Inlägg

Inlägg som Myran har skrivit i forumet
Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hockert
Var är nordbryggan om det är sydbryggan som har kylare?

Athlon 64 har ingen nordbrygga på moderkortet eftersom den är inbyggd i cpun

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cparne
Varför kör de med ddr 333 till opteron då? Den inbyggda minneskontrollen måste väl ha stöd för ddr 400?

DEt går aldeles utmärkt att köra opteronen med ddr400. Anledningen till att den officiellt "bara" har stöd för ddr333 är att då opteronen lanserades fans det inga ddr400 med ecc.

här har du ett prestanda test: http://www.amdzone.com/articleview.cfm?ArticleID=1313

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cparne
Om Athlon 64 nu har dubbla minneskontrollers och dessutom stöd för ddr 400 så borde den väl vara snabbare än en opteron i samma klockfrekvens? Med tanke på att en opteron 2 ghz med ddr 333 slår en p4 3.2 ghz i en del applikationer i 32 bitars läge så borde väl ett system med en Athlon 64 på 2.4 ghz, ddr 400, ett 64 bitars os och anpassade applikationer vara rätt så överlägset.

http://www.x86-secret.com/popups/articleswindow.php?id=89

Opteronen har alltid haft stöd för ddr400 men eftersom det inte fanns någon riktig standard så sa aldrig amd att opteronen stödde ddr400... men nu finns det ju en standard..

Av Myran

Den snabbaste av dem ska släppas runt årsskiftet.

Yarrick A64 kommer inte att fungera i smp eller ha stöd för ECC

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cparne
http://www.theinquirer.net/?article=10880

Läs mitt första inlägg...skrev den länken tidigare. Och de klagar på att amd inte får upp frekvensen... Och Intel-fanboysens roadmap som de hela tiden drar upp tror inte jag stämmer...Intel har börjat få stora problem med värmeutvecklingen.

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kr^PacMan
Visst, Athlon64 har en enkelkanalig minneskontroller, men då den är inbyggd i processorn försvinner sådant som heter latency i princip, så förmodligen kommer Athlon64-datorer bli väldigt kvicka att jobba med, det kan man inte förneka. Det AMD förlorar på är minnesbandbredd, och tro mig när jag säger att inte många behöver 6.4GB/sek på en normal jobb/spel-dator. 3.2 GB/sek duger garanterat för de flesta - och med nästan ingen latency kan det bli riktigt trevligt.

Men antagligen kommer Athlon 64 FX-55 at 2.4GHz (940) pins, an FX-53 2.2GHz (940) just att ha dubbelkanalig minneskontroller. Sen är det bara att titta på opteron benchmarks för att se hur ruskikt effektiv minneskontrollern är. när den använde ddr333 så utnytjade opteronen runt 90% av den teoretiska minnesbandbredden....

Av Myran

Hur var det nu med att amd skulle ha så enorma problem med SOI och kunde inte få upp frekvenserna...

A REPORT ON A German web site claimed that AMD is now producing such good yields on Athlon 64, Hammer technology, that it's considering canning any clock speeds lower than 2GHz when it launches next month

The article says AMD will introduce an Athlon 64 FX-55 at 2.4GHz (940) pins, an FX-53 2.2GHz (940) pins, a 3700+ (2.4GHz 754 pins) and a 3400+ (2.2GHz, 754), but the higher speeds probably won't appear until next year.

http://www.theinquirer.net/?article=10880

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zac*
31.75cm!! D:
Och jag vill ha!
Anledning: UT (Das Original)

http://www.3dfx-interactive.com/voodoo5-6000/benchmarks.html

Game 2 Glide:
Unreal Tournament Castle Flyby demo,
800 x 600 16/16 Max Quality = 206 fps
1024 x 768 16/16 Max Details/Quality = 187 fps
1280 x 1024 16/16 Max Details/Quality = 149.9

Säger väll en hel del.....

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av technognu
precis! om du inte gör något med linan e du fan lurad nej skämt och sido är det telia så får du nog leva med det! står i många lev. bok att dom garanterar att du ska ha bandbredd X typ 30% av tiden eller nått max... så hoppas att dom uppgraderar.. annars gör det nog ont i själen på dig

hade en polare som hade express online... tror inte det är fixat där än, de har 200~ i ping jämt på cs så fort de går utanför express server... om de spelade sinsemellan i vålberg (ett skitigt samhälle 2 mil väster om karlstad) så hade de 50 i ping...

hehe Express suger fett....

Vem där syftar du på?

Av Myran

Dam you dool!!! du han före....

DEt är väldigt mycket värme...103W

Av Myran

1. För det första sak du inte jämföra Opteron och athlon64 då de riktar in sig på olika marknader.
Sen kostar dual-moderortet 4,610kr. Sen att den är en processor som riktar in sig på servrar har ju ingen betydelse på priset (de är anpassade för dualsystem) opteron 14x kommer vara billigare (runt 6000kr för hi-end modellen enligt vad jag har hört) Sen kommer A64 moderkort vara väldigt mycket billigare att tillverka iom att den inte behöver någon nordbrygga.
Sen är ju xeons moderkort inte så jätte billiga, billigaste kostar 4,019kr på komplett. Intel Pentium 4 Xeon 3.0 GHz Boxed PC533 kostar 5,599kr. Jag vet dock ej om de fungerar i dual system.

2. SIO tekniken är svår att bemästra men amd har kommit en bra bit med det.

3. Ja? På den delen har ju inte intel mycket att säga....prescott behöver ju också nytt moderkort trots att det är samma socket. Intel har bytt socket ett par gånger under p4 liv. Sen finns det ju en fördel med socketbytet...ett nytt monterings system för fläktarna.

4. Vad är det för mening att lansera en 3,2 ghz prolle som får spö av en 1,8 ghz prolle? Kolla in amdzones test med 400ddr minnen. Sen har amd haft en opteron uppe i 2,2 ghz uta sio tekniken så jag tror att amd kommer få fart på opteronen/A64

5. Sen är det ju inte å vanligt att företag brukar köpa utav internetbutiker utan köper direkt av tillverkaren (av servrar) eller direkt av importören.

6. Winxp 64 kommer inte att kräva 1024ram....det har disskuteras förut. Anledningen till att A64 släppts i september är just att winxp 64 kommer ut då. sen behövs ju inte 64bit....P4 får ju redan spö av opteronen. Att det redan finns en speltillverkar som har fixat 64bit är ju ett bra tecken. Ut64 är ju en patch på några meg det är iallafall vad jag har hört)

7. Amd64 presterar bra under 32bit eftersom den bygger på athlonen. Sen är ju det redan testat att opteronen presterar ännu bättre i 64 bitars linux.

Notera att jag skriver opteron iomed att A64 inte har släppts.

Av Myran

Mozilla firebird och thunderbird är en oslagbar kombination

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Untitled
host är på väg...

Whoa! hittade papperna....snart är hosten upp....runt 15 min....

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av knorren
som jag skrev sist så köper jag inte det värsta, det är bara dyrt och onödigt anser jag!
Det finns annat att lägga pengar på än datorn, varför tror du jag köpte en XP25´00+ nu för en vecka sedan?

Du skrev faktiskt att du skulle välja ett bättre kort...jag skulle aldrig köpa topp-end kortet...alldeles för dyra anser även jag...men det finns betydligt mer prisvärda kort än 5800

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av knorren
Men det är nog bra av Nvidia att göra detta, det har varit lite mycket snack på senaste om Nvidia, deras grafikkort och drivrutiner som de "fuskade" med och sånt.
Jag personligen tycker att nvidia fortfarande gör bra grafikkort, antagligen för att jag använder det själv. Mitt nästa kort kommer antagligen att bli ett GF FX 5800 Ultra om inget annat bättre kommer upp, de är ju inte så dyra och har bra prestanda och låter inte så mycket som alla recensioner har sagt, iaf inte om jag ska lita på de som faktiskt köpt kortet och sagt sitt om det.

Jag är inte en person som köper det värsta, det är bara dyrt!

Om inget annat bättre dyker upp? Det har redan gjort det...korten kallas fx 5900 och radeon 9800

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NAD
Lukten är väl inte fel heller?

Faktiskt inte allas farligt...blåser nästan alltid åt andra hållet (ut imot segmon och slottsbron)
Jag slipper iallafall vatten på golvet (syftar på översvämningarna)

Av Myran

Klart den ska stå på....man saknar ju fläkt-ljudet annars

Brukar stå på när jag använder odc...

Av Myran

Har lirat det ett tag nu....finns det någon tränare som kan träna mer än 90 med bågen? Bågarna äger ju....

Av Myran

Kanske den enda bra anledningen att bo i grums...Gruvön (pappers fabrik) 110 meter hög åskledare 300 meter i från huset....

Av Myran
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Delarium.
Omega: tack, nu funkar DC++ för mig!

Dra in odc istället...är bättre än ++