin flagga. För några år sedan reste man en staty utanför Japans ambassad i Seoul och häromåret följde man upp med en liknande staty i San Francisco.

Japan vill lägga allt bakom sig samtidigt som Sydkorea verkar göra sitt bästa för att öppna gamla konflikter. Om nu ett företag blir ersättningsskyldiga för vad man gjorde för över 100 år sedan, vad stoppar då Sydkorea från att ge sig på fler företag? Tänker spontan på Zimbabwe där man konfiskerade vitas mark.

Detta ska väl ses som någon form av försök från Japan att strypa konflikten. Jag försvarar absolut inte Japans agerande och är inte tillräckligt insatt i ämnet för att ha en åsikt utan jag vill mest försöka sätta den senaste händelsen i någon form av sammanhang.

Japan gjorde mycket skit under ww2 som dom försöker mörka (unit 731 är ett exempel), så jag förstår att sydkorea är arga på dom. Jag kan dock inte riktigt förstå hur ett företag kan bli straffade för något som skädde för nästan 75 år sedan. Visst, riktigt tråkigt att dom gjorde det, men saker måste ju preskriberas någon gång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin

Någon som har koll om 4:an klarar PS2 emulering utan några problem?

Av AppleMuffin

Divition 2 är fortfarande tillgängligt, Lordkiller hoppar av.

Av AppleMuffin

Om du inte är rädd för begagnat så kolla sweklockers marknad. Du borde kunna hitta en 1070 för det priset.