Inlägg

Inlägg som Myran har skrivit i forumet
Av Myran

Re: Klockfrekvens HAR med prestanda att göra!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av PowerSupply
Klockfrekvens har på alla sätt med prestanda (rating) att göra. Att börja ignorera klockfrekvensen som en (mycket viktigt) faktor när man kollar på prestanda är bara löjligt. Bevisar att man helt och fullt gått på Apples och AMD's marknadsföring / inte förstått vad prestanda är.

Det är viktigt att ha en balanserad syn på vilka faktorer som är viktiga för prestandan. Att man ser till både bredd och djup hos processorn. Därutöver måste man ta hänsyn till cacher, bandbredd, latency och eventuella SIMDS osv.

Bara det faktum att man kan säga...
"vad har klockfrekvens med det (prestanda/rating) att göra"
...bevisar att man inte vet någonting.

/ PowerSupply

Klockfreqvenser behöver inte ha något med prestandan att göra överhuvudtaget. Har du inte hört om de helt klocklösa prototyp prollarna...alltså helt utan någon klocka. Fråga mig dock inte hur de fungerar.

Edit: stavning och la till en rad

Av Myran

Anledningen till att konsolspel är dyrare är att utgivarna måste betala (15% om jag inte mins fel) av intäkten per spel de säljere.

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fish
Jag var inne och kollade på elg idag efter lite bärbara, de hade en 2400+ amd, som jag var lite sugen på. Batteritiden var 150 min tror jag..och det var tillverkarens siffra. Där föll den iden

Som sagt det var på hittade siffror...sen beror ju batteritiden inte enbart på processorn utan även grafikkort osv....men även vilken typ av batteri som sitter i gör ju stor skillnad. Antar att det en bärbar i det lägsta segmentet...

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av S_Z
Ehh, nej. nVidia har fortfarande inte samma kvalitet som ATI när det gäller AA. Kika på länken i mitt tidigare inlägg. Det är testat med ”DetonatorFX” drivrutinen som du snackar om.

ATIs Rotated Grid MultiSampling(RGMS) ser klart bättre ut än nVidias Ordered Grid MultiSampling (OGMS) och det tror jag knappast dom kan göra nåt åt med enbart drivrutiner. Det bästa nVidia har att komma med är 4xS (Supersampling) men det kostar också mer prestanda. Inget av nVidias alternativ är dock lika bra som ATIs 6xAA.

NV35 använder samma AA teknik som NV30, ingen skillnad där. Samma sak gäller R350 och R300, ingen skillnad där heller.

Hmmm verkar som jag hade fel...det var framför allt AF det gällde..my bad. Tydlig är de bara jämt upp till 4X AA sen tar r300 över.

AF:

Finally, NVIDIA's claim that their "performance" mode offers equal to or greater quality than ATI's is actually true. The benefit here is that NVIDIA actually does some (albeit a small amount) of trilinear filtering in their performance aniso mode, which smooths the transitions between the different mip levels. The tables have turned and now it's ATI's turn to play catch-up and make their performance mode look better.

Both ATI and NVIDIA's quality modes are virtually identical, you'd be hard pressed to find a difference between the two.
http://www.anandtech.com/video/showdoc.html?i=1821&p=14

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anubis
William, tänk innan du skriver
Bara för du har ett GF1
HL2, är vad vi gissar, det första spelet på länge som har både spelbarhet OCH underbar grafik. Och lite till förstås.

Kommer här och klagar på mitt fina grafikkort!!! påhopp!!!

Vet ingenting om hur bra hl2 kommer bli. tyckte inte att ettan var så där märkvärdigt...visst kul att spela igenon men inte så mycket mer enligt mig......men där i mot mega man2.....jag menar vilken underbar spelbarhet har inte SC? Eller planescape torment? Skiter fullkomligt hur fult/snyggt ett spel bara det är roligt att spela det.

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TYBY
hehehe,,, tragiskt,,,

Intel skeppar då ut 800fsb 3,0Ghz till sina laptop-kunder,,, AMD delar ut fjolårets prestanda...

Kul att se företag göra bort sig så...

Och vad är batteritiden på dem då?? allt är inte ifråga om prestanda.....jag tar heller en bärbar amd på 2ghz som har 4 timmars batteritid än en intel 3ghz som har 2 timmars batteritid.

(siffrorna påhittade)

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Joker-Man
Finns på http://www.roypro.k.se/ för 299kr, lite saftigt kanske för ett så gammalt spel.

jävlar vad dyrt! fan köpte mitt för 99kr..

Av Myran

Tar fram den fina boxen och kramar den hårt...mmmm vilket spel..

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Majestic XII
Är inte NV30 och NV35 samma kort fast med ökad minnesbuss?

Jo men med nyare drivrutiner (släpptes samtidigt som nv35) så fixade det kvalitets bristen i AA.....vet inte om de fixade med själva kärnan.....antagligen fixade de upp coren.

Av Myran

Minumukrav och liknande är helt värdelöst....man testar demot! Fan min 233 klarade att köra outcast när det kom (system krav minst 266) och det flöt underbart.

Men men vem bryr sig om HL2??? när det finns spel som mega man 2, system shock, deus ex........då behöver man inte sitta och njuta av grafiken...utan då kan man njuta av spelbarhet =)......aaa nu blir det att slänga in SS2 och lira....

Cascades...för lång sign läs reglerna! max 3 rader!

Av Myran

Bra och välskriven recension. Dock inget för mig. De filmerna du har fått i från internet är väl bara firma-fester och hemmagjorda filmer eller hur

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Majestic XII
Ta en titt på FSAA och AF gämförelsen som swec gjorde.

Edit: det var visst mellan NV30 och R300

http://www.sweclockers.com/html/recension/rec_030520_6_grafik...

Exakt......läs mitt tidigare inlägg...Det är nästan ingen skillnad mellan nv35 och r350 i AA och AF kvalitet

Av Myran

Du kan få köpa mitt geforce 1 ddr för 2000.....=)

Av Myran

Suck....får väll bidra med mina tankar över denna tråd.

Angående nv30/nv35

Största "felet" med nv30 var avsaknaden av 256bit minnes buss.
(och värmen) Detta märktes frmförallt i högre upplösningar och med AF och AA påslaget. I lägre upplösningar vann nv30 på grund av högre fillrate.
En annan stor nackdel var den enorma värme som kortet producerade.
Iom var kortet svårklockat och ökade värmen i chassit. drivrutinerna som släptes var heller ingen höjdare. (dålig AA och AF)

Nu när nv35 är ute har det största problemet fixats och man har nu 256bit minnes-buss. Därimot vet jag inte hur stor värmeutvekling kortet har numera eller om det har fixat det. Och om de har fixat ljudnivån. Iom Nv35 tog nv tillbaka tronen som bäst presterande...inget tal om saken. Och angående bildkvalitet har nv verkligen skärpt sig...både gällande standard, AF och AA kvalitet. (det är bara att noga kolla på gjämnförelserna på internet...)

Sen angåned doom3 benchmarket så hade nv ett eget optimerat test med sig till tom....men carmack gjorde ett eget demo till andantech så kolla de siffrorna i stället. (är inte 100 dock)

Angående r300/r350

När r300 kom var det verklingen en stor skillnad mellan den gammla och nya generatioonen kort. (speciellt prestandan med AF och AA)
r300 fick regera som prestanda kung ostört fram tills nv30 kom. (nästan ett halvår vilket är väldigt mycket)
Då presterade de båda rivalerna relativt lika, men nv30 hade två ganska stora problem. dels den enorma värme och ljud kortet presterade samt dess dåliga kvalite på AA. (och då även prestanda förlusten iom 128bit minnesbuss)
Iom det så blev nv30 aldrig den succse nv hade hoppats på.
Ati lanserade då r350 (lite optimeringa och ökade klockfreqvenser) och återtog då prestanda tronen fram tills nv35.

Man lanserade även 9800pro med 256 mb minne men de högre klockfreqvenserna på 256mb kortet var bara för att ta bort den ökade fördröjning den nya minnes typen medförde (Gddr-2?)

Slutsats:
Att se vem som har prestanda tronen nu är helt klart och det är nv35 följt av r350. Sen vilket av korten som är bäst låter jag vara osagt då jag anser att bäst prestanda inte är allt ( vill själv ha ett passivt kylt, bra presterande kort)

Angåned fusken:
Att båda tillverkarna har försökt att fuska i benchmarkprogram är ju helt klart...lika dumt ifrån båda företagen. därför bör man inte lita 100% på benchmarks ifrån spel, program osv.

Angående pris:
Vad jag har sett så är priserna på de båda bäst presterande korten likvärdiga, dock aldeles förmycket för båda. Skulle aldrig lägga ut över 4000kr för ett grafikkort!

Angående nästa kort-serie ifån ati (r360) så är det bara ett r350 med ännu högre klockfreqvenser. Nästa stora steg kommer med nv40 och r420. dock är det aldeles förtidigt att vilka av de korten som är bäst (presterande) Den som får ut sitt kort först har en stor fördel där....

Sådär det blev en hel del.....ska tillägas att jag skiter fullständigt vilket märke/typ mitt garfikkort är, bara det fungerar och tillfredställer mina behov.

Av Myran

Trevlig recension, även om jag inte tyckte att produkten verkade så bra.
Skulle heller bygga själv.

Av Myran

Välkommen

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Razor_cut
När kommer deras 0.13 core att produseras för topp korten?
Kommer inte ihåg vad det kallas men ni förstår nog vad jag menar...

Frågan är om inte r420 kommer att vara 0,13....har svårt att tro att de kan få upp klockfreqvensen högre på ett 0,15 kort..

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZLO
Har ni inte läst lite fel nu?
R420 ska vara baserat på helt ny arkitektur. Fast de nyare R3XX korten (R350/R360) bygger på gamla R300 arkitekturen.

r420 kommer att bygga på r300 arkitekturen (antagligen ingen som vet) dock med betydliga förändringar, inte bara höre klockfreqvenser. Som (r350/r360) Men det är fortfarande r300 i grunden.

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr.SnuggleZ
snacka att dom riktar in sig på datornördar, alla tryck dom har är sådanna som "w00t!", "I see fraged people", "I will not fix your computer"

Ja vi måste väll ha kläder med....:D

Av Myran

GDDR-3 är endast till grafikkort än så länge