Inlägg

Inlägg som AppleMuffin har skrivit i forumet
Av AppleMuffin
Skrivet av DevilsDad:

Gjorde en hel del coola grejer med raspberry pis när jag jobbade på ett escape room. Tror tyvärr inte de är okej med att jag postar bilder som spoilar deras rum :/

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Raphaei:

Åååh vad jag vill bidra till den här tävlingen men vet inte om jag får då det var på projekt för ett storföretag, och jag tror inte ens jag får vara tydligare än så, men det var hundratals RPi's involverade. Kan inte riktigt gå in och ta bilder pga företag och deras hemlighetsmakeri osv. Men det finns ett nätverk av RPi's genom hela vårat avlånga land som gör (för mig) rätt intressanta grejer, och jag tror att en stor del av oss på forumet har varit bara några meter från någon av dessa RPi's utan att ens veta om det.

Vilka jävla cock-teasers ni är, nu kommer jag ju sitta och tänka på detta hela helgen.

Av AppleMuffin

@Lordkiller: PM skickat

Av AppleMuffin

Nyckel till Devil May Cry 5 och The division 2

Fick ett par spel från AMD rewards när jag köpte mitt 590 i julas men har inte orkat lägga upp dom för försäljning. Tänkte 200 kr styck eller 350 för båda. Om det är för högt så lämna ett bud.
Det är lite strul med att skicka över spelet då det inte är en ren kod, men det är ingenting som tar över 5 min.

Läs hela annonsen här

Av AppleMuffin
Skrivet av hACmAn:

AMD misslykades och nu ska Intel testa sig på automatiska grafikkorts inställningar också.

Har AMD någonsin ens haft automatiska inställningar? Det enda dom har i dagsläget är om du vill sätta på enhanced sync eller ställa in din skärm till dess native refresh rate och resolution

Av AppleMuffin
Skrivet av TheBodyLotion:

@CFSsss: Låter som skitsnack, hittar flera deals varje vecka på r/GamesDeals där diverse nätbutiker oftast är billigare än Steams egna butik(och dessa butiker säljert oftast m. en steamnyckel). Sitter du och tror att chansen att hitta en liknande deal är lika stor när Epic Games har betalat exklusivt att enbart vara den enda butiken som får lov att sälja ett spel? Knappast.

Steamnycklarna som säljs på andra sidor för ett lägre pris är antingen köpta med stulna kreditkort eller så är dom köpta utanför din region (eg. Brasilien eller Ryssland) så tro inte att nycklarna du köper på cdkeys eller G2A är 100% moraliskt rena.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin

@liquisole: Får ctd ganska ofta på random, typ under 50% av alla matcher. Har ett AMD kort och har testat både nya och gamla drivrutiner, men inget har hjälpt. Det gör inte saken bättre att jag inte kan hitta någon dump-fil som jag kan kolla igenom. Jag är väldigt säker på att det inte är ett grafikkortsproblem, kanske borde kolla till min överklock och se om det fixar det?

Av AppleMuffin

Från Toms Hardware:
I had this problem too and just resolved it. For some weird reason, the ASUS BIOS only lets you use one drive in the Boot Priority list, but you can pick which drive that is. In my case, it had picked the drive I don't want to boot from by default, so I could only use that in the Boot Priority list. I could see the drive I wanted to use everywhere else in the BIOS, so it's recognized, but not in Boot Priority. It drove my crazy.

To change the Hard Disk to be used for Boot Priority, go to the Boot / Hard Disk menu instead. This cryptic menu lists all of your hard disks in a numbered order. Make your boot drive is the first one in the list (select #1, press Enter and pick your HDD) and go back to the Boot Priority menu. Now you should be able to pick the correct drive for your priority sequence.

I hope that helps!

Testa och se om det funkar. Inlägget är från 2013 men med lite tur så kanske det är samma problem som du har. Annars så kolla igenom manualen. Det måste ju stå hur du ska göra där.

Av AppleMuffin

Finns ju vattentäta tangentbord av en anledning. Om man spiller eller smular kan man ju bara skölja den under vasken ett tag och så är den ren

Av AppleMuffin

Om du har en budget på ett par tusenlappar så är det begagnat du ska gå på. Football manager 19 är inte särskilt krävande så allt som är relativt modernt borde kunna klara det utan några större problem. Så länge hårdvaran är nyare än 7 år ska den klara det galant. Om det är en stationär som du vill ha så kolla efter det. Dom är generellt billigare än laptops och presterar betydligt bättre, och kringutrustning som mus, tangentbord kan du i princip hitta gratis, och en skärm för ett par hundralappar.

Kolla runt lite på sweclockers marknad, där brukar det oftast vara rätt rimliga priser där till skillnad från blocket.
https://www.sweclockers.com/marknad/164779-2-kompletta-datore... kanske är ett alternativ?

Av AppleMuffin

Dra ut alla usb-enheter och se om det hjälper. Har en ps3-dosa som kan få mitt tangentbord att inte funka om den är i under boot.

Av AppleMuffin

Du måste ju kunna komma åt boot din boot order. Är det så att den har defaultats till easy-mode eller vad dom kallar det? Gå in och kolla om det finns en knapp för att lägga den i advandced mode

Av AppleMuffin

Installera bara en custom rom så är det lugnt. Den ända som du behöver oroa dig om är Kina och dom försvinner med operativsystemet. Ännu bättre om du skaffar en rom utan Google, men det kommer skapa problem om du är tvingad till att ha massa appar.

Av AppleMuffin
Skrivet av Kotten81:

1440p 144hz skärm har jag

Med det grafikkortet borde du hamna på runt 120 fps i de flesta spel, något som 2600'n borde kunna klara av. Kommer vara gränsfall i vissa titlar, men i dom flesta bör det inte vara några problem.

Av AppleMuffin

Den obligatoriska frågan: "But can it run Crysis?" Och svaret är Nja.
Enligt Toms Hardware så har den en average fps på 38 i 1900x1200, 64-bitars, något som jag då inte hade klagat på. I dag dock...

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin
Skrivet av fusiob:

Du blandar inte ihop det med ESEA?

Säkert. Googlade lite och hittade inget om EA, men en del om ESEA från 2013. Måste klappa mig själv på axeln om jag (halvt) kom ihåg det.

Av AppleMuffin

Kanske bryter kryptovalutor? Var det inte någon skandal om att EA:s webbklient gjorde det när man inte spelade? Säkert bara jag som drömt det.

Av AppleMuffin

Om du vill spara 50kr så välj en vanlig SSD istället för en M.2 som går över SATA. Det är exakt samma hastighet på dom.
Eller ännu bättre, betala 100kr mer och få en M.2 som kör med PCI-e. Trodde dom var betydligt dyrare än så..
https://www.inet.se/produkt/4300792/samsung-970-evo-500gb

Av AppleMuffin

För prestanda per krona skulle jag hellre välja en AMD processor. För ett par 100-lappar mer än 9600 får du 2 till kärnor. Vad är ditt mål i FPS? 2600x är också ett alternativ om du vill dra ner priset något.

Av AppleMuffin

Nu har jag ju bara testat den icke-pro vive, men det är ju i princip omöjligt att få det skarpt förutom då i mitten. Med bättre FOV och linser med en betydligt större sweet-spot skulle det ju funka sjukt bra med foveated rendering, men vi är inte där ännu.

Av AppleMuffin
Skrivet av Sheytan:

Yepp en hel del adaptive-sync skärmar har ett ganska dåligt spann typ 48-60Hz eller 141-144Hz på en 144Hz skärm.

Jo tjena, ljug lagom. Dom sämsta budget freesyncskärmarna jag sätt har haft 48-144hz, något som jag personligen tycker är helt okay. Att kunna gå lägre är väl bra att ha, men det är ju en riktig non-issue. Ingen vill väl sitta på under 60fps när man har en 144hz skärm?